За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 570
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Маслено тесто за пай стана ронливо като се изпече, защо?
250 гр масло студено на кубчета нарязано, 2,5 чаши брашно - да стане на трохи в робота и накрая добавих една по една 4 с.л. ледена вода.
Какво му липсва на тестото, че стана ронливо?
Аз правя маслено тесто с пропорция 1:2:3 - захар:масло:брашно, като яйце слагам ако имам. Може и без яйце. Ползвам съотношението и за бисквитки, и за бисквитени блатове.

# 361
  • София
Вчера се опитах да направя торта с нишесте, която накрая изхвърлих. Искам да направя блата с кисело мляко и 1 яйце, но не ми се получи. Явно сложих повече брашно. Някой може ли да ми даде рецепта за един блат, защото в нета сместа е дадена общо за 3 блата?  Много благодаря!

Желирана торта с горски плодове

# 362
Ето тази: http://pep-4o.blogspot.com/2020/06/blog-post_7.html?m=1
Бях направила двойна доза и ми беше останало тесто
Момичета, правих кифлички, обаче ми се получиха много твърди. На какво се дължи според вас?
Дай рецептата да видим там ли е проблемът. Иначе може да ти е дошло повече брашното.
Тестото е сравнително меко и много приятно за работа няма как да ти се получат твърди кифлички от него.

да не си добавила повече брашно, или по-малко течност?

# 363
Да може би прекалих с брашното, защото ми лепнеше по ръцете. Пак ще пробвам. Благодаря за отговора Simple Smile

Ето тази: http://pep-4o.blogspot.com/2020/06/blog-post_7.html?m=1
Бях направила двойна доза и ми беше останало тесто
Момичета, правих кифлички, обаче ми се получиха много твърди. На какво се дължи според вас?
Дай рецептата да видим там ли е проблемът. Иначе може да ти е дошло повече брашното.
Тестото е сравнително меко и много приятно за работа няма как да ти се получат твърди кифлички от него.

да не си добавила повече брашно, или по-малко течност?

# 364
Преди време бях правила рибена супа и замразила част от сварените рибени късчета. Снощи ги размразих с идеята да ги сготвя за обяд, но нямам грам идея какво да ги правя. Идеи? Като гледам, рибата би трябвало да е ципура.

# 365
  • София-Младост
Плакия може да приготвиш.

# 366
Може би питането ми не е за тук, но  все пак да опитам:

Скрит текст:
Преди време  взех от Метро тенджера с прозрачен капак и метални дръжки, които се нагряват доста и отдолу загаря. Така че ще се сменя....Ориентирала съм се към Икеа, защото ми е наблизо. 
Как са тенджерите като качество? Има по- евтини и по-скъпи...Ползвам  стъклокерамични котлони.
Предварително благодаря!

# 367
Може би питането ми не е за тук, но  все пак да опитам:

Скрит текст:
Преди време  взех от Метро тенджера с прозрачен капак и метални дръжки, които се нагряват доста и отдолу загаря. Така че ще се сменя....Ориентирала съм се към Икеа, защото ми е наблизо. 
Как са тенджерите като качество? Има по- евтини и по-скъпи...Ползвам  стъклокерамични котлони.
Предварително благодаря!

doroty3, най-добре прегледай темата или направо питай в нея. Момичетата ги обсъждаха, така по спомен като че ли тези от серията 365+ са много добри. Имам само тигани от там, тенджери не, та нямам преки впечатления.

# 368
  • София
Oт няколко дни ми се е доял чийзкейк. Не ме бива в печенето на сладкиши, даже хич, затова залагам на суров такъв. Може ли някой да препоръча рецепта? Мисля отгоре да е с къпини, понеже в двора има тонове такива. Ще се получи ли според вас добре?

# 369
Аз правя този, много е лесен и бърз. Ама и вкусен Simple Smile
Скрит текст:

# 370
  • под тепетата
С рибата - сваряваш картофи, правиш някакъв сос (бешамел или с бяло вино), може и само сметана, добавяш късчетата риба, подправки каквито обичате и запичаш леко.

# 371
  • София
Oт няколко дни ми се е доял чийзкейк. Не ме бива в печенето на сладкиши, даже хич, затова залагам на суров такъв. Може ли някой да препоръча рецепта? Мисля отгоре да е с къпини, понеже в двора има тонове такива. Ще се получи ли според вас добре?

Торта с извара и боровинки

# 372
С рибата - сваряваш картофи, правиш някакъв сос (бешамел или с бяло вино), може и само сметана, добавяш късчетата риба, подправки каквито обичате и запичаш леко.
+1 за това и още едно предложение от мен, гювечета http://pep-4o.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

# 373
Някой правил ли е ориз по китайски със зеленчуци?

# 374
Да. Какво точно те интересува?

Общи условия

Активация на акаунт