За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 461
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
затова се слага лимонтузу, за да не се захаросва.

# 586
Аз не слагам лимонтузу и не ми се захаросва сладкото. Единствено от акация ми се захароса (за първи път правих тази година от акациев цвят, не сложих колкото пишеше в рецептата и се захароса,)

# 587

Или в сладкиш, имаше един стар, хич не е лош, пускана му е рецептата във форума, елементарен е, май две яйца, кисело мляко, някакво останало по бурканите сладко.....не помня пропорциите и продуктите, но може да се намери.
Мисля, че става дума за сладкиша на Рени, той с е решетка от сладко.....без яйца е 👌.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … FnBZ9EZEuTv8renAU
Инак в тенджера с вода се оправят такива сладка.....както захаросания мед

# 588

Или в сладкиш, имаше един стар, хич не е лош, пускана му е рецептата във форума, елементарен е, май две яйца, кисело мляко, някакво останало по бурканите сладко.....не помня пропорциите и продуктите, но може да се намери.
Мисля, че става дума за сладкиша на Рени, той с е решетка от сладко.....без яйца е 👌.
Скрит текст:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … FnBZ9EZEuTv8renAU
Инак в тенджера с вода се оправят такива сладка.....както захаросания мед

polly, по-скоро тоя сладкиш имах предвид, майка си използва поизостаналите сладка от бурканчетата. На Рени също не е лош, и него правех доста, като пусна рецептата. Просто съм го забравила. Simple Smile

# 589
О, да, бях го забравила, а баба често го правеше. Вкусен, сочен

# 590
  • Бургас
Аз соленките на Лабрекс пробвах дори и с патешка мас и се получиха много хубави. Имаше един период, когато много ползвах тази мас за сладки и соленки, и доста по-късно разбрах, че не съм открила "топлата вода". Дори, взаимствано от Лабрекс, в рецептите си дописвам, че съм ги пробвала с тази мас и за крайния резултат.

# 591
Ще пробвам и още един вариант, ако не ми мине котка път. От същата тема на авторката за сливи в шоколад е. Само какао малко наизуст ще слагам, не е уточнено количеството. Обикновено по 100 грама е тяхното хубаво какао, та някак ще го нагодя на вкус.
Цитат
Правя по малко по-различен начин -  3 кг сливи, обезкостени, изсипвам 1 кг захар, варя 10 минути, добавям 250 грама краве масло и 1 опаковка какао на прах, варя още 15 минути, сипвам в бурканите и затварям с капачки. Зимата никакви нутели не ми трябват.
Ще напиша какво се получава, въпреки че ми е чудно с маслото, но ще видим. Ще пробвам с 1 кг сливи.

Да дам отчет, направих шоколадово-сливовия мармалад по горната рецепта. Използвах около килограм /967 гр/изчистени от костилките сливи, около 330 /334 гр/ захар, 80 гр масло и 33 гр какао. Бързо стана, след сваряването пасирах, три малки бурканчета се получиха. Хареса се, и на мен ми хареса, ще сваря още. По-гъсто ми стана от пасирания вариант по рецептата в темата в Любими. Снимки сложих в другата тема, но ето и тук:
Скрит текст:

И върху филийка с масло.

# 592
Сливово- шоколадовото сладко би ли се получило добре без да се пасира?

# 593
Сливово- шоколадовото сладко би ли се получило добре без да се пасира?

radi86, и в двете рецепти няма пасиране. Аз го правя, защото дечковци предпочитат да мажат нещо гладко, да няма разни работи в него, като че ли от вода го правя, а не от плодове. Същото и с лютениците е вкъщи, пасирам до гладкост на купешка, иначе не се харесва.

# 594
Момичета как се приготвя паламуд на фурна

# 595
  • Sofia
Какъв бърз и вкусен десерт може да се приготви на котлон?
Фурната ми не работи.

# 596
  • Стара Загора
За грис халва само се сещам

# 597
Палачинки (палачинкова торта), чийзкейк без печене, http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html?m=1.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 21:59 от d0ra

# 598
Какъв бърз и вкусен десерт може да се приготви на котлон?
Фурната ми не работи.

Мляко с ориз, кремче с грис или нишесте, пудинг някакъв, грис халва, ей тия понички и подобни пърженки всякакви, варен крем карамел. На прима виста за тия се сещам, ако ми просветне още нещо, ще допълвам. Simple Smile

# 599
  • here and now
Бисквитена торта. Бързо, лесно и вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт