Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 11 069
  • 341
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 760
Когато са на тиган не се прави марината, нали и пак стават сочни?

Зависи от месото, аз купувам разкошно свинско, без гадни жили, изисква добро начукване единствено и месото става много крехко. Никога не мариновам.

# 16
  • Мнения: 384
Колко време се вари царевица на кочан в обикновена тенджера/не под налягане/?

# 17
  • Мнения: 221
Хванах се тук да варя една царевица на кочани. Знаете ли колко време след завиране е готова?

# 18
  • Варна
  • Мнения: 6 204
Около 20 минути. Зависи колко е млечна.

# 19
  • Мнения: 221
Значи си имам преварена царевица.

# 20
  • София
  • Мнения: 7 880
Млечна царевица варя така - режа кочана и върха и с шумата редя в тенджера. Заливам с вода и щом заври, варя точно 9 мин и изключвам.
Ако е по- зряла, бели се вари 40 мин, опитвате - може и повече.

# 21
  • Мнения: 5 606
Не мога да разбера къде греша когато правя нещо със сода бикарбонат. Снощи правих тутманик. Угаси си содата в киселото мляко. Шупна, престоя и т.н. Като изпекох, тутманика сив отвътре, а по картинки на рецепети са жълти като лимон. Кое как се прави, бихте ли ми казали? И това не ми е за първи път. ВИнаги така ги докарвам содените....

# 22
  • Мнения: 18 640
Млечна царевица – 15-20 минути след завиране. Аз слагам и сол във водата, за да си поеме равномерно солта и да не се налага да се соли след това.

# 23
  • Мнения: 7 631
когато правя нещо със сода, макар и рядко,  винаги пека направо, не оставям да престои.

# 24
  • Мнения: 22 715
Пробвай с мая.

# 25
  • Мнения: 5 606
когато правя нещо със сода, макар и рядко,  винаги пека направо, не оставям да престои.

Аз под престои имах в предвид, че изчаках да шупне содата 1 -2мин, докато разбъркам другите съставки.

# 26
  • София
  • Мнения: 7 880
Какъв е тоя соден тутманик? Да не е просеник?

# 27
  • Мнения: 17 702
Какъв е тоя соден тутманик? Да не е просеник?

Вероятно от рода на мързелив тутманик, солен кекс, мързелива баница и подобни. Аз пък винаги гася содата с оцет, правилно - неправилно, не знам, баба така ме е учила, така го правя и досега, когато използвам сода в тестено. Не ми е направило впечатление да сивее печивото, но може би не оцетът е причината. Във всеки случай така не усещам содата. Понякога слагам бакпулвер вместо сода.

# 28
  • Мнения: 5 606
Да, да точно такъв. Като солен кекс. Другия път ще пробвам да угася с оцет. Ето го. Не ми харесва. Добре поне че се опече.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 22:41 от vici75

# 29
  • Мнения: 4 495
Може ли да се стерилизира готов сос болонезе и колко време се вари? До сега съм правила в буркани нещо като заготовка, но без каймата. Сега съм намислила да стерилизирам в малки бурканчета единични порции направо готов за ядене, но ме притеснява, че има кайма.

Общи условия

Активация на акаунт