За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 521
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 4 859
Мога ли да направя пица калцоне с лаваш питка?  Какво друго калцонесто мога да спретна на тиган?

Може.Намазва се тънко с доматено пюре от едната половина ,слага се плънка по избор (не много )и се захлупва .Краищата ги 'залепям ' с кашичка от брашно и вода.На умерен температура в намаслен тиган се запича от двете страни.Като обърна от другата страна пак слагам парченце масло в тигана.

С лаваш става и много вкусна закуска Йока,слагам линк на български
http://vkusen-svyat.blogspot.com/2018/08/ioka-irresistibly-delic … us.html?m=1  

Сещам се и за пържено калцоне панцероти
https://domashnivkusotii.com/2018/05/blog-post_20-6.html
Не съм го правила ,сложно ми се струва .

Иначе на съцият принцип като с лаваш ,калцоне на тиган ще се получи и с тортили ,арабски питки .

# 481
  • Мнения: 2 654
Изпитана рецепта за конфитюр от смокини имате ли? Не сладко обаче.

# 482
  • Под звездите
  • Мнения: 1 416
Здравейте кулинари,имам готови блатове за торта Медовик трябва ли да сиропирам блатовете?
Ако може и изпитана рецепта.

# 483
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Здравейте кулинари,имам готови блатове за торта Медовик трябва ли да сиропирам блатовете?
Ако може и изпитана рецепта.
Не.
https://albisrecipebook.blogspot.com/2017/04/blog-post_23.html

# 484
  • Мнения: 9 449
 

Сещам се и за пържено калцоне панцероти
https://domashnivkusotii.com/2018/05/blog-post_20-6.html
Не съм го правила ,сложно ми се струва .

Иначе на съцият принцип като с лаваш ,калцоне на тиган ще се получи и с тортили ,арабски питки .
Не са сложни пържените пици, правя ги от универсалното тесто за кифличките ми, или това за мекици но с малко повече брашно. С лаваша стават чудесна имитация и по хрупкави

# 485
  • Мнения: 5 959
Изпитана рецепта за конфитюр от смокини имате ли? Не сладко обаче.
Нарязвам си смокините, да не са цели. Заварявам си сироп от 200 мл вода и аз слагам около 800 гр. захар /това за около килограм смокини/. Като заври изсипвам смокините и бъркам. Като поизври течността до степента, която искам слагам 1 ч.л. лимонтозу. Пълня докато е горещо в сухи бурканчета.
Не се посипват предварително смокините и да престояват - всичко става в рамките на час и половина.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 13:43 от pepi_r

# 486
  • Мнения: 1 464
Бисквитеният блат на чийзкейка трудно ми се изважда, залепва  и се троши. Правя го от бисквити и масло.
Къде греша?  Моля, за съвет!

# 487
  • Мнения: 9 449
Малко е маслото.  Аз, за да ме слагам много, добавям и 2_3_4 лъжици прясно мляко или течна сметана

# 488
  • Мнения: 5 386
Споделете вашите рецепти,за реване с грис.Смятам утре да правя до сега не съм,че даже и не съм опитвала такова Joy.

# 489
  • Мнения: 593
Консервирате ли праскови и какво правите от тях освен компот?

# 490
# 491
  • София
  • Мнения: 12 670
Споделете вашите рецепти,за реване с грис.Смятам утре да правя до сега не съм,че даже и не съм опитвала такова Joy.

4 бр. Яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. грис
1 л прясно мляко за заливане
Пече се на 170 градуса. Още горещо се залива със студеното мляко.

# 492
  • Мнения: 492
Кога е времето на чорбаджийските чушки за зимнина? Вчера видях на пазара само на една сергия и се зачудих рано ли им е още, изтървах ли ги? Smiley

# 493
  • Мнения: 10 641
още има време, все пак се слагат и в туршиите.

# 494
  • Мнения: 9 449
Зависи какво Ще ги правиш, ако са пукани или мариновани може и сега да  ги затвориш в буркани, ако имаш време.

Общи условия

Активация на акаунт