Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 71 249
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Привет,
Първо да коментирам днешната серия.
Кемал този път подпали сериозно, след като разбра за мафиотите, които са принудили Нарин да избяга от Азербайджан. Разбирам го, защото тук става въпрос за Масал и той затова се пали така. Освен това го е яд, че тя му няма доверие. Според мен, ако му беше обяснила нещата за миналото си още, когато я разпитваше, докато бяха в къщичката, след като Талаз се опита да ги убие, нещата щяха да са съвсем различни. Но Кемал е мил и всеопрощаващ - мисля, че ще намери някакъв начин да прости на Нарин, още повече, ако тя му разкаже всичко. Мисля, че може да го направи и без да споменава името на Ерхан, просто да каже, че неин близък я е предал и я е оставил да умре, това със сигурност ще размекне Кемал.
Хитрата сврака Джавидан така хубаво си плете кошницата, направо все повече ми се изяснява картинката. Не случайно подпука идеята за ДНК тест - сигурно ще направи нещо там. Следващото ми предположение го слагам в скрит текст, да не обидя някого, който не иска да знае какво ще стане, преди да го е видял на екран. Не съм и сигурна на 100% дали съм права, защото не съм гледала всички серии напред, но така го мисля. Ако някой е по-наясно от мен, може да ми отговори, където намери за добре - тук или на лични.
Скрит текст:
Според мен всичко е добре планирано - Джавидан моли Талаз да й намери някое момиче, което да може да представи за изчезналата сестра на Рейхан - все пак тя на няколко пъти чува Рейхан да говори за нея на различни хора - Суна, Емир, Зейнеп. Той намира някоя девойка, която е готова на всичко за пари и я подкупва. Най-вероятно и така нареченият детектив е негов човек. Той твърди, че Хикмет го е наел, но последният не може да го потвърди, защото не може да говори, но със сигурност реакциите му са като на бесен човек, а не на вуйчо, който е щастлив, че е намерена така дълго търсената от него негова племенница. Дето вика Ванчето, има нещо гнило в Дания.
Предложението за ДНК теста също е много внимателно планирано, да е жива и здрава Нигяр, че й го поднесе на тепсия на Кобрата. Като се знае Рейхан колко е горда, не се учудвам, че се съгласи за тест, за да запуши устата на Джавидан и тя да приеме Гюлсум. Сигурно ще се подправят резултатите някак си. Убедена съм, че Гюлсум не е сестра на Рейхан, гледала съм серии напред, в които това се изяснява. Не знам точно в следващите серии какво става, затова така мисля, че са станали нещата с Джавидан, но като видя сериите, ще се убедя и аз дали съм права.
Сега относно коментара на Mydream - за мен е нелогично Емир, който се кълне, че не може да има в сърцето му никоя, освен Рейхан, да се влюби в друга, пък макар и след година, две, три. За това аз си мисля, че тук ще има нещо друго, което може да го провокира да го направи. Но искам първо да гледам първите една-две серии, за да си изградя мнение. Понякога тизерите са доста подлъгващи. Едвам ще дочакаме 14.09 си мисля.
Това е засега от мен. Хубава вечер на всички и до скоро!

# 151
Любов като тази към Рейхан, Емир никога повече няма да изпита. Това е ясно. Но човек се привързва с годините, ако срещу него има някого, на когото може да се довери, да е благодарен за значими неща, да го обикне такъв какъвто е. За влюбване не знам. По-скоро благодарност и привързване. Нямам идея как са го измислили сценаристите. Ще видим. Ще бъде интересно каква е съдбата на Емир, на детето. На останалите също, но за него най-вече, защото излизането на Рейхан от живота на Емир и имението е съдбовно събитие. Както влизането преобърна всичко, така и излизането ще сложи огромен отпечатък и ще промени съдби.
Съжалявам, че не мога да коментирам излъчваните серии, но не съм стигнала още дотам.
А любовта на Демирджи и Йозге кога излиза наяве?  Днес гледах едно предаване с него, известно тяхно, в което отговарят на зрителски въпроси. Може би е било, докато са снимали първи сезон. Отговори, че няма любим човек до себе си.

Искрени благодарности, dani_pop, за всички отговори на мои въпроси и информацията! Heart

# 152
Здравейте групата,
Казах ли, обуе ли Шехрието пембените чорапки, екшънът почва. Аз обаче, ще тръгна от музиката, страхотен спомен от сватбения танц, съпроводен от страхотна музика. Добре, че не си спомниха онази от сватбата, че втори път Love story в циганския вариант щеше да дойде в повече. ❤️
Безмълвният от ярост Кемал е нещо ново, но напълно разбираема реакция. Колко пъти и каза да му се довери, колко пъти доказа, че заслужава доверието и. Ама тва е ината коза. И не може без да разкаже за Ерхан, този е долен тип и пред нищо няма да се спре, това е моето мнение. Издъни се Къдрокосата. 😢
Емир и Рейхан в своя прекрасен свят. Емир нежен и романтичен, Рейхан грееща от щастие. Наистина, много е красива любовта им, а чувствата им един към друг ги правят сияещи. Наистина тази взаимност ще липсва в третия сезон, но Демирджито отново страхотно присъствие! ❤️
Що се отнася до третия сезон обещанието явно ще е от героинята на Джансу Туран, която казва в анонса, че ще пази сина на Емир като зеницата на окото си. Емир сърдит на целия свят е изключителна гледка, разяреният Демирджи е висш пилотаж, а бойният му инстинкт е много истински. Определено, ще гледам от 14 септември.
На всички желая прекрасна вечер и до утре! ❤️

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 23:52 от dani_pop

# 153
Привет, момичета и момчета.
Много тегава серия.
Гаднярът Ерхан намери как да нарани и Нарин, и Кемал. Яд ме е и на Айнур, която се върза на манипулациите на Ерхан. Най-лошото е, че няма никакво намерение да спре до тук. Кой знае какво му се върти в болния мозък /може би само г-жа Назмие/. Жал ми е за Кемал, който съвсем нормално реагира в създадената ситуация. Мисълта, че Масал е под заплахата на мафията отново го затвори в себе си. Нарин, когато си отдъхна и се почувства свободна от чудовището Ерхан, отново потъна в реалността - закъсня, момиче. Имаше доста възможности да разкаже, но не би, не й достигна смелост. Много ми хареса разговорът й с Ерхан, но така свободно трябваше да говори и с Кемал.
В имението също драма. Джавидан добре си е направила сметката, ама да видим дали не е без кръчмар. Как пък веднъж не се опита да премълчи и да не унижи Рейхан. А Емир между майка си и любимата, но винаги намира начин да постави майка си на мястото й и да успокои Рейхан. Но със змията Джавидан никой не може да се бори - плановете й винаги успяват, поне дотолкова, че да създаде дискомфорт на всички. Дано в трети сезон си намери майстора.
Пожелавам ви хубав ден.

# 154
В днешната серия пак драми около Гюлсум - ДНК тестът доказа, че двете с Рейхан са сестри, но пък прясно намерената такава се обиди, че го правят зад гърба й и пак избяга. Емир и Рейхан не се застояха на едно място и пак я намериха и я убедиха да се върне с тях в имението - както каза Емир на майка си - Гюлсум вече не е гостенка тук, а част от семейството.
Много ми хареса разговорът на Рейхан с Гюлсум, докато й разказваше за Емир - той стоеше отзад и ги слушаше и по погледа му си личеше, че много му харесва това, което чува - че той за нея е всичко. Изобщо напоследък Рейхан не спестява да озвучава чувствата си към съпруга си, нещо, което доскоро й беше трудно. Изненадата с ходенето до Ерзурум също беше добро хрумване, Емир е добър в измислянето на такива неща, с които да прави Рейхан щастлива, а сега вече и Гюлсум намазва, покрай това.
Емир ме размаза с неговата версия на приспивната песен, която чувахме в последните серии повече от Рейхан, а вчера чухме частично и от Гюлсум. Демирджи има страхотен глас, каквото и да изпее, винаги го прави с чувство и си признавам, че ми въздейства много силно.
В къщата на Кемал краските са черни, та черни. Нарин вече иска да говори, но Кемал не ще да я чуе и това е. Моментът, когато метна кутията на Нарин и нещата от нея се разхвърчаха и се показа снимката на Ерхан ми беше интересен - Кемал за едната бройка да я види и да разбере и за това, преди Нарин да го е споделила с него. Вчера Ерхан със счупването и стъпкването на семейната снимка беше отвратителен. Да видим дали това, че Масал го видя ще има някакъв ефект. Той се озърташе като крадец, докато поругаваше семейното фото, но малкото дете на стълбите не видя. Шахрийето пита, пита, да видим дали Нарин ще й се довери или и пред нея ще мълчи като пукъл.
И нещо, от което ми стана смешно, докато Нарин четеше приказката за Пинокио - репликата на Кемал "От толкова много лъжи носът ти още не е пораснал достатъчно" или нещо подобно - е, това искрено ме разсмя.
Хубав ден на всички!

# 155
Здравейте!
Настигнах ви най-после.
Няколко пъти слушах песента изпълнена от Емир. Ами удоволствието е голямо.
Много ми харесва това, че Рейхан разкрива чувствата си към него по различни начини - стана по-освободена в прегръдките, гушкането вечер, в раздаването на малки целувчици.
Но нейните свенливост и скромност са качества, които карат Емир да я обича още повече, защото те я правят различна. Сякаш е от приказките. Изобщо образът не Рейхан е много специален. Дори и в издънките, които допуска, когато реши да прави нещо на своя глава тя тръгва с цялата си човечност, честност, чувство за справедливост.
Усеща се тяхната привързаност обаче в тези епизоди вече. Когато се гушнат на леглото се вижда, че това са чувства изобщо. Няма как това да се направи само заради играта. Както и да е. Имам усещането, че Демирджи е пиян от любов. Дори тя се въздържа по-лесно, по-бързо се събира, когато са един до друг, докато той преглъща като рибка щом се доближи до нея.
Много ми е интересно как ще се случат нещата с тази сестра...
Ех, тази Джавидан! Защо не си гледа спокойствието и старините, да се радва на щастието на сина си, да ги подкрепя! Какво иска от този живот?! Злобата и мисълта за отмъщението я хранят нея. Без почивка да мислиш зло сигурно не е лесна работа...Тази жена няма сърце.
Въпреки всички пълнежи като за турска сапунка, има и страхотни хрумвания на сценаристите, но изключително много ми харесва и режисьорската работа. За играта  вече писах - чудесни са, удоволствието е голямо.
И от мен хубав ден!

# 156
  • Русе
Привет на цялата група!
По принцип не пиша, но чета всички постове. Е, понякога се осмелявам да питам нещо, особено когато А1 ми е "саботирала" гледането или  нещо не ми е ясно.
Сега отново имам питане и то е относно казуса със сестрата:
  Знам, че случайни съвпадения няма, но не се ли събраха много за нея? Бенката ( или белег) на врата, верижката, сега и ДНК-то...Да, писахте, че това е машинация сигурно с цел пари, изнудване и куп други неща, зад които вероятно стои Талаз. Съгласна съм! Всичко може да се фалшифицира! Но за тази бенка, на това определено място май знаеше само Рейхан и тя импулсивно я откри, никой не споменава за нея...или съм изтървала в превода? И ако зад това стои Талаз, какво, той следи семейството от 20 години ли? Тук нещо не ми се струва реално. По теорията за конспирация аз бих изготвила сценарий, че това е дело на кобрата Джавидан - от омраза към идеалната майка на Рейхан, защото Хикмет неведнъж я показва за пример. Изчезването на Гюлсюм, подхвърлянето на верижката, дори ДНК-то - всичко ми се връзва с нея. А ето, в сегашните епизоди кобрата твърди, че всичко е лъжа...и ме опровергава.
Не искам да издавате какво става напред, само  моля, напишете разкрива ли се детайлно случая? Благодаря предварително!

# 157
Привет на цялата група!
По принцип не пиша, но чета всички постове. Е, понякога се осмелявам да питам нещо, особено когато А1 ми е "саботирала" гледането или  нещо не ми е ясно.
  Знам, че случайни съвпадения няма, но не се ли събраха много за нея? Бенката ( или белег) на врата, верижката, сега и ДНК-то...Да, писахте, че това е машинация сигурно с цел пари, изнудване и куп други неща, зад които вероятно стои Талаз. Съгласна съм! Всичко може да се фалшифицира! Но за тази бенка, на това определено място май знаеше само Рейхан и тя импулсивно я откри, никой не споменава за нея...или съм изтървала в превода? И ако зад това стои Талаз, какво, той следи семейството от 20 години ли? Тук нещо не ми се струва реално. По теорията за конспирация аз бих изготвила сценарий, че това е дело на кобрата Джавидан - от омраза към идеалната майка на Рейхан, защото Хикмет неведнъж я показва за пример. Изчезването на Гюлсюм, подхвърлянето на верижката, дори ДНК-то - всичко ми се връзва с нея. А ето, в сегашните епизоди кобрата твърди, че всичко е лъжа...и ме опровергава.
Не искам да издавате какво става напред, само  моля, напишете разкрива ли се детайлно случая? Благодаря предварително!
Здравейте! Да, разкрива се. Поне този казус не чака продължение в третия сезон. До голяма степен Вие сама си отговаряте на въпроса с организацията. Все пак, Талаз е само изпълнител. Поръчителят, разбира се, знае всичко за всички. Само едно уточнение, не говоря за изчезването на сестричката като дете, това не се коментира до финала на сезона.
Хубав ден и приятно гледане на днешния епизод!

# 158
Продължавам сериите и ще разбера за откриването на истината, относно сестрата, след като това се случва още във втори сезон. Не вярвам обаче да разберат кой е истинският поръчител, така както не разбраха, поне досега, че Джавидан е измислила плана с отвличането на Рейхан от Талаз.
Тази жена не знам какво наказание трябва да има за нея. Всъщност то е пред очите и - страданията и грижите, които създава на децата си, и на двете, но тя  няма нито очи, нито сърце да ги види.
Дали новият сезон се се излъчва в същия ден?

# 159
  • Русе
Привет на цялата група!
Здравейте! Да, разкрива се. Поне този казус не чака продължение в третия сезон. До голяма степен Вие сама си отговаряте на въпроса с организацията. Все пак, Талаз е само изпълнител. Поръчителят, разбира се, знае всичко за всички. Само едно уточнение, не говоря за изчезването на сестричката като дете, това не се коментира до финала на сезона.
Хубав ден и приятно гледане на днешния епизод!
Благодаря, dani_pop! Явно не съм от особено търпеливите Simple Smile или са решили бързо да разкрият интригата. И все пак лично аз не намирам особен смисъл в нея, освен една - да причини болка на Рейхан. Там Джавидан е ненадмината!!! Но явно тя не си дава сметка, че това острие ще се обърне към нея, когато истината излезе наяве. АКО излезе напълно наяве...

# 160
Продължавам сериите и ще разбера за откриването на истината, относно сестрата, след като това се случва още във втори сезон. Не вярвам обаче да разберат кой е истинският поръчител, така както не разбраха, поне досега, че Джавидан е измислила плана с отвличането на Рейхан от Талаз.
Тази жена не знам какво наказание трябва да има за нея. Всъщност то е пред очите и - страданията и грижите, които създава на децата си, и на двете, но тя  няма нито очи, нито сърце да ги види.
Дали новият сезон се се излъчва в същия ден?
Сериалът е ежедневен и ще се излъчва всеки ден третият сезон, така както е било и с предишните два. Феновете предполагат, че ще е сменен началният му час, и ще го дават от 21.00. Дали са прави, ще разберем скоро.
Всъщност, нещата така се завъртат, че на никого не му е до поръчителя. А Джавидан рано или късно ще получи наказанието си, а ако заложат на самонаказанието и, лично на мен най-много ще ми допадне.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 20:06 от dani_pop

# 161
Всъщност грешката е моя. На първа страница има тази информация,  написано е, че се излъчва от понеделник до петък.
Затова и заснетите епизоди за двата сезона са толкова много.
Екипът сигурно е спал на сета...Наистина както казват актьорите при различните репортажи, работят ден и нощ. Няма как да не са като едно семейство, още повече и сслед рейтингът, за който четох , че е добър, това е огромна мотивация. Фактът, че продължават трети сезон. Много малко сериали вече имат този късмет.

# 162
Привет, банда!
Толкова съм доволна от днешната серия - как отгатнах всичко само по дедукция. Е, знаех от серии по-натам, че Гюлсум не е истинска сестра на Рейхан, но без никакви други подсказки, навързах цялата история самичка. Ако Назмийе остане без идеи, ще се цаня за сценарист на нейно място. Е, за разлика от нея аз не бих махнала Рейхан от филма, въпреки че давам всичко за Гьокберк, трапчинките и песните му.
Джавидан какъв пъклен план е измислила и то защо - защото не иска да ходи в чифлика на село. Боже мили, представям си какво ще бъде, ако я грози затвор, направо не ми се мисли. Не, че не знаем всички на какво е способна - щом направи собствения си мъж зеленчук, то практически няма нищо невъзможно за нея. Hands Facepunch Animal Snake
Иначе Ерхан искам да го размажа - такава е гад. Дано Нарин забележи страха, с който го гледаше Масал, че сега тя си мисли, че Кемал е стъпкал общата им снимка, а това не е така. Ама сега нали двамата почти не си говорят и дори няма и да стане дума за това.
Таджи не се отказва да наблюдава Суна, въпреки нейното отношение. Много са ми сладки двамата, но е очевидно, че тук нещата ще останат недовършени, заради излизането на актрисата от сериала.
Емирчо сега болен го раздава - дали наистина е толкова болен или се глези, па дано жена му забрави за лекции и сестра си. Много беше сладък, като се цупеше, че не бил гладен, а после, като опита филийката със сладко и му потекоха лигите за още. Жалко, че ще унищожат тази двойка, но за всички остава утехата, че поне в живота са заедно и там няма как да им се намесят тъпи сценаристки и други подобни глупости. Blue Heart
Това е засега от мен! Хубав уикенд и до скоро писане!

# 163
Здравейте съзаклятници,
В днешната серия няколко неща ми се изясниха:
1. Към естествения антибиотик в турската медицина пилешка супа днес прибавиха и еликсира чай от липа с мед и джинджифил;
2. Термометърът е абсолютно излишен, ако целта е да целунеш гаджето;
3. Когато си сърдит на половинката, премести се да живееш на работното място. Така с един куршум два заека - хем повишаваш производителността на труда, хем му даваш възможност да се затъжи за теб;
Толкова в рамките на шегата. Сега сериозно.
В имението настроенията са на двата полюса - влюбените щастливи и нежни, вече и Рейхан доста освободена в реакциите си към Емир. И не, не мисля, че Емир играе болен този път. Поуспокои се, че всичко в интимния му живот е наред и се поразкисна явно Ерзурумския климат не му понесе. На другия полюс са мнимата сестра и Джавидан. Днес като я гледах колко енергия и ентусиазъм хаби за пъклените си планове, си помислих, че ако работеше или се занимаваше с нещо смислено, чудеса щеше да постигне.
В дома на Кемал атмосферата е с температура под точката на замръзването. Прав е Кемал за всичко за което се сърди. Само едно не отчита, любовта, която изпитва към Къдрокоската. А тя мисля, точно сега си дава сметка, че и тя е влюбена, не е само чувството на сигурност и спокойствие, които му навира в очите. Погледите им хлътват един в друг и не могат да си ги вземат обратно. Хубаво им дърдорисва Шехрието нон стоп, но те имат потенциал и сами ще се справят с тази ситуация. Айде и Оя да се намеси, то без нея за къде, постоянно се пъха където не и е работа. Айде и Йонджа отдавна не беше помагала на хайдуците, крайно време беше да снесе малко инфо
Elle, моето мнение е, че при липсата на Йозгето, по-добрият вариант е нов герой да влезе в сериала. Аз лично не бих могла да гледам друга актриса в ролята на Рейхан и по този въпрос съм солидарна с Назмие ханъм.
Хубав уикенд желая на всички! ❤️

# 164
Elle, моето мнение е, че при липсата на Йозгето, по-добрият вариант е нов герой да влезе в сериала. Аз лично не бих могла да гледам друга актриса в ролята на Рейхан и по този въпрос съм солидарна с Назмие ханъм.
Хубав уикенд желая на всички! ❤️
Дани, тук спор няма. И аз не мога да си представя друга да играе ролята на Рейхан, макар че самата Йозге е влизала в обувките на персонаж, игран от друг човек, в "Назови ме по име".
Това, което имах предвид е, че по-скоро бих опитала да върна Йозге в сериала - нещото, на което всъщност се надяваха и повечето фенове цяло лято. Ако причината за напускането й е мениджърът й, след като тя го разкара и се сдоби с нов, можеше да направят опит да постигнат споразумение някакво.
Друг е въпросът, ако това, което се тиражира в социалните медии е вярно и Йозге не иска да участва в един и същи сериал с гаджето си и няма шанс да я върнат. Тогава съм абсолютно съгласна, че е по-добре да има нова героиня, макар че можеха да приключат филма със сезон 2 и тази двойка да получи достоен завършек на историята си, особено след всички гадости, коиго преживя Рейхан.
Но както и да е, ще очакваме 14.09 и да видим каква точно ще е новата жена в имението и в живота на семейство Тархун.

Общи условия

Активация на акаунт