Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 71 309
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Приятно гледане на седящите он-лайн!

# 286
Привет, банда!
В днешната серия по БТВ Гюлсум направи едно от няколкото добрини, които ще извърши за Рейхан. Благодарение на нея Емир намери бижутера и предстои да му развърже езика с много кютек.
Да видим двете мръхли в затвора ще успеят ли да пробутат наркотиците на Рейхан  или пак ще им мине рижава котка път. Grinning
Сега за сезон 3 - изключително мъчно ми стана за Нарин, докато се опитваше да изкачи стълбите сама и само падаше, но след това ставаше и продължаваше да опитва. Много ми допадна и разговорът й с Емир, те станаха с времето доста близки.
Радвам се, че майката на Нарин откри мънистото, а доколкото виждам в промото за утре, и снимката на Кумру с булчинската рокля. За жалост Нарин отново ще попадне в беда - и тя, като Рейхан не може да плува и ще тръгне да се дави в семейния басейн. Пак повторение на вече случили се в предишните сезони неща, колко оригинално.
Фериде го закъса с кандидат-жениха, добре, че Емир се появи навреме. Според фрагмана за утре или той ще остане с Фериде през нощта в нейната стая, или тя в неговата. И веднага Оя, като съща Джавидан, нещо ще й ръмжи и ще й се обяснява. Малко си е въобразила погрешно, че тя е господарката в имението, ама батко й Хикмет каза, че повече никой в тази къща няма да вика или да  повишава тон на Фериде, та може и сестричката му да го отнесе.
Засега това е от мен, лека вечер на всички!

# 287
Привет на всички.
Серията по btv.
Нещата тъкър-тъкър се подреждат, но не в полза на вещицата Джавидан. Добре е, че Гюлсум разбра с какъв човек си има работа, разбра, че тя е виновна за престоя на Рейхан в затвора и реши да се опълчи на змията и да действа, нищо, че си взе паричките - заслужи си ги. Юджел вече е в ръцете на Емир. Всичко ще си каже - Емир е "търпелив".
Много хубави сцени с Емир, когато пиеше кафето и си спомняше думите на Рейхан и после, лягайки си в леглото и спазвайки указанията й, я "видя" до себе си. Въпреки всичките им проблеми, успяха да спасят майката на Хатидже - хора с добри сърца.
Много ми хареса гледката Джавидан сама на масата за закуска - "каквото си надробиш, това ще сърбаш". Отношението й към Гюлсум беше отвратително. Но това е Джавидан - първо употребява хората за нуждите си, а после ги изхвърля на улицата.
Кемал и Нарин бяха много сладки, стараейки се да развеселят Ойя, ама нерде - тази егоистка не може да оцени всичко това.
Шахрие, както кълцаше лука, така би накълцала и Ерхан.

А сега по 3-ти сезон /258-ма серия/
Много хубаво начало - Емир подложи на изпитание Фериде, но не пропусна факта, че тя е притеснена и си изключи телефона.
Нарин е борбена, ще се справи. На всички около нея ще им е трудно, но и те ще се справят. Хубаво е, че допусна поне Масал до себе си. Само Кумру няма да влезе в час и ще продължава с гадните си номера. Много хубав разговор проведоха Нарин и Емир, но той изпитваше много болка, осбено при думите "не си сама" и "трябва време". Усетих неговата самота и желанието Рейхан само да е жива, независимо в какво състояние е. "Да бъда щастлив, за мен е много сложно словосъчетание". Дано Нарин е успяла да го накара да послуша сърцето си. Аз съм оптимист и вярвам, че един ден ще се държи със сина си така, както е с Масал. Масал го уцели в сърцето да дойде на гости с бебето.
Емир продължава с разследването и задава неудобни въпроси на Фериде - къде е родена и дали няма приятели и не получи отговор. Добре, че Мелике я измъкна от неудобната ситуация. Прекрасен Демирджи, когато видя бебето на кревата си. В погледа му се четеше гняв, страх, болка - много чувства /според мен/.

И отново беше несправедлив към Фериде - нахока я, без да е виновна. Добре, че се появи Хикмет, за да я защити. И, естествено, "лъвът" скочи в клетката.
С кандидат жениха ще берем ядове, но довечера ще видим.
На финала виждам Емир, който може да вика и наранява Фериде, но другите - не /позната история с Рейхан/.
От фрагмана ми се струва, че има снимки и в стаята на Емир, и в стаята на Фериде.
Хади бакалъм.
Пожелавам ви хубав ден.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 06:51 от Ваня_С

# 288
Здравейте!
Снощи нямах сили да коментирам.
Сцената между Емир и Нарин много ме развълнува. Две нещастни души си подаваха ръце с всяка дума и се опитваха да се усмихват на живота всеки по своему, въпреки всичко.  Толкова болка, толкова празнота почувствах в очите, в думите, във въздуха около Емир...Нарин също със своето състояние...И въпреки, че все повтаря, всички да свикнат - това е положението, забелязах при разговора и с Емир блясъкът на онзи хубав спомен от миналото, от Рейхан, която ги свързва, както и на надеждата , че нещо хубаво и добро може да  се случи и на тях.
После с Масал - сякаш се хвана за живота чрез нейната чистота и обич към нея.
За играта на Демирджи нямам думи. Не е необходимо дори да говори, за да усетиш болката, огънят в душата му, колко му е пусто, колко му е трудно, но се хвана и той за нещо - Фериде, за да се върне към стария Емир, според мен. Неосъзнато и войнствено в началото, но все по-спокойно и с мисъл в последните две серии.

Чакам с огромно търпение моментите, когато бебчо ще започне да свети в живота му, да намира утеха и радост, целувайки малките му ръчички, вдишвайки от аромата му. Прав е Хикмет, че има с какво да запълни тази празнина в живота си, да се чувства полезен, неизлишен.
Много ми харесва начинът, по който се подкрепят и са един до друг във всяка ситуация Емир и Кемал. Те са като братя, но в същото време Кемал се държи и бащински с Емир.

Коментарите на рускините снощи ми помогнаха много да се развеселя след серията.
Стискаха палци на лъва да натупа глигана, молеха се глиганът и Кумру да бъдат двойка и се радваха на Кемаляшка, че е толкова загрижен за Нарин. Кемал наистина е прекрасен.
Фериде има нужда от защита, а Емир обича да защитава по неговия си начин.

Фрагът много ми напомни за серията, в която Емир пазеше съня на Рейхан... Трудно ми е да я забравя. Може би и Емир ми помага със състоянието, в което е.

Изобщо всяко кътче от конака, колата на Емир, Нарин, сцената в къщата на Кемал и разговора с Масал - толкова спомени, толкова красиви мигове, толкова любов...изпълнена с много трудности, но чиста и много красива.
Да видим довечера нашето лъвче какви ще ги върши.
Дали пък падането в басейна няма да помогне по някакъв начин на Нарин, да стане някакво чудо и да си върне зрението? Сигурно прекалено много ми се иска. Майката няма да изкаже сестрата, но силно се надявам да я следи изкъсо, защото Кумру е същински дявол.  Актрисата е подбрана перфектно и играе много добре.
Кандидат женихът много правилно е определен от рускините като див глиган. Груб, див, гнуслив, коварен, мръсник, нахален. Все такива жени му се препречват на Емир, да си има проблеми заради тях. Като не се научи да си ги избира сам...Sweat Smile

Усмихнат ден! Heart

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 14:02 от Mydream

# 289
Привет, съзаклятници!
В серията по БТВ доживяхме Рейхан да се върне вкъщи, благодарение на неуморните усилия на Емир, но най-вече заради Гюлсум. Емир никога нямаше да успее да измъкне Рейхан, ако бяха намерили наркотиците в куфара й, ако Фирдевс не дължеше живота си на Гюлсум и тя не я беше помолила за услуга.
Днес на Джавидан не й върви - първо се оцъкли, като видя Рейхан да се връща вкъщи, а като цъфна и Гюлсум, се и озъби от ужас. Ама така й се пада, като си прави сметките без кръчмаря.
Оя за пореден път се прояви като пълна глупачка, щом отново се върза на оня мазник. Нарин няма да мълчи още дълго, няма как да остави нещата така.
Сезон 3 - Емир беше много грижовен през цялата серия към Фериде, само не разбрах защо трябваше всичко да е толкова скришно от другите. Така е, като не знам турски, сега трябва да чакам руски превод, за да се ориентирам в обстановката. Ясно ми е, че не трябваше да заспива, но можеше да възложи тази задача на Мелике, ама реши той да се прави на кавалер. Или може би си помисли, че глигана нападна Фериде заради него и се чувства виновен, все пак той още май не знае, че двамата се познават и, че тя му е обещана за булка, което май ще разбере утре.
И доста драматичен финал на днешната серия. Дано Кемал успее да спаси Нарин. Като гледах фрагмана за утре, Джан Верел такъв лъвски скок направи, за да се метне в басейна, чак съм възхитена от него - евала!
Хубава вечер и до утре!

# 290
Здравейте групата,
Днес в серията по бТВ за пореден път Джавидан не успя. И за пореден път добрината успя да стигне до едно сърце, което никога повече няма да бъде същото след срещата с Рейхан и Емир. Разбира се, това е серията на Гюлсум.
Оя, една неудачница на средна възраст, която на всичкото отгоре си се харесва.
Епизод 258:
Впечатлиха ме разговорите между:
1. Нарин и Масал - думите на малката принцеса, че оттук насетне тя ще е очите на докторката, са невероятно трогателни и сами по себе си са лекарство, макар и за душата.
2. Нарин и Емир - "с търпение всичко ще се оправи". Мисля, че тук и самият Емир не си повярва. Но духовната подкрепа и емоционалната връзка чрез Рейхан, ги сближава. И шизофреничката го отрази по нейния си начин - "всички се въртят край нея".
3. Хикмет и Емир- то тук разговор не се получи. Хикмет постави сина си на мястото му, но отново по неподходящия начин.
Заблудих се, че може и да няма бой, но продължавам да мисля, че Рашид не е боец. Именно в боя си пролича, че той е наглец и мижитурка. Ще действа с мръсни номера.
Епизод 259:
Като цяло познат сюжет. Емир в защита на Фериде. Разбира се, че най-сигурното място е неговата стая, а най-добрият болногледач е той. И разбира се, че всичко ще е тайна, за да не разбере баща му, че отново се е бил. Освен лекарствата докторът препоръча тя да не спи 24 часа. Емир излъга Мелике, че я е пуснал в почивен ден и си я прибра в стаята. Фериде му предложи, ако заспи да я събуди с бебефона. Болногледачът беше на ниво, а бълнуванията на Фериде бяха свързани с брат и. Моят човек, разкъсван между спомените и настоящето.
Много ми харесва това обръщение на Фериде към бебока "единствен мой". И кога най-сетне ще му дадат име...
Оя в амплоато си, на всяко гърне похлупак. Какво правела Фериде в стаята на Емир и защо не се е заела с бебето, а с баща му. Че тръгна да проверява и оправданието за смяната на чаршафите. Явно, това украшение, което намери под леглото, ще играе някаква роля нататък.
Емир изпълни ролята си на болногледач, тръгна да търси адреса на Рашид. Чувството за вина, че заради него е пострадала Фериде, ще го доведе, може би, до истинската причина за интереса на жениха към него.
В дома на Кемал атмосферата е на двата полюса - хармония и любов в семейството и злоба и завист от страна на шизофреничката. Много добре се справя актрисата, адмирации за играта и. Майката вече е наясно с подробностите около падането на Нарин. Защо не предприема нищо е необяснимо. Че не е в състояние да я държи под контрол е ясно след падането на Нарин в басейна. Ще гледаме, ще видим.
След многото заричания на фенове, че няма да гледат, ето че рейтингът започва да изплува над единицата. Така че, моят човек и компания успяват да се държат на повърхността в праймтайма срещу стократно по-скъпи седмични продукции. Жалко, че ние не попадаме в рейтинговата статистическа извадка! ❤️
На всички желая спокоен и усмихнат ден!

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 04:06 от dani_pop

# 291
Привет на всички.
Серията по btv.
Сюрприииииииииииз.
Много изненади, много нещо - за едни приятни, за други - не.
Джавидан тъкмо се настройваше да утешава сина си и хоп - няма нужда. Утешителката е до него. А като видя и Гюлсум, съвсем й увисна брадата. Само заради отношението й към Хикмет, заслужава още по-голямо наказание. Да не говорим за мизериите, които прави на Рейхан. Доволна съм, че и Набахат си получи своята изненада.
Глупавата Ойя реши да сюрприза брат си, но и там не се получи. Кемал много тактично изгони Ерхан.
Най-хубавото е, че Рейхан и Емир вече са заедно и са си у дома.

3-ти сезон, 259-та серия.
Вие сте казали всичко. Аз нямам какво да допълня, освен отново да изразя задоволството си от играта на всички актьори.
Прекрасен Кемал, готов на всичко, за да облекчи страданията на Нарин. Емир натовари Фериде с още една тайна. Ойя, ако си мисли, че ще се меси в живота на Емир, жестоко се лъже. Най-много Хикмет да я излови за държанието й към Фериде и да го отнесе накрая.
За трейлъра сега ми е много интересна реакцията на Емир, след като разбра, че онзи навлек е там заради Фериде. Ревност, следа към проучването на Фериде или и двете? Но това сигурно ще го видим в понеделник. Има някаква врътка и в кабинета на Емир, но да видим дали отново не е замесена Джавидан.
Пожелавам ви хубав петъчен ден.

# 292
Здравейте!

Това, което искам да кажа е, че сценаристката просто запълва сериите, а очарованието на сериала от първи и втори сезон ми липсва. В първите серии гледах с любопитство, за да видя как Емир ще продължи живота си. Тези повторения, определено не са дори реплика на сцените между Емир и Рейхан...
Ойя е поредното зло, което ще трови живота на Фериде засега.
Храната и лекарствата в стаята на Емир - след бурните му монолози   в нейно присъствие - нещо друго да беше измислила Назмие ханъм.

Сериалът по-скоро взе да ме развеселява, отколкото да буди у мен тръпка, но какво да е друго...250 и коя поред серия...откъде да го измисли жената..

Ще развеселя и вас с един коментар, който разсмя и мен:

"Эмир и Кемаль - два "брата" - акробата!

Хубав ден! Heart

# 293
Здравейте!
Хубав ден! Heart
Точно това си мислех и аз, много точно казано. Само че ракурсът при Емир беше друг, не се видя точно лъвският скок, защото Гьокберк беше сниман отзад, докато тук Кемал си е наистина акробат, щото прехвърча над огражденията и изглежда непосилна задача, но Джан прави скок право в десятката. Забавно щеше да е Кемал да се спъне някъде, ама нейсе. Нали трябва да е героят на Нарин.

# 294
Здравейте!
Хубав ден! Heart
Точно това си мислех и аз, много точно казано. Само че ракурсът при Емир беше друг, не се видя точно лъвският скок, защото Гьокберк беше сниман отзад, докато тук Кемал си е наистина акробат, щото прехвърча над огражденията и изглежда непосилна задача, но Джан прави скок право в десятката. Забавно щеше да е Кемал да се спъне някъде, ама нейсе. Нали трябва да е героят на Нарин.
Е, момичета, че Кемал си е трениран - цяло лято то не бяха джетове, не бяха мотоциклети, не бяха морета, не бяха рафтинги из планинските реки. То и по загара му си личи. Така че Джан си е акробат отвсякъде.
Гьокберк сега е във форма, ама тогава беше след тежкото лято, когато загуби майка си. Какви скокове, какви акробатики. Той е по тънката част - уста в уста, масажи и т. н. Да видим Кемал тази вечер как ще реанимира докторката. 😜

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 00:12 от dani_pop

# 295
Привет на всички.
Серията по btv - много хубава.
Всички са доволни и щастливи, че Рейхан се спаси. Никой не пропусна да честити и на Джавидан събитието.
Горкият Емир, никой не мисли за него. Той остаря, косата му побеля и му опадаха зъбите, докато изчака да е насаме с жена си. Дори и сутринта не ги оставиха да си поспят.
Появи се и бебе Хасан ефенди. Да видим как ще се справят и с него.
Най-после Нарин изплю камъчето. Сега е ред на Ойя да си покаже зъбките. Кемал е в шок, но се надявам да го преодолее. Чудя се на Ерхан как можА да си помисли, че Нарин ще тръгне с него, та се появи в болницата.
Младите мъже Тархун раздават юмруци навсякъде и няма празно - всички са на земята.
По 3-ти сезон ще изчакам превода и тогава ще коментирам серията.
Има малко разминаване при скока на Кемал в басейна. Той си носи часовника на лявата ръка, а ръката, която дадоха при скока, беше дясна с часовник. Но това да са кусурите. Сега очаквам и Таджи да го включат в някоя спортна сцена, защото и той е атлетичен.
От трейлъра за понеделник.
Някой много е ядосал Лъва - ще изпотроши всичко в имението. Нооо не дава доброволно Фериде на глигана.
Пожелавам ви хубави почивни дни.

# 296
Здравейте!

Йозге днес е рожденичка! Да бъде здрава и нека бъдат завинаги заедно щастливи с лъвчо! Heart
Думите му към нея са като сън, от който не искаш да се събудиш. Браво на нашето момче. Heart

Хубави почивни дни и от мен! Heart

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 22:05 от Mydream

# 297
Така дългоочакваното предложение вече е факт, дочакахме пръстена на ръката на Йозге. Както се казва, като се обичат младите, да се вземат! ❤️
https://m.vk.com/wall-149255342_661562

# 298
Така дългоочакваното предложение вече е факт, дочакахме пръстена на ръката на Йозге. Както се казва, като се обичат младите, да се вземат! ❤️
https://m.vk.com/wall-149255342_661562

Здравейте и от мен, бях се поизгубила известно време, но нямах възможност да коментирам тук! Дани, прекрасна новина, аз не бях забелязала, много ти благодаря, че пак ни информира своевременно! Радвам се за тях, все едно аз съм получила пръстен! 🤩 Прекрасно, любимите ми те, дано винаги да са заедно и да са така влюбени както сега! Simple Smile

# 299
Привет на всички.
Благодаря за хубавата новина. Радвам се за Гьокберк и Йозге. Да са здрави, много щастливи и да си изживеят една хубава любов, която да продължи до края на дните им.
Дано Господ ги дари с дечица и да изживеят и такива моменти.

https://www.youtube.com/watch?v=Klnogjv6f2w&ab_channel=ThePromiseOfficial

За тези, които гледат 3-ти сезон с руски превод, продължават сериите с руски субтитри.
Пожелавам ви хубава неделя.

Общи условия

Активация на акаунт