За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, искам да си направя пикантен нахут на фурна по тази рецепта - https://www.bonapeti.bg/recepti/pikanten-nahut/
Мога ли да ползвам суров нахут, киснат от мен 2 нощи, прескачайки варенето?

# 451
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не, трябва да е сварен.

# 452
  • Пловдив
Като се надигне яйце при слагането му във вода какво значи? Че е старо?

# 453
  • Русе
Имам 2кг манатарки които искам да сложа или в бурканчета или да замразя.
Какво бихте ме посъветвали? Ако е буркан колко време да ги варя?

# 454
А за сурови скариди пак да питам?
Зехтин, две скилидки чесън, един малък домат (нарязан на едри парчета), малко розмарин, копър и скаридките естествено. За финал малко мастика. Стават страхотни.

# 455
А аз искам да попитам как най-лесно да си направя оризово брашно?

# 456
Манатарките аз прибирам във фризера. Предварително сотирани в олио. Охлаждам добре, слагам в голяма кутия от сладолед и после режа направо колкото ми е нужно.
Ако правиш в бурканчета - гъбите задължително варя 3-4ч. Обезателно с нови капачки, без винт.

# 457
Като се надигне яйце при слагането му във вода какво значи? Че е старо?
Че е старо. Пресните потъват.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 22:51 от Fortuna

# 458
  • София
А аз искам да попитам как най-лесно да си направя оризово брашно?
Не можеш, никога няма да се получи еднакво смилане, затова си купуваш от магазините.

# 459
  • Г. О.
Здравейте. Как правите кисели краставички?

# 460
Как да си изсуша червени чушки /пипер/ за зимата?

# 461
Нанизани през дръжките на конеш и сложени на сянка и проветриво място (на вън). Или в сушилня ако имаш. Тогава изчистени от семките.

# 462
Демек да не ги чистя сега от дръжки и семки? И аз така си го представях на вървичка, ама ми се щеше изчистени от сега да са...

# 463
Може и изчистени да станат, но има вероятност да загният или да мухлясат. Времето е топло и би трябвало бързо да станат. Нанижи ги от края, да висят с изчистената част надолу, за та се оттича течността.

Защо са ти сушени? аз ползвам буквално няколко само на Коледа (даже т години не съм).

# 464
Защо, защо... заради пробата Grinning. И аз на Бъдни вечер само ползвам Grinning. Иначе са ми много вкусни, ако станат може и други да врътна извън коледните.

Общи условия

Активация на акаунт