ЮНСКИ бебета добрички, смеят се със глас и плачат със сълзички

• 10 703
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте мами и бебоци и от мен. HugВчера бях решила да ходим на разходка на Аязмото но Ива толкова дълго спа(11-16ч) даже си помислих да не ни е хванал гадния вирус-но не .Та днес пак се каним да отидем но ще видим дали поспаланка няма да ни изненада с нещо друго. newsm78.Лек ден и приятни разходки. Peace

# 241
mrancho,  как така си почнала работа... не е ли много рано. Бебчо кой го гледа? 

# 242
  • на брега на Дунав
Здравейте момичета. Хич не ми се пише тези дни май. Покрай мен все едни такива работи се случват  Sad. От тоя гаден вирус Еми още не се е възстановила. Все още има разстройство и хич не и се яде. Вече цяла седмица стана, а тя едвам я приканвам да хапне някоя хапка. То да имаше аванс да отслабва пък тя си е дребче. Аз сега си лекувам настинката с един антибиотик, че като започна иначе да кашля и нямам равна.  Но най ми е тежко, че от толкова дни в които не кърмих, а се цедях и заради притесненията да не заразим Сами и такива неща, кърмата ми може да се каже я няма вече. Вчера  цял ден събрах 60 мл, а днес още по-малко. Въобще не ми се напрягат гърдите.
Просто не съм готова да спра да кърмя. Да ви кажа имам чувството, че изпадам в някаква депресия относно това. сега пиша и ми се плаче. мислях, че с второто бебче ще се примиря ако не мога да кърмя много, но не се получава. Имам чувството, че нещо ще изгубя от близоста ми със Сами. Знам, че звучи тъпо, но така се чувствам. Сега правя отчаяни опити да се промени нещо. Въпреки, че съм на антибиотик давам на малкия да дръпне няколко пъти от мен за да ми смъкне поне кърмата та да се изцедя и така да стимулирам. Не мисля, че ще му навредя, защото антибиотика е от най-слабите, а и за няколко капки кърма едва ли ще поеме много от него, но все пак. Наливам се с чай на Хип за кърмачики и се моля да има ефект, но не храня много големи надежди. Поне  ми се иска още малко да удължа момента да та проумея промяната. Само докато пиша и се чудя как може да съм толкова мека Гана. Все пак не се свърша света нали. Оф ... Много се проточиха моите проблеми с кърменето. Докато един ден имам надежда на следващия се случва нещо и надеждата угасва. Пък и тези здравословни проблеми дето ни връхлетяха .. все едно всичко се променя в полза на отбиването на Сами. Съжалявам за дългия постинг, знам че това е тема която на някой не им е приятно да се обсъжда, но имах нужда да си излея душата. Благодаря, че ме изчетохте докрай. И благодаря на всички които ми помагат да се справя с проблема. Специално на Зори много благодарности  Wink. Тя си знае. Чао за сега момичета ще пиша пак.

# 243
  • Пловдив
Ами малък е ама няма начин  newsm78. За сега го гледа майка ми а от другия месец ще го гледа детегледачка. Много е криво да ходиш на работа и деня ми се вижда безкраен  Cry. Иначе се прибирам в 2 да го кърмя и в 2.30 пак отивам та поне го виждам за малко  Heart Eyes

# 244
  • София
Здравейте момичета. Хич не ми се пише тези дни май. Покрай мен все едни такива работи се случват  Sad. От тоя гаден вирус Еми още не се е възстановила. Все още има разстройство и хич не и се яде. Вече цяла седмица стана, а тя едвам я приканвам да хапне някоя хапка. То да имаше аванс да отслабва пък тя си е дребче. Аз сега си лекувам настинката с един антибиотик, че като започна иначе да кашля и нямам равна.  Но най ми е тежко, че от толкова дни в които не кърмих, а се цедях и заради притесненията да не заразим Сами и такива неща, кърмата ми може да се каже я няма вече. Вчера  цял ден събрах 60 мл, а днес още по-малко. Въобще не ми се напрягат гърдите.
Просто не съм готова да спра да кърмя. Да ви кажа имам чувството, че изпадам в някаква депресия относно това. сега пиша и ми се плаче. мислях, че с второто бебче ще се примиря ако не мога да кърмя много, но не се получава. Имам чувството, че нещо ще изгубя от близоста ми със Сами. Знам, че звучи тъпо, но така се чувствам. Сега правя отчаяни опити да се промени нещо. Въпреки, че съм на антибиотик давам на малкия да дръпне няколко пъти от мен за да ми смъкне поне кърмата та да се изцедя и така да стимулирам. Не мисля, че ще му навредя, защото антибиотика е от най-слабите, а и за няколко капки кърма едва ли ще поеме много от него, но все пак. Наливам се с чай на Хип за кърмачики и се моля да има ефект, но не храня много големи надежди. Поне  ми се иска още малко да удължа момента да та проумея промяната. Само докато пиша и се чудя как може да съм толкова мека Гана. Все пак не се свърша света нали. Оф ... Много се проточиха моите проблеми с кърменето. Докато един ден имам надежда на следващия се случва нещо и надеждата угасва. Пък и тези здравословни проблеми дето ни връхлетяха .. все едно всичко се променя в полза на отбиването на Сами. Съжалявам за дългия постинг, знам че това е тема която на някой не им е приятно да се обсъжда, но имах нужда да си излея душата. Благодаря, че ме изчетохте докрай. И благодаря на всички които ми помагат да се справя с проблема. Специално на Зори много благодарности  Wink. Тя си знае. Чао за сега момичета ще пиша пак.
korneliia_h, напълно те разбирам за тревогите ти относно кърмата...аз също се бях депресирала когато моята спря. Само не разбрах, защо си спряла да го кърмиш. Казват, че когато кърмиш докато си болна чрез кърмата му даваш и антитела, явно си се притеснила заради антибиотика. Спокойствие, топла храна и топла дума.... дано помогнат поне малко. За това гуш от мен  Hug и недей да се тревожиш, може пък и да е временно явление и пак да започнеш да си го кърмиш както преди. Колкото до близостта със Сами няма да я изгубиш, та нали в момента ние сме целият свят за нашите рожби.  newsm51

# 245
Korneliia скъпа бъди силна какви антибиотици пиеш аз след раждането бях развила мастит и пиех дуомокс ама го кърмех постоянно  newsm78 знам за бира и лук,че стимулират кърмата дано бързо да се оправите  fingerscrossed
Оф почнаха май мрачните дни днес тук е хладно,но все пак ходихме в квартала на разходка от обяд до сега нещо се киснем уж спи събужда се и почва рев
Как ли ще изкараме зимния период?Лично аз не мога да стоя закотвена вкъщи,а и малкия май се е метнал на мен  Mr. Green За сега приятен следобед на всички  Heart Eyes

# 246
  • Канада
Здравейте момичета!
Не съм писала много много отдавна,но за това пък чета редовно!Научихме се с бебо да е все в ръцете ми и.....вече съм направо без ръце и кръст.Не стига че в къщи е така,ами и навън.За количка не ще и да чуе-нося го все в кенгуро Sad,а пък той отива към 7 кила вече!!Ама какво да го правя-иначе реве та се къса,а на мен сърце не ми дава да го оставя да плаче! Rolling EyesПриемам съвети всякакви как да го науча да стои в тази количка,че вече... #Crazy
Иначе сме само и единствено на кърма-Ваньо не зачита дори и водата GrinningМисля да захранвам след 6-ия месец.Пълним пампите поне по два пъти на ден,но пък моите притеснения са че акото ни е много течно.Извинявам се за въпроса,ама някой знае ли каква трябва да бъде консистенцията Embarassed
Мога да пиша много и да задавам въпроси,ама хайде да не ставам нахална!Надявам се да мога да пиша по често!!!
korneliia_h а защо не попиташ този антибиотик не е ли съвместим с кърменето.Аз дълго време пих един,защото имах проблеми с гърдите,но си се кърмехме през цялото време.Мисли положително и стискам палци да се оправят проблемите и да се кърмите още дълго време! Peace
Целувки на всички бебоци и мами  newsm51

# 247
  • на брега на Дунав
Здравейте пак милички днес малкия е много спокоен и спи от доста време, а аз имам възможност да си върша работата на компа, та видях, че сте ми писали и реших да ви отговоря тъкмо да се поразсея малко.
Zzz, аз писах в някой от предните дни за нашите проблеми. Спрях да кърмя, защото ме хвана онзи летен вирус с повръщането и разстройството. Който го е прекарал знае е, че много бързо се предава, а всеки организъм го понася различно. Някой много зле, а други по-поносимо. Аз лично легнах за един ден дехидратирана и отпаднала от постоянното повръщане. За да предпазя Сами спрях да кърмя. Като гледах как се отрази на мен и на дъщеря ми просто не исках да си представя какво очаква такова малко човече в подобна ситуация. И връчих Сами на моите родители да го гледат докато се стабилизираме. Аз бях там, но само отдалеко наблюдавах дали всичко е наред с него. В резултат лепнахме и на тях вируса, не стига и това ами и на племенника ми, той пък лепнал на баща си и на майка си. Абе не е за разправяне направо. Като се оправих започнах антибиотика заради настинката която ме нападна и така периода в който не кърмя се увеличи със седмица. То мойто направо стана като някоя жълта хроника от вестник.
Знам, че няма да изгубя близостта със Сами, но кърменето си е цяло тайнство между майката и детето и знаеш ли осъзнавам го чак сега в такава дълбочина.
Утре като се събудя ще съм по-добре пък и нашия тати ме насърчава той си има друга стратегия за увеличаване на млякото - секс  Joy. Въобще този път в такива депресии изпадам, то не беше следродилна и незнам си ква, пък сега и депресия на .... и аз не знам как да я нарека -  некърмещата майка може би. До скоро, че почнах да дотягам вече.

# 248
  • София
Здравейте пак милички днес малкия е много спокоен и спи от доста време, а аз имам възможност да си върша работата на компа, та видях, че сте ми писали и реших да ви отговоря тъкмо да се поразсея малко.
Zzz, аз писах в някой от предните дни за нашите проблеми. Спрях да кърмя, защото ме хвана онзи летен вирус с повръщането и разстройството. Който го е прекарал знае е, че много бързо се предава, а всеки организъм го понася различно. Някой много зле, а други по-поносимо. Аз лично легнах за един ден дехидратирана и отпаднала от постоянното повръщане. За да предпазя Сами спрях да кърмя. Като гледах как се отрази на мен и на дъщеря ми просто не исках да си представя какво очаква такова малко човече в подобна ситуация. И връчих Сами на моите родители да го гледат докато се стабилизираме. Аз бях там, но само отдалеко наблюдавах дали всичко е наред с него. В резултат лепнахме и на тях вируса, не стига и това ами и на племенника ми, той пък лепнал на баща си и на майка си. Абе не е за разправяне направо. Като се оправих започнах антибиотика заради настинката която ме нападна и така периода в който не кърмя се увеличи със седмица. То мойто направо стана като някоя жълта хроника от вестник.
Знам, че няма да изгубя близостта със Сами, но кърменето си е цяло тайнство между майката и детето и знаеш ли осъзнавам го чак сега в такава дълбочина.
Утре като се събудя ще съм по-добре пък и нашия тати ме насърчава той си има друга стратегия за увеличаване на млякото - секс  Joy. Въобще този път в такива депресии изпадам, то не беше следродилна и незнам си ква, пък сега и депресия на .... и аз не знам как да я нарека -  некърмещата майка може би. До скоро, че почнах да дотягам вече.
Знам, че кърменето си е цяло тайнство и всъщност и аз го осъзнах когато ми спря кърмата. Много се бях сдухала. За това ти съчувствам. Дано по-скоро се оздравеете напълно.

# 249
Здравейте мами!   bouquet
Днес е много специален ден за нас.Нашето слънчице става на 3 месеца.След малко с татито и бубката ще излизаме да празнуваме.Тя сега още сладко си спи.Още от 14.00 легнах заедно с нея,но аз се наспах в 16.00,а тя още спи.Ние следобедния сън го изкарваме заедно на спалнята.Аз като стана тя се присламчва на моето място и си продължава Grinningами като и мерише на мама не разбира че ме няма Mr. Green
С акото нямаме проблеми ,обикновенно по 2 пъти ходи:D винаги са и течни и ако свърши работата по-обилно и потича по крачолите и цапаме всичко,а това често се случва #Crazy

Корнелия ти знаеш,че съм с теб в борбата Hug
Вече като си атакувала вируса с антибиотик,не е ли възможно да преминеш на нещо хомеопатично?Така ще започнеш да кърмиш по-интензивно Сами.Пий много минерална вода ако не повръщаш вече и така ще дойде кърмата.Аз когато бях болна от хепатита пиех по 3 литра.А преди да знам ,че съм болна от това и аз не ядях почти нищо,но пиех вода и така имах кърма ,макар и не питателна.Тогава малката ядеше през 1,5-2 часа.
 Докато бях бременна ме хвана такъв вирус като твоя с повръщане и разтройство и без силни лекарства(предписаха ми прахчета смекта за разтройство, парацетамол и вит.С)се оправих се за 5-6 дни.За повръщането някава вода от аптеката,не я помня вече...
  Бавно захранване почнах със солетка,след час още 3-4,чай от шипки,препечен хляб със сиренце......
    Този път май се улях с писането,но гледам някакси да помогна и аз на Корнелия...
    Целувки за всички мами и бебчовци!

# 250
korneliia, стискам палци всичко да се оправи по най-добрия начин. А  пък като ни спре кърмата просто няма какво да правим... и мойта взе май да намалява, но не мога да променя нищо. Важното е че до сега устискахме, има и по-зле от нас Peace. Ти трябва да се успокоиш, защото така само влошаваш нещата с тези притеснения.  Целувки на теб и бебчо  Hug.

# 251
  • София
Здравейте момичета!

korneliia_h, ама какви са тези тъжни мисли?! Няма да се предаваш без бой. В кърмаческия бях чела, че след такива паузи пак е възможно да се възстанови кърменето. Ето това може да ти е полезно: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20199   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=30445.0
Много е важно сега да си спокойна и да вярваш, че нещата ще се наредят! Това е първата крачка към всяко едно успешно начинание. Стискам палци нещата да се наредят така, както ги искаш! Чувството за вина само ще ти пречи, забрави го! Кърмещи или не, всички сме майки и сме най-добрите за децата си!
А гадния вирус не ме подмина и мен (40 градуса температура и силни болки в стомаха), но аз не спрях да кърмя. Слава Богу бебка е добре и вируса не й се отрази.
Стискам палци и при вас нещата да се нормализират!!!
Между другото, мъжът ти е прав за влиянието на секса върху кърмата....  Wink

valkakar, и моята принцеса има запушено слъзно каналче Sad Още от раждането е със страшен секрет. По едно време даже имаше гъбична инфекция и капахме капки. Гъбичките се махнаха, но секретът продължава и сутрин едва си отлепва очичките, милата. И на мен ми казаха до 6-я месец само масажи (които при нас още нямат ефект), а ако до тогава не мине, щяло да се наложи сондиране Sad

Дидолинка, много благодаря за комплиментите  Hug

Zorri, честит мини празник на твоята принцеса! Да е здрава и весела!  bouquet

Последна редакция: сб, 09 сеп 2006, 17:55 от Tatalina

# 252
Честита месечинка на сладката Йоана baloni. А на мама Зори много радости с малкото съкровище newsm51!

# 253
Zorri ЧЕСТИТО на малката принцеса  bigdance2Да ви е жива и здрава и много щастлива. smile3521

# 254
  • София
Честита ви месечинка и от мен Zorri. Дано да бъде много здрава, щастлива и обичана.

Общи условия

Активация на акаунт