За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 372
  • 739
  •   2
Отговори
# 675
  • Мнения: 1 463
Момичета, вие кладницата как я правите?
Няколко пъти съм опитвала панирана на гости. Самата гъба ми беше вкусна и искам и аз да пробвам някоя рецепта.

Само на фалшива шкембе чорба - шкембе чорба от гъби кладница.

https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B8%D1%86%D0%B0

Не готвя и не консумирам шкембе чорба, но съпругът ми го обича. С тази рецепта не разбра, че е от гъби.Yum

# 676
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Кладница става вкусна запържена в тиган с други зеленчуци, на омлет.

# 677
  • Sofia
  • Мнения: 29 010
Колко минути да варя компот от твърди недобре узрели круши?

# 678
  • Мнения: 43 296
Може би 15-20 минути, но не съм експерт.

# 679
  • Мнения: 1 463
Искам да съхраня в хладилника  супи в буркани ( горещи ги пълня и обръщам с капачката надолу, докато изстинат).
 Досега само зеленчукови съм пробвала и не е имало проблем.

А с месо и кайма дали ще са годни за хапване?

# 680
  • Мнения: 7 849

А с месо и кайма дали ще са годни за хапване?
да, но не за много дълго време.

# 681
  • Sofia
  • Мнения: 29 010
Аз постоянно така слагам всякакви ястия.  Издържат и до две седмици.

# 682
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Поне една седмица издържат.

# 683
  • Мнения: 492
Готвите ли с червен лук, може ли да замества стандартния кромид в гъбена чорбичка?

# 684
  • София/Испания
  • Мнения: 1 571
Може.Няма никаква разлика.

# 685
  • Мнения: 22 867
Готвите ли с червен лук, може ли да замества стандартния кромид в гъбена чорбичка?

Аз - да, който ми хареса повече в магазина от него купувам и ги използвам за едно и също.

# 686
  • София
  • Мнения: 3 356
По грешка купих 1,5 кг. рикота.Давайте идеи за оползотворяването и. Можели да се замрази?

# 687
  • Мнения: 15 043
Купих си домашен зрял боб. Днес сварих от него и много ми хареса. Искам да си купя още поне 3 кг., но как да го съхранявам, за да не го нападнат червеи?

# 688
  • София
  • Мнения: 3 356
Купих си домашен зрял боб. Днес сварих от него и много ми хареса. Искам да си купя още поне 3 кг., но как да го съхранявам, за да не го нападнат червеи?
В градски условия не знам дали е приложимо "печене" на слънце.Баба ми едно време боба слагаше в платняна торбичка и гооставяше няколко дена слънце.
Някъде четох,че може за кратко да се сложи във фризера.

# 689
  • Мнения: 24 494
Може за кратко (няколко дни), а може и все там да си стои ако не е проблем че заема място във фризера.

Общи условия

Активация на акаунт