Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 10 907
  • 341
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 7 631
Имам сусамов тахан освен за хумус какво мога да приготвя с него за първи път купувам.
обожавам го разбъркан с мед и на филийка Simple Smile

# 46
  • Габрово
  • Мнения: 3 183
С мед е разкошно наистина, а пък за любителите на шоколад може и какао да скочи в сместа... филийката е по желание, може и без нея Grinning

# 47
  • Мнения: 1
Здравейте. Някой ползвал ли е хелти фрайър? Мнения, отзиви?

# 48
  • София
  • Мнения: 2 364
Сполучлива рецепта за крем брюле?

# 49
  • Мнения: 18
Не мога да разбера къде греша когато правя нещо със сода бикарбонат. Снощи правих тутманик. Угаси си содата в киселото мляко. Шупна, престоя и т.н. Като изпекох, тутманика сив отвътре, а по картинки на рецепети са жълти като лимон. Кое как се прави, бихте ли ми казали? И това не ми е за първи път. ВИнаги така ги докарвам содените....
От содата  винаги става така .Ползвайте бакпулвер.

# 50
  • Мнения: 7 631
а, съвсем не винаги става така.
Сполучлива рецепта за крем брюле?
заповядай https://pep-4o.blogspot.com/2016/06/blog-post_15.html

# 51
  • София-Младост
  • Мнения: 18 477
Сполучлива рецепта за крем брюле?
https://albisrecipebook.blogspot.com/2016/03/blog-post_21.html
и с кокосово мляко, стана уникален
https://www.healthylicious.bg/creme-brulee/

# 52
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 1 736
Здравейте. Някой ползвал ли е хелти фрайър? Мнения, отзиви?
Treeple, всъщност какъв е конкретния Ви въпрос?
- желаете да си купите този модел или
- търсите рецепти
ето тук има клипче:
https://www.youtube.com/watch?v=efJftso4w0w
а тук има цяла тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=363506
Също може да ползвате  и чичко Гуги
и той ще отговори най-добре на въпросите Ви.
Успех!

# 53
  • Mediterraneo
  • Мнения: 25 413
Не мога да разбера къде греша когато правя нещо със сода бикарбонат. Снощи правих тутманик. Угаси си содата в киселото мляко. Шупна, престоя и т.н. Като изпекох, тутманика сив отвътре, а по картинки на рецепети са жълти като лимон. Кое как се прави, бихте ли ми казали? И това не ми е за първи път. ВИнаги така ги докарвам содените....
От содата  винаги става така .Ползвайте бакпулвер.

Не съм съгласна много. Ползвам предимно сода, рядко бакпулвер, сиви печива не вадя. Отделно, че тутманикът със сода или бакпулвер все такъв ще излезе, с мая е друго нещо.

# 54
  • Мнения: 5 606
А нещо по-специално правиш ли? И на мен ми прави впечатление по снимки, че на хората печивата им са жълти като лимон след употреба на сода. Иначе това с оцета ще го пробвам, което ми се спомена по-напред. Ти имаш ли нещо по-различно Flowers Hibiscus

# 55
  • София
  • Мнения: 4 669
vici75 , това, което си показала на снимката го приготвяме вкъщи и му казваме "Мързелива баница". Приготвя се със сода и няма как да не сивее от това. И все пак колко жълта ще се получи текстурата зависи от много неща: количеството сода, цвета на жълтъците, вида на брашното, времето на печене и др.

Ето снимка:

Скрит текст:

# 56
  • Мнения: 5 606
Ето тази рецепта пробвах, само да покажа на снимката колко е жълто вътре и спирам да ви занимавам Smile Имам някакви спомени от ранните ми години в детксата градина, точно така изглеждаше и там. Тутманик му казваха. Сега срещам на много места тутманика е с мая. Та кой как го нарича не ми е важно. Просто това печиво със сода искам да го докарам и аз жълто, а не сиво като от моята снимка. Ще пробвам с оцет или бакпулвер следващия път.

https://gotvar.bg/recepta/tutmanik-s-kiselo-mliako-i-soda/

# 57
  • Sofia
  • Мнения: 14 015
Потърсих "защо гасим содата", та оцет не съм ползвала и няма и да ползвам. Лимонов сок (както е и бакпулвера) или кисело мляко. Simple Smile

# 58
  • Мнения: 2 342
Вики, от толкова биене с миксера са му се разместили чакрите на този тутманик 😆
Пробвай този : http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1177.msg29974.html#msg29974
Не съм у дома и не мога да ти дам мамината рецепта ....но този на Ванчето съм го правила преди години, ето снимка на двойна доза, печен в електрическата тава .....снимката е доста стара, но се вижда, че не е сив. Всичко по рецепта, разбърква се с телена бъркалка....затова е и "мързелив "😉 само като изсипя содата в/у млякото изстисквам струйка лимон и тогава разбърквам
П.п .... виждам, че отгоре съм ръснала настърган кашкавал ☺️, та налични две отклонения от рецептата 😆

# 59
  • Мнения: 5 606
Разкошно. Ще се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт