Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 62

• 27 196
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Бонго,може ли и на мен упражненията?Или направо тук,за да е полезно за всички?
Лозанов ми изписа Т3,50???Уж е много,личната и една друга ендо казаха да не го пия.Т3 не е нисък при мен,организмът ми някак успява да се справи,въпреки че пия и бета блокер пропранолол,а той уж пречи на конверсията.

Ентеросан имам основен и още един вид.Аз мислех,че си въобразявам,че ми усилва позивите за тоалетна,а явно и при друг действа така.Сега съм спряла всякакви пробиотици,имам чувството,че влошават нещата.Ще видя как ще се чувствам без тях.

Леми,колагенът уж заздравява червата.Препоръчват даже костен бульон за червата.Запек и подуване е също толкова гадно и болезнено,както и диария.Изобщо проблемите с червата са много мъчителни.Ако искаш опитай с Ентеросан,има хора в групата за Крон и УК,които са доволни,с червата всяка храна и лекарство е на принципа проба-грешка.Аз от сърце ти пожелавам да се кротнат за постоянно,и за себе си се моля да се кротнат.

# 346
  • Sofia
Колаген и желатин не е ли едно и също?

# 347
Бонго, Леми благодаря... Прати ми упражненията. Аз правя едни на Шишонин.
https://lekuva.net/197213/shishonin.html

# 348
  • Бургас
Колаген и желатин не е ли едно и също?
Уж не било съвсем едно и също.Желатинът не се усвоявал добре.

# 349
А кога пиете колагена?  Аз го пия вечер с чаша чай, но дали е правилно.. 🙄

# 350
Пия сутрин 1 час след хормон, само с вода. Но, доколкото знам, с кафе не е проблем. Значи и чай не би тр да пречи. Всъщност то не е "пречене", а когато се пие с или близо до хранене, организмът го усвоява като протеинова храна. Когато е на гладно, го използва за синтез и попълване на колагенови дефицити, където е нужно. Може и вечер стига да е на гладно.

Мария, масово казват да не се пие, защото не могат и не знаят как да дозират. Пазят се от грешки. Но все повече си мисля дали при теб проблемът всъщност е другаде, а не в жлезата. Спирала ли си хормона, какво се случва? Не помня писа ли как е инсулинът и захарта. Как си с килограмите? От колко време си на хормон?

# 351
Аз пия сутрин колагена, час преди закуска.

# 352
Пила съм Ентеросан основен, точно защото го хвалят в групата за Крон.
Бонго, ще разгледам твоите Ентеросани, може ли и на мен упражненията.
За колагена си взех едно миксерче за фрапе, в момента ги има по магазините, комплект с голяма кутия от нескафе.

# 353
Сега отидох на сайта им да ги прочета различните видове Ентеросан, малее на съм знаела, че толкова видове има, Бонго мерси, че ги спомена та да се информирам Simple Smile . Знаех за основния и детски и толкова.

Но никъде не виждам написани формите на витамините и минералите вътре, на опаковката пише ли ги?

И аз ще чакам за упражненията, та пусни ги тук моля! Че майка ми е много ошипена ще й ги покажа да си прави.

# 354
  • Бургас
Бинго,8 махната жлеза съм.Цялата.Субтотално е премахната.
Дебела съм,на 28-29 ми махнаха и марка и яйчници.Тогава качих около 30,бях 50 и няколко преди хистеректомията.Станах 85.След махането на жлезата,към 100.
Захар в момента 6,42
Инсулин не знам,ходих вчера да търся ендо,в отпуска е.Поне телефона записах.
Проблемът е,че нещо в организма ми опитва да се самоунищожи.Не знам защо и как да успокоя тези реакции.

mibobo,сега не пише какви витамини съдържа.Преди съм виждала,че са витамини от група Б

# 355
.......
mibobo,сега не пише какви витамини съдържа.Преди съм виждала,че са витамини от група Б

Не, те са описани различните видове какво съдържат, но мен ме интересува самата форма на витамина (примерно В12 - цианкобаламин, метилкобаламин ли е и т.н.).

Ти след  хистеректомията не си ли била на някакво хормонално лечение? Имам предвид за женски хормони.
Захарта е висока, пусни и инсулин най-вероятно има проблем там.

# 356
  • Бургас
Странно,но не е описано,само щамовете са описани.Не мога да снимам,малко кръгло шишенце е и не става,нищо не се чете.
Не съм била на естрогени.Противопоказни са ми.
То е ясно,че ще пусна инсулин,да се върне ендото,че да даде изследванията по каса.Кое не го поема касата?Направо ми омръзна всеки месец на изследвания.Че и вените са ми ужасни,само една дава кръв и вече е с дупка от толкова дупчене.В гастроентерологията ме посиниха цялата,слагат абокат,боли,надувам се посинявам...Не съм предлагала вени.Нямам вина,те също нямат,ама е гадно.

# 357
Ох, каква съм шматка. Мария, няколко пъти пишеш, че си с премахната жлеза🤪а аз пак си я присадих. Да, висока е захарта, което значи или и висок инсулин, или недостигащ (диабет). Уточни какъв точно е проблемът. При ИР почти винаги има чернодробна стеатоза (дето преди коментирахме). Мибобо правилно те е питала. След хистеректомията не ти ли предписаха ХЗТ някаква? Хормоните работят и са свързани като часовников механизъм. Съвсем възможно е половите да те побъркват. Защо не опиташ с природни средства от рода на Витекс, след като са ти противопоказни половите. Има потребителка denis, която е по-добре запозната с тази част от добавките. Ако искаш, пиши й на ЛС и я питай какво ще ти препоръча. Освен това, опитай все пак т3. Като за начало чупи хапчето на 4. 50 мкгр наистина са много. Тр да разбереш с какво се бори твоят имунитет. След като не можеш да спазваш месо със зеленчук, опитай чист протеин на прах. Много по-щадящо е, не натоварваш стомаха и максимално бързо извличаш и усвояваш протеина. Може да ти прозвучи смешно, но можеш да направиш и някаква терапия с бебешки храни за деца с рефлукс и стомашни проблеми, недоносени. Те поне са макс изчистени и произведени с такава цел.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 12:04 от bongobongo

# 358
  • Бургас
Пила съм соя.Клименум и някакво друго.Нощните хапчета от Клименум ми дразнят стомаха.А и нали соята възпрепятства усвояването на Л Тироксин?

Аз Т3 имам,но една опаковка и е от 25,даже мислех да го дам на някого,ако има нужда.С това корона чудо няма как да се снабдявам,никой не ходи вече до Турция.Ще помисля още,ако не се реша,ще го обявя тук или във фейсбук за подаряване.

# 359
Не бързай да го подаряваш. Първо опитай ти как ще се чувстваш. Т3 се изчерпва в рамките на 24-36 часа от тялото. Та, ако не ти понася, винаги можеш да го спреш и бързо да се изчистиш. Можеш да се снабдяваш от Гърция. Пращат по куриер.
Да, соята ни е противопоказна.

Общи условия

Активация на акаунт