Нашите цветя - обща тема 2

• 35 383
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Бисе, благодаря Simple Smile , тая година бугенвилия, догодина, живот и здраве ще се пробвам с дипладения!
Злодеида, мисля че това е индийски люляк, много е красив, в Ахтопол в много дворове го отглеждат.

# 361
  • на острова на мечтите
Ами не, не е мое кътчето,сма като го зърнах и ми останаха очите в тая красота. Има и още нещо пак от това ъгълче, но от другата страна на портата.

# 362
Айде и от мен едно кътче Simple Smile

# 363
  • Пловдив
На мама едно странно цвете Simple Smile

# 364
Може ли да ми кажете какво му е на това сакъзче

Имам едно такова.Четох, че е от липса на желязо. Наторих и сега част от листата, които бяха бледи почнаха да позеленяват. Трябва в торта да има желязо. не съм сигурна,ч е е това, но нищо не пречи да се опита. Simple Smile

# 365
Morphea,  а с какво тори, и аз имам едно такова .

# 366
Започвам да си мисля, че сакъзчетата масово имат този "дефект-ефект" с бели петна по листата. И аз имам едно такова, от пролетта е така, и съм чела много, но наиистина много различни хора да споделят същото. Явно това не пречи на растението, и моето си расте и цъфти наравно с другите. Може би е генетичен дефект. Според мен не е вариегатно, защото петната не са равномерно по цялото растение, и при всеки изглеждат по различен начин.

Данилу, за първи път виждам жълта дипладения. Много красив цвят.

Мистик, цветето е физалис. Внимавайте, инвазивно е.

# 367
Привет, момичета. Имам нужда от съвет. Преди седмици, не помня точно колко, прибрах един изхвърлен Замиокулкас. Останал почти без листа и доста орязан. Попрочетох, смених пръстта - не видях загниване на грудките, редуцирах поливките до минимум и даже почти го забравих. Сега е пуснал нова издънка. Прилагам снимка. Дали трябва да премахна и останалите две клонки, които имат 3-4 листа само на върха? Или просто да го оставя сам да си расте без намеса от моя страна.
Скрит текст:
Натт и на моята рошла новите листа са по-светли. Но с времето потъмняват. И се кани да цъфти за трети път.
Скрит текст:
Phloxx, аз пък имам бели петна по листата на петуниите.

# 368
Магни, не го режи. Той е сукулентен, в стъблата си пази вода и хранителни вещества. Когато реши че не му трябват вече, ще изсъхнат.
Моят откакто го "забравих" пуска издънки постоянно. Чак ми става съвестно, не помня кога го поливах за последно.
Щом пуска издънки, значи е добре, продължавай по същия начин Grinning

И да знаете, завиждам ви на всички за бугенвилиите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 369
Magni, моят замиокулкас е пуснал само един нов израстък, не режи старите, чакам малко да се захлади и да го преместя в по голяма саксия. А на работа постоянно ми пуска издънки.

# 370
  • Пловдив
Флокс, кво тр.да значи инвазивно?

# 371
Чудесни сте, благодаря ви за бързите отговори. Значи продължавам да го забравям и чакам да се развива сам. Ей много се радвам, че може да го бъде. Бройката на стайните ми се увеличава. Вече имам сингонуим, две драцени - фрагранс и маргината, кордилине - май и то е от рода на драцените и бегония.

# 372
О може ли снимка на сингониума, много ги харесвам, миналата година бях полудяла по розов сингониум, след много търсене накрая си купих и мирясах Simple Smile.

# 373
Мистик, разпространява се бързо и трябва да се скубе и реже, за да остане в определените му граници.
Може след време да се окаже, че имате повече физалис, отколкото ви се иска, или расте на места, където изобщо не го искате. Особено ако условията на отглеждане му допаднат.
От друга страна, инвазивните растения са много устойчиви, оцеляват в трудни условия за разлика от много други.

# 374
  • Sofia
В нашите условия физалисът връзва ли плодчета? Мнооого са вкусни!

Общи условия

Активация на акаунт