На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

  • 61 746
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 4 502
Белята,благодаря ,изгледах клипа и ще го ползвам..но нямам такива съдинки мога ли да го направя в плоска йенска тавичка ..и задължително ли на котлон?Купувала съм замразено от Одрин полуготово и трябваше да го пека във фурна

# 466
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 906
Само на мен ли след третото ядене ми омръзна това кюнефе... Blush

Похвалвам тези вафлички от Мигрос с лешников крем. Много са вкусни и сладки, но 3 хапчици... Напомнят на Локър. Heart Eyes В кутия са по 3, струват малко под 4 тл.



Лешнковия крем/тахан, който днес коментирате го гледах няколко пъти, но заради захарта пропускам. Само един от борсите съм взимала и е 100 % лешници. Рядък за съжаление, което е кофти за най-големия производител на лешници в света.

10 парченца ми излезнаха 61 тл Hug

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 21:13 от iv4enceto_91

# 467
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 906
Ох, кюнефете правите вие... Аз за чаршафи си мисля пак. Днес като сметнах колко излиза един комплект в Karaca от 170-80 тл и ми се приплака. Шкафовете се пръскат, а те без пари. Joy
Приятелката ми каза че ще си купи, ако ходим на 22-ри и хареса от тези сервизи. Цял ден го приказва. Grinning
Но при курса на лирата направо не е за изпускане. Аз още умувам тенджерите, но защо нямат средна самостоятелно от Wood Stone..



Този път бяха напудрили яко тирамисуто в Мадо, давиш се от какао... Пиша им минус. Сладоледа компенсира. Баклавата им беше сладка и сиропирана. За трети път ям и не. Не е моята.



Поръчвам sehzade katlari и мацката не разбира, вика момчето и той завалията глух ли е... Снимка показах, като камък ме гледаше. Та накрая му рекох ики кат ванила, би фъстъклъ, би бадемлар шекерсиз и баклавата... Та ме разбра. Grinning Млади хора пък 2 приказки на английски не знаят, на турски мисля че говоря ясно и не разбират... Joy

Приятелка искаше бял локум с шам фъстък, но нали не успяхме да отидем до Марги и видях този в Мигрос. Купих и от него. Имаше с нар и шоколадов също. Утре ще кажа като получи дали е добър.



Малко от покупките перилни



Промото в Мигрос

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 22:34 от iv4enceto_91

# 468
  • Мнения: 518
Това Rinso прах ли е. Доволни ли сте, аз го загледох не посмях да взема

# 469
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 906
Да. Много е добър. На която жена от познатите съм препоръчала, е останала доволна. Мирише хубаво, концентриран е и изпира добре. По 22 тл купувам. С алоето видях за първи път сега. Лек аромат има, но го взех заради това.. зиме пръскам сладки парфюми и да неутрализира. Grinning

# 470
  • Мнения: 9 860
Кюнефе правих преди 2 дни, с кадаиф (пресен) от лидл; пекох на фурна, че с това обръщане в тиган мислех, че няма да се справя.
Визуално не ми се получи - не успях да накъсам на ситно фидето, но като вкус беше ок. Пекох го в малка тава (половината фиде използвах, и моцарела, пак лидълска).

# 471
  • Мнения: 25
Аз защо останах с впечатление че е за мазане? Flushed



Заслужаваше си мидието да я опитам. Ами нарежда се на първите места от любимите ми видове, да не кажа най. Заедно с шобийет и Хавуч... Heart Eyes



А, като сме на тема млечни да ви питам и за каймака. Купувала съм на 4 марки. Това от снимките взимам за втори път. Прилича на масло, не е млечно и пухкаво като маскарпоне. И на опаковката си пише 60 % масло/масленост. Аз хем го знаех че е такова, ама сякаш държи повече от онова другото.
Гъста сметана е. На филийка хляб + мед - божествено.
Не зная как я правят гъста, защото на кутийки не посочват загустители, онзи ден видях на Лидл каймак с емулгатори, предполагам, че и в Турция ги слагат.

# 472
  • Мнения: 6 611
И аз правих на фурна кюнефето, стана супер. Понеже купувах суров кадаиф от местна сладкарска фирма, на опаковката имаше и рецепта - трябваше масло, моцарела и сироп, разбира се. Разтапя се масло в тавичката, реди се слой кадаиф, после слайсове моцарела, после още един слой кадаиф. Притиска се добре, изпича се и залива със сиропа. Чуден се получи, но детето хареса повече замразените полуфабрикати от Бим. Сега не пропуснахме да вземем пак, но този път от Шок, по  2 лири и малко струваше бройката Laughing Още не сме го пробвали него и не мога да споделя как е на вкус. Взехме обаче и каймак пак от Шок, ми нищо общо няма с каймака, който сервират с кюнефето. Това по-скоро е масло, разбито с нещо...
Щях да казвам за лешниковия "тахан" на Торку - това ни е една от задължителните покупки, понеже детето много го обича, но да си знаете - далеч е от определението "тахан". Купувала съм истински лешников тахан, нищо общо. Много е вкусно, има и парченца лешници, но е прекалено сладко и очевидно не е 100% лешници. Тя и затова го харесва моята щерка, то ако беше нещо полезно и натурално, въобще нямаше да ѝ влезе в полезрението.
Но пък черния течен шоколад на Торку го похвалвам, много ми допада на мен.

# 473
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 906
Наясно съм за класа на Ринсо, но е много добър прах и не отстъпва на Омо. Ползвам и двете марки от години, нямам забележки. Това е като да ми каже някой, че парфюмите реплики не са качествени и да ви пратя в Бютизон да изръсите 200 лв. Нищо че марки като Заг, Рефан, Гиза, Баргело, Ди енд Пи правят дори по-трайни аромати от луксозните марки.

# 474
  • Мнения: 8 125
Да ви метна на Петъчния пазар в Одрин. 😀
Там продават ли се хранителни стоки, плодове, зеленчуци...

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 13:06 от pepel_ot_rozi

# 475
  • Пловдив
  • Мнения: 1 027
Да ви метна на Петъчния пазар в Одрин. 😀
Там продават ли се хранителни стоки, плодове, зеленчуци...
Да, отстрани на входа откъм центъра е зеленчуковият пазар. хранителни там освен сирена,маслини не знам какво още има...
Ивче, напълно съм съгласна с теб за парфюмите! Миналата есен си взех моя любим Елиън от Бюти зоната (няма да казвам колко се оръсих). На пролет си взех от парфюмите на МАД, високия клас( за има-няма 50лв.). Е, няма да ви казвам как непрекъсното ме питат с какъв парфюм съм и дрехите ми миришат и след изпиране... Казаха ми,че бил имитация на някакъв много скъпарски, но не запомних име. Сега взех още един от тази серия, но е по-лек като аромат и за съжаление не толкова траен. и по-евтините им варианти също са много трайни.
От течните околади любим ми е на Сарел!

# 476
  • Мнения: 5 681
MAD за мен са най-качествените и дълготрайни имитации. Баргело, поне това, което съм купувала, е доста по-нисък клас, ако можем да говорим за класове при имитационни парфюми Grinning Имах и два от Сан Сиро, и те ми допадат откъм трайност и шлейф.

Иначе за таханите: ако някой е виждал чист бадемов, лешников, от кашу, да каже къде. Аз не съм откривала. Затова си купувам от тук, 25-30 лв. за кг. Онзи е ясен със захарта, там е друг кефът Simple Smile

# 477
  • Мнения: 2 893
https://www.migros.com.tr/migros-tahin-600-g-p-6c08e7
Мнението ви за този тахан?

# 478
  • Мнения: 466
Привет.Някой нощувал ли е през септември в Одрин?Смятам да отидем в събота с преспиване ,но не мога да избера хотел.Ходила съм 4 пъти  само еднодневно.Ще бъда със  съпруга ми и дъщеря ми(на 16 г.)
Писах на Alan Suites - Unisite предлагат ми 2 стаи(двойна и единична)за 550 тл и казаха,че закуската  е на блок маса,но е далеч от Аутлета и Ераста.
Margi hotel ми предлага   стая с двойно и допълнително легло за 500 тл.За да ползваме СПА-то трябва предварителна резервация.
Еdirne Palmiye ми дават тройна стая за 90 лв.Като закуската пак не е на блок маса ,заради ситуацията.И пак ми се струва далеч.
Cavit Duvan Prestige не ми прави почти никаква отстъпка от booking.За  440 тл тройна стая.Заради Covid закуската не е на шведка маса.
Помогнете в избора,моля!

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 16:21 от Висто

# 479
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 906
Вижте таханите на Белун.

Общи условия

Активация на акаунт