За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 368
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Купих си домашен зрял боб. Днес сварих от него и много ми хареса. Искам да си купя още поне 3 кг., но как да го съхранявам, за да не го нападнат червеи?
Аз го държа в най-долната кошница на хладилника, като също купувам по 1-2 кг в повече, като разбера, че е "от моя".

# 691
Благодаря ви! Нямах представа, че зрял боб може да се държи във фризер. След това направо слагам да се вари, не чакам първо да се размрази?

# 692
  • Майничка
Рикотата е доста водно сирене, така че при замразяване текстурата ще се промени. Най-добре след това да се използва за печени ястия.

# 693
Може би рикотата може да се използва в чийзкейк, той по принцип става и с крема сирене, и с извара, защо не и с рикота. Също може в солен тарт със сирена да се вложи. Mac n cheese, лазаня със сирена. Бе въобще все полезни яденета се сещам Grinning. Пълнени канелони с рикота, руло от тиквички с пълнеж от рикота. Въобще може да се овкуси и да се използва за пълнежи за каквото искаш. Бих направила и печена палачинка, пълнена с  овкусена рикота.

# 694
  • София
По грешка купих 1,5 кг. рикота.Давайте идеи за оползотворяването и. Можели да се замрази?

Сардински сладкиш с ябълки и рикота

Чийзкейк с маскарпоне, рикота и конфитюр

# 695
  • София/Испания
Купих си домашен зрял боб. Днес сварих от него и много ми хареса. Искам да си купя още поне 3 кг., но как да го съхранявам, за да не го нападнат червеи?
Слагаш боба във фризер за 2-3 денонощия,след това го оставяш да изсъхне добре и няма да го нападат никакви червеи/гъгрици/

# 696
По грешка купих 1,5 кг. рикота.Давайте идеи за оползотворяването и. Можели да се замрази?

Шоколадово-портокалов терин

http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.com/2014/12/blog-post_16.html

# 697
Моля за изпитана рецепта за шоколадово брауни без добавки разни

# 698
  • София-Младост
Рикотата е като нашата извара, във всички рецепти, където има извара, спокойно може да се ползва рикота.
Може да се замрази.

Моля за изпитана рецепта за шоколадово брауни без добавки разни
Не слагай черешите:)
https://albisrecipebook.blogspot.com/2015/06/blog-post_10.html?q … D1%83%D0%BD%D0%B8
Класически браунис
https://lifebitesblog.com/2012/03/classical-brownie/

# 699
Здравейте, може ли помощ за рецептата за лютеница със сини сливи и картофи, ако някой се сеща? Видях я преди няколко дни във ФБ,   но не мога да я открия пак.

# 700
Колко грама бяло брашно се равнява на 1 чаена чаша? 140 гр ли?

# 701
Колко грама бяло брашно се равнява на 1 чаена чаша? 140 гр ли?

200 мл чаша съдържа 140 гр брашно, зависи от обема на чаената чаша.

# 702
В рецептата пише 1 ч.ч. а тия чаши са най-различни...що не пишат в грамове..

# 703
В рецептата пише 1 ч.ч. а тия чаши са най-различни...що не пишат в грамове..

Виж дали някъде под рецептата няма забележка, ако има въпроси, понякога питат и там е отговорът. Аз използвам 250 мл чаша, 160 гр побира.

# 704
Видя ли в рецепта 1 ч. ч. си слагам точно 140 гр. брашно и аз се дразня, че не пишат грамажи, така е по-лесно, хвърляш на кантара и заминава.

Общи условия

Активация на акаунт