На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 699
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, някой знае ли магазина на LTB в Одрин , дали е добре зареден?

Есенни неща видях, зимни все още нямаше.

Любим магазин е на Делтов, но този път не си хареса дънки. Добре, че ме послуша последният път и си
перна три чифта дънки и сега им се радва.

Благодаря! Аз искам само дънки , та да знам дали да ходя до Мола в Люлебургаз или и магазина в Одрин става.

# 661
  • Варна
А така, що не съм го видяла този магазин, моля, кажете къде се намира, да си го запазя за следващия път.
 Преди години имах дънки ЛТБ, 100% памук, супер здрави, години ги носих нон-стоп, до скъсване буквално.

# 662
За тези които ми пожелахте успех. Благодаря ви от сърце!!! На късмет ми бяхте.
Та заслужаваше си ходенето ни до Истанбул. След 4 часа чакане на границата от там до централна час на Истанбул ги взехме за 3.00ч пътя без да нарушаваме правилата....   Успяхме да хванем клиниката преди да затворят.
Сега на връщане чакахме пак на МТ 2 часа. Имаше тарикати отново които дори караха в насрещното само и само да прецакат колоната...
Та равносметката тръгнахме в събота сутринта 02.30ч и живот и здраве би трябвало да се приберем към 01.00ч.....

Та .....Жените са ми ясни ама как си връзвате мъжете в такива безумни пътувания за да ден?  Та вие висите повече по опашки отколкото хапвате, пазарувате и почивате!

Понеже питах вчера в темата как е пътуването в събота рано  сутрин през МТ, но...както и да е ...реших и да попитам сега на влизане български граничар/митничар дали в  събота е обичайно такъв трафика и през седмицата пак ли е такава истерия понеже след 6 дена пак трябва да идваме в Турция по медицински причини... Погледна ни и каза " Не ме интересува, аз там няма да ходя и да ме карат.Зор нямам"
 Спогледахме се с ММ и като влязохме в колата без да се наговарваме  в глас му  пожелахме
Да не му се налага да  го карат да  ходи на лечение в Турция.
Искрено...!

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 10:47 от Кris_80

# 663
Оооо,и нашето пътуване беше кошмарно...3.5 часа на отиване,на връщане близо 2 часа ударихме....това на Капитан Андреево.За съжаление не можах много да разгледам,а и ММ,понеже е мрънкалник,каза че ако съм идвала втори път до Одрин,той нямало да дойде😁Иначе ходихме до нещо като складове,от там се взех препарати и прах за пране,баклавички,гевреци.Оттам хапнахме по един дюнер и видях в близост до нас Бим.Е ми,да ви кажа,изобщо не ми допадна,наподобява нашия Лидл и при все че Лидл ми е любим магазин,за Бим нищо такова няма да мога да кажа
Оттам ходихме в  Ераста,но набързо.Успях да отида и до Мигрос,очарована съм от магазина, но пак бързахме и нищо не си взех. Последната спирка беше Синия пазар,където напазарихме малко чорапи,блузи и анцузи. После-на обратно.
Уффф,като пребита съм просто, станала съм в 6 часа...🤦‍♀️

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 23:19 от Bella_Sun_

# 664
  • Варна
Пак от МТ. Който ще пътува за Турция да тръгва - няма кьорава кола, но за влизане в БГ..... В 21;00 се наредихме на опашката, до първата будка имаше 67 коли и 3 автобуса. След 2 часа и половина сме на "локвата". Равносметката 6 часа по границите и 6 часа за пазаруване. Щяхме да останем и тази вечер, но се наложи да се приберем по -рано от предвиденото. Не успяхме за пазара в Лозенград, но следващия път.

# 665
  • Варна
Такаааа... 'Начи... Как се спи с толкова храна в стомаха, не знам, но аз, хем съм с по-малко и не мога. Та ще попиша... А той похърква доволно.
Скрит текст:
Бях забравила какво е да не сменям памперси, да не следя часове за хранене, да не угаждам на детски капризи... И ми е терсене. Обаче като писна едно да се тръшка в Мигрос, косата ми лееекинко започна да се изправя. Когато се отърсих от първоначалния шок, осъзнавайки, че не е някое от нашите, ми стана егоистично готино. Ама ми е криво, че не са тук. Особено баткото, който толкова обича. Но нямаше как да им причиним това.
Та... Стигнах до новия лозенградски покрит пазар.
Скрит текст:
Отивайки от МММигрос към мястото, на което навигацията посочи, че се намира адресът, минахме край автогарата и по множеството хора с торби, торбички, торбиченца и колички разбрахме, че пазарът си е на старото място. Обаче решихме да отидем да видим новия. Е, намерихме сградата, въпреки течащата реорганизация на движението и смутът, в който бе вкарана навигацията. Ами, нищо. Някаква сграда, с магазини, на 90% празни. Аз не видях къде всъщност може да се ситуира пазарът в своя автентичен вид. Освен това е на м.йната си. А иначе на разпространените снимки, играещи ролята на реклама, пишеше, че от 2.05.2020 пазарите в сряда и събота ще се провеждат там. Някой тук ли бе писал, че е ходил? Аз ли нещо не разбрах или недооцених, не знам, но за мен беше едно голямо нищо. Подминахме и в лек спор с навигацията, която нАма как да знае повече от мен (кх-кх), се върнахме на добре познатото място. Гмурнахме се в пазара, който бе основната ми цел за днес... ще се смеете, ама заради едни конкретни... щипки за простиране. Имах нужда от тях, а в последната може би повече от година не сме били по пазарите, преди това пък съм имала достатъчно, а февруари на пазара в Бакъркьой, Истанбул, изтървах продавача, докато обиколим. Бях пред нервен срив, защото не мога да намеря свестни щипки. Да му се не знаят и щипките! Леле, отивам днес... Първият чичка за щипки го немА! Обаче аз знам и втори. Рязко завивам с несъобразена скорост, отдалече фиксирам любимите щипки и награбвам 6 комплекта. Обаче чичката ми навира и седмия, последен в наличност, в ръцете. Аз мисля, че е подарък. Рестото говори друго, обаче наре значение. Аз летя. Имам щипки. И съм "Омммм!"
Само който не е простирал дрехи на две малки деца на 4 х 4м телове, няма да ме разбере. На тия 16 м се събират 84281 броя дрехи, които се нуждаят от 628362 щипки, които, от своя страна, трябва да се побират в панерче/кошничка, а не в кашон от пералня, да удържат на варненския вятър и да оставят възможно най-лесно заличими следи. Абе... Драма... Шекспирова трагедия, даже... Не е за разправяне.
После, вече постигнала душевен баланс, почнах да се пустосвам що не направих връщането в пазарен ден. Хем гледах с половин око, ама то... Грозде без семки - 6 лири. Праскови - айне. Домати и картофи - 2 лири. Краставички късоплодни - 5. И спирам дотук, щото ви е ясно за какво иде реч. А и не исках повече да се дразня. Аааа, и пипер (за останалата част от България - става дума за чушки) - 2,50-3 лири. Ама чушки да видите, направо пипер. Та, забърсах 4 праскови и кило грозде да се теша в хотела и се надявам и тук да намеря хубаво грозде, че да занеса на домашните. Свършихме и още една важна задача. Милото ни момче поиска въженца (и ся що рева... тъпа жена...) Демек сирене от онова усуканото - бурджу, демек. В брошурата на Мигрос го видях на 49.90 и го отбелязах за купуване, но на един от щандовете видях такова на Муратбей. А ние точно тяхно му донесохме февруари. Още и още като види тапърската кутия, в която го държах и иска въженца. Та, Муратбей-ски въженца "вар"... И ММ почва "Хайде, вземи, колко ще вземеш... Хайде, давай, де! Що не му казваш?" Мислено го треснАх с тежък предмет и търпеливо изчаках местните да си напазаруват. Щот' фиксирах и млечните капки (малките моцарелени топчета) пак на Муратбей. И без това бях замислила да взимам някакви. И пред мен една почти опразнена килограмова кутия от тях. И казвам на бея отсреща "Бош кутю вар?" После на българо-ръчно-крачен-турски му обяснявам идеята си и той перфектно ме разбира. Изсипва малкото топчета в друга кутия и напълва опразнената с въженца - тамам килограм. Викам "и водата сложи... саламура", а той впечатлен, че знам думата (полиглот - бен... в неговите гьозлер), налива и се кефи. "Капак вар?"  продължавам аз и така се сдобивам с кило въженца в саламура за мамин златен. Лепвам и кило моцарелки и парче от онова високомаслено сирене, дето го режат от тенекиите, което обожавам, но рядко си позволявам. Двете сирена на Муратбей по 45 лири килото, а другото - 34, ама моето няма кило. Сметката 114 и вече не моА са запра. Имам щипки и въженца! Кой кАт мен!? Ко му трябва на човек?! На границата давам Сичко, ама въженцата - ТЦ!
В този един момент вече можех спокойно да напусна пазара. Междувременно взехме боксерки за мъжете - за ММ по 5 лири, а за златен - по 7. То д.пе няма, ама... За принчипеса също 'зехме гащи, че вече не се куми само на гърнето и понеже е жена... нали... и разбираемо, е умна (кат' майка си)... скоро трябва да маЙнемЕ памперсите. И клинчета и 'зехме, по 10 лири. Дълги, с нормална плътност. И лозови листи готови за завиване си взех. Много ги харесвам. Ще отидат да чакат във фризера. 20 лири кг.
После спокойно тръгнахме към 17:15 за Одрин. Участъкът реновиран път се увеличава. Вече не се минава през Инедже. Имайте го предвид, ако мислите да се отбивате до фабрика Дона. Пътят е четирилентов, с широка разделителна зона. Има обаче още много да се строи. Но ще стане. Яваш-яваш... Ако не в тоз живот, в другия. Кой знае какво...
Минахме през хотела, знаете. И после къде-къде...
Скрит текст:
  В 5Мигрос, че нещо не ми се ходеше толкова късно на центъра. Имах някакви намерения да минавам информативно през складовете утре, но реших, че за 2-3 лири, при този курс, не си струва, освен ако не купуваш промишлени количества. Въпреки, че немалка част от нещата не са за мен... То основно затова мислех да отида, ама трудно ще изневеря на убежденията си. Никой не е забогатял с левче. Има такива, де, ама те много левчета от закуските са спестявали.
Взех Персил за цветно и за бяло по 43.90... 8 кг... за 56 пранета, май. Течен Омо (за децата го ползвам, май не е детски, ама нищо им няма) 30 пранета за 29,56. Течен Турсил голям за 33,50... Няколко омекотителя - два аромата на ВерНел големи бутилки са по 12 лири и ВерНел Сюприйм са по 16.90. Литри... (по стара традиция) лимонова вода по 24.90. Награбих и четири шампоана Ипек по 9.90 (без промоция), с авокадо - много любим, както и още два пакета ориз. И като дете изгубих над половин час пред канцеларските материали... взех графитни тънкописци, пълнители за тях, гумички и коректори, разноцветни химикали... за мен и племенничките - ученички. Утре ще ги прослушам от какво имат нужда и пак ще вися с удоволствие там. Накрая сумата беше... Хм... леко шокираща... Аааа, и възглавници взех. На свекърва ми като тази на ММ - ортопедична и на мен още една като моята - най-удобната, която съм си купувала. Вече две години рахат с нея, но ще има нужда от подновяване, все някога. Едната беше 63 лири и нещо, а моята - с 20 по-евтина. Офффф, и мокри кърпи взех. На Minies, от които съм много доволна. 3 пакета по 72 бр. са 13.95. Преди година и повече бяха мисля 13.25. Със сигурност около 13, т.е. поскъпване няма, цените за нас реално са надолу. Няма да кажа колко по 3 взех...
И накрая, за ужас на ММ, който вече бе безмълвен, придобих още 5 к-та материали за рисуване на Pritt, за които говорих и по-рано. На промо цените в момента съдържанието на комплекта, ако се купи поотделно е около 50 лири. А 12 са под 2.80 лв. Без коментар!
След почти четирицифрената сметка реших, че ММ ще забрави по-лесно с тава джигер в устата.
Скрит текст:
Отидохме до Айдън, но те са станали още по-важни и ни заявиха "Сервиз финиш!". Нямаше 10, ама работели до 10, де... Леле... Тъкмо тръгнахме сърдити и се оказа, че заведението отстрани, над Метличаря, работи. Хапнахме тава джигер и тавук шиш. С кола и айран 65 лири. Сметката малко бакалска, ама нейсе. А Айдън ако не им е тавук тавата, няма да им стъпА. И без това джигер не ям, а ММ го харесва повече в Селимие кебап под джамията. И тук бил ОК.
После и сладолед хапнА... Озори се, та и аз опитах. Ей на, колко часът е, не мога да зАспа. А иде закуска... Унисите-йска...
Скрит текст:
Всъщност, след по-обстоен оглед мога да кажа, че в стаите е още по-чисто от преди, ако е възможно... Случвало се е да има капчици варовик. Е, и тях ги няма. А гадните малки шишенца с душ-гел и пр. течности и още по- неприятните сапунчета (неприятни и гадни по принцип, не тук конкретно), са заменени с удобни диспенсъри за течен сапун и душ гел на подходящи места. Е, няма всички екстри от първите ни идвания, ама... криза е... Има дезинфектанти на рецепция и до всеки асансьор.
От границата насам 99% от хората да с маски. 99% от тях - правилно поставени. Шокът ми беше голям, когато видяхме самотно движещ се млад човек, вървящ по пътя, по който стигаме от границата до Лозенград. В нищото! Сам! Там никой не върви, няма селища край пътя. Не знам защо вървеше, какво го е наложило, но на голия път, в 13:30, на пека, тоз човек беше с маска! Правилно поставена! Карат мотори и велосипеди с маски! Част от децата и почти всички тийнове са с маски!
А един от моите вчера на десетия метър в коридора, докато ги извеждам, при напомняне да сложи маската, заяви, че "щели да се издушат".
И тук не визирам смисъла на мерките, ползата от маските и вредите от тях. Говоря за спазване на правила, ред и дисциплина... Отплеснах се! Сефте!
Извинете среднощната ми логорея!
Който е имал нерви да прочете, тиквите вече зреят - медали ще има.

Висто, и ние сме на 4. етаж. И ние сме от страната, обратна на джамията. Като цяло, обаче, спасение няма. И така е навсякъде. В Истанбул февруари ми пя на 8 метра от прозореца. А бяхме за четвърти или пети път в този хотел. Ама преди не съм го чувала. Пък хотелът е 1/20 от Унисите. Та тук ще е добре. Като сме били от тези страни, не ме е будил. То ти едва ли ще прочетеш това, преди да те или да не те събуди, ама...
Как ш'са познаем? Joy

# 666
  • Стара Загора
Боже, Беля... Как написа тоз ферман. Изчетох те на един дъх. Чакам те пак утре да разкажеш. Grinning

# 667
Беличке, ти направо си герой на Одринския труд. 😀
Срамувам се от себе си, но се оправдавам, че за нас е по-лесно ходенето до там и затуй съм несериозна.
Все пак като погледна аптеката вкъщи, се успокоявам, че не напразно бих път до там.
Но  не мога да им простя на турците, мислех че поне техните марки ще са пуснали вече новите колекции, а то в нашето Уайкики има повече есенна стока.
Нейсе, ако не хлопне мандалото, след месец пак ще отидем.

# 668
А така, що не съм го видяла този магазин, моля, кажете къде се намира, да си го запазя за следващия път.
 Преди години имах дънки ЛТБ, 100% памук, супер здрави, години ги носих нон-стоп, до скъсване буквално.

На толкова много ходения и аз не съм го видяла  Simple Smilehttps://www.google.bg/maps/place/Little+Big/@41.6753637,26.55491 … 3637!4d26.5549116

# 669
Добро одринско утро.Да докладвам и аз.Снощи към 19.30 бяхме в Ераста.Взех на дъщерята едно дебело ватирано долнище-почти във всички магазини има заредена есенна стока.От там пак щурмувах U.S. polo.Взех още една плажна хавлия,блузка с якичка за сина и аз си взех дънки от новата колекция за 330 лири.Минахме през Уайкики нищо не харесахме,само 2 калъфки за възглавници взех за 30 лири и от Gratis малко шампоани.От там към 22.00 часа отидохме във Faruk да вечеряме.Много трудно се разбрахме със сервитьорката.Не знаеше английски език,но се сети и пусна преводача на телефона.В 12 часа се прибрахме и нямаше къде да паркираме пред хотела.
Приятен пазар днес.

# 670
  • Варна
О, да, нямаше места. Пропуснах да напиша, че се наложи да спрем едва ли не из квартала, пред една кооперация над Унисите. От нашата кола до входа (т.е. може би на малко над половината пространство за паркиране) имаше 30 български от общо 33-34 коли. Плаша се какво ще е на закуска. Все е било, ама чак там не бяхме спирали. След нас дойдоха още...
Езанът го чух слабо тая сутрин. Определено не ни събуди.
Ивче, питаш ли ме? От телефона... Ама като не можех да заспя... Дано поне ви е било интересно. Може и нещо полезно да излезе.

Крис, браво! Всичко ще е наред! Не обръщай внимание на подобни реплики. Хората са различни. Много от тях, включително и наши познати, недоумяват "Какво ви харесва пък в тая Турция?!" Отдавна се отказах да обяснявам. То не че звучи много нормално да сме все насам загледани, ама пък наша си работа. Когато се касае за здраве, е още по-друго. Радвай се, че ходите за хубаво! Че немалко хора пътуват към други болници. А митничаря го остави - негово мнение. Той си знае.

След като вчера купихме основните обемни и тежки неща, днес възнамерявам да сме в Ераста и Марги. Пък да видим. Мъж ми каза... Аааа, м'чи той, багажникът, е празен. Дай да купим още неща .. Споко, казвам, това е само началото. Във вторник друго ще говориш.

П.П. Току-що за втори път чух от високоговорителите на джамията да се говори, а не да звучи езан. Пускат един запис (вероятно) от 2-3 минути. Предполагам, че говорят за мерките. Според мен добро взаимодействие между хората от вероизповеданието и държавата. Нашата църква къде точно се включи? Оффф, пак ще се отплесна. Хайде, до скоро ви!

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 09:08 от beljata

# 671
Беля, убожавам да чета пътеписи... Simple Smile
Сутринта ме усмихна.

От каталясване  вчера нямахме сила за нищо искахме само легло и да се приберем живи и здрави. И съм сигурна, че ние сме единствените българи, които вчера се прибрахме гладни от любимата Турция и с празен багажник 😂...снощи викам на моичкият. "Как ще се чустваш, ако висим 4часа на тая колона сред всичката тая храна,  😂"
Ама си е друго да знаеш, че след 6 дни ще сме в любимата Турция.
Дано четвъртъците няма никъде пазари...

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 10:18 от Кris_80

# 672
  • Стара Загора
Ха ха, викаш имало място още.. Аз се чудя дали ще можете да затворите багажника след третия ден. Тогава го питай мъж ти. Grinning
След това само как ще пренасяте покупките не знам, количка трябва... Heart Eyes Ех, и аз как искам да сме с нощувка на спокойствие да разгледам. Ама всеки припира да се прибира и все на тагадък...

# 673
  • Varna

На толкова много ходения и аз не съм го видяла  Simple Smilehttps://www.google.bg/maps/place/Little+Big/@41.6753637,26.55491 … 3637!4d26.5549116

Виждам, че са Ви ориентирали чрез гугал мапс. Той магазина не е хич на ачик. Ние случайно го видяхме,
когато се прибирахме към хотела си.  Не съм и виждала българи да нападат.
Има паркинг зад Керван сарай Рюстем паша. И като излезете на този паркинг се огледайте в дясно.
Абе огледайте се в ляво, в дясно ще го мернете. Има табела над магазина.
Просто райончето не е чак толкова пазарско, въпреки, че има разни магазини, но както писах по-нагоре, не съм
виждала наши хора да ходят там да пазаруват и повече хора да го знаят.

# 674
Здравейте, скоро очаква ли се по молове те разпродажби? Дали на 3.10 /събота/ отново ще е така претъпкано по границите?

Общи условия

Активация на акаунт