Магията на изтока - тема 62

• 22 793
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
  • DE
Meteor garden и Goong, много любими и много далече от драмата. Е, има малко, но то е за цвят. В първия е най- красивото f 4, все пак там са Джери и Вик и Ванес Heart Eyes интересна студентска история, няма го с хубаво качество и може да се стори ретро на някой. Двореца, ах Двореца, прелестна романтична история за Пепеляшка. Толкова бях впечатлена от принца, че взех и го преведох. До днес си остава сред любимите ми. Там дори главната е страхотна Grinning рядко срещано за азиатски сериал.
Обаче Джип Соп трябва да се види точно в тази роля. I'm Sorry I Love You  е сред хард драмите и почти всеки драма фен не я е пропуснал.

# 361
Ако изгледа Meteor garden може да види и Mars с Вик.
Аз и сега си  пускам по някой епизод,но нямаше да ги изгледам ако сега почвам. Признавам. Sunglasses
 Джи има и по-добри роли.Може би.Този ми е толкова голяма мъка,че забравям кой участва.
3 корейски мелодрами съм гледала - с Джи,с Хонито/Тик (Autumn Tale/ Rak Ni Chuaniran и тай версията ми хареса повече),с Дам Дук,който там не е Дам Дук (Winter Sonata) и до някъде Рейн в A Love To Kill.
Това обаче не е моето нещо.

# 362
  • MJF
Contrail: Crime and Love  1
Скрит текст:
Ой, какво начало, а аз неподготвена. Спешно хванах мишока/ примъкнах стола. То да си загуби човек говора логично при целия казус. Надявам се да ми разкажат причинно-следсвено и тази психологическа драма. Ей с  това "killed Aya's husband by accident" усещам че пак ще ме мъчат на японския фронт и ще се "чудя и мая " по тяхното законодателство. ooooh!
Полицая не ми харесва, да си кажа от сега.

# 363

Бел, вървим последователно и поетапно  Joy
Да, догледах Zekkyo, най-много от всичко в сериала ми хареса актьорската игра, готова съм за Contrail.

# 364
Това на визия е доста петъчно Wink.

Корейците ще правят римейк на японския My Dangerous Wife. Кастът е добре подбран. Режисьорът обаче е този на някои от най-хардкор мелодрами, та не знам накъде ще избие този път. Започва на 5 октомври.
Шоши, с теб и с freedoms май заедно гледахме и коментирахме японския оригинал.

# 365
Mulan - изгледан

Дисни са опропастили любимата ми анимация от детството!

Наясно са каква глупост са сътворили, та, затова решиха да го пуснат онлайн.
Този филм е пълна трагедия и подигравка с анимацията и с легендарната фигура на Хуа Мулан, нейното значение в азиатската култура изобщо.
Гледам, че оценките му в IMDb вече вървят и към момент е 4.2. Аз не бих му дала и 2.0.
И летяха, летяха, 'ко не. Летящата китайска нация.
Нескопосана филмова екранизация (с елементи и на нелепо фентъзи), а се надявах на една добре направена приказка.
Главният герой е смешко. Да, героят е друг, не е взет този на капитан Ли Шанг от анимацията, но все пак трябваше да стои някой по-здрав, симпатичен, силен китаец, докато този беше като смачкан картоф.
Лю Ифей съм я гледала достатъчно и знам какво може, но при този сценарий нямаше как да направи много.
И китайци да ми говорят на английски. Айде, няма нужда.

Китайците да се вземат в ръце и да направят те филм за легендарната фигура на Хуа Мулан, прародителката на всички азиатски жени решили да се преобличат като мъже и да защитават нечия чест.

# 366
В rottentomatoes пък толкова да го хвалят.Mulan Главно за визуалните ефекти.
Не съм го видяла още.На режисьора съм гледала много хубавия The Zookeeper's Wife.
Обаче винаги имам едно на ум когато Холивуд пипа азиатските легенди или правят римейк. Хванали са феминистката вълна и са напъхали познати на запад актьори от китайски произход. Добър каст имат като гледам имената.Какво са направили със сюжета май не искам да знам.

Гост Cry Love by Chance 2 не е продължение на сезон 1. Това сякаш е в паралелна вселена и героите не са точно тези,които познаваме.Приличат на тях,но с различен характер.

# 367
Не съм го видяла още.
Обаче винаги имам едно на ум когато Холивуд пипа азиатските легенди или правят римейк.
Какво са направили със сюжета май не искам да знам.
Мисля, че не бих могла да го кажа по-добре.

# 368
  • MJF
ooooh!  hahaha  на себе си. Първо прочетох 2в1 и въпросния Boku no Yabai Tsuma /My Dangerous Wife . Отворих линка и започна голямото чудене. Постера познат, каста уж ми говори нещо, но в същото време четейки сюжета и това неопределено "He soon learns the truth of the kidnapping and who Maria really is." и ..... не мога да се сетя и това е . Айде към архива . И там вече прихнах. Щото видях че не за първи път съм в тази ситуация с това заглавие https://www.bg-mamma.com/?topic=997279.msg35674439#msg35674439   2017 .
А съм го гледала 2016 https://www.bg-mamma.com/?topic=918812.630
ooooh! Blush

Ой, Бел, ама и ти не си поплюваш. "Глътна" го Zekkyo анблок направо. Мда, каста бе чудесен, всички на място.

Рос, на твоята японска фармацевтка колко епизода ѝ остават? След Нагиса-сан и медицинските представители, а още повече след психиатрията , логично ми се полагат и фармацевти. Thinking

Зачетох се в архива та стигнах до финалния си коментар за My Dangerous Wife, та се сетих каква беше работата. Там финално героя на моя любимец Kuranosuke Sasaki бе ключов елемент и се сетих и за цялата работа с парите. Мда, просветна ми малко Mr. Green
Eй на, добре че пишем. Wink

Мне, пас съм за кор-римейка на това нещо. На кор-фронта чакам да свърши Stranger 2 за да го изгледам. 2в1, май и ти не си го почнала  ?

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 21:18 от Шошулчо

# 369
11 епизода е Unsung Cinderella.
Тя в момента има големи грижи и с моя фармацевт, който има много сериозни проблеми с белите дробове.
Вчерашният епизод 8 завърши драматично.

# 370
Шоши, не съм го почнала още Stranger 2/Secret Forest 2. Докато успея да стигна до него сигурно ще го излъчат целия, а като нищо и с български превод да се сдобие до тогава.

# 371

Ой, Бел, ама и ти не си поплюваш. "Глътна" го Zekkyo анблок направо. Мда, каста бе чудесен, всички на място.

Ами като ми хареса нещо, така е, бързам да си го изгледам. И с книгите е същото. Интересна ли ми е, мога да се напъна и за един ден да я прочета.

# 372
Шошулчо, нали беше споменала за рок-парчетата, с които звъни алармата на Мей?

Скрит текст:
Като видях финала онзи ден и познах Smoke on the Water се сетих да прегледам епизодите назад и да чуя кои парчета на Пърпъл са използвали.
В епизод 1 и 3 звучи Highway Star, във втори Burn, в пети Black Night, а във финалния 9-ти епизод култовата Smoke on the Water.
Ако трябва да избирам някое рок парче за събуждане рано сутрин, по примера на Мей, бих се спряла на китарата на Еди Ван Хален в Ain't Talkin' 'bout Love, примерно.

Гледай днес финала, че да коментираме повече.

# 373
  • MJF
Ха, не съм обърнала внимание след първия път като го забелязах и отбелязах, че има няколко мелодии на телефона. Тъкмо сега ще заседна да изгледам Нагиса - сан 9. Виждам че и на Contrail 5-и епизод са ми качили готов.
Абе добри музики на телефона, съвсем по мой вкус.
Хм, те даже и сега дефакто са ми го качили Нагиса-сан 9, добре че не съм проверила по-рано.

Бел, аз съм точно така, назад във времето, когато ми беше възможно не съм си и лягала преди да си довърша книгата. То затова и с времето отдавна внимавам като заседна с нещо интересно. Или трябва да имам достатъчно време или просто трябва да чакам такова. Затова и за мен е много удачно текущото гледане. И да искам няма повече Mr. Green колкото и да ми е интересно, толкоз е преведено, толкоз е качено , туй е положението  SmileSmiley.

2в1, може да го гледаме заедно, аз целенасочено чакам да го излъчат целия

Е , Рос, те много актуални тез, баш с белодробен проблем.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 14:13 от Шошулчо

# 374
Ето сцената със Сатоми и Кей Танака.

Скрит текст:

Не знам каквo се случва в мангата и какво ще направят с героя на Кей. Сравнително нова е (мангата), през 2018 г. е започнала да излиза и все още продължава.
Не вярвам да го убият, въпреки че в превюто заговориха за рак на белите дробове, но с възможност за лечение.
Ако го убият ще е голяма глупост.

Кей Танака от вчера е в японските медии с неприятна случка.
Взел такси на път за вкъщи, но бил толкова пиян и в безсъзнание, че не бил способен да си плати сметката. Таксиметровият шофьор извикал полиция. Прибрали го за няколко часа, докато изтрезнее.
Няма обвинения срещу него, платил си е всичко, но медиите са надушили случая и вчера имаше голямо бум.
Е, поне е взел такси и не се е качил да шофира в това състояние, а проблемите са дошли от това, че не си е платил. Шофьорът сигурно не гледа японски сериали и филми, щом не го е познал.

Общи условия

Активация на акаунт