Животът ми се случва въпреки мен

• 21 826
  • 628
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ндааа, магия е.

# 136
Ама разбира се, друг е виновен за това, което ни се случва, за тва на нас ни остава само да стоим и да чакаме някой да ни "оправи". Щото нали, съдба, карма и така нататък.
Има много хора, израснали в отвратителни семейства, в потресаваща бедност и постигнали много в живота си. Може да се каже, че точно това им е било стимул да се движат напред. Така че без оправдания.
Като съвет, може би наистина имаш някаква депресия. Заеби всякакви врачки, астролози, даже и психолози, които последните в повечето случаи са специалисти по ала-бала. Отивай на психиатър да ти изпише някакво лечение, има много възможности за справяне с депресивните състояния. Особено в гадния влажен климат на Северна Европа, депресиите са много често срещани.

# 137
Мен лично връзкар ме е измествал от работно място, на което бях дала всичко от себе си и когато ме пратиха в 6-та глуха, ревах през целия път докато си носех лаптопа на гръб. И дори не ме беше срам от хората, нито пък от колегите. Така съм се чувствала, така съм изразила емоциите си.
После се прибрах вкъщи и исках да разкажа на мъжа ми,  колко зле се чувствах. Понеже бях застанала до хладилника, той буквално ме избута от там, за да може да си вземе храна и каза, че му е писнало да слуша за моята работа, кариера и прочие.
Е какво да ти кажа, не е като да съм уцелила шестица от тотото, ни с мъж, нито с нищо.
После си намерих по-хубава работа и го надживях.
Известно време поддържах и връзка с друг мъж, но го видях че няма реален интерес и си останах с моя.
Ходих и на врачка и тя ми каза, цял живот ще си сама. Свикни и спри да се сърдиш. И аз така правя. Съветвам те и ти така да правиш.
Мен не ме е срам от себе си и знам, че винаги във всички ситуации съм дала най-доброто от себе си. Резултата не винаги отговаря на очакванията и усилията.

# 138
Ах, тези очаквания спрямо другите..)

# 139
Като се замисля май за нищо никой не е виновен. Дори лошото, което съзнателно правиш на хората предполагам е провокирано от сатанински намеси или от вродена лошотия, за която пак не си виновен.

какви чудесни оправдания

пп аз бях от хората, които приеха темата ти сериозно в началото
дори има неща, с които съм съгласна, но след такива твърдения като цитираното, вероятно случайно сме съчетали едни и същи думи в едно изречение, влагайки съвсем различен смисъл в тях

# 140
Скрит текст:
Като се замисля май за нищо никой не е виновен. Дори лошото, което съзнателно правиш на хората предполагам е провокирано от сатанински намеси или от вродена лошотия, за която пак не си виновен.

какви чудесни оправдания

пп аз бях от хората, които приеха темата ти сериозно в началото
дори има неща, с които съм съгласна, но след такива твърдения като цитираното, вероятно случайно сме съчетали едни и същи думи в едно изречение, влагайки съвсем различен смисъл в тях

щото не знаеш какви други още по-страшни неща се случват на някои хора. Но са достатъчно далновидни, да не ги споделят с никой, защото никой няма да им повярва. Да ама с мен се случва да споделят така че се възприемам като късметлийка, която е посветена в неща, които другите не знаят и които променят целия ти светоглед.
Между другото ако случайно не сте гледали тоя филм - препоръчвам ви го. Реална жена разказва реалната си история, която звучи нереално и на която сигурно много от вас няма да повярват, просто защото не искат да е така и искат в съзнанието им животът да е много по-подреден и справедлив. Дали сама си е виновна за случилото и се - преценявайте

https://www.youtube.com/watch?v=eQ_Kxn8g8VU&fbclid=IwAR2zBnP … snK663ct3UmS_FtIE

# 141
  • France
След като трите главни монотеистични религии са съгласни върху концепцията за свободната воля, коя съм аз да я отхвърлям. Thinking
Не е като да не са ми се случвали лоши и нечестни работи. Да се разболея преди важен изпит, да си загубя работата, близка приятелка да ми навреди... ставам, поотупвам се и продължавам. Ай сиктир, няма да се сплувам в тъга, я? А всеки път когато ми е било възможно, съм взимала тежки и трудни решения, само и само АЗ да съм щастлива. И съм доволна.

# 142
Skrekkelig, намирам темата ти за несериозна, за да споделям наистина сериозни неща в нея и после да ги оправдавам с карма, черни сили и родови проклятия

# 143
И аз винаги, когато вземам решения, мисля основно за себе си и какъв интерес имам от това. Такъв е животът, трудно някой друг ще се погрижи за нас, освен в детството, разбира се.

# 144
Авторке, аз започвам да се съмнявам в психическото ти здраве.
Какви са тези сатанински простотии?

# 145
Авторке, аз започвам да се съмнявам в психическото ти здраве.
Какви са тези сатанински простотии?

кои от всичките? Ако визираш филма гледай го и виж - аз нямам нищо общо с него

# 146
  • София
Авторке, и все пак не може само лоши неща и саботажи да ти се случват. Има ли и хубави неща, които не си ги търсила и чакала, но да са ти се натресли свише?

# 147
Skreg,
Вселенски закон е, че ако нещо не се случва с лекота, значи не е твоето.
Та ако блъскаш безумно и ти се случва трудно или никак - ми очевадно е, че трябва рязко да смениш посоката.
Пробвай..Wink

# 148
Не желая да гледам конспиративен филм.
Аз смятам за луди тези хора, които твърдо вярват в конспиративни теории.

# 149
Явно нагласата ти е такава - да си вечно недоволна, да не цениш хубавото, което имаш. Да не ти е достатъчно и все нещо да те яде и да ти липсва. Не търси обяснения в чужди намеси, дори и да е съдба, пак е от тебе, не от останалия свят.

Общи условия

Активация на акаунт