НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 420
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Наоми, кето съм поне от седмица. Иначе бях на ВМ-НВХ, т. е. адаптирана съм да горя мазнини и понасям лесно фастовете. Simple Smile Целта ми е сваляне на много излишни кг които започват да "падат" чак след повече часове без храна.
 Arwen, и аз гледам как с апетит си хапват месо хора които не са вегетарианци, но не ядат често месо. Т. е. много рядко се сещат да го купуват. Тъкмо се опитвах да изчисля колко ли протеин дневно им се събира... Thinking Close

# 61
  • Балчик
Привет, момичета. Не съм писала в тази тема от 2017 г. Не знам дали още четат у пишат тук тогавашните съфорумки. Затова да се представя за тези, които не ме познават или помнят. От 07.01.2016 г бях на този режим доянуари 2017, с прекъсване за Великден и Коледа. Свалих 26 кг и най-важното регулирах кръвната захар от 9 до 5.7. След това обаче се случиха ред събития в живота ми и тотално прекъснах всичко.
Сега пак се върнах към това хранене. Започнах на 15.06, 91 кг, кръвна захар 14.
Храня се два пъти дневно-в 12 и 16-17  часа, сутрин пия кафе с кокосово масло, куркума и канела. Всеки ден ходим с кучето 4-4,5 км разходка, коремни преси и упражнения за ръцете.
Днес, почти два месеца от режима, съм 83,3 кг, кръвна захар 6.3.
Спазвам сравнително стриктно, понякога употребявам олио и по веднъж за този период ядох боровинки и шоколад 80%.

# 62
Привет, Джема! Аз те помня. Вярно, от кулинарния те помня, но няма значение. Успех ти желая и по-малко изкушения!
В четвъртък бях на погребение на семейна приятелка и заради повода хапнах парче питка (за пръв път от два месеца насам) и малко жито. И сякаш нещо се отприщи в мен. Вече четвърти ден ям и по нещо сладко. Плаче ми се. Амбицирана съм от днес да започна пак "на чисто", дано не се прецакам сама до довечера. Както не ми се прияждаше въобще и не ме изкушаваха, сега пак ме тегли към боклуците. Преди малко си взех от Лидъл два черни шоколада (единият с цели лешници), ако приритам, ще хапна от тях. Страх ме е да не прецакам всичко и резултатът ми дотук да отиде по дяволите.

# 63
  • Балчик
Привет, Джема! Аз те помня. Вярно, от кулинарния те помня, но няма значение. Успех ти желая и по-малко изкушения!
В четвъртък бях на погребение на семейна приятелка и заради повода хапнах парче питка (за пръв път от два месеца насам) и малко жито. И сякаш нещо се отприщи в мен. Вече четвърти ден ям и по нещо сладко. Плаче ми се. Амбицирана съм от днес да започна пак "на чисто", дано не се прецакам сама до довечера. Както не ми се прияждаше въобще и не ме изкушаваха, сега пак ме тегли към боклуците. Преди малко си взех от Лидъл два черни шоколада (единият с цели лешници), ако приритам, ще хапна от тях. Страх ме е да не прецакам всичко и резултатът ми дотук да отиде по дяволите.
Пи същия повод отиде коня в ряката при мен през 2017. Изпаднах в депресия и се отдадох на ядене. Вземи се в ръце, трудно е, но по-трудно е да поправяш изпуснатото, когато се осъзнаеш отново. Ето ме сега мен, пак отначало. Sad

# 64
Не сте сами, мацки. Днес си поръчах по куриер баклава. Смятайте. Нека ми минат празниците  и пак ще съм стрикна. Но, първо баклавата. От години си мечтая да опитам истинска турска баклава с шамфъстък.

# 65
Аз преди няколко дни хапнах малко диня (предния ден бях на фаст 24 ч). От миналата година не бях яла. То и тогава съвсем малко си позволих. Съвсем планирано си беше, откакто започна сезонът на дините отлагах и реших, че е дошъл моментът. Grinning

# 66
Здравейте, момичета! Hug
Приемате ли нови "кадри"? Blush
Да си кажа набързо- на доста годинки съм и с доста сериозен товар килца. Не е за казване. Joy
Харесва ми режима. Започнах го от 5 август.  При  мен проблемът не е сладкото- никога не ме е привличало особено, спокойно мога без него. Проблемът ми е, че трудно се отказвам от плодове. Но се самоуспокоих, че не е голяма беда да похапвам диня, докато и е сезона, пък после ще съм по-стриктна. Grinning Защото, ако приемам режима като мъчение, ще е доста по-трудно. Та така, сега го спазвам, барабар с динята обаче. Smiley Другите плодове не са ми проблем, само диня и череши. Blush

И още нещо- още съм в началото и похапвам месо, но знам , че и това ще стане проблем. Никога не съм била особен месояд, ако мога да избирам, ще избера нещо постно. Преди 12 години правих Дюканската диета, тогава беше много модерна. Smirk Вярно, свалих 20 кг, но още повече ми охладня сърцето към месото след нея.Rolling Eyes Пилешко да не  видя. Добре, че в този режим може прасенце и друго месце. И слава богу, обожавам всякакви риби и морски продукти.

Ами това е накратко. А, още малко за диетуването ми досега- минала съм и през 90 дневната, нея много леко я карах. Но мисля, че този режим е най-подходящ за сваляне на повечко килограми на по- дъртичка възраст. Smiley
Хубава вечер на всички! Flowers Four Leaf Clover Flowers Cherry Blossom

# 67
ВМНВХ не означава само месо и неограничено.
Не се "бяга" от мазнините и се внимава с въглехидратите,  които са от 0 до 150 г и зависят от цел, здравословно състояние и вкус.
В палеото плодовете ги има, както и малко мед/фурми, но няма млечни. Палеото е с повече въглехидрати (до 150) и пак е ниско въглехидратно. Също така нищо не пречи да се мине плавно към това хранене или да се редуват интервали с малко и интервали с повече въглехидрати.
Естествено в началото е най-добре стриктно , с малко въглехидрати и повече мазнини хранене, но след това трябва да се доизкусури според целите и здравословното състояние.

# 68
Съвсем планирано си беше, откакто започна сезонът на дините отлагах и реших, че е дошъл моментът. Grinning
От почти 4 години отлагам изяждането на един сладоле Бос. Все си казам, да, скоро ще е, но някак си не ме блазни.
Диня поне 2-3 години не съм хапнала, не ми липса. А също и пъпеш, кайсия, праскови.... В градината ни има синя слива, хапам по 2-3 на ден, но докато са твърди и по-киселки.
Добре дошла на oncee!

# 69
Ох, аз ти писах онзи ден, че след 3 дни мазане, от събота спирам. Амиии... И събота, и неделя яко омазах.
От днес вече съм стриктна и аз, първо хранене към 8 (кисело мляко със заквасена сметана, малко чиа, малко ленено семе, боровинки и протеин), второ към 14 (кето хляб с масло и малко скрамонца + таратор с авокадо).

# 70
Не ми се прияждат нито плодове, нито сладко, нито тесто. Когато съм гладна, може и да ми се дояде, но не защото искам точно от някое от изброените, а защото съм гладна. В такива случаи ям месо. Не ми писва. Току що приключих готвенето на друсания кебап... текат ми лигите вече, отивам да ям  Yum

# 71
  • в рaя
Честно казано не съм ровила много назад да чета, но имате ли "кето грип" първите стриктни дни? Общо взето 4 дни съм абсолютно стриктна - закуска -кафе, обяд - салата, вечеря - салата и риба, салата и домашна наденичка, салата и яйца. Но от вчера ме мъчи ужасно главоболие, съвпадна и с МЦ. Спи ми се, отпаднала съм и ми е супер смотано. Пия по поне 3 л. вода. Приемам като добавка хром и отделно вечерна иглика за изчистване на едни кистички.

Желая ви много воля, момичета!

# 72
Миоки, аз можех без диня съвсем спокойно, но от предната вечер си бях решила, че ще ям. Ако имам някакви cravings, те обикновено са за нещо месно или мазничко Laughing
Тупурче, аз вече нямам кето грип, защото отдавна съм на режим. Дори и да кривна и после да огранича силно вгх, нямам изявен дискомфорт. Но всеки е различен.
Приключих почти 26 часов фаст. В последните часове всъщност бях с най-много енергия и реших да удължа леко 24-те часа. Simple Smile

# 73
Благодаря за посрещането! Hug Може да ме наричате "Онче" Blush

Таратор с авокадо? Edеn, добавяш към таратора авокадо? Или заместваш краставицата с авокадо? Каквото и да е, добре звучи! Hug
Като казахте авокадо, се сетих, че в този режим мога да си ям гуакамоле колкото искам Smiley Hands Plus1  Супер! Blush

# 74
Тупурче,  губиш вода първите дни,  а с нея и електролити. Пий вода с малко сол,  ще мине главоболието.

Общи условия

Активация на акаунт