НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 455
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
И аз вчера бях на миш-маш с пресни чушки Simple Smile

п.п Къде изчезна Жаклин?

# 91
Благодаря за посрещането! Hug Може да ме наричате "Онче" Blush

Таратор с авокадо? Edеn, добавяш към таратора авокадо? Или заместваш краставицата с авокадо? Каквото и да е, добре звучи! Hug
Като казахте авокадо, се сетих, че в този режим мога да си ям гуакамоле колкото искам Smiley Hands Plus1  Супер! Blush
Взех си го от едно магазинче за здравословни храни, колегите ми обърнаха внимание, че било много хубаво и наистина беше като домашно. Имаше краставица, но и авокадо. Много ми хареса и явно много им се купува, всеки това си взимаше + още нещо.

Аз продължавам да си ям кето хляба, за утре за обяд съм си направила от него сандвич с масло и бекон + салата. Още ме е яд, че така си опропастих режима миналата седмица, но някаква абстиненция ме гонеше.

# 92
  • В полите на Пирин планина
Долче, ето така правя дива ферментация на зеленчуци:

https://nadiapetrova.bg/2014/08/wild-vegetables-fermentation/?cn-reloaded=1

# 93
По същия начин правя, но си затварям бурканите. Пак си се получава. Корнишони, моркови и карфиол правя.

# 94
И аз ги затварям и правя в по-големи, от тези 3-литровите буркани.

# 95
Не ви ли "избухват" бурканите? Аз все от това се плаша...и затова още не съм пробвала в буркани.

# 96
Аз правя един буркан от 1,7 литра. Като почне да привършва- правя нов.

# 97
Не ви ли "избухват" бурканите? Аз все от това се плаша...и затова още не съм пробвала в буркани.

От какво да избухват? Нищо страшно не се случва. Аз оставям капачката хлабава - не стягам.

# 98
Все казват из нета да не се затварят капачките, че...да нямало последствия от дивата ферментация Laughing Можело да изтече течност отвътре и т. н. Но ще пробвам, пък да видим.

# 99
Трябва непременно да се остави капачката хлабава. Аз веднъж направих грешката да я стегна. Нищо не избухна, но не се получи, вкисна се.

# 100
Само леко похлупвам (не стягам капачките) и натискам с нещо самите зеленчуци, за да не изскачат от саламурата и да се окисляват или да хванат плесен.

# 101
Здравейте отново. Бях започнала режима в началото на годината, наложи се да го спра по лекарска препоръка, но...не съм се изследвала отдавна и ...пак го почнах, пък да видим.
Общо, за около половин година съм свалила 12кг. Когато започна желание за забранени храни си направих един мръсен ден-да ям всичко, което искам. После ...ами като знам, че мога по всяко време мога да си направя 'мръсен' ден.....не ми се хапват чак толкова забранените неща.
Напоследък, обаче ми се хапват много плодове и...ям си.Понякога изяждам 3 праскови около 10-11ч.(не закусвам) и диня, пъпеш....колкото ми се яде, към 15ч.
Притеснявам се, обаче дали не залитам към Дюкан, ползвам олио, ям основно месо, сирене, салати, но...мазнините, дали са достатъчни? Ако някой може да даде пример за мазнини в зеленчуци?Авокадото става ли?Мога да включа зехтина за салати, но за готвене.....не е ли вреден...?

# 102
Зехтин в салата е препоръчително, ако се слага мазнина. Лично аз не добавям мазнина, а само сол в домати и краставици. В другите - зехтин (примерно зелени салати и зеле). Има зехтин за готвене по принцип, може да се готви с обезмирисено кокосово масло или обикновено краве масло. Лично аз предпочитам месо с естествена мазина и не добавям при готвене - примерно вратна паржола - свинска, ребра, флейки, а в мляното свинско месо слагам сланина. Пилешко с кожа, патицата много я уважавам, също. Дробчета правя с масло. Разни запеканки с тиквички, чушки и мляно месо - не добавям друга мазнина. Риба харесвам на скара (грил тиган), предимно скумрия и пъстърва, лаврак - те са мазни, не им трябва добавка. Авокадото е добър източник на мазнини. Яйца всякакви са също балансирани и не им трябва добавка - на омлети и пържени яйца слагам малко масло за аромат и вкус.

# 103
  • Пловдив
Аз пък омазнявам със зехтин...инак ми е сухо.

# 104
На повечето ястия с червено месо има отива мас. На пилешкото и рибата масло.

Общи условия

Активация на акаунт