За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 534
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 1 114
Някой тук или във ФБ беше публикувал салата с патладжани като твоите и печени чушки и орехи. Пак е като кцопоолу обаче.

Аз бих ги омесила с кайма и бих напълнила тиквички със сместа. Сложи им и домат и изгълбаното от тиквичките и копър или магданоз, или и двете. Може и кашкавал да настържеш.

# 421
  • София
  • Мнения: 12 670
Какво точно значи бита сметана и откъде мога да купя жълт шоколад /сладкарски/ на полусферички - искам да пробвам да направя торта тип пчелна пита / разтопеният шоколад се разстила върху фолио с мехурчета за опаковане и се получават вдъблатини../
Във всички вериги хранителни магазини продават сладкарски шоколад. Само не разбрах защо ти трябват полусферички, след като ще го разтопяваш? За сметаната - предполагам, че ти трябва течна.

Марчева, благодаря за идеите, но моите патладжани са изпечени цели във фурната, после обелени и изцедени. В общи линии приличат на пихтия, а не на самостоятелни слайсове, които са запечени.

Можеш да направиш кюфтета.

# 422
  • Мнения: 22 867
ИМам 2-3 печени патладжана. Освен кьопоолу, патладжани с майонеза, нещо друго дали се сещате за приготвяне?

Май не се сещам за много варианти, освен някаква салата по ваш вкус или нещо тип пастет за мазане.
https://www.djurenko.com/cooking/zakuski-i-sousy/pechenye-baklazhany.html
https://rutxt.ru/node/6628
https://www.countrysideliving.net/cuisine/Aubergine.html - малко надолу с гръцки йогурт
https://www.gastronom.ru/recipe/31096/video-recipe-salat-iz-pech … svezhih-pomidorov
https://www.povarenok.ru/recipes/show/152304/

# 423
  • here and now
  • Мнения: 5 471
Какво точно значи бита сметана и откъде мога да купя жълт шоколад /сладкарски/ на полусферички - искам да пробвам да направя торта тип пчелна пита / разтопеният шоколад се разстила върху фолио с мехурчета за опаковане и се получават вдъблатини../
Бита сметана, мисля е в тези флакончета - спрей сметана я знам аз,

# 424
  • Варна
  • Мнения: 2 026
А за сурови скариди пак да питам?

# 425
  • Мнения: 1 114
А за сурови скариди пак да питам?

На скаридите им трябват само минути на тиган, барбекю или варене.

Като си сменят цвета са готови за консумация. Аз си ги ям така, но може да се направят с ориз, в салата, на паеля.

Аз им чистя вената, но и да не се махне, не е проблем. Има клипове в Ютуб как с клечка за зъби се прави.

# 426
  • Мнения: 24 547
Какво точно значи бита сметана и откъде мога да купя жълт шоколад /сладкарски/ на полусферички - искам да пробвам да направя торта тип пчелна пита / разтопеният шоколад се разстила върху фолио с мехурчета за опаковане и се получават вдъблатини../
Жълт шоколад не знам да се продава, бял кувертюр с добавена жълта боичка като се разтопи няма ли дя свърши работа?

# 427
# 428
  • Мнения: 2 317
Момичета моля помогнете със съвет Heart 
Ще правя гювеч постен, но до момента не съм слагала никога там и патладжан.
Суров ли се слага или се пече предварително?  Благодаря!

# 429
  • Мнения: 7 948
Пухчо1, жълт "шоколад" (в кавички, защото това не бих го нарекла шоколад) можеш да си поръчаш от тук.

# 430
  • Мнения: 1 980
Здравейте! Искам да питам следното. Два пъти ми се случва размито брашно с вода и минало през цедка да ми става на бучки в яденето. Различни марки брашно. Каква може да е причината? Вече направо ще ме е страх да сгъстявам. Не харесвам сгъстено с нишесте.

# 431
  • София
  • Мнения: 853
Момичета моля помогнете със съвет Heart 
Ще правя гювеч постен, но до момента не съм слагала никога там и патладжан.
Суров ли се слага или се пече предварително?  Благодаря!

Слагам го суров, като предварително го нарязвам на кубчета, осолявам го и го оставям половин час в гевгир, за да се поотцеди горчивото. После изплаквам, отцеждам и го слагам  с останалия зарзават да се готви.

# 432
  • Мнения: 22 867
Здравейте! Искам да питам следното. Два пъти ми се случва размито брашно с вода и минало през цедка да ми става на бучки в яденето. Различни марки брашно. Каква може да е причината? Вече направо ще ме е страх да сгъстявам. Не харесвам сгъстено с нишесте.

Нали бъркваш в момента, в който изсипваш размитото брашно? При интензивно бъркане за кратко, няколко оборота, заедно със сипването,  не стават бучици.

# 433
  • Мнения: 1 980
Здравейте! Искам да питам следното. Два пъти ми се случва размито брашно с вода и минало през цедка да ми става на бучки в яденето. Различни марки брашно. Каква може да е причината? Вече направо ще ме е страх да сгъстявам. Не харесвам сгъстено с нишесте.

Нали бъркваш в момента, в който изсипваш размитото брашно? При интензивно бъркане за кратко, няколко оборота, заедно със сипването,  не стават бучици.

Да, и точно това е странното. Стават с големина на грахово зърно. Явно при следващо подобно, ще пускам и пасатор.

# 434
  • Мнения: 24 547
Може и препечено брашно вместо сурово да се сложи, то не става така лесно на бучки сварено, а и на мен ми е по-вкусно с него да сгъстя.
Другото което ми идва на ум е брашното да е било разтворено в много малко вода и да се сварява преди да успееш да го смесиш с останалото, особено  ако го сипваш в силно вряща гозба на котлона.

Общи условия

Активация на акаунт