НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 757
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Балчик
Просто в печените червени май са повече въглехидратите, затова. Сурови, зелени може, пък и червени сурови не е голям грях. Аз зеленчуците не ги броя, но гледам да не прекалявам с по-сладките. Все пак не са парче торта, я. Simple Smile

# 226
Джемма, а нагорчават ли или чистиш рибките? Дали ще са добре с кисели краставички?
Червените чушки мисля имат повече вгх/захари от зелените. Аз ям печени червени чушки ограничено.

# 227
  • Пловдив
Аз не издребнявам...и пържен шаран ям-само да има Smile и чушки/всякакви...ся ако взема да припадам от сантиграма брашно поел шарана няма да я бъде Wink

# 228
"ВАЖНО! При броенето на въглехидратите не трябва да се отчитат несъдържащите скорбяла зеленчуци, а само съдържащите скорбяла, плодовете, кореноплодните, млечните."
Сега се върнах да прочета това е цитат от първата страница, та чушките са си съвсем ок.

# 229
Статията на Анна Хален
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2012/09/blog-post.html?m=1
Просто за "сверяване на часовниците "

# 230
Ям червени чушки, но не прекалявам с печените такива. При мен поне има разлика в КЗ при печени червени и сурови...Вгх от кореноплодни и зеленчуци не ограничавам принципно.

# 231
  • Балчик
Аз не издребнявам...и пържен шаран ям-само да има Smile и чушки/всякакви...ся ако взема да припадам от сантиграма брашно поел шарана няма да я бъде Wink
Това е индивидуално и зависи от целта. При ИР, висока кръвна захар и наднормено тегло, трябва да се припада от сантиграма.

# 232
Направо ме съкрушихте с това, че печените чушки не са много режимни. Open Mouth А защо суровите са по-добър вариант, наистина не разбирам.
Ох, с тези неголям брой зеленчуци ще има проблем май... Ще прочета пак всичко и ще преосмисля дали режимът е за мен.... Пък и не ми се брои. Да тегля, да смятам.... уф, не е моето.
Аз , честно казано, реших, че като ям месо, риба, млечни, яйца и зеленчуци- нещата са ОК  Знам, че плодовете трябва да по-малко, както  и другите закачки. Ама ако трябва и зеленчуците да огранича, хм...
И май не съм чела достатъчно за режима, ще отивам на поправителна сесия и тогава наистина ще реша дали ще мога да го правя или да търся друг.

# 233
  • В полите на Пирин планина
Аз зеленчуци не броя, вкл. и червени печени чушки. Ако има ИР и се вдига КЗ, тогава мога да приема, че е нужно, а иначе - не.

# 234
Идеята на режима според мен е да не се яде едно миниатюрно кюфте или едно яйце, но затова пък с една кофа салата. Всичко зависи от целите и от здравословното състояние. Който има проблем с кръвната захар и с инсулина трябва да внимава повече, както и тези, които искат да поддържат тегло, което е под това, което тялото им смята за желателно.

# 235
Аз примерно няма да изям 1 буркан печени червени чушки на ядене. Още по-малко пък ежедневно. 2-3, дори 4 печени чушки, ако много ми се ядат- да. Обикновено са 1-2. Ама пак не ги ям ежедневно. Има и други зеленчуци. Не знам, аз не виждам драма и не се чувствам ограничена. Simple Smile Никой не е казал, че червените чушки са извън режима.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 18:20 от dolce miele

# 236
  • В полите на Пирин планина
Никакви нескорбялни зелнчуци не са забранени. То реално само картофите са и ориза, също варивата. При палеото - не са забранени. Аз понякога ям ориз, например, но две-три лъжици и веднъж-дваж на месец. Понякога изяждам и чиния с боб, но без хляб. Това също рядко.

# 237
  • Балчик
Не ги мисли толкова тия пиперки, както писах всичко е индивидуално.

# 238
Оф, чак съжалих, че писах... Пиперките са си режимни, стига да не се яде 1яйце с 8-9-10 чушки. Ако порцията е хубава пържола /риба и някоя и друга чушка, не е проблем. 100 гр. Чушка е около 4-5 гр ВХ. Една е средно около 200 гр., значи 8-9 гр. Ако човек изяде 5-6 или повече чушки, ей ги 50-60 гр. Ако има още зеленчук за деня, ако се ядат и млечни, плод, ВХ си стават доста. И после четем  "Аа, той режима не става /не е за мен... Не стига, че не свалям, а дори качвам кг.".

# 239
Въглехидратите от зеленчуците не се броят. Има го и на първата страница. Преди няколко поста извадих и цитат.

Общи условия

Активация на акаунт