Парфюмни размисли и страсти - 247

• 47 672
  • 711
  •   1
Отговори
# 435
  • Виена
Свежа и не локумена роза има в Chloe L'eau, също и Dior Rose Gipsy. И Валентино Донна Верде, но парфюмът е повече зелен, отколкото розов. Диор е страхотен, траен, много вълшебен

# 436
JPG Classique Essence в същия дух ли е като JPG La Belle?

За мен нямат нищо общо.
Като аромат да, но дали и двата са тежки? La Belle ми се стори като доста тежък вечерен парфюм

# 437
# 438
На мен изобщо не ми е тежък, нося го и в топлото, но както съм споменавала върху мен рядко се случва да се задържи за дълго и да излъчва яко парфюма, имам и изключения, разбира се, но като цяло имам суха и неблагодарна от парфюмна гледна точка кожа. Grinning
ЛА БЕЛ за мен е прекрасен! Уникална сладка, сочна круша с малко ветивер(не го понасям по принцип), колкото да укроти и балансира сладостта и щипка ванилия. Ммм, приказка! Класик Есенс получих вчера и също намирам за чудесен, не съм го носила още, само пръснах за проба и най-силно усетих цитруси- портокали най-вече и малко джинджифил, сладък е, но притежава и свежестта на първообраза в доста по-умерено количество. Не успях да изчакам развитието му. Ако трябва да избирам между двата обаче, Ла бел печели съревнованието безапелационно.

# 439
Вносителя на Дъглас и Прити шоп един и същ ли е - Нотос България?

# 440
Свежи и приятни рози от тези които познавам са тази на Chloe, с розовата панделка, Пол Смит - много приятна и бюджетна, на Булгари, на Аква ди Парма. Аз много харесвам Rose Velours, а днес пробвах една  - Роз де Пари, на Айфел. Много приятна роза с фрезия.
https://www.fragrantica.com/perfume/Gustave-Eiffel/Rose-de-Paris-37638.html

# 441
  • Чукарландия
Chloe с бялата панделка също е много хубава, свежа роза. Прекрасен. Булчински, такъв си го представям - на булка.
И се чудя на себе си (нищо, че няма пак да ставам булка😂) , как досега не си го взех, толкова много други парфюми го изпревариха. А той кротко си седи и ме чака... 🌹

# 442
  • Бургас
Момичета какви парфюмни диети ви мъчат Joy ,аз колко пъти съм бил и повече от 2 седмици не издържам,за разлика от 90 дневната която си я спазвам докрай ,когато се хвана.Сега ще ви пуснат някое 30% намаление и ще опразните рафтовете Joy

# 443
  • София
Сега ще ви пуснат някое 30% намаление и ще опразните рафтовете Joy
А дано, ама надали.
На стикерите на парфюмите ми от Прити шоп е Нотос, но на тези от Дъглас е Козметик плюс. Зависи и от линцензите за внос и продажби на марките в България.

# 444
Поздравления, Dez! 🌹
Но това не е за мен. Никога не съм пазила диети, каквито и да било, камо ли сега парфюмно да се огранича. 😬
По-добре да се гръмна на момента... 🤣🤣🤣
Аз си планирам покупката на парфюм преди получаване на пари по сметката... 😂
+1
SOTD: Мосю Ли, последни милилитри, вероятно утре вече ще му видя дъното.

# 445
Момичета какви парфюмни диети ви мъчат Joy ,аз колко пъти съм бил и повече от 2 седмици не издържам,за разлика от 90 дневната която си я спазвам докрай ,когато се хвана.Сега ще ви пуснат някое 30% намаление и ще опразните рафтовете Joy

To каква диета е със 180 бутилки, още 6-7 отливки и 2 кутии с проби.Laughing

Сега ще извадя Топ 20 летни, и ще ги въртя до края на септември. Октомври започвам с карамелите и шиприте, в снега започват локумени рози, гурмета и всички останали.

Летни рози които обичам и нося са

1. Izia Sisley
https://www.fragrantica.com/perfume/Sisley/Izia-42935.html
2. Drole de Rose
 https://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Dr-le-de-Rose-11799.html
3. Chloe EdT 2015
https://www.fragrantica.com/perfume/Chlo-/Chloe-Eau-de-Toilette-2015--31197.html
4. Paul Smith Rose
https://www.fragrantica.com/perfume/Paul-Smith/Paul-Smith-Rose-2522.html
5. Galliano EdT
https://www.fragrantica.com/perfume/John-Galliano/John-Galliano- … oilette-8170.html

# 446
На мен много ми се иска да се включа в предизвикателството, но само ми се иска Grinning. Знам, че няма да мога и нямам намерение да се тормозя Simple Smile. Аз си поставих малко по-малко ограничение: да купувам само парфюми, които са на невероятно ниска цена, като например последната оферта на l'interdit в Парфимо. Но и с това не успявам Grinning. Първо реших, че не ми трябва, после, когато вече беше късно, много го поисках и от мъка отстрелях 4 парфюма, от които само един от списъка с желани Grinning. Така че никакви диети! Grinning

# 447
Принцесата ми вече си е истинската принцеса , в която съм влюбена-сладка и едновременно свежа, както бях писала кръстоска между Flowerbomb и Mon Guerlain/и двата любими....получава ми се нещо като любовче на квадрат/.Парфюма си е силно, трайно гурме, но лимона го прави не-главоболен и зъбоват.Днес от къде се взе тази метална, остра нота така и не разбрах...и никаква сладост не усещах, а парфюма си е с доста гурме уклон.
Знам си аз, парфюм се тества след като си почине от път и след като човек се изкъпе щателно и премахне от себе си всякакви остатъчни аромати....
Може да съм по пижама, но с този парфюм върху мен се чувствам като истинска коронована особа 👸

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 21:47 от macadamia

# 448
Парфюмните диети са като обикновените, гладуваш, гладуваш и най-накрая се натъпчеш като компенсация.

Аз затова няма да се присъединя, но съм си наложила ограничение и аз - не повече от 2 парфюма на месец. И много ги мисля и чета кои да са точно парфюмите, които ще купя. Пробвам и по 5 пъти си променям мнението. Гледам да не ми е емоционален избора, а да е добре обмислен. Купувам само по 30 мл, освен ако няма други разфасовки.

Аз понякога забравям парфюми, които съм купила и случайно ги преоткривам. Днес се напръсках с Prada La femme и направо се изненадах колко много ми хареса. Бях го приготвила отдавна да го дам на майка ми. 😉

# 449
Сега ще ви пуснат някое 30% намаление и ще опразните рафтовете Joy
А дано, ама надали.
На стикерите на парфюмите ми от Прити шоп е Нотос, но на тези от Дъглас е Козметик плюс. Зависи и от линцензите за внос и продажби на марките в България.
Зададох въпроса, защото на Мис Диор купен от Дъглас имаше стикер на Нотос, а досега съм го забелязвала само като съм пазарувала от Прити шоп.

Общи условия

Активация на акаунт