Приятелка?

• 4 370
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
Изпитваш недоверие към околните, защото някаква психопатка, която си осиновила, въпреки че я познаваш от има-няма онзи ден, регулярно се възползва от теб? Ми и аз бих. Ама не се "сродявам" с непознати и си живея добре. И се опитвам да попитам без да изгрубявам, ама не знам как, та направо на въпроса: колко самотен и отчаян трябва да е човек, за да се обгражда с подобни плужеци?
Редактирам се: прочетох предходните постове и разбрах защо. С това надменно отношение и мнение за "българите" с нормални хора няма как да се обградите.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 22:56 от Анонимен

# 16
А аз смятах, че сестрата на мъжа ми е досадна......Е, днес чашата за мен е наполовина пълна😄

Иначе по въпроса- не, това не е приятелство и не знам как изобщо си допуснала толкова далеч да стигне. А това, че си я запознала с близки хора си е направо автогол...

# 17
А за телефона нещо да кажеш?
Или ти обичаш приятелите ти ден през ден да ти искат пари? Случва се, но като стане често е неприятно.

Благодаря, че си отбелязала този факт.
Също така, в 1я ми пост, отбелязах, че съм взела своето решение.
Може би трябваше да поставя заглавие от сорта на: колко фалшиви хора има около вас?
Благодаря за мненията на всички. Все пак, моля, обърнете внимание на въпросите ми.

Да подчертая, че въпросът ми е колко такива хора срещате?
Живея в 1 от големите градове на Б-я. Хайде, мога да приема, че съм проявила известна доза сантименталност, след 10 години в чужбина, но и достатъчно съм се пазила. Това предвид, че въпросната личност е искала и 3, и 4 цифрени суми, но не ги е получавала от мен. Помагах с малко. Лично аз смятам, че човек ако не може да си реши проблема, никой друг, не може. Хубаво е да се даде рамо, но не и да влачиш някой. Не я огря, точно защото съм се пазила, както и семейството си. Имали сме възможност, но предвид другите й изпълнения, включително изказванията й след като съпруга ми почина, имах не 1, а 100 наум. Защото те бяха наистина от сорта на " ние нали ще правим бизнес"
Лично за себе си съм приела, че трябва да пазим човечността. Но не и да забравяме себе си.
И припомням, че през последните месеци от познанството ни, съм се опитвала леко и ненатрапчиво да повлияя на поведението и решенията й. Включително с припомняне на нейни собствени обещания.
Е, не стана.

# 18
Изпитваш недоверие към околните, защото някаква психопатка, която си осиновила, въпреки че я познаваш от има-няма онзи ден, регулярно се възползва от теб? Ми и аз бих. Ама не се "сродявам" с непознати и си живея добре. И се опитвам да попитам без да изгрубявам, ама не знам как, та направо на въпроса: колко самотен и отчаян трябва да е човек, за да се обгражда с подобни плужеци?
Редактирам се: прочетох предходните постове и разбрах защо. С това надменно отношение и мнение за "българите" с нормални хора няма как да се обградите.

Доста груба си. Направо човек да си зададе въпроса, какво изобщо търсиш в този форум, след като живееш толкова добре. Ами, то от кеф в живота ти, не би трябвало да ти остават сили, само заради положителните емоции.

# 19

Доста груба си. Направо човек да си зададе въпроса, какво изобщо търсиш в този форум, след като живееш толкова добре. Ами, то от кеф в живота ти, не би трябвало да ти остават сили, само заради положителните емоции.

Днес ми останаха, по изключение. Но приемам забележката, че мястото ми не е тук.

# 20
Скрит текст:

Днес ми останаха, по изключение. Но приемам забележката, че мястото ми не е тук.

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 21
  • София
Ами отговарям на въпроса - въобще, от години, не съм срещала такива хора.
Защо ли? 😜

# 22
Отново благодаря на всички отговорили.
Без значение, позитивно или негативно.
Все пак основният зададен въпрос е поставен неутрално и по принцип мислех, че всякакви мнения са добре дошли.  Еми, ще помоля стандартните ССФ да не пишат тук. Предпочитам мнения на истински хора, а не на имагинерни такива.
Потребителка съм на форума от години, но само четейки. Но, ми направило впечатление, как няколко други потребители се изявяват във форума, винаги заедно и винаги с хейт

# 23
@tamarind  и яз съм като теб и често попадам на такива хора , но вече се научих да ги познавам.Само за протолала - този бизнес ,който ти е предложила да не е от развлекателния бранш, защото скоро една позната така я офертираха ?

# 24
Пълно е с такива хора. Имало ги е и винаги ще ги има. Уж без късмет, уж все прецакани, а много добре си живеят, вечно на чужд гръб. От този пари, от онзи - услуга. И все не я връщат. За съжаление покрай използвачите хората вече не вярват на чистото приятелство, благотворителността, грижата за другия. Когато се опариш няколко пъти и не ти се ще да си балък и жертва.
Прекратявай отношения по-бързо, че да не ти се наложи утре да те търсят за чужди дългове и ти да ги изплащаш.

# 25
Прекратих ги веднага след ситуацията с телефона.
Не, не става въпрос за развлекателния бранш:sweat_smile:
Тук случая е по-скоро демонстрация на много високо самочувствие и "класа", но за сметка на други хора.
Ще подчертая, на мен тя ми е връщала парите. А и никога не съм давала много.

# 26
  • София
Познавам такава жена, но съм само страничен наблюдател. Лъже, маже, иска пари и услуги... Ако ти каже "добър ден", трябва да се огледаш дали пък не е вечер ... Вече всичките и познати я знаят каква е и никой не иска да я вижда. За това тя си търси самотни, чувствителни, възпитани и свити хора за да ги омотае в мрежата си. Аз лично, мисля, че главата не я слуша! А е много красива!

# 27
Здравейте,
всеки човек би изпаднал в подобна ситуация ,но въпроса е да излезе навреме,тъй като хора като тази са токсични.Миналата година се оттървах от една така ''приятелка'',която се ширише по заведения и вечери с гаджето си през вечер и в един момент започна да обяснява как и трбвал заем за да погаси нов.Аз и казах,че ще си намери начин да се оправи и вторият път отново попита имам  ли да и дам 1000 лв.Отрязах я  а тая започна да говори за грешките ми(което не знам каква връзка имаше) или защото беше пияна или озлобена,че не бих и дала пари .Пълна по...мия отвсякъде.И в този ден проключих с нея .Не искам да звуча жестока но предпочитам да стоя настрана от такива хора.Да,много хора имат заеми и изплащат и за тая цел има банки .Винаги когато става дума за пари приятелството се разваля.Не казвам,че не бих дала 20-50 лв заем,налага се предвид обстоятелствата,хора сме,но смятам всеки трябва да е отговорен към подобни действия и както казах от такива хора бягам с 200.

# 28
  • Шотландия
Здравейте.
Ще се опитам да опиша историята от началото, и накратко. Уточнявам, че за себе си, съм взела решението. Интересува ме повече, колко такива хора срещате около вас.

Накратко,с  въпросната личност се запознахме началото на миналата година. Само след някакви 3-4 м. познанството се оплака, че поради болест на хазяина и спешна продажба, се налага да освободи квартирата. Потърси пари на заем. Отказах. Можех да помогна единствено със стая за живеене, което й беше предоставено абсолютно безвъзмездно, но на отдалечено място. Постоя около месец, през това време и съпругът ми се прибра от чужбина. Изнесе се. Даже й гледахме и котките, че ги остави при нас. Оттогава е сменила 3 квартири. Колко пъти е искала пари на заем, по малко, да, но не им помня бройката, и то при положение, че знае, че и при мен положението не е цветущо, още повече, че може да ми създаде разправии в къщи. Отделно, тъй като работи и като дистрибутор по каталог, ме постави в ситуация да ме търсят мои познати, които е срещнала чрез мен, защото поръчаните продукти ги няма по 2-3 мес. Това е за мин. година и няма общо с Covid. Не знам колко пъти ми се е случвало да присъствам на разговори с други клиенти по същия въпрос и знаех, че тя просто не ги е поръчала , а е използвала парите за себе си, да си оправи положението. Много искаха направо да им се върнат парите. Е, все някога след 2-3-4месеца си получава ха продуктите.
Преди няколко месеца съпругът ми почина. Имаме проблеми при унаследявато. И тя е напълно запозната с тях, но все някога ще се разрешат.
Изумлението ми беше, как въпросната личност започна да прави изказвания от сорта: ние ще правим с теб бизнес( нарочно не упоменавам какъв, но уточнявам, че тя няма и грам понятие от съответната дейност, а и не е показала никакви заложби), помогни ми да се релокирам в София( идеята е да живеем заедно, при положение, че има много близки роднини) и т. н
В един момент почнах да се благодаря за забавянето, относно наследството.
Върхът беше преди около месец. Март месец ме помоли да заема телефон, понеже нейният се развали. Единственият, с който разполага, беше на съпругът ми, сравнително нов, закупен миналата година от чужбина, с много екстри. Дадох го. В последващите месеци няколко пъти ме помоли за сравнително малки суми, които да върне до няколко дни. Е, връщаше ги. Но, на мен ми писна. Още повече, че прекарвах с нея достъчно време от деня. Еми, тя няма спиране по магазините и то за пълни глупост. В повечето случаи 2 ра не работеща употреба, и отделно по заведенията, където се прави на..... Еми, популярната ССФ тук, ряпа да яде.
Та, преди около месец, отново поиска на заем и отказах. Само след 2-3 часа ми се обади с треперещ вълнение глас, как Вселената се грижи нея и намерила на улицата 30лв. На следващият ден, същото обаждане, но този път намерила 50. И 1 седмица, моят телефон(ползвам го близо 5 години) се скапа тотално. Обадих й се, че ми трябва другия апарат. Оказа се, че го е заложила. Толкова за Вселената. Върна ми го,де.

Та въпросът ми към вас е доколко вярвате на хората, около вас? Защото аз започнах вече да изпитвам абсолютно недоверие.

Преди доста години една такава се завъртя около семейството ми, беше уж приятелка на майка ми. Обсъдихме проблема и престанахме да даваме назаем, постепенно разредихме и прекратихме контактите с нея. Тя си намери други Меки Мари, а аз повече не съм се срещала с такива. Никога не препоръчвам малко познати хора на приятелите си или на други хора. Единственият случай, в който сме помагали на семейство с подобен тип проблем беше, когато на приятелка на майка, на която сме много задължени, синът й беше от този тип, късно дете и родителите му даваха всичко за него, стигна се дотам, те му приписаха семейното жилище, а той го продаде, след като се пенсионираха и те трябваше да отидат в старчески дом. Родителите ми ходеха да им помагат с пари, дрехи и храна, когато сме имали възможност, пенсиите им бяха ужасно ниски. Синът знаеше, че сме милосърдни и се опита да зули и нас, отказахме да дадем пари и ясно показахме, че не е желан в дома ни.

# 29
леле,какъв неблагодарник,Мила. А той защо е продал жилището,да не е бил хазартен тип?Те са много опасни! Имах познат който изкарваше хубави пари и ги пръскаше по казина и алкохолни запои и накрая все нямаше пари и го караше ден за ден като ''братята''. Моите родители също са ме създали късно ,но определено моята майка беше бая строга към мен и не съм си и помисляла да кривна и направя глупости...

Общи условия

Активация на акаунт