Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 11 069
  • 341
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
  • Мнения: 14 015
Вики, дай рецептата да видим.
Иначе ти предлагам на мързеливките ми да им добавиш още яйца, колкото да стане кексово тесто.
За мен дали в оцет или в мляко е все тая - в киселина се гаси содата.

# 31
  • Мнения: 17 702
Да, да точно такъв. Като солен кекс. Другия път ще пробвам да угася с оцет. Ето го. Не ми харесва. Добре поне че се опече.
Скрит текст:

vici75, не изглежда зле на снимката. Содените печива си имат тоя леко жълтоват оттенък, не са като с мая или бакпулвер.Пробвай с оцета, аз не твърдя, че е панацея, просто......баба така правеше, така ме научи и аз така. Simple Smile В лъжичката със сода накапвам оцет или я сипвам върху млякото, накапвам отгоре оцет, тя шупва, разбърквам и нататък по рецептата.
Morena, не във всички кисели млека содата шупва, в някои се получава, в други - никаква реакция.

# 32
  • Sofia
  • Мнения: 14 015
Morena, не във всички кисели млека содата шупва, в някои се получава, в други - никаква реакция.
Толкова са истински млеката, та затова. Та те не вкисват, ами мухлясват. Пък аз не съм казала, че във всички става. Wink

# 33
  • Мнения: 5 606
labrex,  точно така е с млеката и содата. Не винаги шупват. За това и по напред писах че го оставих малко да видя/усетя че шупва. Следващия път ще пробвам с оцет определено.

Morena, благодаря и на теб за рецептата. Трябва да се експериментира. Ще пробвам и твоята рецепта.

# 34
  • Плевен
  • Мнения: 348
Аз слагам содата направо в течните съставки( мляко + яйце ) и веднага слагам брашното. Сместа започва да шупва веднага. Не съм имала проблем след това нещо да не ми бухне или да сивее.

# 35
  • Мнения: 2 342
Вики, струва ми се, че содата е много, затова се е получило посивяването 👌
И аз гася содата с няколко капки оцет (ябълков или лимонов сок, че понякога винения оцет оцветява) въпреки, че я смесвам и с киселото мляко, така знам от мама

# 36
  • Мнения: 3 658
Имам въпрос за консерва кокосово мляко. Купих от Лидл и вътре цялото беше с консистенция на заквасена сметана. Това нормално ли е?

# 37
  • Sofia
  • Мнения: 14 015
Относно продуктите на Лидл, в едноименната тема в "на пазар" е по-вероятно да има повече отговори.
Аз съм взимала кокосовото им мляко (обикновеното, не лайта), разклащам добре преди отваряне и си е мляко.

# 38
  • Мнения: 3 658
Благодаря за отговора. Ще попитам и в темата за Лидл, но предполагам въпросът може да се отнесе до всякакво кокосово мляко по принцип. И аз взех обикновено, но не съм го разклащала. Но не мисля, че би имало и някакъв ефект де, тъй като беше доста гъсто.

# 39
  • Sofia
  • Мнения: 14 015
То това като сметана звучи. Купувала съм и кокосова сметана, не от Лидл (не съм срещала при тях).

# 40
  • Мнения: 3 658
Млякото си е, въпреки че изглежда като сметана. Сега прочетох отзад при втвърдяване да се загрее на водна баня, така че предполагам състоянието му си е било нормално Simple Smile Сигурно трябва като ползвам нов продукт повече да се зачитам в опаковката Grinning иначе като го отворих бях изненадана от вида и се зачудих дали става за ядене или нещо не му е било наред...

# 41
  • Мнения: 909
Имам сусамов тахан освен за хумус какво мога да приготвя с него за първи път купувам.

# 42
  • София
  • Мнения: 4 671
Имам сусамов тахан освен за хумус какво мога да приготвя с него за първи път купувам.

Аз правя сладки и кекс.

# 43
  • София
  • Мнения: 600
Имам сусамов тахан освен за хумус какво мога да приготвя с него за първи път купувам.
Мажа върху филийки, бисквитки, сухар, или директно с лъжицата от буркана. Гарнирам с мед, сладко, шоколад. Голяма слабост са ми таханите.

# 44
  • Мнения: 22 715
Тахан може да добавиш и в тестото за галет. Аз таханите ги ям директно с голямата лъжица от буркана. Сещам се и за добавка към дресинг за салати.

Общи условия

Активация на акаунт