Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 71 998
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Е, за да има четвърти сезон, значи явно този сериал се гледа. Иначе отдавна да са го спрели.
А вие ще гледате ли третия сезон по БТВ, щом сте го гледали вече по разни сайтове?
В четвъртък започва в 13.30, а след изборите май ще се мести в 14.30.
Вече вървят реклами по БТВ, направо не е за вярване.

# 646

Привет на всички.
Е, за да има четвърти сезон, значи явно този сериал се гледа. Иначе отдавна да са го спрели.
А вие ще гледате ли третия сезон по БТВ, щом сте го гледали вече по разни сайтове?
Не зная какви са им механизмите за отчитане на гледаемост, но не го спират.
Ох, ще се опитам да гледам. Мисля, че с дублаж мога да добия по-точна представа за случващото се.
Пожелавам ви хубав ден и се пазете.

# 647
Здравейте, ще гледам когато имам възможност. И аз като Ваня смятам, че само така мога да разбера смисъла на това, което си говорят героите.
Аз нямам представа какви са механизмите да се снима или прекъсне сериал, гледам докато ме интригува, а в този случай е така. Все пак, все още няма официално инфо за четвъртия сезон...😜
Хубав ден и бедете здрави! ❤️

# 648
Добър ден и честит празник!Блага вест да има за всички днес и бъдете здрави🌹
Изгледах последните два епизода един след друг и много ми хареса развитието в отношенията Емир-Фериде.Динамично и непредсказуемо действие ,наситени емоционални моменти между двамата.Емир започна да се усеща,мисля че след съня в който видя Фериде в бялата рокля разбра че има някакви чувства към нея.Обич ли е,привързаност ли,но не са чувства само от вина.В момента когато се появи Умит при Емир може би заговори инстинкта на ловеца.Когато че Фериде му  призна че го е обичала , освен съжаление и неудобство че е направил голяма грешка,в погледа му друго не видях.Сега забелязвам една мекота в очите му,с поглед казва това което с думи явно му е много трудно.Един различен Емир,който е като малко момче,неуверен и объркан,и явно наранен.Фериде все още го обича,гледа го с толкова любов ,а Емирко не се усеща.Двамата малко ми напомнят на г-н Дарси и Елизабет от*Гордост и предразсъдъци"особено след идването на леля Емине.💞Двете най-хубави сцени между тях за съжаление бяха нереални,но може би ще има истински такива.Умит все повече не ми харесва,има нещо в очите му когато гледа Фериде ,сякаш казва "ще те нараня",но ще видим.Сонгюл продължава успешно да удря с думи и Емир и Фериде точно където най ги боли,голяма гадина е.Отношенията Нарин и Кемал много олекнаха,двамата се опитват да се справят с огромен проблем сами,вместо да се обърнат към полицията и мисля че ще сбъркат много.Дано само Масалче не пострада .Не разбрах защо Джемре не каза на Емир за Сонгюл,след като напуска Истанбул,и къде изчезна Кумру-не че ми липсва.
Очаквам с нетърпение епизодите уикенда,явно там ще е развръзката.
Спокоен и благодатен ден на всички.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 11:20 от Maria Yancheva 644435

# 649

Привет на всички.
Честит празник и дано благите вести са в пъти повече от лошите.
Хареса ми поведението на Емир в последните две серии - остави Фериде сама да вземе решение за бъдещето си, без да й оказва въздействие. Единствено не ми харесва това подслушване по ъглите и в повечето случаи не стига до края. Фериде поиска да са приятели и той се държи като такъв. Чувството му за вина го глождеше до първата й среща с Умит. Но след като тя му каза, че няма да се женят, нещата се промениха. Понякога ме дразни поведението на Фериде - сякаш не допуска Емир до сина си, когато са заедно в стаята при детето. Но пък той във втората серия много добре се справяше със сина си и я оставяше да се занимава с госта си.
И аз като Maria Yancheva 644435 се чудя защо Джемре не каза на Емир за Сонгюл. Но пък направи едно добро дело - предаде Талаз на полицията. Дано ни покажат какви са били мотивите за ареста му и да се разбере за връзката му със Сонгюл и покушението над Джавидан.
Кемал и Нарин съвсем ще оплетат конците с този "баща", но трябва да има какво да се разплита.
Не зная какъв е живота на Назмие ханъм, но толкова много негативизъм има в този сериал, че хубавите моменти са като миг. Във 2-ри сезон се нагледахме на издевателствата на Джавидан над Хикмет, а сега гледаме същото на Сонгюл над Джавидан.
Май това е в общи линии по последните серии.
Пожелавам ви хубав ден.

# 650
Здравейте съзаклятници,
Честит празник! От благи вести да се не отървете! ❤️
Напълно съм съгласна с написаното от Ваня и Maria. Чудесни сцени между Емир и Фериде. Всъщност, много е жалко, че и двамата се заблуждават по отношение на собствените си чувства. И все пак, тя е по-наясно. Чака го, но не го дочака 🥰 А той продължава да се заблуждава, че всичко е от чувството за вина. Но простено да му е, иначе едва ли толкова време ще има какво да гледаме. 😜
Всъщност, съвсем неочаквано и за мен самата, днес ще пиша за първия епизод по бТВ. Много силно начало на сезона, изключително добра идея за продължението на историята, безподобен Демирджи. Мисля, че претенциите за липсата на спомени, са меко казано необосновани. Всичко помни и болката е толкова голяма, че единственият начин да живее с нея, е да е ядосан на всички, на Рейхан и най-вече на себе си. Гневът като единствена възможност за физическо оцеляване. Мисля, че това е начинът на Емир да преодолее болката, защото тя е невъзможна.
Толкова много критики изчетох, че никой не си спомня за Рейхан, че започнах да се съмнявам във възможностите си за анализ на чуто и видяно. Днес българският превод ми доказа, че съм права. Никой и нищо не е забравено, всички намериха начин да изразят огромното си съжаление за случилото се с Рейхан, а думите на Кемал в прав текст потвърдиха  мнението за саможертвата на Рейхан.
Първата поява на Фериде - емоционална и красива. Чудесната игра на всички актьори вече сме коментирали.
Оказа се, че изобщо не ми е безинтересно да гледам. А преводът няма нищо общо с любителските изцепки на Иляз или както му е там името на младежа, който като гледам добри пари си изкарва от рускините. 😜
Хубав празник и много поводи за усмивки! ❤️

# 651

Здравейте съзаклятници,
Честит празник! От благи вести да се не отървете! ❤️
Напълно съм съгласна с написаното от Ваня и Maria. Чудесни сцени между Емир и Фериде. Всъщност, много е жалко, че и двамата се заблуждават по отношение на собствените си чувства. И все пак, тя е по-наясно. Чака го, но не го дочака 🥰 А той продължава да се заблуждава, че всичко е от чувството за вина. Но простено да му е, иначе едва ли толкова време ще има какво да гледаме. 😜
Всъщност, съвсем неочаквано и за мен самата, днес ще пиша за първия епизод по бТВ. Много силно начало на сезона, изключително добра идея за продължението на историята, безподобен Демирджи. Мисля, че претенциите за липсата на спомени, са меко казано необосновани. Всичко помни и болката е толкова голяма, че единственият начин да живее с нея, е да е ядосан на всички, на Рейхан и най-вече на себе си. Гневът като единствена възможност за физическо оцеляване. Мисля, че това е начинът на Емир да преодолее болката, защото тя е невъзможна.
Толкова много критики изчетох, че никой не си спомня за Рейхан, че започнах да се съмнявам във възможностите си за анализ на чуто и видяно. Днес българският превод ми доказа, че съм права. Никой и нищо не е забравено, всички намериха начин да изразят огромното си съжаление за случилото се с Рейхан, а думите на Кемал в прав текст потвърдиха  мнението за саможертвата на Рейхан.
Първата поява на Фериде - емоционална и красива. Чудесната игра на всички актьори вече сме коментирали.
Оказа се, че изобщо не ми е безинтересно да гледам. А преводът няма нищо общо с любителските изцепки на Иляз или както му е там името на младежа, който като гледам добри пари си изкарва от рускините. 😜
Хубав празник и много поводи за усмивки! ❤️
Напълно подкрепям споделеното от dani_pop.
Действително, много силно начало на сезона. Гневен Емир, останал между първия и последния дъх, без любимата жена и с дете, което, за сега, не иска да вижда и чува. Всички оценяват саможертвата на Рейхан, но аз се възмущавам, че никой не говори за това на детето, останало "без майчина топлина и без бащина ласка", както каза Джавидан.
Аз, като голям оптимист и романтик, все още очаквам Емир да се отърси от този гняв, да приеме саможертвата на Рейхан и тогава да започне да мисли трезво. Да, спомените са живи, но всички са ги заровили някъде в себе си. Все се надявам, че ще изплуват някой ден и детето ще разбере коя е майка му и какво е направила, за да го има на този свят. Дали Емир ще спази клетвата да не допуска друга жена в живота си, знае само Назмие ханъм.
Съвсем друго е с нашия си превод.
Аз бих искала да попитам как ще коментираме сериите? Може би, както преди - по btv и текущите.
Пожелавам ви хубав ден и бъдете здрави.

# 652

Напълно подкрепям споделеното от dani_pop.
Действително, много силно начало на сезона. Гневен Емир, останал между първия и последния дъх, без любимата жена и с дете, което, за сега, не иска да вижда и чува. Всички оценяват саможертвата на Рейхан, но аз се възмущавам, че никой не говори за това на детето, останало "без майчина топлина и без бащина ласка", както каза Джавидан.
Аз, като голям оптимист и романтик, все още очаквам Емир да се отърси от този гняв, да приеме саможертвата на Рейхан и тогава да започне да мисли трезво. Да, спомените са живи, но всички са ги заровили някъде в себе си. Все се надявам, че ще изплуват някой ден и детето ще разбере коя е майка му и какво е направила, за да го има на този свят. Дали Емир ще спази клетвата да не допуска друга жена в живота си, знае само Назмие ханъм.
Съвсем друго е с нашия си превод.
Аз бих искала да попитам как ще коментираме сериите? Може би, както преди - по btv и текущите.
Пожелавам ви хубав ден и бъдете здрави.
Аз съм за! Нека коментираме и последните серии, и излъчването по бТВ. А на детето говорят за Рейхан, вярно е, че започва от Фериде, но го има. Мисля, че ще чуем в нашия превод. На няколко пъти коментирах това с лудите рускини дето плюят по всичко и всички в 3 сезон и всеки път трябваше да се съгласят с мен. Те стана ясно, че коментират без да гледат. А в любителския превод на руски доста неща ми се струват не съвсем точни. Има разминавания между тях и директния превод от хора, които знаят турски.
Хубав и слънчев ден! ❤️

# 653
Привет банда,
Влизаме в познатия ритъм, щом отново започна излъчването на сериала ни по БТВ.
Хванах се, че деня ми минава, подвластен на "Обещание". Вчера, например, на обяд - първа серия от сезон 3. Следобяд намерих време да изгледам последните две серии от сезон 3 с превод. Вечерта да не мислите, че не съм гледала нищо - гледам повторение на епизод от сезон 1 по БТВ Лейди. Пълна лудница, ама какво да направиш, почнах да гледам повторенията, за да наваксам с изпуснати серии и пак се зарибих.
С коментарите почвам поред. Супер силно начало на сезон 3, безподобен Гьокберк Демирджи в ролята на гневен и загубил любимата жена човек. Дани и Ваня вече са изкоментирали някои неща, но да спомена и аз нещичко. Наистина в тази серия всеки намери начин да изрази мъката по загубата на Рейхан - Емир в гневния си вопъл от басейна и заравяйки спомените си (ако можеше и детето щеше да зарови, но няма как); Джавидан в затвора с желанието тя да беше умряла; Мелике, Оя и Хикмет в имението, разбирайки какво са загубили и колко тази загуба е повлияла на Емир; Нарин в успокоителните думи към бебо; и не на последно място Кемал, който озвучи есенцията на саможертвата на Рейхан (ех, ако Емир можеше да гледа толкова хладнокръвно и да прозре истината и той). Интересен екшън в боксовата зала и репликата, която извади Емир от равновесие и му се прииска да убива "Да беше взел жена си, сигурно щеше да се бие по-добре от теб". Емир беше във фаза "Аз мога да се сърдя и да съм гневен и да не искам да чувам за Рейхан, но никой друг не може да говори лошо за нея". Ох, колко ми липсваше българският художествен превод, даже се бях затъжила и за Станислав Димитров и озвучаването му на Емир. Колко по-различно от любителския и в много случаи буквален превод, който убива красотата на изречените думи.
Относно последните 2 серии - Умит не ми харесва, има нещо скрито дълбоко, което няма да е хич хубаво. А и като гледам новия фраг, май има тайнствена червенокоса жена в живота му, която ще забърка сигурно още повече каши. Хареса ми това, че Емир остави Фериде да взима сама решенията си, а тя вече си представяше как ще й се обясни в любов и ще й каже да не се жени. Е, не, той изпълни желанието й да са приятели и да се държи на разстояние и на положение, колкото и да му е трудно. Не ми допада отношението на Сонгюл към Джавидан, но в случая е "Всеки получава каквото е заслужил", това не е по-различно от това как Джавидан се държеше с Хикмет в сезон 2. Добре, че Мелике разбра за някои неща и поиска тя да се грижи за изхранването и лечението на Джавидан, че иначе лошо. За първи път в сезон 3 Емир пее песен. За пореден път се убеждавам колко красив глас има Демирджи. Добре, че Иит го накара да си спомни за пеенето и да се насладим на таланта му.
Дори ще си позволя да коментирам и сезон 1 по една причина - някой беше споменал, че Мелике не е била толкова грижовна и всеотдайна към Рейхан, колкото е към Фериде в сезон 3. Това въобще не е вярно, напротив. Мелике е единствената опора на Рейхан в имението. Изобщо Мелике в това имение, както и Шахрийе в дома на Кемал са двата бели ангела, ангелите на доброто във филма. Ако тях ги нямаше, злото щеше повече пъти да тържествува, което не е хубаво.
Това е засега от мен, до скорошни коментари.

# 654
Поздрави на всички,
Днес в епизода по бТВ за първи път чух, че бащата на Фериде е загинал в катастрофа. Любопитно ми е каква е истината - измислила си е версия заради срама от него или се е наложила смяна на сценария в движение.
За пореден път ясно озвучаване на проблема на Емир. Думите на Емир към баща му:"Няма да ме принудиш!", искрено ме развеселиха. Иначе абсолютно прав Хикмет, един от малкото пъти когато нямам претенции към него.
Абсурдите у Кемал започват, коментирали сме ги. Много добър дублаж на Мюнивер, честно казано Мелахат Абасова ме дразни.
Страхотен Демирджи и слънчева Фериде. Никой не можел да изтрие усмивката от лицето на това момиче. Айде бе! Изтриха и я и то как...То в дома на Тархуните е мор за младите жени, ама айде да не издребнявам...😜
Що се отнася до Мелике аз вече се чувствам като неин адвокат. Къде ли не писах, че точно тя беше през цялото време до Рейхан, не случайно именно тя първа научи и за бременността, и за проблемите с нея. Абсолютно съм съгласна с Elle за всичко. Но Шехрие е доста настоятелна, което се обяснява с възрастта и, все пак тя е най-възрастната у Кемал, докато Мелике е много мека и премерена.
Хубава вечер на всички и бъдете здрави! ❤️

# 655
Поздрави на всички,
Днес в епизода по бТВ за първи път чух, че бащата на Фериде е загинал в катастрофа. Любопитно ми е каква е истината - измислила си е версия заради срама от него или се е наложила смяна на сценария в движение.
За пореден път ясно озвучаване на проблема на Емир. Думите на Емир към баща му:"Няма да ме принудиш!", искрено ме развеселиха. Иначе абсолютно прав Хикмет, един от малкото пъти когато нямам претенции към него.
Абсурдите у Кемал започват, коментирали сме ги. Много добър дублаж на Мюнивер, честно казано Мелахат Абасова ме дразни.
Страхотен Демирджи и слънчева Фериде. Никой не можел да изтрие усмивката от лицето на това момиче. Айде бе! Изтриха и я и то как...То в дома на Тархуните е мор за младите жени, ама айде да не издребнявам...😜
Що се отнася до Мелике аз вече се чувствам като неин адвокат. Къде ли не писах, че точно тя беше през цялото време до Рейхан, не случайно именно тя първа научи и за бременността, и за проблемите с нея. Абсолютно съм съгласна с Elle за всичко. Но Шехрие е доста настоятелна, което се обяснява с възрастта и, все пак тя е най-възрастната у Кемал, докато Мелике е много мека и премерена.
Хубава вечер на всички и бъдете здрави! ❤️
Напълно подкрепям написаното от dani_pop.
На мен тези думи ми напомниха поведението на Емир, когато се ожени първия път за Рейхан. Тогава обясняваше на Зафер, че баща му греши и бракът му ще продължи най-много 3 месеца.
Приятна вечер.

# 656
Здравейте група,влизаме отново във филма с нови емоции.Днес изгледах 322еп.с превода на Иляс,и ми се изясниха някои неща.Колкото и да е зле превода на фона на професионалния по БТВ,пак е нещо.Наистина нюансите се губят,но се разбира.Та какво си мисля след превода-Емир е много объркан.Не му е лесно да обича на този човек и това е.И с Рейхан,и с Фериде.Сега е още по -зле-страх го е да не загуби пак жената която обича,страх го е да не го остави ,страх го е че като обича Фериде предава Рейхан може би.Мисля се че двете жени в живота му-майка му и жена му го направиха много емоционално уязвим.Любовта чука втори път на вратата му,и той отказва да я посрещне,да признае чувствата си .Отказва да иска да е щастлив,да бъде обвързан с друг човек,за да не бъде предаден отново.На ръба беше да го направи два пъти,да признае чувствата си,но спря.Не дава лесно вот на доверие и това е.Чудя се като говореше с Фериде,не вижда ли сълзите в очите й,не вижда ли как се разтреперва ,не разбира ли че още го обича.Превърна се в лесно раним и уязвим мъж,заради една жена която го предаде в неговите очи.Реъхан въобще не ми харесваше като образ,за мен тя предаде егоистично Емир заради дете което няма да види,и то знаейки много добре,че винаги когато погледне детето бащата ще се сеща за нея ,Абе провали му живота в бъдеще абсолютно съзнателно.Не коментирам любовта на Рейхан,обичала го е по своя си начин,но мисля че тази с Фериде ще е друга-по-силна,осъзната защото е по-изстрадана.Пак си мисля за този Умит,който въобще не ми хареса още с появата си,но вече се питам-защо не е педиатър,хирург,а точно психиатър.И какви точно мръсни номера ще извърти,още повече че Фериде му е разказала за провалената сватба ,и той какво ще я манипулира не мога да мисля.Сонгюл и тя страшно се размърда със сватбата,ако можеше още вчера да е станала,дали пак няма пръст не зная.
Епизодите по БТВ-ще ги гледам когато е възможно с удоволствие,дублажа е страхотен,ако намалят и рекламите,ще е чудесно.
Хубав уикенд и до нови епизоди!

# 657
Здравейте, става доста интересно. Промо 324 епизод:

Майката на Юмит: Искаме дъщеря ви Фериде, за нашия син Юмит!
Емир: Виж, ако не кажа това, отново ще съжалявам. Не се жени.
Емине: Давам я! Бъдете благословени! Нека младите остареят на една възглавница!
Хикмет: Желая ви щастие, деца.
Емир: Тя каза „да“, без да мисли. Заради мен.
Кемал: Ако докоснеш дъщеря ми отново, ще ти отнема живота. Чу ли ме?
Масал: Оставете баща ми на мира.
Съдия: Нямате доказателство или свидетел, така ли ?!
Предвид необходимостта от попечителство над детето ...
Кемал: Нарин
Емир:Няма да ти позволя да направиш тази голяма грешка.

# 658
Мисля си, че Юмит и сестра му, кроят някакви подли планове, но ще видим. Промо 325:

Фериде: Не мисля, че съм взела грешно решение.
Опитвам се само да намеря своя път.
Емир: Виж, правиш грешка.
Фериде: Всъщност направих най-голямата грешка в живота си.
Не мога да направя по-голяма!
Йозлем: Брат ми ще предложи брак на Фериде, днес!
Фериде: Вратата е заключена.
Емир: Знам. Защото аз я заключих.
Фериде: Ще я отвориш ли, моля?
Емир: Няма да ти позволя да се хвърлиш в огъня.
Кемал: Каквото и да криеш от мен, ще ми кажеш точно сега.
Нарин: Мислиш ли, че ще е момче?
Кемал: Бременна ли си?
Нарин: Да!
Емир: Можеш ли да кажеш "обичам го" ?
Фериде: Не го обичам, но той обича мен.
Юмит: Ще се ожениш ли за мен?

# 659
Здравейте групата,
След днешната серия единствената мисъл в главата ми е, че смисълът на сериала е: Животът е всичко онова, което се случва докато кроиш планове за него.
За Емир вече знаем, обещава това, което няма шанс да се случи. Днес Фериде каза: Никога няма да живея в лъжа и премълчаване. Е, всички знаем какво стана след това. Май по-подходящото заглавие е: Голям залък лапни, голяма дума не казвай. 🌞
Хубава вечер и приятно гледане по всяко време на сериала, който не ни оставя на мира ❤️

Общи условия

Активация на акаунт