За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 586
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
labrex, не бях отбелязала и мислех да правя от праскови. Добре че ми напомни Simple Smile

# 331
labrex, не бях отбелязала и мислех да правя от праскови. Добре че ми напомни Simple Smile

Ако са някакви омекнали, разкашкани, дето не са приятни и за ядене, става, но от хубави твърди плодове, ще трябва да го доваряваш, а то вече се губи идеята и не е същото. Аз от сини сливи пробвах, но хич не съобразих тогава. Хубави, едри, не размекнати. Варих го повече просто, пак стана, все е сладко. Та и да сбъркаш, не пречи, ще доваряваш, няма опасност да се хвърля! Simple Smile

# 332
Имам питане. Момчето мрънка за бургери и утре ще ги получи. Ще правя питките, а за рецепта за кюфтаците разчитам на вас. Нямам идея дали се слага яйце на каймата (ще искам да ми смелят свинска плешка в магазина, но телешко месо там няма), какви подправки да използвам... Ще се пекат на барбекю на дървени въглища.

# 333
  • Sofia
Мария, аз предпочитам да оставя каймата чиста (само малко сол и п-р) и да овалаям оформеното кюфте в подправки - получава се хубава ароматна коричка. Ползвам различно - сол и п-р по дефолт и още 5 китайски подправки;  или пък кимон, канела и кориандър;  или пък Рас ел Ханут;...
Фантастико имате ли... аз от там купувам свински гърди и телешка плешка, които ми смилат.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 21:33 от Morena

# 334
Не, Моренка, нямаме. Но в магазина до нас продават и гърди. Ще ползвам и тях + плешка. Благодаря за напътствията, ще ги правя натюр оваляни с подправки.

# 335
  • Sofia
Да ви е вкусно! Hug

# 336
Гледах Джада веднъж, че сложи мащерка на бургерите.. не знам дали е вкусно, не съм ги правила още.

# 337
  • Sofia
Въпрос на вкус разбира се.  На мен ми звучи вкусно, също така и с розмарин или салвия. Simple Smile

# 338
Каква е рецептата за питките. Искам да пробвам.

# 339
  • Sofia
Каква е рецептата за питките. Искам да пробвам.
Ето моят фаворит за бургери - бриошът. Simple Smile  Снимката е линк към рецептата.

# 340
Кюфтето как да направя - печено, пържено ... ?
Мисля да ги пробвам тея бургери. Благодаря за рецептата. Днес правих руло с мармалад.

# 341
Вкъщи тези хлебчета за бургери правя, снимката е линк.

# 342
  • София
Търся рецепта за крем брюле но с твърда консистенция?

# 343
  • sf
Ще правя нещо с картофи, ама ми омръзна едно и също. Ако ги сваря, а после запеча с подправки и масло, ще стане ли или не си заслужава играта?

# 344
  • София
Ще правя нещо с картофи, ама ми омръзна едно и също. Ако ги сваря, а после запеча с подправки и масло, ще стане ли или не си заслужава играта?

Само от картофи ли искаш да е? Може да направиш нещо от типа на тази комбинация: Лятно ястие от зеленчуци със сметана на фурна.

Общи условия

Активация на акаунт