НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 646
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Скрит текст:
Момичета, имате ли опит с прием на добавки за подобряване на инсулиновата чувствителност? Четох, че ALA и CLA имат такива свойства.
Какво е CLA?

Edеn, на тази височина и тези кг ти трябва само стягане, не отслабване ще ме прощаваш...
конюгирана линолова киселина
Аз бих си спестила парите и бих си купила истинска храна. Ако храненето е на ниво, не ти трябват никакви добавки. Иначе ALA е омега 3 съдържаща се в растенията. За да може да я използва тялото ти, то трябва да я превърне в DHA и EPA. Ако ще взимаш добавка, вземи си рибено масло, не ALA.

# 496
# 497
Поръчала съм си масло от дроб на треска. За тези допълнителните просто ми беше интересно.

# 498
На мен на 165 см 56 кг ми бяха много. Не бях двбела, но си имах шкембе, паласки, тежеше ми. Може би защото съм с дребен кокал. На моя приятелка със същата височина обаче 60 кила не й стоят зле. Но тя е с по-широк ханш, едри гърди - женска фигура, а аз съм по-спортна, като че ли. Поне в циците нямам ефект чорапи, пържени яйца, падащи щори и подобни Grinning. Все същите лисичи муцунки са си.

# 499
нямам ефект чорапи, пържени яйца, падащи щори и подобни Grinning. Все същите лисичи муцунки са си.
Joy

# 500
  • Plovdiv, Bulgaria
Много пишете дами Simple Smile

Интересно ми е режима повлия ли на кожата на лицето ви? В момента лицето ми е много зле, то тепърва ми идва и цикъла след бременността, предполагам и това влияе. Но се чудех може ли да се подобри кожата на лицето, защото гелчета и кремчета почти никаква работа не вършат при мен..

Чудех се и аз за фазата на луната. Но вечер още ставам за малката, сутринта ставам рано, после с 2те деца навън..   Едва ли бих издържала само на вода на този етап. Дали мога ако огладнея много, примерно таратор да хапвам?

# 501
Моята кожа в момента е повече от перфектна.  Не знам дали е от режима или е съвпадение, но съм доволна. Омазняването ми се регулира, нямам нито една пъпка, пора и т.н
Бръчки също нямам, нито увисваме, а съм -15 кг от 15 юни до сега. Добре, че кожата ми е добре, че косата толкова бързо побеля. Направо не е изстина. Побеляването обаче не го свързвам с режима, а по-скоро с ген и факта, че тази година навърших 30.

# 502
Ако си само мускул, може и да тежиш даже повече. Едно е 53-56кг на мускулесто тяло, съвсем друго е същото тегло на дроб, при една и съща височина. Няма такова нещо като дребен или едър кокал. Разликите във скелените не са големи, поне не с разлика от килограми (уточнявам при една и съща височина). Ако 56кг на 170 височина са ви много, значи се замислете дали не сте във втората категория и дали с тази мания за отслабване не губите мускул вместо мазнини.

За кожата аз лично не забелязвам някаква сериозна промяна, с уточнението, че никога не съм имала суха кожа или проблеми с екземи, лишеи и подобни. Кожата на лицето ми е доста добре, но ползвам третиноин от 3 години, та не мога да кажа дали се дължи на диетата или на крема.

# 503
Да не прозвучи като самохвалство, но аз нямам проблеми с кожата, дори като тинейджър имах ужасно рядко по някоя мини пъпка, едва забележима. И откъм бръчки май не мога да се оплача (ген е). А не полагам почти никакви специални грижи за кожата. Проблеми с пъпки имах преди години когато още не знаех за ИР- четох някъде, че било свързано с черния дроб (сега си обяснявам, че е било свързано с вгх, макар и уж здравословни). Когато съм била на лека храна (т. нар. детокс режими) се е случвало също да ми избиват пъпки. Сега покрай фастовете имам понякога миниатюрни пъпчици до носа- с бяло връхче, но много мънички (не създават проблеми). Мисля си, че чрез кожата се изхвърлят разни токсини...Но може и да е от тези маски, така ми запарват (нося я над носа)- прибирам се буквално с мокро лице в тази жега Confused

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 17:42 от dolce miele

# 504
Здравейте.Като чета как някои от вас имат кг, които аз искам☹.Висока съм 158 и преди бях 48 кг, краката и дупето ми, обаче не бяха съвсим слаби.А, сега, срам ме е да кажа, но...в момента съм около 70😔, искам да стигна 50, но...да видим.
Увисване забелязвам в горната част на ръцете, а бюста ми ...някак се сви, не увисна, но намалих размер и стана...по-секси😁.
За лицето забелязах,че редовно почистване-вкл и със скраб, четка за лице..., нощен крем-задължително и дневен-естествено прават кожато ми кадифена.Проблем ми е шията, която...сбръчкана е, но..ако не си изпъвам шията, все едно не изправям тялото-няма проблем, изправя ли, както трябва да е, чак придърпване усещам😒. Намерих много хубав крем за тяло, сега започнах да го слагам и на шията, пък да видим😃.

# 505
Ми не знам, мека никога не съм била (освен тлъстинките по паласките преди, те се тресяха лекичко при тичане). Сега се усещам изцяло изчистена, издялкана от всякакви подкожни тлъстини, като вървя нищо не се поклаща Grinning.
Мускулеста чак не съм, но не съм и мека. Очертават си се при стягане мускулите на корем, бедра. Просто ако кажа колко тежа ще излезе, че съм скелет, а то не е така Joy Така че, освен с дребни кости не си го обяснявам иначе.
Много е грозно слаба и мека, да.

# 506
Забелязвам нещо много интересно (не знам при вас дали е така?)- преди можех да си "глътна" корема и хлътваше по-навътре, т. е. бил е по-мек. Сега обаче не мога да го "глътна" дотолкова- хлътва се, но леко. Пъпчето стои някак по-високо и навътре, чувствам си корема стегнат. А вярвайте ми, имам още много за сваляне.  Grinning Когато стисна с две ръце се оформя целулит, но нищо не е меко. С моите кила трябваше всичко да се тресе, а то се стяга. Толкова ми харесва този ефект! Heart

# 507
Да, и аз забелязвам стягащ и оформящ ефект (като някаква реклама за лосион, направо Joy ). Имам плочки на корема от няколко месеца, без да правя упражнения за корем...

# 508
Добро утро,

Да, и аз като бях на 53, забелязах едни мускули, едно чудо... Пък съм леко скарана със спорта и не е от това.

Премерих се тази сутрин и продположението ми беше вярно - 55.800, на точните места са тези 3 кг Imp

Мисля все пак да включа някакъв спорт (йога, пилатес, тае бо - вкъщи си правя), но от няколко седмици имам проблем с врата и чакам да се оправи първо. Докато стане това - диета.

Моето "лунуване" днес ще е просто по-скромно хапване и 16:8. Не мога само на вода.

# 509
И аз не мога да правя по-дълги фастове. Нямам енергия и съм изнервена, а с две деца това е лоша комбинация. Обаче почти всеки ден правя 16:8 или 18:6.

Общи условия

Активация на акаунт