Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 111
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Здравейте, аз попринцип не харесвам турски сериали, но този ме грабна от едно време Grinning тааа, не че следях всичко де.. ама все пак Grinning какво се случи със сестрата на Емир? И тъй като свърши този сезон, кой епизод беше последния? Няма ли да ги пускат пак по бТВ или каквото било - било? Grinning
Артистката, която игра сестрата на Емир, започна снимки в нов сериал и я "изпратиха" в Англия за да се долекува и проходи.
Относно последния епизод - от линковете, поместени по-горе, намерете 245 - това е последния на 2-и сезон.
Приятно гледане!

# 451
Здравейте, аз попринцип не харесвам турски сериали, но този ме грабна от едно време Grinning тааа, не че следях всичко де.. ама все пак Grinning какво се случи със сестрата на Емир? И тъй като свърши този сезон, кой епизод беше последния? Няма ли да ги пускат пак по бТВ или каквото било - било? Grinning
БТВ няма как в момента да пуснат 3-ти сезон, при положение, че са излъчени всичко на всичко 40-тина серии в Турция. Трябва да заснемат целия сезон в Турция, за да могат да го продадат на чуждите телевизии.
Ако го пуснат, ще бъде след доста време.
На мен си признавам, че ми липсват на обяд Йозге и Гьокберк, определено ми пълнеха душата, затова съм решила да започна да гледам пак сериите от самото начало, тъкмо да си гледам и любимците, че през уикенда и да гледам, не е достатъчно, а и там сега е само Гьокберк.

# 452
Привет на всички.
И аз като Elle Ganovska си гледам любимците от начало, но не пропускам и 3-ти сезон. Съвсем ни орязаха вече - не стига, че само в събота и неделя, а сега пак по 1 час са сериите.
В последните две серии доживяхме Емир да осъзнае вината си за отвличането на Ийт, да гушне и целуне сина си.

https://www.youtube.com/watch?v=ofI6Om0HoPo

Прекрасна игра на Демирджи.

Кумру така омота Кемал и Нарин, че забравиха рождения ден на Масал. Оказа се, че Кумру отдавна си преследва Кемал. Той си спомни клоуна /Кумру/ от предишен рожден ден на дъщеря си. Девойката сега пък реши да си излее злобата върху Масал. Не знам кога Нарин ще си отвори очите, за да види истината за сестра си.
Не мога да кажа, че Джансу ме впечатлява с играта си /нищо лично/, но нещо не мога да разбера емоциите й. Когато Емир съобщи на семейството, че Ийт е отвлечен, само Мелике показа нормална реакция. Всички останали реагираха все едно, че им казаха "Обядът не е готов".
Започвам да се съмнявам в психичното здраве на Назмие ханъм. Толкова много лошотии и толкова малко добрина в СЦ. И винаги плановете на лошите успяват. Но все пак се надявам от следващата седмица да гледаме хубави сцени между баща и син, съдейки по трейлъра.

Едни от любимите ми моменти от 1-ви сезон.
"Понякога най-големите ни грешки в живота се превръщат в най-голямото ни щастие и то, без да забележим."

Не я настъпвай на тема гордост и чест, Емир Тархун.

Пожелавам ви хубав ден и спорна седмица. Бъдете здрави.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 08:44 от Ваня_С

# 453
Здравейте!

Ваня, благодаря за прекрасния коментар и всичко споделено!
Гифчетата са прекрасни!
И мой много любим момент! Heart  /за грешките/

Не съм гледала епизода снощи, но няколко пъти се насладих на сцената с поемането на бебчо от Емир. Невероятен Демирджи...Плаках с него, неустоим е.

# 454
Здравейте момичета, гледам и ви чета редовно, но не ми се коментира. Не им ли писна на сценаристите едно и също да повтарят, еднакви ситуации, еднакви реакции. Разбрахме вече, че не успяват плановете на лошите, но не може единствено и само лошотията да е двигател на действието. Талантът на Демирджи е дар от Бога, този човек може да те накара да повярваш във всичко. В първото негово интервю, което прочетох преди време, разказвайки как е попаднал в киното, той казва, че разбрал, че лесно успява да се преструва. И ми стана чудно дали осъзнава огромния талант, който притежава. Сега виждам, че го осъзнава, че е изключително отговорен към работата си, но е добър и лоялен човек, което в артистичните среди не е добър съюзник. Дано бъде забелязан и оценен по достойнство.
Силна последна серия за Джансу. Най-после Фериде успя да накара Емир да вземе на ръце сина си. Да видим защо ще му е тя на Емир оттук насетне. 😜
Силното за Верел и Шахбазова начало на третия сезон, е на път да бъде прецакано. Колко може да се преиграва с лошотията и сляпото доверие...
Като ви чета, все едно аз съм писала. Но за да пише човек, трябва да има какво, а сега се въртим в един затворен кръг, в който изненади няма. Желая на всички здраве и спокойствие! ❤️

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 13:57 от dani_pop

# 455
Здравейте!

Сега отново погледнах гифчето с шамара...Ама така хубаво и се получават шамарите на Озге. Ясно е, че всичко е и въпрос на монтаж, както и на играта и реакциите на двамата, но толкова истински изглежда всичко. Същото беше и с шамара, който отвъртя на Джемре, когато ставаше въпрос за смяната на лекарствата за Суна. А в сцените с Демирджи...Първият път хубаво го лепна, но вторият въпреки думите, които и каза, много ми дожаля за Емир.
Изобщо да ги гледаш е невероятна наслада, поне за мен. Дааа, старае се Джансу, ясно ми е, играе си ролята, но това, което излъчват Гьокберк и Озге е несравнимо.
Просто животът за Емир продължава, нищо друго.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 11:38 от Mydream

# 456
Здравейте!
Някой гледа ли последните серии от 3 сезон?

# 457
Здравейте!
Някой гледа ли последните серии от 3 сезон?
Аз ги гледам, но чакам превода на снощната серия и тогава ще пиша.

# 458
Гледах последните две серии. С нов доставчик съм и имам Канал 7.
Друго е усещането на такъв екран...
Кумруто я пропускам, не мога да изтърпя историята в къщата на Кемал, това бягане след нея, тези женуря вкупом.
Кемал няма ли да иде някъде в командировка?

В конака...Най-после Емир се намери.
Преглеждах стари епизоди, ами няма как да и простя на Джавидан.
Невъзможно е! Всички планове за унищожение на Рейхан бяха зловещи. А сега да я гледам разкайваща се и то пред Джемре...
И двете станали добрички! Как не!
Да си ходят на свиждане и това е. Да си окайват годините.
Емир и синчето...Хубаво е, но "Сине, ще ми простиш ли?"...
Готово! Хоп! И всичко е точно! Защото снощи правех кекс...
Да благодарим на глигана, че отвлече детето.
Не знам кога Емир щеше да се завърне...
Сънят на Фериде не е на хубаво.
Или тайната и ще излезе наяве, макар че не вярвам все още от показаното във фрагмана, Емир да е чул...
Или нещо друго ще се появи, което ще ги постави в трудна ситуация - нея или Емир.
Считам, че двамата още трябва да се сближат, да се доверят и тогава Емир ще узнае, за да се разочарова за пореден път....
Но любовта впоследствие да победи.
Хайде, да я наречем привързаността, отговорността към детето и тази, която го "изкара" от тъмнината.
Шанс доброто да оцелее. Философията на Назмие ханъм.
Лошото е толкова много, че на неговия фон, доброто е като светулка в мрака. Любимите на Рейхан.
Докато гледах старите епизоди си мислех, че понякога всичко е предопределено. Добре, че човек не знае какво го очаква и до последно има надежда и вярва в доброто.
Затова Рейхан ще остане светъл образ. И незабравим.
Фериде е в пъти по-дръзка, по напориста, по-решителна.
По друг начин гледа Емир. Право в очите. Дано има шанса да го направи щастлив, след като се е заела с него...Но всичко започна отново с лъжа...Съдбата на Тархуните...

# 459
Привет на всички.
Назмие ханъм съсвсем обърка представите ми за филм и какво да очаквам от него като послание.
Кумру, Джемре и Талаз са герои, които нищо, ама нищо, не ми показват. Въобще не ме карат да се замислям над поведението им и защо, аджеба, действат така.
Жалко, че Нарин отново я сринаха като образ. Интелигентна жена, борбена, лекар и да не се усети за състоянието на сестра си, толкова лесно да се поддава на манипулации, чак не мога да повярвам. Освен Кумру за нея не съществува нищо друго. Накрая ще вземе да загуби всичко - Кемал, Масал, семейство и ще се върне там, откъдето започна нейната история. Ама нейсе, филм да става.
Хикмет - един голям егоист /и Емир май ще се окаже като него/. Когато накара Рейхан да се омъжи за сина му, единствената му цел беше да умре спокоен, че синът му е щастлив. Хвърли я в устата на чакалите /Джавидан, Джемре и Емир/, а после и пръста си не помръдна да я защити или предпази от тях, като ги знае какви са. Затвориха я в стаята на Емир и да се оправя с маминото синче, да го превъзпитава. Та до пикника /повече от три месеца - Зафер ги следеше до третия/ те спяха поотделно и никой не разбра за това. Емир, Джавидан, Джемре, дори и Нигяр, се държаха ужасно с нея и никой не се поинтересува от това - достатъчно беше, когато я види на масата, да я попита "Как си, дъще?". Сега защитава Фериде, защото иска и тя да направи същото като Рейхан - синът му да е щастлив с детето си и да подсигури спокойствието в дома си, независимо как. Не отричам, че е добър баща, но все си мисля, че методите му са неправилни - щастие и спокойствие на децата за сметка и на гърба на някой друг. Въобще не си е научил урока след Джавидан и Сонгюл ще го оплете в мрежите си.
Джавидан няма какво да я коментирам - душата й е черна, както каза Хикмет. Не й вярвам, че може да се промени. Веднъж я видяхме "добра" /след като Хикмет я лиши от акциите/, но за много кратко време. Видяхме после какви гадости сътвори спрямо Рейхан и Хикмет. Ще навлече беля на всички с нейната алчност - сега пък да види внука си.
Фериде - постепенно осъществява мисията си да събере баща и син, но ще има и тя да пати, когато се разбере истината как дойде в имението /около края на сезона/.
Емир /стигнах и до него/ - много е объркан, горкият. Голяма борба води със себе си и най-вече с гнева, натрупан в душата и сърцето си. Както писа и Mydream само с "Прости ми, сине" не става. Хубаво е, че все пак си призна, че е егоист, спомена и майка му и колко много я обича. Но с това "Тя МЕ остави и си отиде" ме качва на метлата - все още го е яд, че е избрала детето пред него. Започна да се учи да бъде баща - ще сменя памперси, ще го разхожда, както чичо му е разхождал Масал, ще му прави играчки. Надявам се да стане по-добър от баща си, по-често да разказва на сина си за биологичната му майка и този път да спази обещанието си, което му даде, до края на дните си да го държи здраво за ръката. Не ми се иска да се влюбва във Фериде, а само да й е благодарен, че го събра със сина му. Но кой ме пита мен - всичко е в главата на Назмие ханъм.
Не мога да отрека, че на Демирджи сцените "баща и син" му се получават и то бая, бая добре.

https://www.youtube.com/watch?v=vT1jB8hhajE&ab_channel=ThePromiseOfficial

https://www.youtube.com/watch?v=2x-hAd3xfD4

Но стига съм писала, че пак прекалих.
В събота ще разберем кой какво чул и какви са плановете на лошите - Кумру и нейните "мечти", Сонгюл с куфарчето пред вратата и Джавидан с нейните желания.
Сега искам да ви развеселя с един от малкото комични моменти между Рейхан и Емир в 1-ви сезон.

"Боже, видя ме. Не можа ли да побързаш, Рейхан? Не можа ли?"

"Хвнах те. При това, докато се изнизваше".

Пожелавам ви хубав ден и се пазете.

# 460
Здравейте момичета,
Прекрасни постове на Mydream и Ваня, много сте прави, за всичко. Мисля, че вече мога точно да формулирам липсата си на интерес към турските дизита до сега. Демирджи ме хвърли в тази пълна каша, породена от грешно разбраната и осъществена амбиция за много серии.
Най-после нещата в имението бяха докарани до нормално състояние. Ето сегашните отношения между Емир и Фериде са нормалните за ситуацията. Не разбирам тези преигравания с хормоните и влюбванията кому бяха необходими...Но все пак, запълниха 40 епизода. 😜
Тотален срив в дома на Кемал. Преди време на майтап написах тук, че чакам сватба между Кумру и Кемал, а то взе, че е на път да се случи. Защо само абсурдите и лошотиите могат да са двигател на действието? Защо с лека ръка се съсипва имиджа на образи и артисти? По каква логика интелигентни и успели хора ще се оставят една луда да диктува живота им?  🤔
Много хубави сцени между баща и син, но са ми постни откъм емоции. Липсва разкаяние за грешките, липсва съжаление за пропуснатото време. Но да се случи това, трябва да го има по сценарий...А той, както знаем, не е силната страна на този сериал.
И още нещо ще споделя. Мисля, че руският превод на който разчитаме, е прекалено дословен и елементарен. Когато гледах сериите от първите два сезона на български, много ми хареса, че е художествен и е максимално съобразен с лексикалната мярка в литературните ни текстове. Това се отрази на възприятието ми за случващото се. Много ми се иска това непрекъснато повтаряне на Емир, че Рейхан си е тръгнала, да бъде изказано с други думи, такива, които включват безнадеждността на ситуацията и невъзможността тя да постъпи по друг начин.
Иначе борят се актьорите с абсурдните текстове и ситуации, дават всичко от себе си, както е модерно да се казва. Като гледам колко са усмихнати зад кадър, си мисля, че моите терзания, изобщо не им минават през акъла. В крайна сметка, да има хляб и зрелища, всичко друго е суета.
Спокойствие и здраве ви желая! ❤️

# 461
Здравейте!
От много време насам си мисля същото  актьорите са преди всичко хора, със своите нужди, потребности и семейства. За тях е важно, в днешната ситуация да имат работа - колкото - толкова, все е от полза, защото може и изобщо да нямат проект.
Времената са такива - на оцеляване. Нали виждаме културата какво място заема сред тази неизвестност, в която светът е изпаднал. Със сигурност си обичат професията, раздават се, но това може да се прави от свободни, спокойни и вдъхновени хора.
Както и всяка друга работа, но за хората, които правят изкуство, доколкото един тв сериал може да се нарече такова - това е от особено значение.
Благодаря за чудесните коментари! Heart

А какво мислите по въпроса - Емир дали чу разговорът между Фериде и Джавидан? Разбра ли, според вас, че говорят точно двете?

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 19:23 от Mydream

# 462
Момичета, удоволствие е да чета постовете ви. Радвам се, че продължаваме всички заедно да си обсъждаме сериалчето.
Mydream, мисля, че Емир чу края на разговора, но не е наясно с кого говори Фериде. Още е рано да се равърже този възел. Може отново да му светне лампичката за брат й - тя и без това много често му разказва за него.
Започвам да си мисля за тандема Джавидан - Джемре. Дали пък Джемре няма да й свърши работата на Джавидан?
Не знам в тази пандемична ситуация дали няма отново да спрат снимките на сериалите. Най-важното е хората да се опазят, пък каквото - такова, ние сме търпеливи.
Пожелавам ви хубава вечер и бъдете здрави.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 17:25 от Ваня_С

# 463
  • Русе
Като гледам как променят сюжетната линия и характерите на героите (градени с толкова усилия цели два сезона), сега очаквам и неочакваното - Джемре и Джавидан да ги направят най-положителни, Нарин - да забрави бебе и любов към Кемал и да прави всичко възможно сестра й да се ожени за любимия й, бащата да приеме с отворени обятия новата си "любов" ...и ще ме откажат да ги гледам. Бясна съм на г-жа СЦ, че омаловажи труда на всички колеги и съсипа един хубав сериал! Без значение каква е причината!
Как един път не чух името на Рейхан да се произнесе в този сезон?! Такава любов и...нищо!!!

# 464
Привет, благодаря ви, че гледате и коментирате.
Аз бях леко болна и пак имам да наваксвам 4-6 серии. Някак новият сезон не може да ме хване, прекалено несериозен е сценарият и ми убива желанието да гледам, а и не искам да си развалям създаденото мнение от сезони 1 и 2.
В момента ми е по-любопитно да гледам личните неща, които се случват с Гьок и Йозге - официалното потвърждение на предложението за брак на нейния рожден ден с балоните "Тя каза да", фотосесията на Йозге за турския "Воуг", както и снимката от вчера.

Искам да питам някой дали гледа първи епизод на новия сериал на Йозге и какви са впечатленията ви.
Това е от мен засега, надявам се да наваксам другия уикенд и да се включа в обсъждането.

Общи условия

Активация на акаунт