На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 678
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Димитровград
Аз се връщам след малко да чета за магазина на LTD, защото днес се разхождах от дадения линк, но не можах да го видя или просто сега е на мястото на друг.

До февруари си беше там!
https://www.google.bg/maps/place/Edirne+Salta+tourism+-+Cheap+Fl … bg&authuser=0
https://www.google.bg/maps/place/Ltb/@41.6748048,26.5549664,3a,7 … bg&authuser=0

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 20:16 от papaone

# 706
Здравейте на всички 🙂 със мъжът ми решихме да ходим до Одрин,но единственият му свободен ден е четвъртък,може ли да ми кажете имали някакви пазари или чаршия,въобще заслужава ли си?

# 707
  • Варна
За ядките - взехме от едно момче на центъра, суровото кашу излизаше към 23 лв., ако не бъркам. Печен лешник при него беше 70 или 75 лири/кг. Взехме дребен шамфъстък за около 22 лв., печен е, но не е осолен, хареса ни.
В Метро има суров шам фъстък, небеления към 35-40 лв./кг, беления доста по-скъп.

# 708
Здравейте на всички 🙂 със мъжът ми решихме да ходим до Одрин,но единственият му свободен ден е четвъртък,може ли да ми кажете имали някакви пазари или чаршия,въобще заслужава ли си?
Магазините са достатъчно много. Дори ще ви е по-приятно и спокойно пазаруването. "Складчетата" също работят всеки ден.

# 709
Аз се връщам след малко да чета за магазина на LTD, защото днес се разхождах от дадения линк, но не можах да го видя или просто сега е на мястото на друг.

До февруари си беше там!
https://www.google.bg/maps/place/Edirne+Salta+tourism+-+Cheap+Fl … bg&authuser=0
https://www.google.bg/maps/place/Ltb/@41.6748048,26.5549664,3a,7 … bg&authuser=0

От мен е грешния линк , но така ми го даде Гугъл

Благодаря за линка!

# 710
Като си пътувала милиони пъти знаеш много добре че всичко е строго индивидуално от настроението на митничаря и предния  дали не го е изнервил.   

Попитах съвсем любезно. Не съм писала,че съм пътувала,,милиони пъти,, и не разбирам сърказтичното ви отношение. Така както съм помагала многократно тук, просто помолих за актуална информация. Надявам се дружелюбния тон и възможността да сме си взаимно полезни да  ,,останат,, факт тук.

# 711
Добре аз да се вмъкна и да пробвам да поразчупя  😂 темата с границите. Моля споделете някой купувал и доволен от продукти за избелване на зъбите 😊

# 712
На 10ти октомври България затваря границата за Турция. Митничар на турската граница ни сподели.

# 713
  • Ст.Загора
domino56 спокойно може да си вземете нужното количество за две семейства. Митничарите много добре разбират кой е тръгнал с цел търговия , виждала съм такива багажници , пълни само с перилни препарати . Вчера бяхме взели около 5-6 торби и 10 туби с прах , сирена няколко кг. , пилешко филе около 12кг. . Бяхме три жени и митничаря като видя колата наблъскана до горе( само се молех да не падне някоя торба в краката му , от опит знам че това много ги изнервя)с торби от различни вериги , му стана ясно че три луди жени са били на пазар Grinning, само погледна и каза да тръгваме . Иначе на отиване бяхме в 7 без 20 и за 40 мин. минахме , на връщане имаше много коли , но бързо вървеше колоната и за 50 мин. си бяхме в БГ.                                                                                       Ходихме в Бим и Мигрос , оттам в Марги откарахме няколко часа . В Поло  забърсах два летни потника , друго не харесах , обран ми се видя магазина . Влизам в Гратис и се ококорих Rolling Eyes празни щандове , магазина пуст , само аз в него , нищо не харесах . В Дейчманн  харесах едни обувки , на етикета бяха 80 лири на касата , цената беше 49 лири, много обичам такива изненади . Хапнахме в Айдън тава джигер и кюфтенца , отново на ниво, много бързо отрупаха масата със разядки , и поръчката ни след 5 мин . беше изпълнена . В центъра също се разходихме , донапазарувахме още , аз  чанта , еспадрили и едно дънково яке . Решихме да спрем с покупките защото нямаше място вече в колата . Доволни от пазара се прибрахме около 19 ч.

# 714
  • Димитровград
На 10ти октомври България затваря границата за Турция. Митничар на турската граница ни сподели.
Значи ЕЖК вече е заменено от "Един митничар каза". Колко по-достоверно звучи.Sweat Smile

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 12:19 от papaone

# 715
Здравейте, искам да попитам в Одрин има ли спешен кабинет, защото утре ще пътуваме до там с малко дете и знаете всичко се случва, та въпроса ми е дали, ако нещо стане има къде да отидем веднага, и ако да къде се намира

# 716
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам в Одрин има ли спешен кабинет, защото утре ще пътуваме до там с малко дете и знаете всичко се случва, та въпроса ми е дали, ако нещо стане има къде да отидем веднага, и ако да къде се намира
За спешен кабинет незнам,но имат голяма болница на изхода за Истанбул в ляво мисля беше

# 717
На мене пък ми направи впечатление един надпис Hastanesi по пътя от центъра към Ераста, по левия тротоар на улицата.
Вижте с Гу гъл мапс дали наистина е болница, може да ви е от полза.
Много лесно се намира все по главното шосе/улица  и не е далече от центъра.

# 718
  • Стара Загора
Боже, днес толкова бързо минахме...за пръв път се случва. Но тръгнахме рано умишлено и в 7,10 бяхме на границата. Отне ни около 25 мин и в 8 без 10 вече спряхмя на борсите. На връщане обаче такава колона се виеше, че час и 30 мин отне докато стигнем до българско и там за 25 мин минахме. От 17 без 10 до 19,10 всичко приключи.

За пръв път виждам толкова и изобщо конфискувана стока. Стотици чували, кашони, 10-12 навити килима, стекове с тоалетна хартия и големи прахове по 8-10 кг. Ами как няма? Награбили ги гледам на складовете двойка по 2 чувала в двете ръце. Върви обяснявай с 8 пакета за какво са... Другите и те с по 6. Frowning Абе хора, вие по цял ден в тоалетната ли ще стоите? Разбирам че всеки за познати купува, ама с такива количества от един и също вид се набивате на очи.

Аз добре се представих, но в моя защита ще каже че половината багаж са ми поръчки и не се притеснявам със съхранението. Simple Smile

Якето нещо не ме грабна особено на живо, та си спестих едни 1100 тл.

Грабнах обаче 3 сутиена и 3 чифта бразилиани от Пенти. В мола магазина е разширен според мен. В Марги малък и нямаше нищо от това, което исках и нося като модели. Та от Ераста си купих, но от черния сутЬен имаше номер по-малък, който ми беше леко опнат като обиколка и се разбрахме на турски с продавачката да го сменя на центъра. Всичко 6, никакъв проблем. Simple Smile

Парфюмите на Баргело както писах са 2 за 75 тл или плащате 17 лв в български лева. Пробвах на кожа Ле парфюм на Ели Сааб и това нещо, е по-трайно от оригинала! Ще си купя и аз другия път, че го обмислях. Пръснаха ми в 16,30 и до одеве леко се усещаше, сега след душ вече се позагуби.

Посетих и Бим зад мола. Слаба работа. Купих дребни нещица, малко сиренца и пакетирани сладки, но не може да замени Мигрос. Хапките на Банвит пилешките са редовна цена 4,50 тл, а в Мигрос са 6. Но от повечето марки няма. Иначе млечните им изглеждат добре.
В Мигрос също много слабо се представих, ама трето ходене за месец... Оставих 150 тл в Озар маркет обаче.

Майтап в Мадо, но утре ще разправям... Специално бях поздравена при сядането от управителя и получих отстъпка на каса, човека каза ме познава и вижда че идвам редовно... И не платих за двете бурканчета сос. Simple Smile

# 719
  • Varna
Ивче, честити покупки!
Понеже съм фен на Ле парфюм на Ели Сааб, миналата година си купих от Баргело ей, така за проба и за майтап. Ами права си за трайноста му. Майтап, майтап но и тази година си купих Баргеловският Ле Парфюм, а преди да опитам се шегувах, че не може да е като оригиналният.
Завид, завид за сЮТЮените. Аз като ходих имаха или малки размери или от големите. Явно с туркинчетата сме един размер.

Чакам, да пишеш за вчерашните си приключения, Сладкодумке.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 09:44 от DELTA_DELTA

Общи условия

Активация на акаунт