Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 13

• 66 592
  • 791
  •   1
Отговори
# 615
  • Дивата природа

Sanditon.S02E01.1080p.PBS.WEB-DL.AAC2.0.H.264-BTN .mkv ~ 2.5 gb
Sanditon.S02E01.720p.WEB.H264-JFF .mkv ~ 813.38 mb
Sanditon.S02E01.WEB.H.264-RBB .mp4 ~ 411.53 mb
... 53min:45sec Sign Clapper

# 616
Здравейте Hug

Включвам се да изкажа мнение за сезон 2 на Бриджъртън. След 10-часов маратон, мога да кажа, че .. очаквах повече. Не съм чела поредицата и затова не исках никакви спойлери какво ще се случи. Много повече ми допадна историята на Антъни и Кейт - обожавам такива герои и самата аз се асоциирам с тях. НО сякаш малко време им бяха отделили, а повече на страничните (Lady Featherington - който гледа, ще ме разбере Rolling Eyes ). Както и на малката сестра - изключително дразнещо детенце за мен (самата героиня).  Иначе, ако говорим за актьорска игра и режисура - пиша им пълна 6. Джонатън (Антъни) буквално за мен игра като звяр през целия сезон, както и Симон (Кейт) за която бях леко предубедена, заради това, че е цветнокожа .. - чела съм, че в книгата героинята е описана като голяма красавица с бяла кожа. Та това го преглътнах, защото момичето има актьорски умения и талант, и добре е пресъздала образа. И въпреки това усетих едно претупване на историята. Ако някой друг изгледа сезона, нека да сподели впечатления, че да не съм само аз да се оплаквам с едни романи тук. Grinning

А иначе довършвам Сиси - там пък колко намразих актьора, който играе Франц Йозеф. Изключително неприятна личност за мен. Голямо маниерничене, както и многото ококорване ми дойдоха в повече. Преиграване.. Актрисата повече я бива.. ама ми останаха 2 епизода, та ще го избутам и него.

The Gilded age го оставих. Много ми се стори скучен още в първия епизод и едва избутах докрая. Друг път ще му дам шанс. Разочарована съм от Джулиън Фелоус - струва ми се като бледо копие на Даунтън. Unamused

# 617
Аз изчетох всички книги за Бриджъртън последния месец и държа да кажа, че:
1. Кейт не е описана като красавица;
2. Книгите са толкова слаби, че аз съм абсолютно потресена колко добър първи сезон бяха направили. Довечера ще изгледам и 2-ия поне 1/3.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 20:35 от Agent Provocateur

# 618
Чакам с нетърпение втория сезон на Domina. Много харесвах Залезът на тамплиерите - спряха го. Дано Domina да няма неговата съдба. Така и не стана ясно какво са заложили авторите за граала - започна добре, но си остана в нищото. Хареса ми интерпретацията за Жана и тамплиера, беше интересно, но до тук... Дано не спрат и Domina. Там очаквам интересна идея.

# 619
  • Вестерос
Домина е подновен за втори официално.

На мен ми хареса края на The Gilded age , от първи епизод чакам романс между съседите Grinning Дано да е във втори.

Бриджъртън ще го гледам утре, любимата ми книга от поредицата, дано не го провалят..

# 620
Че то на Бриджъртън 2 ри сезон кога излезе преведен целия?
Той не стартира ли на 25 март.
Кейт не е описана като красавица.
На мен поредицата ми е любима и изобщо не смятам книгите за слаби, тъкмо напротив, харесаха мо много и са ми любими.
И на мен ми допадна много 2 ра и 3 та книга. Сериала е доста успешен, но много ме дразни това набутване на чернокожи.
Но пък акрисата, която играе Кейт е доста симпатична, направо си е хубавица.
И аз от 1 ви епозод чакам романса между Лари и Мариан, ама там много го раздухаха.
А има потенциал в сериала.
Домина не е лош, но го зарязах.

# 621
  • Вестерос
На нетфликс излизат целите сезони

# 622
  • Бургас
И версията на Хю Лори на "Защо не повикаха Евънс". Излиза на 12 април. Не съм изненадана, че Ема Томпсън участва, стари дружки са. Щях да се накефя ако и Стивън Фрай участваше Grinning

# 623
И аз за Бриджъртън 2 идвам да кажа,
сериалът е много, много красив, но аз пък харесвам книгите и ми липсват съществени важни моменти.
Скрит текст:
Първа целувка в кабинета на Антъни-липсва;
Страхът на Кейт от гръмотевични бури, в библиотеката под масата- много бегло пресъздадена.
Ухапването от пчелата- понеже са променили много историята, все пак включено по идиотски начин.
И най- същественото не е развита идеята на Антъни за баща му, който е най- великият човек и той няма да го надживее-38г., нито надмине в каквото и да е начинание, което е свързано и с желанието да избегне- истинското страдание от истинската любов.

Изобщо Антъни и Кейт ги виждаме рядко, за да гледаме Федърингтънс, излишното същество Марина Томпсън, което е станало г-жа Филип Крейн?? Елоиз тогава за кого ще се омъжи?
Кейт не е красавицата в книгата, а сестра и Едуина- нежна, руса, синеока....

Като таен фен на историята за Пепеляшка, харесвам книга 3- Бенедикт и Софи. Но като гледам какъв- бисексуален, пиянско- наркомански образ му градят не очаквам много от следващия сезон.

# 624
  • Пловдив
На мен пък Бриджъртън е един от малкото филми, които ми харесват повече от книгите. Говоря за 1 сезон, за втория чакам превод.

# 625
Зла вещица и на мен така. Не, че ми харесва колкото книгата, просто не е за сравняване, обаче е от малкото, които са много добре направени ако и да не следват съвсем книгата, образите не са такива като в книгата и други забележки.
Така да кажа, че надмина очакванията ми, а това рядко се случва.
Много красиво в направен и е интересен.

# 626
С това темпо за Бенедикт сигурно гласят мъж.
Аз много харесвам книгите на Елоиз и Франческа, но се чудя дали ще стигнат до там и как ще ги изкривят

# 627
  • Вестерос
Копирам си мнението от другата тема... бясна съм малко

Вчера изгледах 6 от 8-те серии на втория сезон на Бриджъртън. Както съм споделяла, ако помните, втората книга ми е най-любима. Историята между Антъни и Кейт е много интересна. Чаках с нетърпение сезона. Леко се разочаровах като обявиха каста и Кейт и сестра й са индийки...

Все пак го почнах с надеждата да ги има любимите ми моменти от книгата. Е да, ама не Sad Много съм разочарована, много. Не толкова от разнообразието от цветове на хората, нито, че Кейт е индийка, не ми пречи, актрисата е хубава. Преглътнах дребните промени- че Дафни не е бременна в първите месеци, а има вече бебе, а уж е минал само един сезон..., Никаква времева логика! Че бебето е момче, а тя има три момичета първо и т.н. Много внимание на кралицата е обърнато, не ми пречи особено, но беше излишно. Донякъде ми хареса, че раздвижват около другите герои вкл. Пенелъпи и Колин. Историята около Елоиз е пълна измислица също, но е интересна. Приятно намигване беше Сър Филип и близнаците, навързаха нещата някак си, Обаче:

След четвърта серия някъде са променили ИЗЦЯЛО историята Sob Rage Общо взето след сцената с пчелата са решили да си я измислят. Дори и нея не са направили като хората... Чак ме е яд, защото и Кейт, и Антъни са показани като други герои. Сестрата Едуина никога не е била влюбена в Антъни и нея са променили. Тя даже с радост разбира, че няма да се омъжва за него, а тука големи драми, излишни....Angry Нямаше ги и разни горещи моменти, които можеше поне да включат, както в първи сезон. А тук само държане за ръце, гривни и прочие. Нямаше я сцената с бурята и бюрото, където Антъни си позволи повече от държане за ръка, а беше ключова.

...
За Бенедикт очаквам да е дръпната...

# 628
  • София
......
Скрит текст:
Първа целувка в кабинета на Антъни-липсва;
Страхът на Кейт от гръмотевични бури, в библиотеката под масата- много бегло пресъздадена.
Ухапването от пчелата- понеже са променили много историята, все пак включено по идиотски начин.
И най- същественото не е развита идеята на Антъни за баща му, който е най- великият човек и той няма да го надживее-38г., нито надмине в каквото и да е начинание, което е свързано и с желанието да избегне- истинското страдание от истинската любов.

Изобщо Антъни и Кейт ги виждаме рядко, за да гледаме Федърингтънс, излишното същество Марина Томпсън, което е станало г-жа Филип Крейн?? Елоиз тогава за кого ще се омъжи?
......
Е, то това са ключови моменти от книгата. Жалко, че липсват.

# 629
  • Вестерос
Марина ще умре сигурно, затова я дадоха такава мудна и вяла.

Общи условия

Активация на акаунт