НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 661
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Аз заради КЗ искам. Не мога да я сваля под 6. Днес е 6.5. Миоки, мислиш ли, че ми е добра идеята или просто да чакам да се нормализира с времето?
Не съм Миоки, но мисля,  че е най-добре интервалното като се съобразяваш със себе си. Ако не изисква "воля" е добре, но ако е насилствено забрави.

# 421
Джемма, а как ти е инсулинът? С времето при този режим вероятно ще свалиш КЗ, ако искаш да е по-бързо и имаш желание, можеш да пробваш и фастове. Но и аз съм на мнение, че е добра идея да се правят само когато не изискват "воля".

# 422
Джемма, дай си време. Нещата не стават бързо понякога, индивидуално е. Съобразявай се с твоето тяло, намери кои храни ти вдигат захарта и кои не, и старателно избягвай първите. Аз знам, че ако ми се доспи след ядене, значи съм вдигнала захарта/инсулина повече, отколкото трябва, ако усетя сърцебиене, значи имам електролити извън баланс.
Фастовете може да се въвеждат постепено - първо по-голям интервал между храненията, после увеличаване на 12 часа поне без храна, след това 16 и т.н. до желаното.

# 423
  • София
На мен все по-зле ми влияят прегрешенията. 100% е от възрастта.
Сутринта хапнах малко козуначена питка с боров мед. Буквално 3 хапки. Ей до обяд щях да припадна. Замаяност, зверски глад, силни болки в стомаха. Чувствах се по-гладна отколкото ако не съм закусвала нищо. Мисля да приключвам с тези въглехидрати.
Със сигурност имам ИР. Никога не съм изследвала инсулин на гладно, кръвната ми захар е винаги около 4.5 и никой не ме е насочвал да изследвам и инсулина. До преди година - две спокойно си изяждах по 3 филии хляб на едно хранене, сега не мога и една.

# 424
Благодаря, момичета, за отговорите.

Аз много обичам сладолед и май само това ме изкушава. Ще пробвам някои от вариантите ви, но все се чудех дали изобщо ще стане в домашни условия. Все пак бъркам нещо и във фризера, не е като да имам кухненски робот или пък машина за сладолед. Само един гол блендер използвам Sad

Долче, ти в Италия ли си още?

# 425
Стаси, в България съм Hug Някои правят сладолед от блендирани горски (или други) плодове+ някаква течност. Сладолед може да стане и без сложни уреди, само с лъжица. И аз обичам сладолед Grinning

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 17:17 от dolce miele

# 426
Eden, аз "сладоледа" от сметана и плодчета го бъркам на ръка. Но и истина е, че не сме хич претенциозни вкъщи. Става и е вкусно, разбира се, не е с търговски вид или точно сладолед, но разхлажда. В сметаната може да се сложи и маскарпоне или рикота.

Машина за сладолед мъжът ми искаше да купуваме, обаче като си представих колко ще плюскаме и го разубедих. Дори и да е режимен сладолед, пак не става да се яде често, поне в нашия дом. Лесно шишкавеем. Simple Smile

# 427
Сещам се за кето рецепти за сладолед- друсаха в буркан течна сметана над 30% (с ванилия, какао, евентуално подсладители или друго) Grinning Това е 2 в 1, защото едновременно се раздвижват и ръцете (на мен ръцете не са ми силното място, та пробвах само веднъж). Става, после се оставя да стегне във фризер, като май се вадеше известно време преди консумация, за да се поразтопи. Но с миксер е по-лесно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 428
Аз за заякване на ръцете се замислям за тези фитнес прибори, в Чехия много вървят:
Скрит текст:

Всеки прибор е гиричка по един килограм. Grinning Който много яде, много тренира...

# 429
Ха Ха, не бях виждала такива Joy
Междудругото, моят трик за пред предлагащи и черпещи от известно време е такъв- казвам, че преди малко съм яла и ми е станало тежко или, че още не съм огладняла (след като така хубаво съм си хапнала преди няколко часа). Но ще си взема от почерпката да си хапна по-късно...когато огладнея Grinning Да ви кажа, обикновено се успокояват, че все пак после ще си хапна. Прибирам в салфетка почерпката и или я хвърлям, или я давам на друг. По външния ми вид изобщо не си личи кога правя фаст и кога не, изглеждам доволна все едно преди малко съм яла Laughing  В някои случаи, ако знаят, че наистина скоро не съм яла, казвам, че ме боли корем и нищо не мога да хапна (или нещо подобно- примерно с МЦ съм, гади ми се) и като разберат, че има причина и се кротват с предлагането. Някои по-упорити все пак правят още опити- тогава прилагам тактика номер 1 със взимането за по-късно. Smiling Imp

# 430
А, и миксер имам, да. Започва да ми звучи все по-сложно и май ще си направя накрая кето брауни, че по-лесно ми се вижда. Пък това е другото нещо, което много обичам.

# 431
Че ние сме като близначки Joy И аз обожавам брауни, шоко лава и всякакви подобни сочни шоколадови неща и сладолед Grinning Баници, бисквити, вафли не ме блазнят особено...

# 432
  • Балчик
Джемма, дай си време. Нещата не стават бързо понякога, индивидуално е. Съобразявай се с твоето тяло, намери кои храни ти вдигат захарта и кои не, и старателно избягвай първите. Аз знам, че ако ми се доспи след ядене, значи съм вдигнала захарта/инсулина повече, отколкото трябва, ако усетя сърцебиене, значи имам електролити извън баланс.
Фастовете може да се въвеждат постепено - първо по-голям интервал между храненията, после увеличаване на 12 часа поне без храна, след това 16 и т.н. до желаното.
. Благидаря на всички. Аз в момента съм на 24 ч. Ще пробвам 36 тия дни. Не чувствам никакъв глад.

# 433
И аз обичам сладолед и ако някой произвежда хубав ама с едни 60-80% по-малко захар, бих си купувала чат-пат. Просто са ми ужасно неприятно сладки и изобщо се губи удоволствието.
Тия гири са голяма измишльотина, не бих инвестирала в такива.

# 434
А, бъзиках се за гирите, Миоки. Но е реален продукт, не фотошоп. Просто като прочетох на Долче описанието с тръскането на сладоледа и раздвижването на ръцете се сетих за тях. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт