Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 71 300
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Скрит текст:
Емир най-вероятно има причина да бъде такъв. Като цяло характерът се изгражда, донякъде и тренира, може да се промени. Донякъде. Голямо значение имат и природните дадености на човека. В много случаи хората, които са работили над себе си, успяват да се контролират, но това не винаги се получава. Казано накратко, трудно може да избягаш от природата си. В този смисъл, от една страна има повторения в реакциите на Емир, от друга - той си е такъв. В противен случай няма да е Емир Т.
За това, в кого се влюбва Емир. В жената доведена от Хикмет в конака. Тук много не съм съгласна. Да, Хикмет води Рейхан с решението да задоми наследника на рода, но...Нали знаем, че любовта не пита, когато идва и никой не може да ни каже защо се влюбваме точно в определен човек. Това си е малко божа работа.
Защо Емир се влюбва точно в Рейхан. Заобиколен от толкова момичета преди това. Да не говорим за Джемре, която непрекъснато му се навира. Почивки, купони, коли, мотори. Една луда глава. И цап!
Влюбва се в обикновеното селско момиче Рейхан. Обрана, в началото като паднала от Марс. Не знаеше нито за социалните мрежи, не беше виждала морето. Селото, кухнята, есенните ябълки, тейзетата и това е. Но душевно чиста, човек, който прави добро без да чака нещо за това. В света на парите, в дома им в  Истанбул, в семейството на Емир  се появява Рейхан. И преобръща света му. Да, от камбанарията на Джавидан - тя е виновна за всичко. Но и светът на Рейхан се преобърна.
Освен природните дадености, Емир е такъв, защото има баща, който решава без да пита вместо него, майка - чиито ценности са далеч от морала, безскрупулна, сестра, която е инвалид.
Ами начинът на живот, който водеше  Емир преди това  е знак, че той иска да избяга от света в неговия дом. Защо се влюбва точно в Рейхан. Какво му пречеше да я зареже и да се разведе с нея. Кой можеше да го спре? Никой! Емир намери това, което му липсва в неговия свят. Липса на лицемерие, всеотдайност, доброта, смирение, почтеност.
Сега в трети сезон отново започнаха с това. Емир бягаше от дома си.
За да забрави това, което му липсва.
Друг е въпросът за отношението  към детето, но както казват, когато влезеш в нечии обувки и преживееш определени неща, можеш да говориш кое е правилно и кое не е.
Скрит текст:
Та за истината в сериала. За всеки тя е различна. Трябва да видиш събитията през неговите очи.
А за Джавидан - една истинска майка, както и да преобърнат живота и, би направила компромис, в името на това детето и да бъде щастливо!
Това, че си родила едно дете не те прави господар на изборите му, на дните му, на любовите му.

Може би с друга майка, с друг баща, Емир щеше да бъде различен.
Да не говорим, че друга жена на мястото на Рейхан трудно щеше да му прости думите, клетвите, заканите.
Мисля, че точно затова е интересен сериалът, заради различните характери, които ни показват. Също докъде стига силата човешка да устоява на житейските бури.
Дано тази вечер има повече екранно време за Емир.
Приятно гледане на тези, които следят 3 сезон!

От мен - двама сладури - баща и син - с усмивка за хубава вечер!
https://www.facebook.com/yeminkanal7/videos/987738031693387

Жена ми каза тие дни, че това с отношението към детето в тази сутуация и романса между башата и бавачката било взаимствано от друг хитов сериал от преди няколко години - "Как лети времето" или нещо подобно. Аз пък казано честно се уморих и гледам през няколко серии или по 20-30 минути от серия. Ако имах възможност, най-вероятно щях да съм превъртял вече историята на Кемал и Нарин и да съм приключил със сериала. За съжаление няма го преведен на език, който знам. На английски има само някакви описания на сериите, със субтитри го намерих на испански и руски, а и двата не ги знам. Интересно ми е обаче, дали ще се задържи трети сезон или ще приключи безславно.
За играта на Йозге и паралела с новата актриса - наистина на Йозге и се получава много добре с Демирджи, но все пак да не забравяме, че са двойка и в живота. Ей тук ми става любопитно, как ще изглежда влюбения в друга жена Емир и как ще се справи Йозге с друг партньор Simple Smile

# 256
Има взаимствани много ситуации от други сериали и филми, не само турски, но това е нормално. Да направиш сценарий за всеки ден, не е лесна работа, а и защо да не взаимстваш и трансформираш нещо, което може да се превърне в различни серии.
То това е, разплитат или заплитат по някое възелче във  всяка серия. Борят лошите. Или добрите.

Също да призная, че в първи сезон - случките с Лейла и Кемал буквално ги прескачах.
Във втори сезон обаче по-плътно следях линията с Кемал, защото Нарин и Рейхан бяха заедно в началото, а и актрисата, която вкарват в ролята на Нарин ми е много симпатична.
Сцените с Рейхан и се получаваха много добре. Нямам идея какви са били отношенията им на сета, но действително топлината и приятелството, това, че си нямат никого в Истанбул им се получаваше невероятно.
Бих ги следила и сега с радост, но тази Кумру ми идва повече и буквално вечер, когато започнат да ги дават, чакам да минат с нетърпение.
Със сигурност им е било по-лесно на Демирджи и Йозге в общите сцени, но честно казано, въпреки, че има нещо във външността на Туран, което не е моето, между Демирджи и нея като застанат един срещу друг има връзка, има едно напрежение, получава им се. Затова и писах - ефектът го има. Както коментират рускините химия ли е, алгебра ли е, не знам, но тръпка от играта им има. Поне за мен!
------------------
Ето го моето лошо момче. Знам, че ще стане мек като памук, така както само той си може. Но аз много го харесвам гневен, лош, палав, непослушен. Не бързам да става добър. Но не е здравословно Емир бей /хахахах, като му каже така бавачката и той за части от секундата се замисля/ да живее с този гняв. Сигурно ще започнат да отпускат юздите...Sweat Smile
Какви са тези средновековни правила, какви са тези аларми....Този човек се побърка!

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 14:01 от Mydream

# 257
Привет, съзаклятници!
Коментирам по ред на номерата:
1. Серията по БТВ - днес ми напълниха душата със сцените между Рейхан и Емир. Първо хвърчилото, с което да й даде надежда, заради проваленото свиждане и поредната сцена, снимана само като риминисценция, за да обясни смисъла на изненадата на Емир. След това беше сънят на Емир и това, че Рейхан е до него и в прегръдките му, независимо, че е затворена сред 4 стени и далеч от него. След това вече състоялото се свиждане и прегръдката между двете влюбени души, които само това и чакаха. Рейхан даже заради тази прегръдка се осмели да се опълчи на тарторицата, като знаеше,  че с това рискува да изяде боя. Но поне малко се осмелиха и другите, като застанаха като жив щит пред нея. Ако нещо се печели от присъствието на Рейхан в този затвор, то това са другите там - и Хаджер най-много.
Нарин пак продължава да се меси между Оя и Кемал, но тиквеничето уж се съгласява да говори със сестра си, ама пак едно си знае, едно си бае. Вярно, че Оя не е особено интелигентна, така че има нужда от защита и когато й да се опита Кемал да й налее малко мозък в главата, никога няма да е късно и излишно. Емир откри нещо за бижутера, но ще мине още малко време, преди да успее да измъкне Рейхан от пандиза, че и още една, доста тежка драма ще се случи с нея, но няма да издавам повече за тези, които не са гледали напред, макар че не знам дали останаха такива.
2. Сезон 3 - днес от началото на серията, откакто Емир започна да върти номерата с алармите и всички останали други глупости, казах на майка ми, че Фериде накрая ще припадне и тогава Емир ще влезе в защитен режим. И, естествено, познах. Е, лично за мен това е истинското начало на сезон 3 - завръщането бавно, но славно на Емир Тархун. Още има какво да се желае, докато е в пълния си блясък, но поне започва. Кумру е пълно ку-ку, а като гледах и рекламата за утре - малеле, Нарин пада по стълбите вкъщи, много драматично изглеждаше. Дано Кемал бързо вдене, че тая е психопатка и да я постави на мястото й. Дано само сценарната идея не е Нарин да изпадне в кома или да има амнезия и да не помни нищо и "милата" й сестра да не направи там някоя мизерия.
3. Не на последно място - Mydream, Джансу Туман и мойта бира не е, обичам си Йозге, но днес ми хареса взаимодействието й с Емир в сцената с ножовката и определено ми подейства, дори и на Емир му стана ясно, че от нещо се страхува момичето и може би е преживяла някакви нелеки неща. Да видим как ще развият историята помежду им. И още нещо - благодаря ти за всички невероятни снимки на Гьокберк и останалите актьори, които споделяш. Него не мога да спра да го гледам, хубавецът ми той.
Ето една снимка на Гьок и от мен с пожелание за хубава вечер!

# 258
3 сезон

Имам чувство, че Емир тества Фериде. Друг отговор на въпроса защо постъпва така нямам.
Определено им се получава , аз още в понеделник писах, че фитилът припламна. Не знам от играта ли е, омагьосва ли ги нашият човек, режисура ли е, операторът или всичко накуп, но се получават сцените между Демирджи и Туман.
Но...това е друга история, други герои, друг сериал, с познати актьори. Плюс Джансу.
Колкото и да повтарят определени неща, така съм го приела.
Онази магия я няма. Не я и търся вече. Гледам само заради Гьокберг.
Друг е въпросът, че всичко върви много бавно, буквално капка по капка...А тези майка и сестра на Нарин все повече ме дразнят, че се появиха в сериала. Както и да е.

# 259
Добро утро,
Не харесвам затворническите сцени, нагласят си ги според зависи. Опълчиха се на затворническата змия, ама и тя няма да ги остави току така. Писала съм и пак ще кажа, твърде висока цена за нормалното поведение на влюбената Рейхан. Ето в третия сезон същата история между Нарин и Кемал. Човекът прави предложение и седят и се гледат все едно списъка за бакалията уточняват. То бива цензура, ама поне една прегръдка можеха да пуснат.
Ах, Нарин, ах, къде се буташ дето не ти е работа. Какво ти дреме има ли Оя гадже, няма ли. Ама то човек каквото си направи и най- лошият му враг не може.
По отношение на третия сезон май 251 епизод ще е последният преведен със свободен достъп. Рускините се изпокараха, няма да превеждат повече, дадоха превода на друга група, която ще изпраща на лични съобщения срещу вноска от 100 рубли на епизод. Не са много парите, ама не си струва, според мен.
Беше ми много любопитно какво ядоса толкова много Емир при първото виждане на Фериде със сина му и какво точно я накара да замахне, за да го зашлеви. Наистина в частичните преводи смисълът се губи. В момента, в който Емир вижда Фериде с бебето, си спомня как говори на Рейхан колко страхотна майка ще е и как той ще ги гледа ненаситно двамата. Страхотната болка в очите на Демирджи, дава ориентир, но друго си е човек да го чуе. Думите на Фериде, че на бебето му липсва майчиния аромат наля масло в огъня. Аз не съм съгласна с рускините. Техните химии и физики обикновено ги свързват с 50 нюанса сиво, нещо което тук поне аз не виждам. Джансу Туман на мен ми въздейства, играта и е обрана, но много силна. Плачовете на Озге в първи сезон не ме натъжаваха, а ме ядосваха. Докато сега наистина ми става мъчно, успява и мен да насълзи. И да, напълно права да му забие един десен прав (актрисата тренира бокс), не можеш да обиждаш хората без да ги познаваш просто защото също изпитваш болка. Думите му, каква е тази майка, която е възпитала крадла и лъжкиня, Фериде нямаше как да подмине с лека ръка. Оттук насетне Емир влиза в сюжета Непростимо.
В дома на Кемал, една шизофреничка обръща всичко с главата надолу. Никой, дори и Шехрие, не обърна внимание на думите на майката на Нарин, че понякога е много трудно да направиш добро, което води до жестоки рани. Мисля, че именно в грижите за Нарин след падането по стълбите, ще стане ясно какво точно се е случило в миналото.
Между другото, оказа се, че Минор е псевдоним на композитора. В момента е много популярен покрай сериала в страните от Латинска Америка, където са закупили първи и втори сезон. Официална информация не можах да намеря, информира ме една украинка пианистка, която води лична преписка с Айхан Озен, режисьорът, който отиде в Emanet, но кой знае защо е на всички задкадрови снимки от третия сезон на Обещание.
Слуховете за закриването на сериала няма да коментирам, защото не им вярвам.
Хубав и успешен ден на всички!

# 260
Привет, момичета и момчета.
Относно серията по btv Elle Ganovska е написала всичко.
Само ще добавя, че Кемал е напълно прав относно Ойа. Зряла жена, а се държи наистина като 15-годишно момиче. Няма да порасте тази жена и ще се държи като глезената лигла в къщата - всичко трябва да стане сега и веднага. А и Кемал й е сърбал попарата от предишните връзки, така че Нарин не трябваше да се намесва, но нали е добра душа - гледа да направи добро и всички да са щастливи.

3-ти сезон, 251-ва серия.
Страхотен Демирджи. Направо ми спира дъха.
1. Когато си спомни каква страхотна майка би била Рейхан и как той ще ги гледа острани, когато тя положи сина им на гърдите си.

2. Когато видя страха в очите на Фериде. Имах чувството, че за миг се замисли "Дали не прекалявам?", но гневът отново надделя.

3. Когато беше толкова груб, че чак просълзи момичето.

Всеки път ме изнандва това момче и то в положителна посока.
Много ми беше интересен разговорът между Фериде и Джавидан, когато Фериде й каза, че е заварила в конака "едно чудовище", а Джавидан беше изненадана, че Емир е наранен повече, отколкото тя очаквала. Много умело Джавидан манипулира Фериде, като не й казва цялата истина, а само това, което би размекнало сърцето й. Засега й спестява истината кой всъщност е виновен за това положение в имението.
Кумру май очакваше Кемал да й купи ново колие за началото на новия й живот - "гладна кокошка просо сънува". Ще има да почака.
Останалото в тази серия успешно сме го описали и по картинки.
Другите серии ще ги коментирам след превода, че като гледам какво ни очаква довечера ...
Между другото, визията на Емир сега е по-добра - махнаха му буклите от 2-ри сезон. Но защо изправиха косата на "къдрокоска"?
Допълвам се, за да не пускам последователни постове - 252-ра и 253-та серии.
Мисля, че Емир в тези две серии иска по някакъв начин да принуди Фериде да си тръгне от имението, но малко прекали. Първо й предложи нещо като договор, който си мислеше,че тя няма да приеме и да подпише. После я изпрати да му почисти архивите. По нощите я накара да му смени чаршафите. Но с онзи кандидат жених въобще не се изненадах, че Фериде извади ножчето при предизвикателствата на Емир. Той не знае, че тя не яде, не й даде и да спи /да стои пред вратата/ и естествено, че момичето ще припадне, като я изпрати за кафе. Сега вече си мисля, че ще се промени към добро, най-малкото ще се почувства виновен.
Да видим довечера кой кого ще свестява, че много круши паднаха /Кумру и Фериде/.
Дано рускините продължат с превода, че ще ни е доста трудно да разберем подробностите.
Пожелавам ви хубав ден и до следващите серии.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 12:02 от Ваня_С

# 261
Здравейте!
Благодаря ви много за коментарите! Heart

Винаги ми е безкрайно интересно да чета всичко, което сте споделили!  
Трябва да ви кажа, че след изглеждането на двата сезона в съзнанието ми са останали само красивите моменти с Емир и Рейхан, Рейхан и Нарин, Масалчи, Кемал и Нарин. Но снощи погледнах сериите точно след завръщането на Рейхан обратно в конака, първия път. След катастрофата на Емир, ами  трябва да кажа, че този нашият чаровник никак не е лесен характер. Така и крещеше, толкова нападателно действаше първите дни, че за Фериде, като за непозната, направо си е мек. Да, Емир попрекали със сигурност, но той  си е такъв. На себе си прилича. Трудно се достига до него, трудно можеш да го разгадаеш, докато не реши сам да покаже чувства. Защитна реакция. Проверка. Гняв. Изобщо силно люби и мрази! Sweat Smile

От мен засега - две сладкишчета-емирчета  с пожелание за много слънце в душите! Heart

И още нещо! Heart
Виждам Фериде на масата. Ами как да му е лесно? Може ли да забрави толкова лесно.
Много ми е жал за Емир. Какъв е този късмет неговият!!!

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 16:08 от Mydream

# 262
Скрит текст:
Здравейте!
Благодаря ви много за коментарите! Heart

Винаги ми е безкрайно интересно да чета всичко, което сте споделили! 
Трябва да ви кажа, че след изглеждането на двата сезона в съзнанието ми са останали само красивите моменти с Емир и Рейхан, Рейхан и Нарин, Масалчи, Кемал и Нарин. Но снощи погледнах сериите точно след завръщането на Рейхан обратно в конака, първия път. След катастрофата на Емир, ами  трябва да кажа, че този нашият чаровник никак не е лесен характер. Така и крещеше, толкова нападателно действаше първите дни, че за Фериде, като за непозната, направо си е мек. Да, Емир попрекали със сигурност, но той  си е такъв. На себе си прилича.
Трудно се достига до него, трудно можеш да го разгадаеш, докато не реши само да покаже чувства. Защитна реакция. Проверка. Гняв. Изобщо силно люби и мрази! Sweat Smile

От мен засега - две сладкишчета-емирчета  с пожелание за много слънце в душите!

И още нещо!
Виждам Фериде на масата. Ами как да му е лесно? Може ли да забрави толкова лесно.
Много ми е жал за Емир. Какъв е този късмет неговият!!!

Как да му е лесно, като тя е седнала на мястото на Рейхан.
И от мен още две сладкишчета х 2.

Колко ли ще ни измъчат, докато стигнем до тези моменти.
Някой сватоса Кумру с Таджи, но аз не давам доброто момче на тази "сумашедшая" /луда/.

По днешната серия на btv.

Джавидан си вкара автогол като изпрати Гюлсум да занесе парите наТалаз. А на финала си намери майстора - браво на Мелике. Не знам защо Джавидан толкова се страхува от Мелике.
Гюлсум вече е на страната на влюбените. Още в предната серия, когато видя грозната сцена как Джавидан храни Хикмет, разбра с каква вещица си има работа.
Хикмет отново ме разплака - как наблюдаваше Рейхан и Емир и плачеше. Всъщност той страда най-много, защото знае всичко, а не може да направи нищо.
Ойя започва да ме дразни вече. Кемал и Нарин са си все същите - сладури.
А Емир и Рейхан - нямам думи. Влюбеният Емир измисля какво ли не, за да е с любимата.
С две думи - хубава серия.
Пожелавам ви хубава вечер.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 16:14 от Ваня_С

# 263
Много харесвам Хикмет, много.
Изключвам постъпката с женитбата на Емир, но сигурно за техните нрави това не е нещо извъредно и необичайно.
В противен случай не вярвам Емир да се съгласи да слуша баща си.
Мисля, че Емир си хареса Рейхан от първия миг. Връщам лентата назад, но в първи сезон има големи трепети и пътуване един към друг.
Та За Хикмет. Много човечен, тих, умерен, а сцените му с Емир и с Рейхан са невероятни.
А Мелике го боготвори. Обича го безрезервно. Него и децата му.

Малкото човече свиква с всички на сета. https://www.facebook.com/yeminkanal7/videos/250073706270287

# 264
Нося ви поредната вълнуваща целувка

# 265
И от мен още две сладкишчета х 2.

Някой сватоса Кумру с Таджи, но аз не давам доброто момче на тази "сумашедшая" /луда/.
Ванче, аз сватосах Таджи с Кумру след като я видях в серия 1, просто защото не искам момчето да е само, а пък и визуално си подхождат. Като знам вече каква е, обаче, не я искам с него. Твърде психо е.
А на снимката с малчо, Емир/Гьокберк изглежда зверски тъжен. Дано най-чаканият от всички момент не се случи заради тежка драма някаква.
Относно серията по БТВ днес - милият Емир какво ли не направи за Рейхан, за да й покаже колко ценна и обичана е. Само с едно няма да успее да се справи и всички знаем какво е, все пак сме безсилни срещу смъртта, за съжаление.
Жал ми стана за Хикмет - той наистина е безпомощен и не може да реагира по никакъв начин, а пък и Гюлсум допълнително го разстрои с приказките за убийствата в затвора.
По този повод утре предстои тежък момент за Рейхан. Оная дропла няма да престане с опитите да я докопа и все един ще е успешен.
Оя и Кемал най-накрая се сдобриха, страхът за Хикмет ги обедини и успяха да преглътнат яда и ината си.
И не на последно място - шапки долу за Мелике. Hands Clap Не мислех, че ще се опълчи на Джавидан, но някой трябваше да го направи и да я свали на земята, че хвърчеше в облаците да си мисли, че е великата господарка.
Хубава вечер на всички и приятно гледане на новата серия по Канал 7.
И един подарък - споделени спомени от кралица Йозге с нейния крал от миналата година.

# 266
Приятно гледане на всички, които следят он-лайн 3 сезон!

-----------------

Продължавам поста, защото няма нов, но не успях да се въздържа.
Нашето чаровно момче прави романтични сюрпризи и в реала ....

https://www.instagram.com/stories/gokberkdemirci/2401024743303935400/?hl=bg

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 18:59 от Mydream

# 267
Привет на всички.
Много лошотия в този филм - и по btv, и в 3-ти сезон.
Назмие ханъм да не е някоя мазохистка, та ни мъчи така. То в реала, че има лошотия, има, но чак пък толкова. И доброто да не може да се справи с това, чак не ми се вярва. Тази жена да не е преживяла нещо такова, та й идват на ум тези неща.
Появата на Джавидан на екран винаги ми образува нерви. Единственото хубаво е, че някои герои се трансформират към добро /Гюлсум, например/. Със сцените в затвора попресолиха манджата, ама нейсе - филм да става.
Може да ме замервате с домати, но 3-ти сезон нещо ми издиша. Много време отделят на Кумру. Да вземат да ги съберат с Джемре в една клиника, ама под ключ, и да се приключи с тях. Снахата на Фериде май само прибра паричките и не направи нищо за брата, но май всячески се мъчи да омъжи момичето за онзи кандидат жених.
Много малко време отделят на Емир, ама да го видим сега като го подгони чувството за вина какви ще ги сътвори.
От предстоящата серия разбирам, че започва да проучва Фериде. Малко късно се сети, но пък и тя е с фалшива фамилия, така че нищо няма да разбере и нещата ще се объркат още повече.
Но аз съм оптимист и винаги вярвам, че доброто ще победи злото - така ми го говорят звездите.
За оправяне на настроението - искам така да видя трите поколения Тархун.

Пожелавам ви хубави почивни дни и бъдете здрави.

# 268
Здравейте!
Трети сезон определено е по-слаб като наситеност на събития, по тегаво върви действието особено в конака. Много Кумру, много нещо, което изобщо не ми допада, особено в сериите преди последната от снощи.
Дааа, съвестта загриза Емир, нооо и тук нещата започнаха с тайни и клетви и после ще има отново недоверие. Докато започнат да си вярват, първо ще се крещи, когато Емир узнае истината, ще се сюрпризират неприятно, ще се наранят  и едва тогава ще  стигнат един до друг. Ако изобщо е замислено да го направят.
Снощната серия беше първата от трети сезон, която ми се стори една идея по-динамична. Да видим!
Лелята е голяма гад! Присвои парите за операцията и сега се кани да вземе още чрез женитбата на Фериде.
Е, Емир ще се намеси, то е ясно, но сега ще има ядове заради бавачката. Изобщо няма покой за него.
Как пък не го погледна това детенце! Какво е това нещо?
Три-четири месеца от раждането му, пред очите му беше снощи...Как не се приближи да го погледне поне?! После ще съжалява за действията си. Сценаристката му приши и този грях, че не пусна Фериде да види брат си...Да, филм да става.
Големи вълнения сред фенските маси снощи за появилата се Джансу в рокля на Рейхан, в един от клиповете на продуцентите...

# 269
Здравейте съзаклятници, нощес успях най-после да ви догоня 🥰
Първо няколко думи за серията по бТВ:
Мисълта за Емир след опита за убийство и целувката му по мястото на раната в болницата, са силни сцени, в които виждаме една нова Рейхан по отношение на откритото изразяване на чувства и емоции. Моят човек е с коси чиято дължина е право пропорционална на грижите и любовта към любимата. 👩‍❤️‍💋‍👨
Ерхан е изключително подъл и брутален в тези серии, вече играе ва банк. Оя изключително наивна за възрастта си, но с тези двама братя, осигуряващи и финансово и лениво благосъстояние, няма и какво друго да се очаква от нея.
Джавидан бележи нов връх в злодеянията си, добре че хората на Талаз са пишман играчи, та действията им повече помагат,  отколкото да пречат на Рейхан и Емир.
3 сезон:
Някъде прочетох, че уж Емир главен герой, пък малко екранно време. В момента и то му е много, как може добър човек така да издевателства над беззащитна жена, пък дори и непозната. С изцепките си над Фериде мина всякакви нормални граници. Като иска да доказва на баща си, че не е тя човекът, нека го направи с достойнство- да гледа бебето по-добре от нея, да вари кафе по-вкусно от нейното, да си подреди архива, да си намира сам документите, да си сменя сам чаршафите, с две думи да се грижи сам за себе си и близките си. Демирджито има страхотно екранно присъствие и предполагам, затова ме е яд да го гледам в това амплоа. 😡
Силно присъствие на Туман, за секунда не излиза от образ. Това момиче много въздейства със сдържаната си болка, очите и се пълнят със сълзи, виждаш болката и обидата в тях, но рев няма. Много силна сцена с ножчето и хвърлянето му на земята, накара Емир да се почувства неудобно. На фенско ниво продължават нападките към нея и сравненията с Йозге. Аз мисля, че тя ще промени нагласите чрез играта и искреността си. Обвиняват я, че е невзрачна, аз мисля, че подсилват това усещане чрез грим. На мен ми прилича на Йозге по естествеността си, но Джансу има доста по-отработена култура на движение и крехка фигура.
Хареса ми края на 255 епизод. Думите и към Емир, че не е нарушила договора, просто е трябвало да изпрати починалия си брат, го накараха да се почувства виновен. А думите и към бебока, че се е превърнал във въздуха за нея и че вече и двамата си нямат никого, ме натъжиха много.
Две думи за Оя ще кажа, защото според мен, в имението тя ще заеме злодейското място на Джавидан. Злобно подхвърлените думи към Фериде, виждайки я да дреме пред вратата на Емир, са показател за дребната и душица.
Прекрасни Кемал и Нарин, говорещи си за любовта си и сватбата. Шизофреничката Кумру е достоен заместник на всички отрицателни персонажи от първия и втория сезон. Да, тежко и е на майката на Нарин, но това режисьорско решение с многото плач не ми допада. Иначе е ясно, че е добра жена. В болницата ясно даде на Кемал да разбере, че не е изоставяла дъщеря си щом най-голямата и грешка е, че са дошли при Нарин. Много силна игра на Джан Верел по пътя и в самата болница. Някой беше написал, че Нарин не е наивна. Не е, ама когато си подложен на целенасочена манипулация, е много трудно да не се поддадеш. С тази сестра, врагове не и трябват. 😢
Отново си имаме трима злодеи, но вече съвсем нови - сестрата, снахата и женихът. Благодарение на сестрата, Нарин и Кемал вече са в ада. Ясно е, че къдрокоската ще прогледне, но преди това се надявам да се разбере с майка си. Снахата си присвои парите на Джавидан без да направи и най-малък опит да лекува брата. Давала е обещания на жениха и сега ще манипулира Фериде, за да я напъха в ръцете му. Женихът се закани, че очаква обещаното, така че с тях ще е свързан екшънът в имението. Участието на Емир в него пък ще доведе до развитие на отношенията им с Фериде. Задавам си, обаче, един въпрос - като как ще се върнат в сериала Талаз и Джемре. Не бих се учудила, ако и те са сменили лагера. За Джавидан вече съм сигурна, случило се е нещо, което я е разтърсило и в момента е почтена с Фериде. На практика, нейното участие в събитията е като на Хикмет във втория сезон. Всичко ще знае, но няма да може да реагира. Много мило каза на Фериде, че я освобождава от обещанието и да не мисли за дадените пари, защото по-голяма мъка от загубата на брат и няма.
И накрая за червената рокля дето разбуни духовете - оказа се, че е честа практика в турските продукции да използват едни и същи тоалети за различни герои. Класически пример е Великолепният век. Казват, че там всяка актриса се е появявала в роклята на останалите.
Мисля, че за психическото здраве на човек е по-безопасно да гледа немски филми. Обрани емоции, много разговори, всичко се приема леко и лесно, прошка заслужава всеки, няма драма, няма претенции към създателите, пълна вселенска хармония. 😜
Желая на всички хубав неделен ден! Благодаря за написаното ❤️
Бъдете здрави!

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 18:28 от dani_pop

Общи условия

Активация на акаунт