Напрегната обстановка

• 11 217
  • 239
  •   1
Отговори
# 75
  • Paris, France
Ако се прибират в 22 ч в колко да вечерят?
Ако обядват в 15 часа, надали се прибират в 23 ч. Или работят вечерна смяна някъде. На мен това ми прилича на съботно-неделна история, но авторката не иска да каже защо. Все едно странно е.

Може да имат ресторант или магазини да обядват след 14.30, когато няма клиенти или са по-малко и да затварят в 22.30ч.

# 76
Авторката можеше да разясни малко ситуацията, вмести тук хората да гадаят какво им има на тези и защо ядат в 23часа. Но тя мълчи...
Също не разбирам защо не се е прибрала с мъжа си, щом са толкова непоносими тия хора и парите явно са малко?

# 77
  • Terra incognita
Нали каза, че не е безработна, явно работата я задържа.

# 78
Много мразя казуси,  в които не дават никакви подробности. Щом авторката работи, остава да яде с тях една вечеря, какви са тия часове в които хем всички работят, хем само ядат. Че и шкафове тряскат. Ако става въпрос за почивните дни само, пак може да измисли нещо.

# 79
  • София
Ако даде повече подробности, темата ще се изкриви и ще започне оплюването.
Няма значение защо домакините се хранят в тези часове.
Проблемът е, че искат същото от нея и че, както разбрах, тя не дава пари за храна.

Ако е така, разбира се, че ще искат да се храни с тях, а не да дават "излишни" пари за нейните капризи.
И разбира се, че ще е нахално от нейна страна да не си купува продуктите.

Що се отнася до това, защо се е съгласила да отседнат при тях, тя написа.
А, защо е останала, след като мъжът се е наложило да се върне в България за известно време- та, нали са имали цел, когато са решили да опитат навън?
Всъщност, тя е останала да държи фронта, докато той се върне.
И има смелостта да плаща цената, въпреки че мрънка тук.

# 80
Нали каза, че не е безработна, явно работата я задържа.

Е толкова ли е ценна тая работа, с която тя и мъжа ѝ (ако приемем, че и той доскоро е работел и ще се върне да продължи да работи),  не могат да си позволят нещо самостоятелно?? Явно много си струва, за да живее в дядовата ръкавичка, без мъжа си и по чужда команда...

# 81
Обикновено подобни теми завършват с "не били круши, 'ми ябълки".
И се оказва, че авторката не дава подробности, щото въобще не е права и сама си го знае, ама просто да се оплаче някъде.
Интересно дали и тук ще стане така.

Вариантите са два - или те не са стока, или вие не сте. Средно положение няма.
Най-добре си плащайте някакъв символичен наем на тия хора.
Не става хем да живеете без пари и да пестите, хем да сте като свободен електрон. На тях чистачка и миячка сигурно не им трябва. Също и някой друг да им налага вкус за храна. Но като чета, определено се дразнят от това, че вие си сбирате парици, докато си свиркате все едно ги няма.

# 82
Аз разбрах ,че тя си купува храна и те ядат от нея, поне понякога.Та не плаща наеми и подобни.Явно тя не харесва тяхната храна ,но те нейната - да.Дано не греша.

# 83
Няма начин да ям в 23.00 часа и то заставена от някого.
Изнесете се, просто е.

# 84
Всеки може да прави каквото си иска в дома си. Ако ей такова чудо ми се натресе в къщата, яде и пие за моя сметка, пести за моя сметка, просто ще я изгоня, без да си правя труда да я закарам на летището и да я натоваря на самолета. Не толерирам арогантно и просташко поведение в дома ми.

# 85
Абе жената каза, че те ядат от нейната храна. И че не им яде пърженото и безалкохолните. Проблемът е, че яде и в други часове, а не в официалните. Когато всички са си в къщи и се събират на масата. И че мъжът и също е имал проблеми за това. Явно в тая фамилия държат да ядат заедно и под час.

Въобще не е ставало дума за пари, храна и че им изяжда десерта. Явно ако яде в тия сакрални часове каквото те ядат няма да има проблеми. Обаче тя не ще, или не може. Това е, няма намесени кинти,  или кой купува манджата.

# 86
  • София
О, винаги са замесени кинтите.

# 87
  • САЩ
И аз не разбирам защо така грубо се нахвърлихте на момичето. Не виждате ли че е млада (набор 97 предполагам) и неопитна? Тя затова и не се върна да даде повече подробности. И май пропуснахте факта че мъжа и е там да гледа майка си. Сестрата като е толкова важна защо тя не ходи да се грижи за майка си? В такива трудни моменти семейството би трябвало да се сплоти и да си помагат един на друг за общото благо. Надявам се скоро авторката да намери изход, а дотогава на нейно място бих си купувала сама хранителни продукти и ако трябва даже бих карала на сандвичи, салати и варени яйца само и само да не се засичам с тях в кухнята. Успех!

# 88
Мъжът е в България да гледа майка си. Тя е при тях в чужбина.
Хора с различни навици нямат място под един покрив.
Едните ядат боклуци, другите не ядат боклуци.
Тия, дето ядат боклуци обаче, са си в апартамента и правилата са си техни.
Другите, дето не ядат боклуци, са на гости и не плащат наем, но не искат и да се съобразяват с правилата.
Няма как да няма конфликт.
Никой никого не напада.
В този случай изходите са два - напускане на това семейство или договорка да плаща наем и да са в отношения хазяи-наемател. Нито едното няма да се върже в плановете със събиране на пари.

# 89
То няма много логика - щом не плащаш наем, ще ядеш с нас боклуци...

Общи условия

Активация на акаунт