СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 88 952
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Aila, и аз малко се изненадах от испанския като четвърти профилиращ, но може би е от недоглеждане от моя страна, хем влачих справочника и на морето с нас. В таблиците го няма, но в страниците отделно за училището - да.

п.п.не знам дали се справих с прикачването на снимката

# 1 171
  • Sofia
Включвам се и за в очакване на списъка със свободни места.
Вчера късно следобед мъжът ми все пак записа Ваня в 127-мо природни науки. Каза, че е била последната незаписана в паралелката, тоест там поне вече свободни места няма.
Изненадах се от споделеното тук за трети и четвърти профилиращ в с127-мо предвид обявеният ДПП с два профилиращи само. Благодарение на една позната открихме документ, където ясно са си обявени и останалите профилиращи. Не ми се струва правилно, защото езиковите паралелки, към които се бяхме насочили имат профилиращ история. Това не го знаехме и примерно би повлияло на подредбата ни.
Тези ПП бяха описани на сайта на училището, когато гледах през юни. Не си обърнала внимание най-вероятно.

# 1 172
  • софия
Аз имам много против тези книги за бантарките. Купихме първата. Покрай интересните няколко има и тотален bullshit без извинение. Какво е бунтарското и достойно за пример в това момиче на 8 г. да се определи като момче? Нямам против различната сексуална ориентация, но да ми се навира в очите, дава за пример и подпъхва тихомълком не съм съгласна. Имаше и други неща, които откровено ме ядосаха и съм я забутала някъде дълбоко.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 10:39 от zvаnchе

# 1 173
Изненадах се от споделеното тук за трети и четвърти профилиращ в с127-мо предвид обявеният ДПП с два профилиращи само. Благодарение на една позната открихме документ, където ясно са си обявени и останалите профилиращи. Не ми се струва правилно, защото езиковите паралелки, към които се бяхме насочили имат профилиращ история. Това не го знаехме и примерно би повлияло на подредбата ни.
Да, аз писах за това. В случая с БЕЛ и История не ми е голям проблем, но можеше да се окажем приети в паралелка с 3 и 4 профил Математика, ИТ, Химия, Биология... примерно. Харесваше ми, че няма такова предварително профилиране, защото до 10 клас може всякакъв акъл да й дойде. Но, какво да се прави...

# 1 174
Моника в момента чете" Когато порасна искам да стана чужденец" .
Не е детска, но са истински истории на млади хора, дори има история на преподавател в АК.

# 1 175
Аз се опитвам да си представя как ще се случва неприсъственият ден. Ще е неприсъствен за всички паралелки - 5-6 бр., или част ще присъстват, а другата ще са дистанционно?
Напр. 3 паралелки са ДО. Учителят по език присъства в училище и на паралелките ДО преподава от класна стая, а на другите 2-3 - ходи в стаите? Или как?
Мисля, че учителите ще станат бръм.

А аз - продължаван да не виждам смисъл в него. От гл. т. на разпространение на зарази той е точно никакъв. За учебния процес - също. Възможността бе заложена при нужда от такъв тип обучение - при епидемиологична обстановка. Като ежегодните грипове, които за броени дни реално сватя десетки и стотици души. Тогава има смисъл и изолацията ще е 1-2 седмици, примерно. Дори и да е болен човек, състоянието нормално минава за 1-2 дни, през другото време, ако не го мързи, може да си седне на РС-то и да учи, без да се налага да излиза и да го вее вятърът. Но от един ден в седмицата, който да похаби тази възможност - по-скоро не.

И моята христоматия на Просвета пристигна днес. На обяд тичам да я взема от офиса на Спиди.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 10:33 от Judy

# 1 176
  • Отвъд алеята зад шкафа
Книгата на Мишел Обама? Не знам дали ще е интересна за деца на тази възраст, но нейната история определено е много вдъхновяща.

# 1 177
  • София
Места в НПМГ
МАТ с АЕ - 3
МАТ с НЕ - 1
СХН - 1
и едната химия беше с 1 свободно място, но не запомних с кой език.

# 1 178
  • гр.София
Звънче,ти взе христоматите от книжарницата на БГ учебник ли,долу при кръглите фонтани на НДК?
Мерси предварително.

# 1 179
  • София
Тези ПП бяха описани на сайта на училището, когато гледах през юни. Не си обърнала внимание най-вероятно.
Определено не съм успяла да изчета на всички училища всички документи в сайта. Затова има и официален ДПП, където са упоменати профилите и всичките паралелки на 127-мо са със заложени два профилиращи предмета, а не с четири, както се оказва в действителност. Както Бети Л  е писала това изведнъж при записването можеше да се окаже сериозен проблем. За нея например е ок историята, но ние специално в таблицата за ДПП сортирахме без този разказвателен предмет и гледахме само паралелки, където го няма като профилиращ.

# 1 180
  • софия
Звънче,ти взе христоматите от книжарницата на БГ учебник ли,долу при кръглите фонтани на НДК?
Мерси предварително.
Да, но някой в темата беше пуснал снимка, че не работи всеки ден. Може би, за да не се разкарваш напразно, е добре преди това да звъннеш да ги питаш кога работят.

# 1 181
  • София
Привет, момичета! Не съм писала от изпитите, но ви следя и се радвам за всички деца, които вече намериха своето място, дано изкарат щастливи и ползотворни 5 години там! На децата, които продължават да се борят - късмет и успех от все сърце!
За списъка на Бети- момче- 32 СУИЧЕ с АЕ/ИЕ.
Там го приеха на първо класиране, участвахме на второ, но не му стигнаха 2 т. за ФЕГ. Сега ще си лентяйства с английския и испанския, втория го учи две години вече, в същото училище, английският е ясен... Аз съм спокойна, познавам си училището, дано случи на хубав клас и преподаватели, някои от тях вече са му преподавали.
Вчера като го записвах, ми казаха, че е последното записало се момче за двете испански паралелки, всички младежи са се записали. Отбелязахме в заявлението, че желае да е в един клас с негов приятел още от бебешките им години, събраха се най- накрая Simple Smile. Има и други деца, които познава, останали си в 32-ро.
Купих преди седмица христоматията на БГ учебник, от тогава я започва 😁
Ние пътуваме към Созопол на заслужена почивка, от кога го чаках тоя ден!
Стискам палци на децата за трето и продължавам да следя развоя на събитията!

# 1 182
  • София
Звънче, за твоята щерка препоръчвам да прочете и понаучи някое помагало за правопис. Ей тук има примерни:
https://www.book.store.bg/search?srchstr=%EF%F0%E0%E2%EE%EF%E8%F … ;=%D2%FA%F0%F1%E8

БГ Учебник наскоро преиздадоха това помагало
https://bguchebnik.com/kak-se-pishe-osnovni-pravila-za-ezikova-g … otnost-84947.html

# 1 183
И ние пътуваме към Созопол, но поглеждам и стискам палци за решилите за трето класиране. За набор 2010 ще се включа пак с девойка Wink Днес випуска на 73то набор 06 ще имат среща и е кофти на девойката, че пропуска, но все пак се надявам да почнат присъствено от септември.

# 1 184
  • софия
Звънче, за твоята щерка препоръчвам да прочете и понаучи някое помагало за правопис. Ей тук има примерни:
https://www.book.store.bg/search?srchstr=%EF%F0%E0%E2%EE%EF%E8%F … ;=%D2%FA%F0%F1%E8
БГ Учебник наскоро преиздадоха това помагало
https://bguchebnik.com/kak-se-pishe-osnovni-pravila-za-ezikova-g … otnost-84947.html
Благодаря, имаме помагалото на Павлина, но Йонова така добре ги е подготвила, че мисля нивото е отлично Simple Smile Пазим учебниците и тетрадките от двете години при нея. А и ще си ги припомни покрай писането на правописното букварче.

Общи условия

Активация на акаунт