Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 885
  • 662
  •   1
Отговори
# 195
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Чета аз последните коментари и взех да се позамислям...

Дълго време се чудих защо МП е останал свободен. Когато се запознахме беше на 34, стабилен, търси семейство, брак, готов за деца, с работа, жилище. Даже и в домакинството помага, не пие, не пуши, семеен тип, забавен, умерено пътува, внимателен, винаги ще се съобрази с мен, помага за двора, и секса супер... Абе направо готов за гнездо. Попретеглих, огледах - ми пИрфектен! И си го взех. Търсих си конкретно партньор за семейство и точно на конкретни качества заложих. НО пък МП хич не е по дълбокомислените разговори и говоренето по цяла нощ. Спи ли му се, заспива, точка. Пък с дълбокомислени разговори, сигурно още по бързо ще го приспя. Зачудих се защо пък на мен това не ми е проблем, след като за толкова жени тук е проблем. И стигнах до истината - ми аз съм точно кака Пенка от Долно-нанагонище - селянка. Пука ли ми - НЕ. Защото съм щастлива и доволна от живота. Една приятелка каза, че всички казанлъчани са селяни, не бях съгласна, но май е права.
И сега да не помислите, че не обичам МП. Просто любовта дойде заедно с грижите, опознаването, подкрепата, взаимността и привързаността. Не е бърза и изпепеляваща, по скоро тиха, изпълваща и много, много топла.

Май по добре да не пиша по темата, че коментарите ми няма да са много подходящи.

Да ти кажа ли откъде е дошла неговата любов или ще се до-сек-сиш. Trollface

# 196
Разбирам, Black cat, за мен това е качествено общуване.

Мерси за отговорите, интересно е (и съвсем естествено), че всички си представяме различно нещо.

На мен дълбокомислените разговори често ми звучат повърхностно и са ми забавни, изкушавам се да се пошегувам. Почти винаги са ми като пародия на сцена от филм, песен и т.н, създават ми специфична атмосфера. Това може да е много дразнещо за другия Simple Smile

Alba rosa, това ми напомни, че преди време четох някъде, че мъжете възприемат, че някоя жена има чувство за хумор, когато се смее на технтие шеги, не когато самата тя проявява такова. Колко е истина не знам, но беше интересно.

# 197
  • Агент под прикритие
Уинг, благодаря, нямам повече въпроси. Картинката ми стана ясна.
Един съвет: ако нямаш въобще хора, с които да водиш "дълбоки" разговори, това автоматично НЕ прехвърля тази ти "потребност" върху половинката ти. Докато не го проумееш това, още мъже ще удрят греда с теб. Проблемът НЕ е в тях, но те ще бъдат от потърпевшата страна.

Alba rosa, това ми напомни, че преди време четох някъде, че мъжете възприемат, че някоя жена има чувство за хумор, когато се смее на технтие шеги, не когато самата тя проявява такова. Колко е истина не знам, но беше интересно.
Вярно е. Свързано е с мъжката потребност да бъде ценен от жената, към която проява интерес. Simple Smile

# 198
Жените се смеят на (мъжките) шеги, когато са им смешни. Ако говори тъпотии и ги нарича "шеги", ясно е, че няма да получи очаквания резултат, освен от някоя много отчаяна.

# 199
  • Агент под прикритие
Жените се смеят на (мъжките) шеги, когато са им смешни. Ако говори тъпотии и ги нарича "шеги", ясно е, че няма да получи очаквания резултат, освен от някоя много отчаяна.
Жените и мъжете се смеят на различни неща. А това за тъпотиите и шегите е валидно и наобратно за мъжете.
Горното беше писано по принцип. Никой не е търсил анализ.

# 200
  • София
Чувството за хумор е голям залък за нечии усти. Дави ги, бе.

# 201
По-често май чувам мъже да се шегуват, може би защото имат повече самоирония. Докато ние по-скоро чакаме да бъдем забавлявани, нямаме голямо желание да се майтапим със собствените недостатъци, а черният хумор или мръсните вицове по-скоро ги избягваме. Ясно естествено, че има изключения.

# 202
  • София
Аз съм изключение, Лори.
Мъж съм, казвам ви....

# 203
Феникс, нали това казах и аз в началото? Че не в него, а в моята представа за нещата, беше причината да реша да се разделим.
 Точно това всъщност е по темата - не исках да направя компромис с нещата, които исках да имам в живота си.
Радвам се, че го направих, защото малко след това срещнах “правилният” за мен.
И пак правя малки компромиси периодично, но те не ме товарят и измъчват душевно.

# 204
  • Обран бостан ;)
Авторката (ако може) да каже за нейното разбиране за дълбок разговор, че да сме по темата. 

Скрит текст:
Още не ми е отговорила на въпроса за недостатъците на приятелките, ама ще приема, че са идеални.

Аз съм изключение, Лори.
Мъж съм, казвам ви....

Не, не си. Поне по аватара не личи, ама напоследък се навъдиха едни "лимбъри" .... кой знае. Trollface

Скрит текст:
Чувството за хумор на човек си личи по това дали схваща иронията и сарказма. Тук има много малко жени с чувство за хумор.

# 205
Скрит текст:
Чета аз последните коментари и взех да се позамислям...

Дълго време се чудих защо МП е останал свободен. Когато се запознахме беше на 34, стабилен, търси семейство, брак, готов за деца, с работа, жилище. Даже и в домакинството помага, не пие, не пуши, семеен тип, забавен, умерено пътува, внимателен, винаги ще се съобрази с мен, помага за двора, и секса супер... Абе направо готов за гнездо. Попретеглих, огледах - ми пИрфектен! И си го взех. Търсих си конкретно партньор за семейство и точно на конкретни качества заложих. НО пък МП хич не е по дълбокомислените разговори и говоренето по цяла нощ. Спи ли му се, заспива, точка. Пък с дълбокомислени разговори, сигурно още по бързо ще го приспя. Зачудих се защо пък на мен това не ми е проблем, след като за толкова жени тук е проблем. И стигнах до истината - ми аз съм точно кака Пенка от Долно-нанагонище - селянка. Пука ли ми - НЕ. Защото съм щастлива и доволна от живота. Една приятелка каза, че всички казанлъчани са селяни, не бях съгласна, но май е права.
И сега да не помислите, че не обичам МП. Просто любовта дойде заедно с грижите, опознаването, подкрепата, взаимността и привързаността. Не е бърза и изпепеляваща, по скоро тиха, изпълваща и много, много топла.

Май по добре да не пиша по темата, че коментарите ми няма да са много подходящи.

Да ти кажа ли откъде е дошла неговата любов или ще се до-сек-сиш. Trollface
Знам за това, че мъжете много наблягат на този фактор. Но МП бая време ме почака, така че не съм много сигурна, че баш от там е дошъл първоначалния пламък.

# 206
  • Агент под прикритие
Уинг, това не променя предния ми пост за потребностите и прехвърлянето им.. .
Имам чувството, че четеш постове и отговаряш само на това, което ти харесва, а останалото игнорираш.
Но.... твоя си работа, Ти си знаеш... Simple Smile

# 207
Един мъж колкото и дълбоко да ми говори, все пак най-важното си остава какво прави. Щото на пазарЯ всякакви дълбоки приказки могат да бъдат чути и пак човекът да се плъзга лекичко по повърхността на практика.

# 208
  • Агент под прикритие
Един мъж колкото и дълбоко да ми говори, все пак най-важното си остава какво прави. Щото на пазарЯ всякакви дълбоки приказки могат да бъдат чути и пак човекът да се плъзга лекичко по повърхността на практика.
Само мъж ли? Щото аз принципно на приказки не вярвам, без значение дали идват от мъж или жена. Grinning

# 209
Тамън влизах да напиша за дълбокомислените разговори, че не е задължително да се свързват със сериозност, скука, липса на смях, закачки, хумор, напротив – да говориш за смислени неща през хумор и забава е мега приятно и удовлетворяващо като комуникация.

За приказките с мъж цяла нощ – аз съм пас, твърде много приказки ме изморяват. За мен е много по-важно да мога да се разбирам с мъжа си само с поглед даже.
Разговорите по интереси, за отношенията, чувствата са си част от двойката и ги намирам за база, там не коментирам. Уинг е права, ако липсва напасване на емоционалния интелект при двамата, не се получават нещата.
Изискванията на Финикс да го конкретизира и опише не е удачно – това е именно персоналното усещане на всеки за реакция според ситуацията, любимият ми гъвкав ум, да се вземат предвид комплексно всички обстоятелства покрай теб (в това число какъв човек стои срещу теб, че и твоите моментни нагласи барабар в кюпа).

Охх, имам познат с който мога да разговарям на философски теми цяла нощ, много е интересно, но за жалост в живота и бита си е едно тотално @айно без извинение. Затова и ми е само познат, за приятел не става.

Самоиронията не е прерогатив на мъжете, а на хората с дълбочина, възможността да се надсмиваш над себе си като част от интелекта и всичко, което знаеш за света.

Общи условия

Активация на акаунт