Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 013
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Здравей r_iv.Да уточня явно се налага-не приписвам евтини романи на никого.Говоря за събития които най -вероятно са били в минало време ,на всички е ясно че Демирджи е с Йозге.С кого той е бил преди Йозге информация няма или е изтрита.Трудно ми е да повярвам че мъж актьор над 30г не е имал любовна история преди това,но това няма значение.Относно съвета ти за проверка на източника на информация ще кажа следното-като човек който работи повече от 20годшни с турци,знам че въможността за проверка достоверността на иформация  в Турция е невъзможна поради жестоката цензурата която се налага от държавата в  преса и социалните мрежи.Никога не съм казвала че има връзка в момента между Демирджи и Туман.Факт е че между тях има напрежение и то се усеща колкото и добри актьори да са,моят коментар беше че това напрежение може да идва от миналото.Съжалявам ако си останала с впечатлението че някой се опитва да създава несъществуващ роман между тях.Споделих това което чух от моята приятелка туркиня.Както знаем любимото занимание на турците и мъже и жени е създаването на интриги и разпространяване на клюки.Другата седмица ще бъда в Истанбул и специално ще попитам за източника на информация моята приятелка.
 dani_pop ,☺️няма за какво да се извиняваш,ние се опитваме да коментираме филма,но неминуемо се намесват и лични отношения в коментарите.Важно е да запазим добрия тон и хубаво настроение.
На всички желая приятно гледане на новите епизоди

# 631
Привет, съзаклятници!
След като изгледах последните две серии с превод, най-накрая ще си позволя да кажа нещо и аз.
Повечето неща сте ги казали, но на мен едно нещо ми направи впечатление и искам да го споделя.
Разгеле, видяхме някакъв спомен от предишните два сезона, около делата на Джавидан, за пръв път Рейхан беше спомената, пък макар и в сцена от миналото. Искрено се надявам това да е целенасочено и в скоро време, около възвръщането на спомените на Джавидан, да бъде отдадено дължимото на образа на Рейхан и на жертвата и избора, който беше принудена да направи. Все пак, ако беше взела друго решение, нямаше да има сезон 3,а и Иит нямаше да го има.
Относно историята с Масал - толкова е съшита с бели конци, наистина, че няма накъде. Дано не доведе до необратими последици. Както знаем, Масал е крехка, чуплива и много лесно минава в крайности, когато психически не е стабилна.
Сега искам да помоля да запазим добрия тон в групата. Определено се подразних от изказването на мнение, че Йозге е повърхностна, търсачка на слава и други подобни. И на мен Джансу Туман не ми допада визуално и като актриса, но никога не бих си позволила да използвам неприятни епитети, а има такива, които биха били 100 % на място. Никой не е длъжен да харесва някого, но поне да не се обиждаме взаимно. Все пак темата е за обсъждане на епизодите, но нека е в рамките на добрия тон и без обидни епитети.
Приятен уикенд на всички!

# 632
Elle Ganovska,здравей.Цитираш мои думи,затова ще отговоря.Изказването на лично мнение не мисля че е обида към някого във форума.Да,това е моето мнение и аз стоя зад него.Както на много от вас  не им харесва Туман,така на мен не ми допада Йозге,особено след изявите й по всички социални медии.Лична обида към никого от присъстващите тук не съм отправяла,тъй че не приемам коментара си като обида .Нека всеки споделя мнение за когото иска.Не може едни да бъдат издигнати на пиедестал,а други смачкани в калта.Изказвам мнение за Йозге защото се правят сравнения между нея и Туман.Самите сценаристи са забравили за екранния образ на Йозге,тук съм съгласна че трябва по някакъв начин да се спомене за нея,но Назмие така е решила.Можехби в следващи епизоди ще видим и гроба й,и ще се говори за нея.
Още един път хубава вечер на всички.

# 633
  • Русе
Някой ще коментира ли последното промо? Лично аз съм втрещена и съм в недоумение какво става...Май се явява истинския баща на момиченцето, а и другите кадри са доста странни - кой кой е, защо, какъв е този гроб и т.н.

# 634
Привет! Най-накрая Умут се появи. Оказва се, че не е свързан с никой от героите, а лелята го е избрала за Фериде.
Заповядайте промо 320 епизод:

Фериде: Лельо Емине ?!
Емине: Значи ти си нашият младоженец. Най-после се срещнахме.
Фериде: Не се оженихме, лельо Емине!
Сонгюл към Емине: Да го бяхте видяли на сватбата!
Хикмет: Добре дошли!
Емине: За съжаление изобщо не съм добре дошла, г-н Хикмет!
Кемал: Достатъчно! Достатъчно!
Нарин: Дори и да ти трудно, трябва да  приемеш истината. Ние трябва знаем всичко за нейния живот.
Кемал: Помислете, вашето момиче е поверено на мен. Обещавам, че когато Масал порасне, ще разбере чия дъщеря е.
Кумру към бащата на Масал: Намери ли къщата?
Бащата на Масал: Намерих я, намерих я. Дори сега гледам дъщеря си.
Емине: Ще се омъжиш, момичето ми. Намерих някой подходящ за теб.
Умут: Здравейте.
Фериде: Здравейте.
Емир: Тя иска да се омъжи заради мен. Всичко е по моя вина. Всичко това.

Пояснение за Кемал слагам в скрит текст, ако не искате да четете преди да сте гледали.

Скрит текст:
Истинската дъщеря на Кемал се е родила преждевременно и е починала. Майката е решила, че ако роди дете ще спаси брака си с Кемал и той ще я обикне(проблемът е бил, че той не я е обичал), затова е платила на някаква медицинска сестра да намери бебе. Така са намерили Масал. Той е обикнал Масал, но не и майката и затова тя си е тръгнала.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 11:33 от Ramona

# 635
Благодаря за превода на фрагмана и пояснението! Heart

# 636
Ramona, много благодаря за превода и пояснението.

# 637
  • Русе
И аз много благодаря за превода и поясненията! Сега всичко се навързва...
А тази леля откъде се появи? Като вълшебница, размахваща магическа пръчка, ще устройва живота на Фериде...къде беше , когато беше в затвора?
Много се извинявам за въпросите, не успявам да следя редовно сериала и май ми убягват някои неща!

# 638
Когато Фериде беше в затвора, Емир не я познаваше. Wink
Лелята е пратена от Назмие не заради Фериде, а заради Емир.
Да може добре да се осъзнае какво губи и да се чувства още по-виновен. Сега освен да и падне на колене, секунди преди да каже "Да" и да я вземе за ръката, както взе Рейхан от къщата на Кемал без чантата.
 После ще изпрати Сефер да и вземе личните вещи. На Фериде. Smiley
Трябва да има разкайване, съжаление, усещане какво губи Емир.
Да осъзнае колко Фериде е ценна не само за малкото момченце, но и за него. Може и да не е така. Ще видим. Но сватбата ги раздели, сега друга сватба ще ги събере.

# 639
Няма за какво да ми благодарите! С удоволствие бих споделяла това което съм разбрала(ако нямате проблем да четете преди да сте гледали с превод), защото и аз не бих казала, че го следя особено стриктно, но с новите герои малко ще раздвижат нещата.

Лелята се появява от нищото. Когато се обади на Фериде и каза, че не е заминала за Германия, пита я дали е добре и дали съпругът и е добър човек и казва, че ще дойде да я види. Предполагам, че ще се задържи определено време в имението, защото няма как иначе Умут и той да е там(лелята ще настоява за сватба с Умут). Аз затова и си мислех, че Умут ще понякакъв начин свързан с другите, защото иначе няма какво да го задържи в имението, но само предполагам. И последно,сватба май пак ще има, защото имаше снимка на Фериде с бяла ролкля(не тази от вчера) в някаква къща и изглеждаше като подготовка за сватба. Но ще гледаме и ще разберем. Приятно гледане от мен!

Промо 321:
Джавидан: Обикаля цял ден. Очите му бяха постоянно на вратата.
Емир: Наистина ли ще се омъжиш?
Фериде: Не!
Умут: Добър ден!
Фериде: Добър ден!
Умут: Да хапнем ли в подходящо време?
Емир: Защо продължава да я преследва? Тя не иска да се омъжва!
Масал: Искам брат или сестра.
Кемал: Защо да нямаме брат или сестра?
Бащата на Масал: Хареса ли ти?Ще ти купя още много.
Масал: Татко!
Нарин: Хайде скъпа, да влезем вътре. Да ги оставим да говорят.
Емине: Цял живот може да мине, докато чакаш, детето ми.
Фериде: Не чакам никого, лельо.
Емине: След като не чакаш никого, дайт му шанс.
Умут: Искам да извървим пътя заедно с теб. Има ли начин да дойдеш с мен?

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 07:37 от Ramona

# 640
Здравейте .Лелята, ах,лелята!Лелята не се появи от нищото 😊Когато Фериде живееше сама след неуспешната сватба при един от разговорите с Джавидан сподели че има леля в Германия,но нищо повече.Очаквах да е някоя забулена баба,но се оказва съвременна жена, явно Фериде й е единствената жива роднина след смъртта на брата на Фериде.Лелята има и добри финанси,защото каза че ще ги даде на Фериде като се омъжи.Бъдещият жених за мен няма шансове,но да видим.Не ми харесва ,много бързо се съгласи на среща.И той явно не иска много да се жени,но майка му дава зор.Фериде стратегически му каза че е била в затвора,с идеята да парира по-нататъшни негови действия,но Умут явно няма да се откаже лесно.Във фрагмана на 321епизод безпаметната уж Джавидан обясни на Фериде че Емир е обикалял дълго време в очакване тя да се прибере и подклади огъня.Стара лисица е Джавидан,трябва да й се признае,дори и с деменция,ходи при Емир и Хикмет и все за Фериде пита,че и бележки си води.Емир доста емоционално реагира на жениха,уж щяха да са приятели с Фериде,пък се ядосва и мръщи.Не обича да губи Емирко,да видим ще приеме ли"не"за отказ,когато предложи пак на Фериде.Сцената със съня беше в 10-та,за момент реших че виждам Рейхан,явно сценаристите ще напомнят за нея в следващите епизоди.
Много логично развитие в отношенията между Нарин и Кемал,след тежки разговори прие истината Кемал.Явно тази приказка че майка и баща са тези които са те отгледали,а не само родили важи за него.Обича си детето,и нищо не може да го накара да се откаже от него.Надявам се новопоявилият се баща на Масал да изчезне бързо,и най-накрая Кумру бъде в затвора.За мен остава необяснимо как заключена в психиатрията успява да се сдобие с толкова недостъпна информация,но както и да е.Сонгюл вече се пързаля по пързалката на Талаз,и дано в най-скоро време да падне не без помощта на Джавидан.Аз мисля че Джавидан ще умре,след като спаси семейството от Сонгюл и събере може би Емир и Фериде.Това може да бъде малка частичка за изкупление на всичките й грехове,но ще видим.
Спокойна и успешна седмица на всички.

# 641
Привет!

Според информация, която прочетох в една ФБ група, актьорът, изпълняващ ролята на Кемал е с ковид. Екипът е под карантина.
Снимките, които се появяват от сета, показват, че имат готови серии.
Днес се появи и инфо, че ще има сезон 4 на Клетвата, в което бях сигурна. Болница, затвор, ревност, клевета, мръснишки номер на Сонга, Кумру и така нат. колко му е - както коментираха в руския форум - където е 4, там е и 44.
Както е казал Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече.
Важно е да има парички. На този етап, във всеобщата несигурност.
И най-вече - здраве.

# 642
Цитат
BİRSEN ALTUNTAŞ
Gökberk Demirci, водещият актьор на популярния ежедневен сериал по Kanal7 - "Yemin", вече е сключил договор за 4-ти сезон.
Красивият актьор ще играе главната роля в партньорство с Özge Yağız във филм - съвместна продукция на Иран, Индия и Турция!

# 643
Привет, да кажа и аз своите впечатления от последните 2 серии.
Откъде се появи тая леля пък сега, за да поразбърка малко отношенията между Емир и Фериде, че да не им става скучно. Не мога да разбера Фериде - дърви се на Емир и се прави на много велика и самостоятелна, пред лелята не смее да гъкне и да й каже,  че не иска кандидат-женихи, сватби и други подобни. Явно пред лелчето не смее да се прави на горда.
Емир обикаля като ранено животно из имението, като си представя, че Фериде може да се омъжи и то за някой друг, а не за него. И Джава и тя допълнително подклажда огъня, че чак и записки води, да не вземе да пропусне и забрави нещо.
Сцената със съня беше наистина интересна - и аз за момент помислих, че ми се привижда фигурата на Рейхан. За първи път повярвах на сцена между Емир и Фериде - изглеждаха щастливи, доволни и истински развълнувани.
Кемал най-накрая прие не без вътрешна борба това, в което се опитваше да го убеди Нарин, без да си мисли, че и тя иска да му отнеме дъщерята. Ако тоя плазмодий е истинският баща на Масал, по-добре да не се беше появявал и да се разкара по-бързичко с 200.
Интересен фраг, да видим как ще се развият нещата между Фериде, Емир и Умит.
Това е от мен, до скорошни преводи.

# 644

Привет на всички.
Нещо не ми се гледат вече сериите. Щом ще има 4-ти сезон, значи историята няма да приключи. Чудя се какво ще изсмуче от пръстите си Назмие ханъм, за да продължи историята. За мен вариантите са два:
1. Фериде се омъжва за друг или напуска имението. После има скок във времето и Емир е на ниво Кемал и Масал от 1-ви сезон - гледа сина си и му търси бавачка.
2. Фериде и Емир се женят и започват нови драми.
И в двата варианта не виждам какво ще предложат за Нарин, Кемал и Масал.
По последните серии.
Омръзна ми всеки да идва в имението и да се разпорежда като у дома си. Сега и тази леля: "Нама да влиза тук, когато си поиска. Това е твоята стая". От кога стаята на Ийт стана стая на Фериде? Какво сега - Емир няма да вижда сина си ли?
Ойя хубаво притисна Сонгюл да си признае кой каза за сватбата на лелята, но мъжете Тархун въобще не си зададоха въпроса "Защо го е направила?"
Кемал ще бере ядове с бащата на Масал, но той е адвокат и се надявам да успее да си опече нещата.
Джавидан нещо не ми изглежда като да си е загубила паметта, а да се е вдетинила, да се е върнала в младежките си години или пък преиграва, не знам.
Напоследък ми се губи Кумру /не, че ми е домъчняло за нея/, но май всичко това около Масал е нейно дело.
Явно в турските сериали е практика да се появи някой кандидат жених, за да предизвика ревност - елементарно. Как пък не вкараха някой истински приятел, като Зафер. Чичо и племенник от собствените си проблеми, не могат да си обърнат внимание един на друг.
Щом от четвъртък по btv ще започнат излъчването на 3-ти сезон, представям си, ако някой не е гледал първите два сезона, какво би разбрал - нищо. Сигурно ще се пита "От къде се появи това дете?"
Това е от мен.
Пожелавам ви хубава неделя и бъдете здрави.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 06:47 от Ваня_С

Общи условия

Активация на акаунт