ЮНСКИ бебета добрички, смеят се със глас и плачат със сълзички

• 10 712
  • 283
  •   1
Отговори
# 225
Мили мами,някоя от вас водила ли е вече бебока си на рентгенова снимка,за да се провери дали има локсация или не.Или само на ехограф сте направили проверката?

# 226
Здравейте и от нас. Одеве вече не издържах и използвахме термометъра за да подпомогнем акането на бебо. Тъй като вече втори ден не беше вършил тая работа. Това със запека ни се случва за първи път и термометъра даде резултат, но се надявам да не се налага пак. 4-5 дни май бяхме в кърмаческа стачка или нещо подобно, но мисля че отминава, защото последното кърмене си беше както трябва без проблеми. Бебо вече спи и аз ще се отдам на заслужена почивка. Чао.

# 227
Ето ни и нас  Laughing от хойкане 2 дена не съм си пускала компа  Embarassed и мен пишете в бирената партия  cheers beer иначе сме ок
Честит рожден ден на  Tatalinaна патирица много щастливи сем. моменти!
Mari-Anna сокче от сини сливи или от кайсия пробвай на нас те ни помогнаха пък и на племенника ми той е на 2 месеца иначе и аз давам сокчета ама за пюре ще изчакам
Камбанска драго ми е ,че бързо ви е напуснал вируса и аз си пийвам kaffeetrmker_2 но не съм забелязала да влияе на съня на Диди
Ехайде да хващам пътя към леглото,че и мъника заспа в мен
Приятни сънища на всички бебчета и мами

# 228
Здравейте мили мами,
ние днес за мое голямо съжаление се върнахме от почивка на Тити му понесе идеално само дето на майка му и дойде цикъла и не я пусна цели 21 дни  ooooh!
Разбрах че е имало варненска среща - много съжалявам че съм я пропуснала но моля момичета пак да се организираме за да се видим! Това е от нас за сега! Лека нощ

# 229
  • Велико Търново
Добър вечер и от мен!Божидара вече спи,аз се отдавам на заслужен битов алкохолизъм,че вече ми писна няма да ви казвам къде.Утре трябваше да ходя на среща на Арбанаси,но май няма да стане и ми е едно такова никакво.Ама здраве да е.
   Муцунка,според моето скромно мнение,на ехографа се вижда всичко много точно и не би трябвало да я водиш на снимка.Аз,съм страшно параноична майка/по-скоро луда/ и що нещо съм изчела,даже съм домъкнала едни учебници на свекърва ми да се дообразовам.Водила съм Божидара до сега два пъти на ортопед в първия и третия месец,доктора се учуди защо я водя пак,като първия път е било всичко наред.Така,че не се притеснявай!
   Отивам да се забавлявам гладейки!Чао!

# 230
Е,дойде и моят ред на компа...че ние вкъщи напоследък се редим тук като на опашка за банани едно време...чакаме се един друг  и се подканяме,ама и Асен се е зарибил с един форум/метълска му работа  superuu/ а и дърпа ли ,дърпа музика...А аз се борех с възпитанието на децата и с домакинската работа...но сега вече и аз ще се поровя тука-естествено с биричка в ръка/че то като гледам май непиещи мами няма/Затова имате едно "Наздраве" от мен beer2
И като отворих дума за бира,та се сетих,че днес Загорка има рожден ден-помните ли я...по-рано редовно си пописваше при нас,но сега май само ни чете...та ако влезе днес да знае,че не сме я забравили ...Да е жива и здрава и много щастлива с малката си дъщеричка! newsm51
siska79,за четенето и аз съм от зодията"любопитни" и все искам да знам..та то не беше търсене,не беше ровене и сега направо почнах да се обърквам от толкова информация...ама пък поне като се наложи мога да споря аргументирано....Но аз пък четох,че при рентгеновата снимка се виждало по-добре ако има проблем/може би зависи и от ехографиста,дали е добър/ ,а че облъчването е малко..Но знам,че се прави към 5-6ти месец...
denit ,аз ли нещо не разбрах или наистина цикъла ти е продължил 21 дни...че то това е божие наказание,бе булка... af

# 231
Здравейте момичета,
 да се включа в темата за запека. Проблем голям ни беше това в продължение на първите 8 седмици. Баба ни беше тук и опитвахме със сапуне, но това не винаги работеше. Най- добрия лек е сокът от сливи. Незнам в Бг дали продават, но тук го има в микс с ябълка и вурши чудеса. Първата ми работа сутрин е да го извадя от ладилника и да и сипя по 30-50  грама. Да не оворим колко много си го обичка и си го пийва с кеф, както ние биричките. Някои дни решавам да го карам по- лекичко и й сипвам само по малко ябълков сок и честно казано и той си и действа добре. newsm10 Ходи си детенцето по един път на ден и е щастливо и усмихнато бебче, когато си свурши беличката. След моя кошмар със запека сега ми е кеф да измия посраното дупенце. Но лекарите предупреждават, че ако се прави клизмичка или се дават специални разхлабителни за бебчета това води до рпивикване, което реално погледнато ни оставя само с вузможността да позлваме сокчетата.  А за пийването лошо няма. Аз последния месец си развих навика след акто сложа бебка д си легне отивам и си купува бутилчица смирноф айс и си се кефя навънка на двора. Че и времето вечер взе да ства приятно, не ти парят плочките под краката.  smile3521

# 232
Оопси, забравих да попитам някоя от вас да има проблеми със запушено слъзно каналче? Ние го имаме , но тук лекарства не дават за това. Само масажче си правим, но имам чувствоот, че не го правя добре и не помага. Започвам да се притеснявам, защото на детенце оченцето му бая гурелясва. Страх ме е да не се възпали. Посъветвайте нещо моля  newsm78

# 233
  • Велико Търново
Добро утро от мен!Този форум ми е като наркотик,още очи не съм мила,но с кафето съм на компа.

Кабранска,за спор и дума не може да става.Аз,я водих при един плевенски доцент идва в месеца по веднъж в Търново и си носи апаратурата.Ама,аз естествено нищо не разбирам,ама пет доктора като ми кажат,че бебето е наред е тогаз кандисах.Докато го твърдяха само двама,на мен не ми се вя
рваше.Ама,то от параноя смисъл няма,защото както казва Георги /мъжъ ми/ще побъркам детето.Отивам да подреждам хладилника,защото мъжа ми вече мрънкоти,че само на PC стоя.

Лек ден на всички мами и бебоци!

# 234
Добро утро на всички мами и бебоци!
Ние снощи не спахме довре и днес аз гледам така #Crazy а бебка вече се предеаде и спи сладко.Незнам какво беше това нещо,ама се въртя като шило цяла нощ,добре че сложих предния ден обиколниците на кошарата че иначе можеше да забие глава в решетките.
siska 79,аз като повечето мед лица,също мисля че съм направо хипохондричка,и недай се боже някой от децата само да кихне и заставам на нокти,тъй като съм се нагледала на всякакви гадости на работа/в спешния център/,се моля да не дава господ да се случват такива неща никому newsm17.И по тази причина смятам за напълно излишно да се прави рентгенова снимка за локсация ,при положение че ортопеда  е казал че всичко е ОК ,колкото и малко да е облъчването ,то си е факт и категорично не смятам да подлагам бебка на такова,без да имам сериозни основания за това!Това си е лично мое мнение,и не го налагам на никого.
Сега отивам да се тръшна и аз да поспя малко че после на разходка  bouquet

# 235
Аз не мога да разбера защо се се шашнали всички за тази локсация. Ако не се лъжа не се случва много често. А и би трябвало педиатъра ви да е способен да каже дали е или не е наред. Ей както казва една моя позната с първото бебче се побъркваш от притеснение, следващите само им се наспаждаваш.

# 236
  • София
Мили мами,някоя от вас водила ли е вече бебока си на рентгенова снимка,за да се провери дали има локсация или не.Или само на ехограф сте направили проверката?
Аз лично бих направила рентгенова снимка САМО, АКО Е КРАЙНО НЕОБХОДИМО. Облъчването според мен е доста голямо някъде около 3 грей, което си е доста като се има предвид и килограмите на бебето (инфото го имам от доктор по образна диагностика).
Колкото до запека (може би за около 4-ти път ще го кажа  Mr. Green) давам Блевит Л, като концентрацията на чая е с половин лъжичка повече от това, което пише и се дава половин час преди ядене. Лично при нас действа безотказно.  bouquet

# 237
  • София
Аз не мога да разбера защо се се шашнали всички за тази локсация. Ако не се лъжа не се случва много често. А и би трябвало педиатъра ви да е способен да каже дали е или не е наред. Ей както казва една моя позната с първото бебче се побъркваш от притеснение, следващите само им се наспаждаваш.
Луксацията е доста неприятна и ранното й диагностициране спомага за навременното решаване на проблема с по-безобидни (ако мога така да се изразя) методи.   bouquet

# 238
  • Пловдив
Здравейте мамита   bouquet
Да не ме забравите  Laughing ама то наистина не съм влизала тук много отдавна.Обещавам да влизам по често вече защото започнах работа и честно тук направо се побърквам #Crazy. Така ми липсва мишчицата ми , но .... такъв е живота. За бирата и аз съм от пиещите мами ама така ми помага да се разтоваря вечер  Peace.
 valkakar  ние имахме запушено каналче и капките не помогнаха обаче ме посъветваха да му мия очичките с физиологичен разтвор с тампонче за почистване на грим по няколко пъти на ден  newsm78 и така за около седмица нещата се оправиха  Hug това беше преди 2 месеца някъде.
Хайде лек и усмихнат ден мами и се разхождайте и заради мен   bouquet

# 239
Здравейте и от нас Hug! Да ви се похваля... майсторите си тръгват  след 30 мин. и няма да идват повече. Аз излизам след 40 мин. и няма да се прибера до довечера и утре така , и други ден.... Направо полудях в къщи. Иначе всичко при нас е добре... като ви слушам с този запек съм благодарна , че бебчо го няма този проблем. Пълни памперса даже много често и много обилно. Айде чао за сега и ще се включа като си наваксам с хайманосването. Усмихнат ден  bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт