СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 12

• 89 503
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
Много ме притеснява отговор от рода на "зависи при кой преподавател ще попадне". Има ли такъв момент ? Питам както за матаматиката, така и за другите предмети. Интересуват ме както класовете 5 до 7, така и след 8 клас.

# 211
Много ме притеснява отговор от рода на "зависи при кой преподавател ще попадне". Има ли такъв момент ? Питам както за матаматиката, така и за другите предмети. Интересуват ме както класовете 5 до 7, така и след 8 клас.

Не мисля, че трябва да се притеснявате от това при кой преподавател ще попаднете. Винаги ще има отговори - зависи от детето, зависи от перподавателя. Да, вярно е, но децата, които се класират са деца, които учат, конкурират се, повечето са състезатели. Естествено има предмети и преподаватели, които няма да са много любими. Но това ще е във всяко училище. Средният успех на гимназията е над 5.60 не само тази година. Не пада и по отделните предмети под отличен. Това е много добър показател според мен за това има ли значение при кой преподавател сте. Ние не познавахме преподавателите. Но познавахме предубедеността на родителите от предишното училище, когато нови учители се посрещаха на нож без никакви сериозни аргументи. Това се отразява и на децата. Моите впечатления от петокласниците са, че децата имат общи интереси, бързо си намират приятели, ако не идват с такива, много лесно се адаптират.

# 212
MamaMM, благодаря за мнението. Донякъде ме успокоява да чета, че децата бързо се адаптират. Най-вече за това да се сприятелят. На моят това му е основния аргумент да не иска ново училище - че няма да има приятели.

# 213
Според мен има значение при кого ще попаднат- както във всяко училище, разбира се. Тук, например, ако попаднат при Рачева по информатика е малко вероятно да заобичат предмета. И това не е само мое мнение. Ако попаднат при Тунчева по БЕЛ, също нямат шанс да се представят добре без допълнителни уроци (преподава вяло и скучно за децата).

# 214
Рачева е по Компютърно моделиране. Предмет, който затрудни доста деца, не само при нея. Въпреки това и успеха по предмета е висок, и състезателите се представят чудесно.

# 215
  • София
Определено има значение при кой преподавател ще попданеш, какте е и истина, че не всички преподаватели са еднакво добри. Но също така е факт, че децата са умни и се справят понякога и въпреки преподавателя.

@Soul Free, децата наистина се адаптират и създават чудесни приятелства. Единият ми син беше много затворен и това беше основно притеснение и при нас, но в момента не може да си представи да смени училището именно и заради приятелите.

# 216
Естествено, че има значение при кого са. Това, че е смг не значи, че учителите са по калъп. Много различни: някои са страхотни, други не преподават и не изискват въобще, трети пък дори не ми се коментират. Какъв успех изобщо гледате: дипломи, нво, дзи? Всички деца в смг са подбрани, умни и полагащи много труд, справят се отлично и естествено, че ще имат висок успех. А това, че някои имат висок успех изобщо не означава, че това е "тяхното" училище и там ще се чувстват добре. Много индивидуално е. Няма къде да намерите учители и цял клас съученици, които са 100% идеални по нечий критерий.

# 217
  • София
Всички деца в смг са подбрани, умни и полагащи много труд, справят се отлично и естествено, че ще имат висок успех.
"Всички" е много опасна думичка, особено като се правят изводи за "умни" и "полагащи много труд" математици.

# 218
  • София
Рачева е по Компютърно моделиране. Предмет, който затрудни доста деца, не само при нея. Въпреки това и успеха по предмета е висок, и състезателите се представят чудесно.
Само че има разлика между "затрудни" и "отврати". А с преподавател като Рачева определено има предпоставки детето да се отврати от програмирането още при първите си стъпки.

# 219
А защо, ако не е тайна....?

# 220
Тази година дали се знае кой ще вземе шестокласниците по английски?И ние сме при Рачева, е свикна и, иначе помагалото, което са направили с другата госпожа е добро За 6, клас дали ще има?

# 221
  • София
Тази година дали се знае кой ще вземе шестокласниците по английски?И ние сме при Рачева, е свикна и, иначе помагалото, което са направили с другата госпожа е добро За 6, клас дали ще има?
Обикновено са с един и същ учител до 7 клас.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 20:47 от Iva_D

# 222
  • София
А защо, ако не е тайна....?
Защото подходът ѝ е ужасен. Ако детето не разбира нещо и направи грешката да попита, първо бива нахокано как може да попита толкова очевидно нещо и чак тогава евентуално да му бъде обяснено. На няколко пъти в онлайн часовете бях свидетел на коментари от рода "еми ти си написал/а пълни глупости, как очакваш програмата ти да работи" или "ама тя грешката ти е очевидна, как изобщо може да ме питаш такова нещо".

Та в общи линии синът ми стигна до заключението, че е по-добре да си замълчи, ако нещо не му е ясно, и да влезе в часовете за консултация на другия учител и там да зададе въпрос, на който ще му бъде отговорено с разбиране и търпение.

# 223
Това е доста неприятно и меко казано непрофесионално. Не се ли забелязва "подходът" ѝ от колегите и началството?

# 224
  • София
Абсолютно същите наблюдения като Соник имам и аз от едното дете, което има "късмета" да е в нейната група. Брат му пък е при един младеж и е много доволен, съответно и отношението към предмета е съвсем различно. Интересното е, че младежът от своя страна бил възпитаник на Рачева и и бил фен според децата.

Общи условия

Активация на акаунт