Не го привличам /след бремеността/

• 8 242
  • 140
  •   1
Отговори
# 105
Толкова да те тресе комплекса, че да изпадаш в нервни състояния, че има дебели хора...
Аз съм със затлъстяване, тепърва ми започват най-трудните месеци от бременността(до сега вдигам по килограм на месец, ако се задържи така ще е супер).
И макар че е "от хормоните", съм потърсила помощ и спазвам режим. Но бога ми, дали ще си рискувам кърмата, щото нямало "после". То по тази логика трябва да се линчуват майките с рискови бременности, защото те няма как да не трупат без упражнения и лежане.
Пресолихте манджата вече.
Жената ще отслабне! Преди да забременее е била слаба, занимавала се е със спорт. Наистина 25 кг. са доста, но ще ги свали със сигурност.
Но проблема, че от преди това си е мислела, че е дебела и не се е харесвала, ще и остане. Със или без килограми.
И последното, което и трябва е да изпадне в депресия, защото някой ѝ "наритва шута в гъза", пък било то и за нейно добро.
Два месеца! Детето е родено секцио преди ДВА месеца!
Какво искате сега от нея? Силови упражнения? Опасни диети? Да придобие някое хранително разстройство?

И да, тя трябва да се научи да обича себе си, заради себе си. Не да се отпусне с "аз съм такава", защото това е нездравословно. Но не и да се мрази всеки ден. Защото и това е също толкова нездравословно.

# 106
25 кила са си много, но постепенно и без много усилия се свалят. Аз за година и малко 32-35 свалих. Реално и с тези кила не бях наднормена, защото забременях много слаба, а съм среден ръст и като станах 75 изглеждах просто по-пищна.

Нищо му няма на момичето, просто мъжът и да я поглези и да си почине.

# 107
Съгласен съм с твърденията, че доста жени след бременност, се скатават, пораженчески приемат новите реалности и се примиряват с това, че вече са с наднормено тегло. Само не мога да разбера задължението, мъжа да ги харесва на всяка цена, щото видиш ли, ТЯ родила "неговото" дете...
Ами ако ТОЙ реши да си пусне коремче, да не се обезкосмява, и да не се къпе всяка вечер, щото е изпълнил дълга си, да осемени тая клета жена ?

# 108
ооо, то понеже всички мъже са без кореми, имат коси и се поддържат. Глупости говорите. Жени, които не са били пълни, си влизат в норма, просто е нереалистично да стане за два месеца. И да, аз очаквам ако ми се случи нещо и надебелея или нещо друго, като заболяване, мъжът до мен да ме подкрепя и обича, както и аз не бих го зарязала, заради подобни неща.

Тук мъжете списващи звучат като някакви кифли с претенции до небесата.

# 109
Фактора мъж - не е за подценяване!
Появата на дете,колкото и очаквана да е,си е стрес.Уж си чел,уж всичко ти е ясно,но с появата му, всичко се обръща на 180 и прочетеното отива по дяволите..
В този период помня само - цедене,разходки,цедене..и колко много ми се спи..Уж бебетата спяли Simple Smile
Но пък виждах една топлина в погледа на мъж ми и хич не ми е минавало в главата,че има по-желани от мен:)
Но и на него не му оставаше време да се разсейва:)

# 110
ооо, то понеже всички мъже са без кореми, имат коси и се поддържат. Глупости говорите..
Разбира се, че няма идеални хора, всеки си има някакви недостатъци, въпроса ми беше, зорлем да се разпуснеш, щото си си изпълнила "свещения" дълг. Много жени го ползват за оправдание.

# 111
ооо, то понеже всички мъже са без кореми, имат коси и се поддържат

И да, аз очаквам ако ми се случи нещо и надебелея или нещо друго, като заболяване, мъжът до мен да ме подкрепя и обича

Първото е абсолютен факт...и аз съм се чудил как изобщо имат очи (може би нямат гледало) да претендират...
За мен човек, за да има претенции и да иска определен типаж половинка, трябва преди това да стане тази половинка. Искаш независима стегната мацка с професия (и с коса, в конкретиката на примера Grinning ), първо требе да станеш независим,стегант момък с професия (и с коса)

Нещо друго като заболяване е отделно от надебеляване и няма какво да се коментира,съгласен съм...ама говорим за заболяване, не за плюскане.

Подкрепата и обичането не се ли изразява в мотивиране ?! Нали затова се обичаме-за да бъдем честни и да си кажем истината ?! След като има проблем, значи има проблем и той трябва да се реши,така че трябва да воюваме! Не е ли по-лицемерно да казвам на дебелата си жена :"Миличко, аз всякак ще те обичам!" и тайно да оглеждам другите булки...

# 112
Много Ви благодаря за разбирането и за това,че толкова бързо се включихте. Малкият е на 2 месеца, но това, което виждам е, че коремът ми висна. Някак се прибира, но кожата остава да виси. Стриите стават все по- големи. Отзад на краката са излезли бучки. С извинение за простащината, но все едно тръгва да ми расте нов бут. Страшно много се разширих. Свалих 13 кг в болницата и ми останаха + 12. Месец по-късно бяха +16. Пълнея и не знам защо. Кърмата ми спря преди няколко дни, или по-скоро както изцеждах по 200 мл, изведнъж станаха 20... капе от време на време по малко, не съм пила и лекарства, надявам се всичко да е наред с гърдите, а да не стане фал. В момента имаме най-голямото щастие и никога не съм съжалила и не съм си казала " ех, колко дебела станах заради раждането". Приемам, разбирам и се гордея с белезите си (след 8 часа мъка естествено раждане, минахме на секцио), но ме е страх от книгите, които съм чела и историите, които съм виждала. Има двойки, които за съжаление след раждането се отдалечават. Не искам да сме от тях. Обичаме се  и го знам, но смятам, че всяка жена би се стреснала ако спре да вижда "пламъчето в очите", за което говоря. Гадно е.

Здравей, Полина. Не се отчавай, ще се върнеш към предишния си вид, просто трябва време,въпреки че съм сигурна, че и така си много красива. Ще ти кажа какво мошеж направиш, за да се случат нещата по-бързо. Първо, ако пълнееш без причина, това може да е от кърменето или хормоните след бременността. Може и да е от щитовидна жлеза. Иди на лекар за твое успокоение и провери. От там нататък, може да опиташ с нисковъглехидратна диета, не се изискава дори движение да има, за да отслабнеш. Трябва да спреш брашното и захарта. Не е много приятно, но пък не се ограничаваш откъм количество и отслабваш. Относно целулит и увиснала кожа - бих ти препоръчала кавитация и рф лифтинг. Може да опиташ и други процедури, но според мен тези са най-ефективни. Това нещо се оправя за 5-10 процедури от по 1 час, през една седмица. Т.е. до няколко месеца проблемът ти ще изчезне. Целулитът изчезва напълно, кожата се стяга, а стриите избледняват до степен, в която почти не се виждат. Само внимавай, ако кърмиш, не знам дали това е препоръчително, посъветвай се с лекар или просто изчакай. За гърдите не знам дали има процедури от този сорт при козметиците, питай. Чула съм, че съществува повдигане при пластичен хирург(не силикон). Но предполагам че може да има и по-щадящи методи. Проблемът ти е решим, гарантирам Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 09:19 от rainbow90

# 113
ооо, то понеже всички мъже са без кореми, имат коси и се поддържат

И да, аз очаквам ако ми се случи нещо и надебелея или нещо друго, като заболяване, мъжът до мен да ме подкрепя и обича

Първото е абсолютен факт...и аз съм се чудил как изобщо имат очи (може би нямат гледало) да претендират...
За мен човек, за да има претенции и да иска определен типаж половинка, трябва преди това да стане тази половинка. Искаш независима стегната мацка с професия (и с коса, в конкретиката на примера Grinning ), първо требе да станеш независим,стегант момък с професия (и с коса)

Нещо друго като заболяване е отделно от надебеляване и няма какво да се коментира,съгласен съм...ама говорим за заболяване, не за плюскане.

Подкрепата и обичането не се ли изразява в мотивиране ?! Нали затова се обичаме-за да бъдем честни и да си кажем истината ?! След като има проблем, значи има проблем и той трябва да се реши,така че трябва да воюваме! Не е ли по-лицемерно да казвам на дебелата си жена :"Миличко, аз всякак ще те обичам!" и тайно да оглеждам другите булки...

Ох, да постотня освен. Става дума за току що родила жена!!!!! Как да ви се набие в главите???

Няма как на втория ден да е девойката от преди забременяването. Ако не ви кефи, не забременявайте..

# 114
Става дума за току що родила жена!!!!! Как да ви се набие в главите???

Няма как на втория ден да е девойката от преди забременяването. Ако не ви кефи, не забременявайте..

Ми въпросът изглежда зададен в стил "по принцип" , но ок, нека аз да съм в грешка!
Полина казва, че към датата на поста си, детето и е на 2 месеца..."току що" и "втория ден" за мен е друга работа,но ок.
Права сте Grinning

Koлкото до това дали ме кефи или не...идеята е да може да се заяви нещо свободно-да,не ме кефи едра/жена със затруднен метаболизъм  и толкова. Това е нещо, което всеки сам си докарва (изключая случая с разни болести, то и там е мнооооого сиво,но ок) , не го приемаме като дискриминация и толкова. Човек трябва да има свободата да каже на половинката си-Виж кво, имаш проблем! Много са ти килограмите, дай да хванем да го борим този проблем!  А не лигавщини и съчувствие, които не решават нищо.
Емпатията трябва да е насочена към наистина ощетени хора, които нямат вина за неравностойното си положение. Има такива хора и лично мен за тях ме боли! Но не ме боли за "8 еклера с гарнитура шишчета" .

Разбира се, това е само мое мнение! Ако вие , Полина или там друг смятат, че може "алгебрично уравнение да се решава чрез джвакане на дъвка" Ок,, ваше право да мислите така!

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 14:54 от Анонимен

# 115
Става дума за току що родила жена!!!!! Как да ви се набие в главите???

Ми въпросът изглежда зададен в стил "по принцип" , но ок, нека аз да съм в грешка!
Полина казва, че към датата на поста си, детето и е на 2 месеца..."току що" и "втория ден" за мен е друга работа,но ок.
Права сте Grinning

Koлкото до това дали ме кефи или не...идеята е да може да се заяви нещо свободно-да,не ме кефи едра/жена със затруднен метаболизъм  и толкова. Това е нещо, което всеки сам си докарва (изключая случая с разни болести, то и там е мнооооого сиво,но ок) , не го приемаме като дискриминация и толкова. Човек трябва да има свободата да каже на половинката си-Виж кво, имаш проблем! Много са ти килограмите, дай да хванем да го борим този проблем!  А не лигавщини и съчувствие, които не решават нищо.
Емпатията трябва да е насочена към наистина ощетени хора, които нямат вина за неравностойното си положение. Има такива хора и лично мен за тях ме боли! Но не ме боли за "8 еклера с гарнитура шишчета" .

Разбира се, това е само мое мнение! Ако вие , Полина или там друг смятат, че може "алгебрично уравнение да се решава чрез джвакане на дъвка" Ок,, ваше право да мислите така!
Два месеца след секцио не е като два месеца след просто излизане от болницата. Не правиш разлика- нормално за мъж, който не е бил с жена по това време от живота й.

# 116
В повечето случаи два месеца след секцио са достатъчни , за да се започне с леки упражнения. Разбира се, всеки организъм е индивидуален. Снаха ми се завърна пълноценно към спорта на третия месец.

# 117
Какво му е на двата месеца след секцио? Питам аз, която два пъти съм го преживяла, без особености и отклонения в ежедневния ритъм.
То ако не е секцио, ще е епизиотомия, или кърмене, или цедене, или и двете, после пък поредно дете, после - ехее.
Кой ви обеща да ви е лесно?

# 118
Слава Богу- никой Simple Smile За едни са достатъчни, за някои не са. Не е бчнужно да й се вменяват още очаквания, има си достатъчно в момента .

# 119
Ок, да оставим това...
Изобщо не е важен глутеус, гърди и подобни физически белези...важно е кво илюминират като черти от характера.
На мен ми илюминират само негативни за мен качества. Слаб характер, робуване на небцето са сред тях,но не те са най-важни , а хъса и способа  за справяне с проблема (изобщо не визирам полина, а по принцип)...за това си има жаргонна дума snowflake -snowflakes melting under pressure.  Така е с хората-едни действат и са кучета и могат да държат ..на глад също, други просто имат нуждада си поговорят,да си споделят, да си поплачат. Няма значение възраст,пол,етническа принадлежност и т.н. За мен това качество е най-важното, особено в някой, с който ще прекарам живота си и ще създам поколение.

Хайде да си го представим по друг начин...как ще ви харесва на вас, ако някоя от вас ми е маце и излезнем някъде и някой ви наплюе пред мен в лицето...имагинерно говорим.
"Спокойно , миличко,аз съм доктор, знам точно коя кост да счупя или ако не мога, ще намеря някой , който може и ще му платя!"
или ""Той днес сигурно е имал лош ден,искам да му простим, той не е искал, искаш ли да поговорим?! Насилието не е решение! Има си полиция, съд за тези неща!" Същото е -трудни ситуации показват характер! В това бих се влюбил..и съм!

Природа...

Общи условия

Активация на акаунт