Не мога да изчета всичко, само ще споделя:
Преди 10 години - бучка, операция, оказа се киста, успокоих се
След година - пак бучка, на другата гърда, изпадам в ужас, пак операция, фиброаденом, биопсия задължително, вече съм под напрежение
След още година - много бучки, ад, ехограф, много-много кисти, като грозд, две големи, източиха ги със спринцовка без упойка, прави се хистология на течността, болки преди МЦ, облекчението - мазане с Прогестогел, супер е. Вероятна причина - сама си спрях оскъдната кърма с първото дете, като се стегнах с бинт, запуших каналите
Спрях да се опипвам, даже като се къпя минавам през гърдите на бегом, защото ми се гадеше от усещането за буци
Сега забременях и всичко изчезна.

Радвам се,че всичко при теб се е оправило след като си забременяла.Стискам ти палци повече да не ти се случва това което си преживяла и да нямаш никакви проблеми от този тип.Доста си преживяла.Първото ти преживяване е било преди 10 години,но в рамките на 2-3 последователни години си ги преживяла отново тези неща - кофти се е получило.Медикамента прогестогел е един добър медикамент сега има и други като него - той е доказан и хората са доволни от него.Не е трябвало да си спираш кърмата,а е трябвало да продължиш да кърмиш и да приемаш храни които увеличават кърмата - защото нали знаеш,че продължителното кърмене намалява риска от рак на гърдата и от заболявания на гърдите - препоръчва се жените да кърмят продължително време децата си 8-9 месеца,а дори и до година и от горе.Груба грешка си направила като си стягала с бинт и си запушила каналите.Но вече не би направила това сигурен съм.А относно опипването е хубаво всяка жена да го прави веднъж в месеца - като това дава възможност на жената да се запознае с състоянието на гърдите си и ако има проблем да го открие навреме но въпреки това не забравяй редовните профилактични прегледи.Нормално е да ти се гади от усещането за буци.Пожелавам ти дълъг живот и да се радваш на добро здраве както ти така и всички жени и ти пожелявам лека бременност.Всичко най-добро!Благодаря,че сподели опит за проблемите си с момичетата във форума.
Що се отнася до снимките за които споменавам по-горе-имам в предвид от ехограф.Но съм правила и две мамографии...
! С първото бебе бях току-що завършваща мед. сестра и неопитна млада майка, т.е. никакъв опит и в двете направления. Сега положението е коренно различно, знам как да не повтарям грешките си и благодаря на съдбата, че на 39г. ми подари второ дете и ме отърва от проблема, който вгорчаваше живота ми. Пожелавам на всички здраве!
тогава си била неопитна в двете направления,но вече си опитна,а и човек се учи в живота си от грешките и се старае да не ги допуска.Живота учи на много неща,той е училище докато човек е жив.Ето при теб е налице това,че си се научила от грешките си и знаеш как да не ги допускаш.Сигурно сега си щастлива майка на голямо момче или момиче - да ти е живо и здраво.Дано всичко при бременността да е наред и да си имап още едно здраво бебче - независимо момиче или момче.Възрастта няма значение за да станеш майка - важното е,че си забременяла и си се оттървала от проблемите които са ти тровили живота.Надявам се,че когато родиш,ще ми/ни се похвалиш за бебето
За 4 месеца са нарастнали по няколко мм, така че съм си за операция. Не съм човек, който ще легне под ножа ей така. Питането ми беше главно за кистата, защото тя боли все едно някой ми забива нож. 
Такъв спор стана,че накрая за да не се разплаче детето му казах-добре ще помислим след време,сега не е момента