НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 407
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Има много логично обяснение за пъпките. Когато организмът не приема достатъчно мазнини с храната, тогава гледа да си ги произвежда сам отвътре. Проблемът е, че винаги "предозира" мазнините собствено производство (тъй като клетките са тъпкани с глюкоза). Оттам - пъпки, мазни вътрешни органи и т.н.

# 676
Лимонче, много неприятно Confused А и ръцете си използваме почти за всичко и постоянно да трепериш дали няма да заразиш децата...Можеш да пробваш със сребърна вода за дисхидрозата- със сигурност няма да навреди.
Ще пробвам със сребърна вода. След смяната на измивните средства обаче и дерматита и дисхидрозата са под контрол. Може да мажа обаче профилактично. Зимата по правило всички дерматологични проблеми ми се влошават.
Кожата на лицето ми иначе е безупречна от както почнах режима.

# 677
Лейди, като каза пъпки...
Скрит текст:
миналия месец точно преди МЦ ми излезе голяма пъпка в горната част на челото- изглеждаше като ухапано от комар, доста подуто, без "връхче"...Изобщо не бих я определила като гнойна. Повече от седмица след това мина докато спадне (не знам дали има общо с по-дългите фастове). Снощи преди да заспя, както си бях в леглото, напипах пак подутинка- този път леко по-нагоре, където започва да расте косата. Laughing Също не изглежда да е гнойна пъпка. И пак предстои МЦ...Друг път имам по някоя пъпка преди цикъл (1-2), но мънички и не така във вид на подутина...по-повърхностни са обичайно Thinking
Лимонче, да, сребърната вода успокоява кожата. Не съм сменяла веро и други  препарати. Дисхидрозата при мен се влошава в топлите сезони,  при стрес, от прах/вестници, при често мокрене и др.

# 678
  • В полите на Пирин планина
Е, Долче, преди цикъл и на мен ми излизат...

Скрит текст:
Такива не-гнойни, а като подутина ги свързвам с пременопаузата и хормоните, защото преди не са ми излизали подобни, а откакто взе да ми закъснява или избързва цикъла, взеха да ми излизат такива пъпки.
Онези на гърба бяха огромни и много болезнени.

# 679
Дерматоложката ме предупреди изобщо да не поглеждам веро, както и измивни средства съдържащи сапун. Доста време няма изобщо да стъпвам в кухнята.

# 680
Аз и преди съм казвала, че преди да започна да се храня по този режим, ми излизаха огромни гнойни пъпки на гърба (още от тийн), даже имам и белези от тях. Така и не намерих решение през годините, а и "едни пъпки", както се изрази старата ми лична лекарка - не са болка за умиране... Вече, много се радвам, не ми излизат изобщо.
Подобен опит мога да споделя и аз. От като влязох в пубертета до доста по-дърти години бях с много проблемна кожа. Тежко акне, от което още си нося белези, особено по деколтето, не че само там беше проблемът де. Сега и да ми излезе по някоя пъпка вече е инцидентно и минава много бързо, нищо общо с преди. Нормално си е според мен, при по-ниски нива на възпаление като цяло, да затихне и акнето.

# 681
Лейди,
Скрит текст:
като поспадна подутината имаше малко "пълнеж" вътре- но много малко количество. И не с "течна" консистенция както е при големи гнойни пъпки. Иначе типичните места за пъпка преди МЦ са ми чело, между веждите, по брадичката или около устата (но не близо до устните). Рядко на друго място. Може би подуването е, защото избиват ужасно бързо...Моят цикъл си е "по часовник", но се подсещам, че бях намалила наполовина и Глюкофаж преди миналия цикъл- да не би и това да дава някакви отражения.

# 682
  • В полите на Пирин планина
Нямам никаква идея...
Да, вероятно просто възпалителните процеси не са така активни при това хранене.

# 683
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Доказано е, а и Миоки май каза, че високите нива на кръвна захар подхранват възпалителните процеси. Бактериите обичат захар, тя ги храни и те се размножават...
На мен също ми преминаха разни болежки откакто съм режимна.

# 684
Доказано е, а и Миоки май каза, че високите нива на кръвна захар подхранват възпалителните процеси.
Мда, с две ръце и два крака стоя зад това. Бих добавила и високия инсулин. Откакто махнах ВХ от диетата, болките в рамото ми изчезнаха. Сега дори да се претоваря, няма болка, само една тежест, която минава веднага щом прекратя цъкането с мишката.
Скрит текст:
Да се има предвид, че аз чертая и работя с 3д програми, които изискват прецизно цъкане, не само скрол насам-натам и чаткане по клавиатурата.

# 685
Здравейте! Hug
Да се похваля- най-после още едно кило падна. Smiley Hands Muscle
Значи, за малко по-малко от 40 дена- 4 килограма надолу. Ами  радвам им се! Balloon Аз нали съм по-старичка, пък и плодове ядох  през август- мисля, че  бавно, но все пак се движа напред. Hands V
Най-приятното е, че макар  и малко, явно поне леко личи. Вчера в един квартален магазин за дрехи продавачката, с която си говорим, когато мина оттам, ми каза, че вижда промяна- дали не съм отслабнала. Направо щях да хвръкна! Notes Много добре се почувствах, защото това си беше обективно мнение- нито я бях питала, нито бях казвала, че съм на режим. Та като и казах, момичето ме разпита, та сега и тя ще започва. Сладуранка! Animal Hatched Chick
В къщи знам, че ме подкрепят и ми казват, че има напредък, ама може да е за да ме стимулират. Не на всички колежки вярвам, защото там пък може да има и обратна мотивация. Joy Но на това мило момиче се доверих, защото е обективно мнение, при това без да питам.
Ох, извинявайте, че толкова подробно ви разказвам, но мисля, че точно вие ще ме разберете. Hug

Спрях плодовете- както си обещах след динята. Само един път съм вземала боровинки, много малко количество. Така че се надявам да продължа бавно и славно да свалям.
И още нещо- вчера немерих един зеленчуков пастет на "Олинеза", без консерватни уж, чист и т.н. На майка ми го занесох, ама ще видя, може и за вкъщи да взема, да мажа върху парченца кашкавал за разнообразие. Blush Обаче май е с олио. Някой опитвал ли е такова нещо?

Хубав неделен следобед на всички! Nature Sunny

# 686
  • sf
Аз онзи ден се мерих, само три кг надолу показа, но успях да си обуя едни дънки, в които не можех вляза. И то си ходих с тях удобно, не само да се навра. Нещата стават, но бавно, а мен това малко ме демотивира.

# 687
Какво ви е мнението за нахута? Дават го с високо съдържание на белтъчини. Не съм го срещала в този режим, но обичам хумус Simple Smile

Сега проверих хумуса във фитнес пал - 21.3 гр мазнина, протеин -9.7 и въглехидрат - 10.7

# 688
Ами нахутът си е от бобовите. Те стават, когато вече нямаш за сваляне и оправяне на показатели, а само задържаш. Аз си хапвам, но не често.

# 689
Е, ако чакате да отслабнете за да хапнете няколко лъжици нахут, парче тиква или парченце торта на празник , направо се отказвайте и минете към режим "глад-тъпчене".
Някои имат 10-20-30 килограми за махане и са необходими месеци и години. Да чакаш 2 години за да хапнеш нещо....Помните ли Душко Добродушков на Елин Пелин и неговата печена тиква?
Яде ти се нещо-хапваш малко и....забравяш за няколко седмици-месеци до другия празник/повод.

Общи условия

Активация на акаунт