Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 13

• 87 059
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Магическите гъби са....магически. Само че бързо се изтриват. Запасих се преди 2 години със 100 от Алиекспрес и още си имам.

# 421
# 422
Ползвала съм този препарат често. Доволна бях. От скоро съм с нова фурна, която по невнимание се изпръска цялата с мазнина от едно свинско печено. Намазах фурната с Медикс и изчаках 10 мин. но нямаше никакъв ефект....решех, че препаратът ми е с изтекъл срок и купих нов, но ефект нямаше. Питането ми е колко максимално мога да държа препарата без да има риск за покритието на фурната? Не ми се иска да търкам сериозно, защото предните две фурни ги прецакаха точно с жулене с телче и после започна да се появява ръжда, а тази ми е нова и искам да си пазя.

# 423
Беба, аз бих се придържала към инструкциите на етикета. Няма универсален отговор, някой са много агресивни, други не чак толкова. Белия Циф на мен ми върши чудесна работа, но подчертавам, че го ползвам между почистването с пиролиза.

# 424
Фурната я чистя с тази пяна от ДМ и с нож за стъклокерамичен плот. Пяната се оставя 1-2 часа да подейства, някои мазни замърсявания се бършат и само с гъба, за по-упорити петна използвам ножчето. Самото стъкло също чистя с пяната.
Скрит текст:

# 425
  • София
Следвайте инструкциите на самия препарат! Никой не може да знае с какво ще чистите, за да Ви каже колко време е безопасно да оставите да преседи. Не знаем и каква е фурната, какво е покритието точно. Ако ползвате Медикс отново, прочетете на етикета му. Ако е друг препарат, на него също ще си пише.
Аз бих препоръчала това, ползвам за стъклото на фурната и работи чудесно, без да му трябват часове.
https://www.ebag.bg/preparat-heitmann-za-pochistvane-na-furni-sk … gril-500-ml/14017

# 426
От един и същ производител са като горната Smile
Горната е правена по поръчка от Хейтман Wink

# 427
  • София
Фурната я чистя с тази пяна от ДМ и с нож за стъклокерамичен плот. Пяната се оставя 1-2 часа да подейства, някои мазни замърсявания се бършат и само с гъба, за по-упорити петна използвам ножчето...

Ползвам същата пяна и същото ножче - старата фурна става като нова.

# 428
  • софия
Не съм чувала фурна да се чисти с тел. Каквато и да е, ще се прецака.
За почистване се следват указанията на опаковката на препарата и не се стърже с тел.

# 429
  • София
Ще започвам почистване на хромираните смесители вкъщи, особено в банята виждам че има котлен камък. Разполагам с Пулирапид и Медикс. С кои от двата ще постигна добър резултат без да повредя хромираните повърхности? Благодаря.

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 15:35 от B.U 2

# 430

Днес експериментирах с гела за скари и фурни на Prouve мислех да е само половината стъкло, но го намацах цялото. Тая печка сигурно от 2 години не е чистена... Или 3.

# 431
Аз пък не виждам изобщо нещо да се е изчистило . Все същата мизерия си е .

# 432
  • София
Препоръка за препарат за фаянс, теракота, гранитогрес след ремонт. Предишна или в тази тема някой спомена нещо за препарат с оцет. Не я понасям тази миризма, но ако това е спасението бих се прежалила.

# 433
  • софия
В ДМ има препарат с оцет. Бързо се отмирисва.

# 434
  • София
В ДМ има препарат с оцет. Бързо се отмирисва.

Изпробвано ли е дали се справя с остатъци от ремонтни дейности?

Общи условия

Активация на акаунт