ЮНСКИ бебета добрички, смеят се със глас и плачат със сълзички

• 10 695
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
valkakar, и ние сме със запушено слъзно каналче, но и тук не ни дават  никакви капки.Казах ни водичка и масажче. Всеки ден се налага да и мия оченцето поне по 10 пъти, за да може да го отваря добре. Ако някой намери лек ,моля да сподели с нас  bouquet!

# 256
  • на брега на Дунав
Благодаря на всички ви за подкрепата  Hug.
Зори да ти е честита принцесата и още повече да те радва    bouquet
Tatalina има нещо вярно за секса  ама ще докладвам утре  Embarassed. Благодаря ти за статиите, аз съм ги чела, но пак ще ги прочета.

# 257
  • на брега на Дунав
Оф, ще ме омразите днес ама какво да направя като забравих да пиша нещо.
valkakar първия месец и ние бяхме със запушено слъзно каналче. Една моя позната мама с опит ми каза да промивам с памуче напоено в отвара от лайка колкото се може повече пъти на ден. Почистваш от края на оченцето към нослето наслоените гурелчета. Незнам дали ме разбра, но така по-лесно се отпушва каналчето. Да ти кажа аз имах търпение да го правя това само няколко дни, а следващите само почиствах когато оченцето гурелясваше. Оправи се изведнъж от само себе си. Дори не разбрах кога стана това  Peace. Не се притеснявай почиствай и ще се оправи  Hug

# 258
  • София
Корнелия, абсолютно същото се случи и на мен. Толкова бях зле, че майка ми взе бебока у тях за 4 дни да го гледа, за да не го заразя. Последно го кърмих на 20 август и още ми е криво, ужасно криво...още повече, че от два дена юнака не ще да яде гушнат в мен, а седнал на шезлонга.

# 259
  • София
Камбанска, имам питане. Имаш ли спомен кога батко Сами се надигаше да сяда...имам предвид самичък да се напъва да седи?  bouquet

# 260
Честита месечинка на Йоана и мама Зори   newsm51 happy bd

# 261
Здравейте сладурки!

Ние сме добре, папка девойката, смее се , ака по веднъж на ден обилно Joy и много "говори" и си играе с играчките. Откри си ръцете и вече хваща и се кефи много. От една седмица се опитва да седне сама, стига някой да й подаде две пръстчета за които да се хване. Ортопеда ми каза да прави коремни пресички за да изгражда коремната мускулатура. Хващам я за ръчичките и я вдигам до седнало положение и после бавно и лекичко  я връщам в легнало ... и така по няколко пъти на ден. Всяка вечер ходим с бебата и таткото на бира и е голям кеф Simple Smile

Корнелия, и аз като спрях да кърмя и се депресирах яко ... това беше на 20тия ден.... и се сля с родилната ми депресия ,.... абе голямо говно излезнах ... пръст да ми покажеш и рев голям hahaha  Опита ли Рицинус 5СН ??? Камбанска го беше препоръчала и знам , че има ефект. При мен нямаше , но просто много късно го почнах... вече по 30 грама на ден  имах кърма.

Лека вечер от мен   bouquet

Честита месечинка на Йоана и мама Зори
smile3525 newsm67 newsm38 Tada

# 262
  • Варна
Здравейте и от нас!
Честита месечинка на Йоана и мама Зори  newsm51
Корнелия бъди спокойна ние сме с теб! Дано всичко се оправи! Пробвай Ricinus Comunis - мисля, че така се пишеше, 3 пъти по 5 дражета. Една майка ми го препоръча като много добро средство за увеличаване на лактацията. Успех!
Valkiria и ние си открихме вече ръцете. То е едно гледане, размахване, следим ги с поглед и юмруците са ни постоянно в устата. А ако не успее да си улучи устата започва голямо ядосване newsm62
Дано всички бебенца да са добре, и майките също!
Лека и спокойна нощ от нас!!!

# 263
  • Пловдив
Добър вечер от нас   Hug

За запушените слъзни каналчета упорито масаж, промиване на оченцето с отвара от лайка и капване на кърма. Нашите се оправиха по този начин. Сега пак едното нещо се е възпалило, но се боря със същите средства.

За увеличаването на кърма:
1. Много течности
2. По-често слагане на бебето на гърдата и поне едно кърмене в интервала м-у 3 и 8 сутринта
3. Овесени ядки накиснати в кисело мляко
4. Ricinus Communis 5 или 9CH
5. Малко почивка за мама
6. Сурови ядки
7. Сок от манго
8. Бира или бирена мая
9. Български лактогонен чай (не на хип)
10. Жито с орехи

Май това са методите и средствата за които се сещам.

И докато не съм забравила честити 3 месеца на малката Ани  newsm67

И още нещо, обещавам ще е последно. Кажете ми кое да е заглавието за следващата ни тема:

Юнски мамчета щастливи гушкат бебета красиви (Peppita)
Есен пъстра вън е вече,стяга се за зима ЮНСКОТО човече. (adi_5)
С кърма или с адапте, расте красиво юнското дете (Zzz)

# 264
Maй това за есента е най-актуално.
Лека нощ на всички мами и бебчета  bouquet!

# 265
  • София
Peppita, за заглавието - аз пък мисля, че е още рано за есента. Може би за по следващата тема ще е по-подходящо. Още не са пожълтели листата, пък и нека още мъничко сме с лятно настроение  sun

Последна редакция: сб, 09 сеп 2006, 22:53 от Tatalina

# 266
Може би просто аз не правя правилно масажа. Мием оченцето сутрин, защото през деня няма гурелчета. Докторът ни каза, че то ще се отпушва и запушва периодично, което никак не ме радва.  Cry А антибиотика, който ми предписа много помогна, оченцето се изчисти, но каналчето не се отпушва, виждам как се пълни със сълзички, когато плачка.  newsm45 smile3518. Никак не ми се иска да стигаме до операция, която е проста, но се налага да я приспят. Антибиотикът ни се казва Еритромицин,  това е името и на активната съставка. Много помогна поне против възпаление.
Вие момичета поне сте кърмили, мойта мързелана отказа още при раждането да засуче. Ходихме на консултации хиляда и така и не поиска, а пък и аз нямах сърце да я ядосвам и мъча. Не ми е било толкова тежко, защото никога не усетих какво е да кърмиш, но искрено съжелявам за вас.
Peppita
И трите заглавия са много хубави, допада ми първото.
При нас не е есен ами лятото дойте, адът свърши и мама утре има почивен ден и отива на плаж  smile3521, а ако не е много топло и бебка ще топне дупето в океана.

# 267
Честити два месеца на Ани и мама Зори! Да са много здрави и щастливи и много да слушка малката принцеска...
Камбанска, имам питане. Имаш ли спомен кога батко Сами се надигаше да сяда...имам предвид самичък да се напъва да седи?  bouquet
Доколкото си спомням на 4,5-5месеца вече сериозно се напъваше и едва устискахме до 6тия месец за да го сложим вече напълно седнал,преди това го побутвахме все назад-да е повече легнал..Но като гледам Ивчо още от сега се напъва...та си мисля,че едва ли ще го докараме до 6тия...пък и четох,че щом детето е готово-няма спиране на процеса/и само за информация,без да го поощряваме,Сами тръгна да ходи на 9 и 1/2 месеца/
Корнелия,дано да се оправи положението с кърмата,но и да не стане,ти пак ще си перфектна мама...не искам да те успокоявам,но ти сама знаеш,че за детенцето ти е най-добре да си има една спокойна и усмихната мам...пък ако ще и само с АМ да го храниш/казвам го защото днес ми е мног скапано целия ден....днес научих,че през седмицата е починала  от левкемия моя съученичка от гимназията,майка на тригодишна страхотна принцеска...и цял ден само това ми е в акъла...затова радвайте се на децата си и им отделяйте колкото се може повече време и внимание....защото нищо и никой не е вечен../

# 268
Здравейте мами1Благодаря за честитките по случай 3-те месеца на моята принцеса!
Черпя ви с cook Popcorn newsm38 и най вече с.... beerназдраве!

# 269
  • Den Haag
Здравейте и от нас в този късен час  Grinning, моето бебешоче отдавна е заспало, но мен сън не ме хваща нещо.  Shocked
Честито на всички месечничита  Hug Heart Eyes Hug.
Ние сме много активни само да го оставя на спалнята и се претърколил по корем, а като го обърна се ядосва  #Cussing out. Хваща играчки и смучем активно пръстите на ръцете,а когато сме много гладни смучем двете ръце едновременно  Laughing Laughing Laughing
Почнах сокчета, но нещо не му допадат много  Sick.

Общи условия

Активация на акаунт