Не мога да изчета всичко, само ще споделя:
Преди 10 години - бучка, операция, оказа се киста, успокоих се
След година - пак бучка, на другата гърда, изпадам в ужас, пак операция, фиброаденом, биопсия задължително, вече съм под напрежение
След още година - много бучки, ад, ехограф, много-много кисти, като грозд, две големи, източиха ги със спринцовка без упойка, прави се хистология на течността, болки преди МЦ, облекчението - мазане с Прогестогел, супер е. Вероятна причина - сама си спрях оскъдната кърма с първото дете, като се стегнах с бинт, запуших каналите
Спрях да се опипвам, даже като се къпя минавам през гърдите на бегом, защото ми се гадеше от усещането за буци
Сега забременях и всичко изчезна.

Радвам се,че всичко при теб се е оправило след като си забременяла.Стискам ти палци повече да не ти се случва това което си преживяла и да нямаш никакви проблеми от този тип.Доста си преживяла.Първото ти преживяване е било преди 10 години,но в рамките на 2-3 последователни години си ги преживяла отново тези неща - кофти се е получило.Медикамента прогестогел е един добър медикамент сега има и други като него - той е доказан и хората са доволни от него.Не е трябвало да си спираш кърмата,а е трябвало да продължиш да кърмиш и да приемаш храни които увеличават кърмата - защото нали знаеш,че продължителното кърмене намалява риска от рак на гърдата и от заболявания на гърдите - препоръчва се жените да кърмят продължително време децата си 8-9 месеца,а дори и до година и от горе.Груба грешка си направила като си стягала с бинт и си запушила каналите.Но вече не би направила това сигурен съм.А относно опипването е хубаво всяка жена да го прави веднъж в месеца - като това дава възможност на жената да се запознае с състоянието на гърдите си и ако има проблем да го открие навреме но въпреки това не забравяй редовните профилактични прегледи.Нормално е да ти се гади от усещането за буци.Пожелавам ти дълъг живот и да се радваш на добро здраве както ти така и всички жени и ти пожелявам лека бременност.Всичко най-добро!Благодаря,че сподели опит за проблемите си с момичетата във форума.