Родителски контрол върху храненето на подрастващите

• 17 692
  • 601
  •   1
Отговори
# 540
Определено от гладуването страда организма. На мен ми спря цикъла, ноктите ми започнаха да се чупят, косата ми загуби блясък.

Има разлика между гладуване и хранителен режим. Храненето трябва да е балансирано и съобразено с нуждите. При заболявания, режимът трябва да е съобразен и с тях.

# 541
  • София
Аз качих две кила и откъде ми дойдоха така и не разбирам. Явно метаболизмът ми се забавя.
Иначе винаги съм била слаба и да, ген е, и децата са го наследили. И начин на хранене де. Аз не правя печени сладкиши. Много рядко малкия ме навива за кекс.

# 542
  • France
Лошото, че при много диети точно гладуване се получава... ох, много имам да говоря по темата и все от опит за съжаление

# 543
  • София
Така е. При НВХ е трудно да се яде навън например. И трябва да си носиш. И ако те е домързяло или си забравил, си стоиш гладен.

# 544
Рокстар, 2 кила са най вероятно течности. В жегите се задържат.

Филомена, аз за това избягвам думата диета, а използвам хранителен режим. Не е полезно гладуването, нарушава много неща.

Дописвам се. Рокстар, в България не е трудно да се спазва ВМНВ хранене има доста заведения със сравнително евтина храна като скара, омлети, салати. При него, също така не трябва да има моменти на глад.

# 545
Гладуване може, но не за всеки и във всеки един момент от живота му, понякога се отразява по непредвиден начин (променя се метаболизма, така че след това няма оправяне ), с особена сила важи за някои категории хора и деца

# 546
  • Terra incognita
От април съм на диета, заради гд. Черен шоколад 90% ми се струва сладък и засищащ глада за захар. 3-4 хапки и се насищам.

# 547
От април съм на диета, заради гд. Черен шоколад 90% ми се струва сладък и засищащ глада за захар. 3-4 хапки и се насищам.

Какво е ГД? Освен граждански договор? На мен ми е много гаден черният шоколад. Не мога 3-4 хапки да изям от него в никакъв случай. Буквално имам нужда след него да хапна нещо вкусно или поне да си изплакна устата с вода. На дете не знам как се дава черен шоколад, ако е опитвало млечен. Едно време млечният си беше хит сред децата, даже се говореше, че калций си набавят от него, ако друго млечно не ядат, а сега как се промениха нещата.
Иначе, сега като се замислих, и аз не съм яла шоколад от април, ама пък съм яла кексове и редовно дояждам от детето кисело мляко с бисквити и плодове, мляко с ориз, грис или овесени ядки, та не съм останала без сладко.

# 548
  • София
Аз се опитвам да възпитавам кльощавия си син да яде горе-долу здравословно, без да съм фанатичка.
Давам всичко, но в нормата. Не смятам, че е нужно да купувам бисквити, ако не си поиска изрично. Обаче според ММ лишавам детето, защото самата аз не ги ям... Логика...
Скрит текст:
До 39 години бях 52-53 кг и си ядех каквото душа ми иска, без никакви движения. После родих второто дете, понапълнях, но до 2014 бях в рамките на нормалното. И нещо се разбъзика -  качих 7-8 кг за 3 години и нямат сваляне. Може да е от инсулинова резистентност, може от лека хипофункция на ЩЖ. Но как се ограничава човек, който до неотдавна си ядеше на корем и не пълнееше (не съм по сладкото, но напоследък много ми се ядат хляб и хлебни) + слаба воля...

# 549
  • Сан Франциско
ГД предполагам в случая е гестационен диабет.

# 550
  • Terra incognita
Да, гестационен диабет. Много кофти.

# 551
Така е. При НВХ е трудно да се яде навън например. И трябва да си носиш. И ако те е домързяло или си забравил, си стоиш гладен.
Изобщо не е трудно. Поръчваш си хубава дебела пържола и салата. Чашата розе не я броиш и готово. Simple Smile

# 552
  • Terra incognita
На Балканите най- лесно и достъпно можеш да се храниш нисковъглехидратно навън.

# 553
Братане, дебеланко ли ще се окажеш?
За тия 100 кила трябва да си поне 1.90-1.95, за да си "нормален".

Съгласен съм с поста ти за качеството на храната.

Аз съм си намерил баланс, и познавайки тялото си, хапвам или повече, или по-малко, но общо взето "сътресения" и аномалии гледам да няма, не прекалявам с нищо, гледам да има баланс и разнообразие.

Има дни много се движа, ходя, карам, търча по задачи, въобще динамично.
Други релаксирам и възстановявам, но не променям хранителен режим - ям едно и също, просто въртя.
Примерно днес обядвах луксозен, вкусен виенски шницел с малко картофено пюре - не бях ял шницел от много време, 6 м. и повече, нямам спомен, и просто ми се дояде, и таратор. Къде без него, сега в жегите е незаменим. Sweat Smile

# 554
Бях понатрупал заради неприятна и дълга контузия, но нещата с килата си отиват в нормите (фитнесджия съм открай време на ВПД и ММ тежи). Иначе съм 183, на по-големите килограми се чувствам много добре.
Тараторчето е супер за жегите, и аз много обичам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт