За това, в кого се влюбва Емир. В жената доведена от Хикмет в конака. Тук много не съм съгласна. Да, Хикмет води Рейхан с решението да задоми наследника на рода, но...Нали знаем, че любовта не пита, когато идва и никой не може да ни каже защо се влюбваме точно в определен човек. Това си е малко божа работа.
Защо Емир се влюбва точно в Рейхан. Заобиколен от толкова момичета преди това. Да не говорим за Джемре, която непрекъснато му се навира. Почивки, купони, коли, мотори. Една луда глава. И цап!
Влюбва се в обикновеното селско момиче Рейхан. Обрана, в началото като паднала от Марс. Не знаеше нито за социалните мрежи, не беше виждала морето. Селото, кухнята, есенните ябълки, тейзетата и това е. Но душевно чиста, човек, който прави добро без да чака нещо за това. В света на парите, в дома им в Истанбул, в семейството на Емир се появява Рейхан. И преобръща света му. Да, от камбанарията на Джавидан - тя е виновна за всичко. Но и светът на Рейхан се преобърна.
Освен природните дадености, Емир е такъв, защото има баща, който решава без да пита вместо него, майка - чиито ценности са далеч от морала, безскрупулна, сестра, която е инвалид.
Ами начинът на живот, който водеше Емир преди това е знак, че той иска да избяга от света в неговия дом. Защо се влюбва точно в Рейхан. Какво му пречеше да я зареже и да се разведе с нея. Кой можеше да го спре? Никой! Емир намери това, което му липсва в неговия свят. Липса на лицемерие, всеотдайност, доброта, смирение, почтеност.
Сега в трети сезон отново започнаха с това. Емир бягаше от дома си.
Друг е въпросът за отношението към детето, но както казват, когато влезеш в нечии обувки и преживееш определени неща, можеш да говориш кое е правилно и кое не е.
А за Джавидан - една истинска майка, както и да преобърнат живота и, би направила компромис, в името на това детето и да бъде щастливо!
Това, че си родила едно дете не те прави господар на изборите му, на дните му, на любовите му.
Може би с друга майка, с друг баща, Емир щеше да бъде различен.
Да не говорим, че друга жена на мястото на Рейхан трудно щеше да му прости думите, клетвите, заканите.
Мисля, че точно затова е интересен сериалът, заради различните характери, които ни показват. Също докъде стига силата човешка да устоява на житейските бури.
Дано тази вечер има повече екранно време за Емир.
Приятно гледане на тези, които следят 3 сезон!

От мен - двама сладури - баща и син - с усмивка за хубава вечер!
Жена ми каза тие дни, че това с отношението към детето в тази сутуация и романса между башата и бавачката било взаимствано от друг хитов сериал от преди няколко години - "Как лети времето" или нещо подобно. Аз пък казано честно се уморих и гледам през няколко серии или по 20-30 минути от серия. Ако имах възможност, най-вероятно щях да съм превъртял вече историята на Кемал и Нарин и да съм приключил със сериала. За съжаление няма го преведен на език, който знам. На английски има само някакви описания на сериите, със субтитри го намерих на испански и руски, а и двата не ги знам. Интересно ми е обаче, дали ще се задържи трети сезон или ще приключи безславно.
За играта на Йозге и паралела с новата актриса - наистина на Йозге и се получава много добре с Демирджи, но все пак да не забравяме, че са двойка и в живота. Ей тук ми става любопитно, как ще изглежда влюбения в друга жена Емир и как ще се справи Йозге с друг партньор

.gif)

.gif)
.gif)

Не мислех, че ще се опълчи на Джавидан, но някой трябваше да го направи и да я свали на земята, че хвърчеше в облаците да си мисли, че е великата господарка.