Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 018
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Привет!

Ваня, благодаря ти много за коментара! Flowers Hibiscus
Цитат
Най-после и малка светлина в тунела - прости му.
У мен незнайно защо остана усещането, че ако не беше състоянието на Джавидан, Фериде нямаше да прости на Емир.
То е ясно, че ще го направи, но защо точно сега. Както и да е!
А относно сценаристите - това са тр сериали.
Като започнат първите серии - нещата са едни, после дяволът трябва да влезе навсякъде и у всеки, на финала за две серии - плеснат и се прегърнат, ако сценаристите са с добрите.
Нищо не може да ме учуди в развитието на действието по двете сюжетни линии. За Джавидан - съм писала многократно. Няма смисъл да се повтарям. Ако беше толкова лесно всичко...
Много хубаво си го написала - "Остана ли му сърце на Емир? "
А за Нарин защо се чудиш? Тя хвърли Кемал в ръцете на Кумру!!! Та какво остава да направи и тест.  Друг е въпросът, че и той стана луд за връзване покрай майка и дъщери.
Ама има една приказка - повечето "добри" намерения носят след себе си зли последствия...
Всички те имат само добри намерения - спасителки на мъжете Тархун, но и мъжете не им отстъпват - до един!

Хубав ден!
От мен нещо за всички, които харесват двойката Емир и Рейхан. Heart

# 616
Прекрасните Кемал и Нарин

# 617

Mydream, в мен остана същото чувство относно прошката. Така се беше запънала, като магаре на мост, че сега не ми е истинска.
Във 2-ри сезон Нарин поиска прошка от Кемал, когато се разбра, че е лекар, за да си тръгне спокойно. Тогава Кемал й каза: "Да ти простя и да си тръгнеш. Ти направо ми извиваш ръцете." Такава ми беше и прошката на Фериде - извиване на ръце. "Трябва да умеем да прощаваме на хората, които се разкайват", както каза Шахрие. Емир й показа колко много се разкайва за стореното, извини й се 100 пъти, направи какво ли не, но не.
Мое лично мнение - не ми харесва как развиват образа на Фериде. Да, горда е, добра е, но всичко останало ми е фалшиво. Може би, това се дължи на вечно гузната й физиономия, не знам. Дори и любовта й към Ийт ми е малко странна, неестествена. Да не говорим за всички, които приема като майки - Джавидан, Мелике. При Рейхан нещата някак си се получаваха отвътре, истински - лицето й изразяваше съвсем други усещания. Сигурна съм, че и тя щеше да накара Емир да прости на майка си, както го правеше много пъти, но по друг начин, без "извиване на ръце".

# 618
Здравейте,
Искам да споделя моята гледна точка за извиването на ръцете. Честно казано, то присъства от първия епизод на първия сезон във всеки образ и във всички взаимоотношения. Всеки извива ръцете, на когото му е възможно и това в никакъв случай не е приоритет на Нарин и Фериде. Да не говорим, че цялата история започна с извиването на ръцете на всичките си близки от Хикмет под предлог, че ги обича и е загрижен за бъдещето им. Е, видяхме какъв е резултатът.
Извинете ме, Ваня и Mydream, но Емир беше с постоянно извити от Рейхан ръце. Посочете един момент, в който тя не наложи собственото си решение с цената на всичко. И пак, заради любовта си към него.  Разводът даже няма да го споменавам.
В случая с прошката на Джавидан, кой знае какво извиване на ръце няма. В случая важно беше да чуем аргументите за прошката, защото тя не е нещо случващо се по презумпция, а осъзнат избор на база реални действия и събития. И да, Емир е много засегнат и потресен от майка си, но тя му е майка и той рано или късно ще и прости. Още повече, че той не знае какво се е случило с нея след влизането и в затвора и какво точно се е случило с нея там, а Фериде е свидетел на катарзиса. Честно казано, за мен запъването и прошката са едно от най-грамотните кинематографични решения в дизито, доста реалистични при това.
Що се отнася до влизането в строго личното пространство на Кемал по отношение на Масал, ще кажа, че то е поредното сценарно недомислие в случващото се с втората двойка в сериала. Там нещата вървят от абсурд в абсурд. В нормални условия след подобно писмо, без значение каква е истината, родителят щеше да хвърли хартийката и да продължи живота си. След експресивната реакция на Кемал, Нарин реши да направи теста, за да се докаже документално истината. Това е най-нормалната реакция в тази ситуация. Тя никого не е издирвала, никого не е търсила, поне аз до тук такова нещо не чух. Да, коментира се, че истинският баща на Масал щял да я отвлече, но те много неща се коментират и нека не поставяме каруцата преди коня. Така че и тук кой знае какво извиване на ръце няма.
Това е моето мнение, не че някого го интересува, но в последно време много се преувеличават достойнствата на първите два сезона и актьорската игра на Йозге Яъз. Нека не забравяме какво сме писали и говорили за сценария на първи и втори сезон и постепенното навлизане в професията на актрисата, играеща главната роля. Все пак тя е първа за нея, а в актьорската професия има и голяма доза занаят, който няма как да се научи в кулинарното училище.
На всички желая прекрасно настроение, въпреки студения и ветровит ден в навечерието на пролетта! ❤️

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 07:54 от dani_pop

# 619
Привет!

Не разбирам изобщо от  кинематографични решения. Дали са реалистични или не - истината винаги има няколко лица. Аз говоря за нещата от мое име, така както ги чувствам. У мен случките пораждат такива усещания и ги споделям.
На мен душевно и физически Рейхан ми допада. Не мога да се насиля да приема някого. Това е съвсем нормално. В живота също е така. Същото ще го напиша като Ваня - Фериде я дават като добра, милосърдна, но на мен ми е чужда. Това трудно се променя, ако изобщо стане. Нямам нищо против Емир да е щастлив с нея, щом реши да я приеме. Дори ще се радвам, но това е защото той ще поиска.
Фериде физически ми е анти. Сори, но така го усещам. От самото начало.  Писала съм го. Естествено, че за друг не е така.
В Рейхан имаше доброта и смиреност, много искреност. В главата и нямаше непрекъснати планове. Въпреки всичко, което и причиниха Емир в началото и Джавидан до последно. Изобщо нямам намерение да ги сравнявам. Това са два свята. Рейхан със своето минало и обкръжението, което е имала и Фериде с нейното минало и обкръжението,  което е имала и продължава да има в лицето на Сонгюл. Споделям мнението си за действия и решения на героите, така както ги чувствам.
Колкото за преувеличаването на първите два сезона и актьорската игра  на Йозге, ами то това пак си е вътрешно усещане. Както писах определени неща се харесват на едни хора, а на други не. Който иска да си харесва каквото иска. Първият сезон го гледах два пъти един след друг , вторият също съм повтаряла серии. С трети това никога няма да се случи. Бях го прекъснала дори, докато даваха "Моята лява страна". Който си харесва трети сезон повече, чудесно. Аз нямам проблем с това. Затова има и толкова сериали, кой каквото желае да гледа и ако му харесва да продължава.  За актьорите - също.
Сетих се още нещо. Да, Емир със сигурност ще прости на майка си. Пък и тя нали правеше всичко, за да го отърве от лошата Рейхан, селянката, която не беше от сой, дъщеря на майка си. В името на Емир и неговото щастие беше всичко. Все пак и е син. Но аз нямам никакви роднински отношения с Джавидан и няма как да забравя това, което направи през първите два сезона. ОК! Разкая се. Сега от затвора също прави всичко в името на Емир и внука си. Намери му и жена, и майка на детето му. Е, не е от сой, ама е добра. Състрадателна. Рейхан изобщо не беше такава. Липсваха и човещина, състрадателност. Не беше достойна за Емир. Жалко, че синът и се влюби в нея, но то това, както и по-горе писах не зависи от нас. Да харесаш някого. Човек припознава  друг човек и го иска за себе си и в обкръжението си, защото по някакъв начин го усеща като сродна душа. Това е много над нас.

Хубав ден на всички!

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 09:39 от Mydream

# 620
Добра ви вечер и от мен.Съгласна сьм с коментара на dani_pop ,но и с my dream .Аз лично мисля че нямаше протакане в прошката на Фериде.Даже малко му бяха терзанията на Емирко.Ако някоя от нас се постави на нейно място и добър ден щеше да му е много😉.Мисля че тя е много по-силна психически от него,въпреки всичко което изтърпя.Много смело застана срещу него и му каза че го обича(ла). Дребен,но изключително важен детайл със сегашното и миналото време.Аз мисля че тя му прости не защото разбра терзанията му,а защото го обича все още и не можеше да търпи повече да го гледа как се измъчва.Прощава само този който обича,но въпросът е дали ще забрави.Естествено сценаристите са подготвили някаква градация в чувствата им,ревност ,обяснения,сълзи докато стигнат до щастлив финал.В другата двойка нещата ще са точно наобратно явно.Между Нарин и Кемал ще има дистанция,скандал ,а може би й раздяла.дано не разбере истината Масал,защото психически може да се срине пак.
Джавидан е образът който непрекъснато се развива.За мен тя си остава майката,която искаше най-доброто за сина си.Въпреки всички гадости които натвори,дълбоко в мен една малка частичка  я подкрепя като майка.Мисля че това със загубата на паметта е перфектно замислено от нея и се възползва от момента ,за да влезе в конака и да се опита този пэтпда спаси семейство си. Познава много добре сина си и Фериде,и знае че никога няма да я оставят.Да му мисли Сонгюл!Мисля че е Джавидан ще умре след като изгони Сонгюл,с облекчена душа.
Относно Фериде-аз харесвам и образа и актрисата -съвременна жена,с много борба минава през живота,и никога не се предава.Рейхан колкото и да я изкарваха ангел-не ми хареса,и това е.Нито образът,а актрисата съвсем-а след славата -съвсем !Всеки от нас съпреживява с някои от героите и е нормално полюсите на харесване да са различни.Факт е ,че актьорския екип е перфектно подбран,щом 320епизода го коментираме.
И на края нещо което ми каза моята приятелка от Истанбул за Джансу и Демирджи-по време на снимките на "Опасни улици"са имали интимна закачка,но са прекъснали връзката.Аз се чудя през цялото време какво е това напрежение между тях,а то било много фройдиско-секс или любов,не зная.
Лека нощ 🌃

# 621
Здравейте и от мен! Искам да Ви информирам, че ще дават у нас трети сезон на 25 март (четвъртък) от 13:30 до 15:00 часа.

# 622
Привет!

Не разбирам изобщо от  кинематографични решения. Дали са реалистични или не - истината винаги има няколко лица. Аз говоря за нещата от мое име, така както ги чувствам. У мен случките пораждат такива усещания и ги споделям.
На мен душевно и физически Рейхан ми допада. Не мога да се насиля да приема някого. Това е съвсем нормално. В живота също е така. Същото ще го напиша като Ваня - Фериде я дават като добра, милосърдна, но на мен ми е чужда. Това трудно се променя, ако изобщо стане. Нямам нищо против Емир да е щастлив с нея, щом реши да я приеме. Дори ще се радвам, но това е защото той ще поиска.
Фериде физически ми е анти. Сори, но така го усещам. От самото начало.  Писала съм го. Естествено, че за друг не е така.
В Рейхан имаше доброта и смиреност, много искреност. В главата и нямаше непрекъснати планове. Въпреки всичко, което и причиниха Емир в началото и Джавидан до последно. Изобщо нямам намерение да ги сравнявам. Това са два свята. Рейхан със своето минало и обкръжението, което е имала и Фериде с нейното минало и обкръжението,  което е имала и продължава да има в лицето на Сонгюл. Споделям мнението си за действия и решения на героите, така както ги чувствам.
Колкото за преувеличаването на първите два сезона и актьорската игра  на Йозге, ами то това пак си е вътрешно усещане. Както писах определени неща се харесват на едни хора, а на други не. Който иска да си харесва каквото иска. Първият сезон го гледах два пъти един след друг , вторият също съм повтаряла серии. С трети това никога няма да се случи. Бях го прекъснала дори, докато даваха "Моята лява страна". Който си харесва трети сезон повече, чудесно. Аз нямам проблем с това. Затова има и толкова сериали, кой каквото желае да гледа и ако му харесва да продължава.  За актьорите - също.
Сетих се още нещо. Да, Емир със сигурност ще прости на майка си. Пък и тя нали правеше всичко, за да го отърве от лошата Рейхан, селянката, която не беше от сой, дъщеря на майка си. В името на Емир и неговото щастие беше всичко. Все пак и е син. Но аз нямам никакви роднински отношения с Джавидан и няма как да забравя това, което направи през първите два сезона. ОК! Разкая се. Сега от затвора също прави всичко в името на Емир и внука си. Намери му и жена, и майка на детето му. Е, не е от сой, ама е добра. Състрадателна. Рейхан изобщо не беше такава. Липсваха и човещина, състрадателност. Не беше достойна за Емир. Жалко, че синът и се влюби в нея, но то това, както и по-горе писах не зависи от нас. Да харесаш някого. Човек припознава  друг човек и го иска за себе си и в обкръжението си, защото по някакъв начин го усеща като сродна душа. Това е много над нас.

Хубав ден на всички!

Абсолютно съм съгласна с Вас, аз имам абсолютно същите усещания за героите, и трети сезон! Сравнение между Рейхан и Фериде, и за мен не може да има. Разликата е от земята до небето. Освен, че като персонаж в сериала не ми допада, не мога да кажа че й блести с актьорски качества Джансу, а съвсем друга тема, че й външността й не ми допада, но то да приемем, че е субективно понятие. Вечно обвиняващия поглед, и постоянно поучава Емир, все едно е малко дете. Естествено, всеки си има мнение, виждане и усещане за нещата. Както казват,10 човека, 10 различни мнения. Но това, което чета и по форуми, и не само български, виждам че има много хора, които мислят като мен! Хубава вечер от мен!

# 623
Да обичаш и да си обичан – това е най-сладката част от живота.
Хубава петъчна вечер ви пожелавам!
Благодаря за коментарите! Heart

# 624
Здравейте и от мен! Искам да Ви информирам, че ще дават у нас трети сезон на 25 март (четвъртък) от 13:30 до 15:00 часа.
Чудесна новина, българският превод ми липсва. Според мен, през първите два сезона беше много добър. Нямаше нищо общо с руските любителски напъни.

# 625
Здравейте,
Извинявам се, че влизам в темата, но се почувствах провокирана от един от последните постове! В него се твърди, че Демирджи и Туман са имали интимна връзка по време на снимките на сериала "Опасни улици". Когато видях същото това твърдение, пренесено и в руската група от тукашна потребителка, меко казано ми призля. Не мислех, че някой би се вързал толкова лесно на жълтина от типа "една приятелка ми каза". Всеки средно интелигентен човек може да направи бърза справка и да види, че Туман е участвала в един епизод от сериала през 2015 г., а Демирджи  - в епизод от 2018 г. Кога по-точно са успели да я завържат тази интимност, ако няма как да са се срещали физически на снимките? Или Джансу е обикаляла 3 години покрай снимачната площадка, докато не се появи Гьокберк, че да пофлиртуват малко? Разбирам, че има ненавист към Йозге, но това причина ли е да приписвате евтини романи на Гьокберк с когото Ви падне? Даниела и Мария, моля, не приемайте останалите участници в темата за толкова наивни, само защото са крайно толерантни и търпеливи в коментарите си!

# 626
r_iv,  разбирам много добре какво искаш да кажеш,аз споделям това което моята приятелка туркиня ми каза,все пак там излиза много повече информация,особено в жълтата преса,която за нас е недостъпна поради огромния обем клюки и разбира се липсата на превод.Не знам защо приемаш лично че някой мисли за наивни пишещите тук.Не съм гледала "Опасни улици",и не претендирам за достоверност на казаното,само го споделям.А относно кой с кого къде се е запознал-никой не знае.Никой не се опитва да приписва романтична връзка между двамата,Гьокберг в момента е с Йозге,с кого е бил преди това само той си знае.За личния живот на Джансу информация няма,предполагам че е сама.Кой с кого ще бъде в бъдеще,само Господ знае,при актьорите знаем връзките прекъсват и при най-голямата любов .Да не забравяме,че това все пак е филм и да не влизаме в спорове заради хора които виждаме само на екрана,колкото ии да съпреживяваме техните емоции.
Хубав уикенд☺️

# 627
Привет!

За мен "новината" за връзка между Гьокберк и Джансу Туман в тази тема беше меко казана смешна. Да не кажа нещо по-конкретно.
Наистина по-голяма глупост не бях чувала. Дори леко ме развесели, мислейки докъде можем да стигнем в някои стремежи.
Нямам идея кой къде я пренесе, но знам, че има толкова много хора навътре по отношение на актьорите от "Клетва" /от други държави/, че ако имаше подобна случка, тя отдавна да е била номер едно за обсъждане и следене под лупа на Туман и Демирджи по време на снимки и сцени от епизодите. Нищо друго нямаше да бъде интересно. Просто хората са устроени така, да гледат и търсят жълтото, сеира. В голямата си част.

Каквото и да се измисли отсега нататък, каквото и да се случи с актьорите, истината е, че Йозге и Демирджи, Джан Верел и неговите партньорки, заедно с останалите талантливи актьори направиха сезон и половина интересен дневен сериал с всичките му недостатъци, които донесоха слава на участниците и продажби в чужбина. Всичко останало е притурка към Клетвата и никога няма да има същата гледаемост и интерес, тръпка и очакване. Доказват го цифрите, не феновете.
Колкото до това какво ще стане с актьорите и кой с кого...Та ние дори за себе си не можем да твърдим определени неща, какво остава за хора, които познаваме само от екрана.
Чудесна събота ви пожелавам! Heart

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 13:29 от Mydream

# 628
Здравейте, Мария,
В никакъв случай не съм влязла в темата, за да споря. Както писах, почувствах се провокирана и появата ми е абсолютно инцидентна.  Постът ми касаеше излагането на факти по конкретно твърдение (или слух по-точно), написано от Вас.  Ако приемем, че действително идва от Ваша позната, моя добронамерен съвет е, преди да споделите нещо подобно публично, първо да проверите достоверността му, естествено, доколкото това е възможно. Все пак живеем в ерата на информационните технологии! В конкретния случай видяхме нагледно как се ражда фалшива новина и в последствие бива разпространена. Пак подчертавам, че става дума за конкретното твърдение, свързано с конкретни актьори на една конкретна снимачна площадка! С останалото съм съгласна, няма как да знаем в действителност какво се случва в личния живот на известните хора и. Тези подробности остават на личното въображение на всеки от нас.
Приятен и спокоен уикенд на всички!

# 629
Здравейте,
Извинявам се, че влизам в темата, но се почувствах провокирана от един от последните постове! В него се твърди, че Демирджи и Туман са имали интимна връзка по време на снимките на сериала "Опасни улици". Когато видях същото това твърдение, пренесено и в руската група от тукашна потребителка, меко казано ми призля. Не мислех, че някой би се вързал толкова лесно на жълтина от типа "една приятелка ми каза". Всеки средно интелигентен човек може да направи бърза справка и да види, че Туман е участвала в един епизод от сериала през 2015 г., а Демирджи  - в епизод от 2018 г. Кога по-точно са успели да я завържат тази интимност, ако няма как да са се срещали физически на снимките? Или Джансу е обикаляла 3 години покрай снимачната площадка, докато не се появи Гьокберк, че да пофлиртуват малко? Разбирам, че има ненавист към Йозге, но това причина ли е да приписвате евтини романи на Гьокберк с когото Ви падне? Даниела и Мария, моля, не приемайте останалите участници в темата за толкова наивни, само защото са крайно толерантни и търпеливи в коментарите си!
Здравейте,
Тъй като се обръщате лично към мен, съм длъжна да отговоря. Щом сте прочели поста ми в руската група, сте видели, че съм използвала инфото като пример как действат жълтите преси и така наречените фенски групи. Аз ясно съм написала, че всеки си говори и пише каквото иска и каквото му се иска. Може би, злоупотребих с инфото от Мария, за което я моля за извинение, но реагирах на не по-малко абсурдно писание за възможна връзка в момента между тях. Лично на мен ми е все тая кой с кого е и до кога ще е с него. Честно казано, не разбирам защо в групите се обсъждат лични отношения, а не впечатления от актьорска игра, но това явно е лично мой проблем. Съжалявам искрено, ако съм прекрачила границата на добрия тон.
Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт