Приятелка?

• 4 370
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Случвало ми се е да срещна хора, които са се пробвали да се възползват по подобен начин. Това е било в младите ми години, когато съм нямала достатъчно опит. Още при първото усещане на ситуацията съм прекратявала всякакви контакти. С годините си редуцирах общуването до хора, на които имам (някакво) доверие. 100% имам само на себе си.

# 31
Познавам такава жена, но съм само страничен наблюдател. Лъже, маже, иска пари и услуги... Ако ти каже "добър ден", трябва да се огледаш дали пък не е вечер ... Вече всичките и познати я знаят каква е и никой не иска да я вижда. За това тя си търси самотни, чувствителни, възпитани и свити хора за да ги омотае в мрежата си. Аз лично, мисля, че главата не я слуша! А е много красива!

Joy Да не се окаже, че говорим за един и същи човек.

Благодаря за отговорите, момичета. Споделих тук, точно защото откак се прибрах в Б-я, наблюдавам как хората все повече се свиват в семействата си и онази задружност и съпричастност, която помня от преди доооста години, сякаш е напълно изчезнала.

# 32
Здравей!
Съжалявам за загубата на съпруга ти. Очевидно си добър човек, от който обаче определени хора се възползват.
Трябва да поставиш граници в отношенията си с  другите  и да са наясно, че добротата и търпението, не са константна величина.
Давам ти един пример със себе си:

Миналата година се запознах  с една дама от форума, сприятелихме се -  виждахме се няколко пъти, споделяхме си проблемите.... и.т.н. Преди Коледните и Новогодишните празници ми обеща парфюм на добра цена, аз ѝ дадох скромната сума от 30 лв. и оттогава не съм я виждала. Simple Smile  
Имам и други ситуации, но просто не ми се коментират, тук.

Уча се да прощавам, защото никой не е идеален, но  да ми се качват на главата -  просто няма да стане!  Съветвам те да бъдеш по - внимателна и добрините, само към хора, които наистина имат нужда и го оценяват.  

Не вярвам сляпо на никой, не очаквам нищо от никой  – доверието и приятелството се градят във времето и конкретни ситуации.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 12:58 от Анонимен

# 33
Малее,сериозно ли за 30 лв. тая е правила такива гимнастики,не мога да повярвам.Аз съм имала момент когато мъжа не вади пари за питието си ..по принцип обичам 50/50  и не държа да ми плащат,но аз да плащам на мъж няма да стане.

# 34
!

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 13:10 от Анонимен

# 35
На въпроса, който е зададен: ПРИЯТЕЛКА? след прочетеното ще отговоря не, не е приятелка. Съвета ми е да се прекъснат всякакви връзки с въпросното лице, за да се избегне въвличане в по големи проблеми в бъдеще. От такъв човек очаквай само неприятности. Беж по далеч.

# 36
Най-добре кажете на всички около вас, че вече нямате отношения с нея, защото ако и на други е разправяла, че ще прави бизнес с вас и ви използва за примамка, това може да ви докара големи проблеми. И ако е имала достъп до личните ви документи, сменете ги. Такива хора са безкраен източник на неприятности и непрекъснатото искане на пари е най-малката такава, която могат да причинят.

# 37
  • София
Що се отнася до задружност и съпричастност - имаме прекрасен приятелски кръг, по-голямата част от който изградихме през последните 15 г.,тук, в София.

# 38
Задружността и съпричастността не винаги се демонстрират така ,че всеки да ги види.
По въпроса-това не е никакво приятелка.От вас зависи с какви хора се сближавате. И да има такива използвачи,но не трябва да се допускат в близкото обкръжение.

# 39
  • София /Абсурдистан
“Приятелка” е докато има полза.

# 40
  • Сф
Тази жена, дори не ти е близка!Познанство случайно от една година и малко.Защо изобщо си се хвърлила на такова приятелство..тя използва каквото може.Познавам подобна, от много години.Непрекъснато в заложната, кредити, провали си и брака.Никога не си обясних какво ги прави  и за какво са и тези пари-понякога ми искаше за билетче да отиде на работа.Баща и я извади от батака, след n години-богат човек.Почна от нулата отново, ако това е нула де- апартамент, поети сметки, всичко от до. И пак се забатачи- дотогава обвиняваше мъжа си.
Отново в тях е кочина, отново проси, отново попада в приключения.Няма нито една останала близка, всяка завлечена с нещо..По едно време мислих че е хазарт, после пиене, но като че ли не е това-дълго време съм я наблюдавала.Вече съм склонна да мисля че психически не е добре, въпреки че не и личи и просто не може сама да съществува, трябва и пъдар да я избавя от действията и.
Не ми се пише повече, но по-горният пост е много важен! Този, който касае лични документи, и изобщо твоя информация ,с която тя е наясно.Може да се възползва, така че бягай на далече! Изобщо не са безобидни подобни хора.И вечно някакви фантасмагории са им в главата, дали бизнес, дали обещания за бъдещи ползи..удрят го и на милосърдие, но винаги има или се появава драма. Обиковенно роднините са наясно, но това са дълбоки , мрачни тайни и човек трудно ще разбере, защото се прикрива.
На това ми прилича, което описваш. Защото не е просто до взимането на 20,30 лева заем, случва се , или телефон, тези хора обсебват с вечните си драми/еуфории и направо става филм- за твоя сметка!
Режи, ама тотално!

# 41
За "приятелката" какво да кажа, всички познаваме такива хора и няма никакви причини да ги понасяме и да търпим неудобства от тях, ако  не сме свързани с роднинска връзка, дългогодишно приятелство от детските години или сантиментални спомени, а ги познаваме от два-три месеца.

Помислете си , обаче, защо давате толкова аванси - и финансови и времеви на човек, който явно ви дразни, чийто манталитет не одобрявате и когото коментирате с явна неприязън. Защо ходите с нея по заведения, магазини и къде ли не, а после ни представяте това като нещо неприятно и противно? Аз не бих ходила никъде с нея след първия, максимум втория път. А Вие пари, дом, телефони, подробности за имотното ви и финансово състояние - а накрая, тя е такава-онакава. Странно е.

# 42
Така де, и аз бих се замислила защо жена на възраст - явно и двете не са гимназистки, да кажеш, че им липсва житейски опит, - ще очаква толкова много от толкова кратко познанство. Виждате жена, която явно е в постоянен финансов и всякакъв батак, започвате с дотациите на пари, телефони, осигурявате къде да пребивава, и се чудите защо е такава, защо отношенията не са каквито ги искате... Ако не ви харесва поведението на Х, ако не ви се дават пари и телефони, поставяте ясна граница, режете или каквото е необходимо според обстоятелствата.

# 43
Ирис,напълно съм съгласна с вас,но искам да добавя,че и приятелка от детството да е ,ако поведението и не е окей ще я разкарам.Имам ткаъв случай в миналото и днес не съжалявам,че я разкарах.Както старите хора са казали-"Криво дърво се оправя,крив човек не!''

# 44
Преживявала съм подобен контакт. Не същото, но паразитиращ тип персонаж. След като приключиха всякакви отношения си се чудех бая на акъла, да не кажа че още се чудя. А какво облекчение е да не се занимаваш с индивиди, умеещи само да товарят...

Общи условия

Активация на акаунт