Животът ми се случва въпреки мен

• 21 856
  • 628
  •   1
Отговори
# 225
Аз съм стигнал до извода че общо взето така наречените ,,паранормални " явления и способности изобщо не противоречат на съвременната наука, даже се потвърждават в много случаи чрез нея. Просто човек трябва да се задълбочи именно в науката /физика, химия, математика и биология най-вече ) и да погледне на нещата и взимовръзките по широко.
Искам да добавя и нещо относно част от проблемите на авторката - не мисля че я тласка някаква голяма амбиция, по-скоро мисля че за нея не е достатъчно едното омъжване и майчинството, както би било за много жени за които с това започват и свършват мечтите им. Мисля че в момента тя се чувства нереализирана по някакъв начин и постоянните провали /или проблеми с това с което се занимава и иска да прави, са причина за тази нейна неудовлетвореност и психически тормоз който чувства.

# 226
Аз съм стигнал до извода че общо взето така наречените ,,паранормални " явления и способности изобщо не противоречат на съвременната наука, даже се потвърждават в много случаи чрез нея. Просто човек трябва да се задълбочи именно в науката /физика, химия, математика и биология най-вече ) и да погледне на нещата и взимовръзките по широко.
Искам да добавя и нещо относно част от проблемите на авторката - не мисля че я тласка някаква голяма амбиция, по-скоро мисля че за нея не е достатъчно едното омъжване и майчинството, както би било за много жени за които с това започват и свършват мечтите им. Мисля че в момента тя се чувства нереализирана по някакъв начин и постоянните провали /или проблеми с това с което се занимава и иска да прави, са причина за тази нейна неудовлетвореност и психически тормоз който чувства.

Ето че имало хора, които четат с разбиране. За такива беше предназначен постът

# 227

И аз познавам момиче, което вижда невидими за нас същества движещи се по улиците. Споделила с майка си и онази я вкарала в лудницата. След като я пуснали спряла да споделя кво вижда от страх да не я вкарат там пак. В лудницата разбира се не и помогнали да не ги вижда, а само я тъпчели с успокоителни. Момичето не го познавах - само дойде при мен и започна да се изповядва. Като я попитах защо точно на мен и ми каза "Имам нужда да споделя и усетих, че само ти ще ме разбереш. Всички останали ме смятат за луда"
Има такъв вид шизофрении, при които болните получават зрителни халюцинации. Нищо паранормално няма тук.

Въобще човешката психика може да достигне да изключителна издържливост с правилни тренировки и мотивация При програмите за обучение на спец. частите на всякъде по света се залага изключително на това- преминаване през брутални тренировъчни програми, при които издържат само тези със най-здрава психика, което допълнително повишава издържливостта им. Има много филми създадени за тях от различни държави- Редник Джейн (G.I. Jane) с Деми Мур, lone survivor, руския "9-та рота" и още много други. Препоръчвам да се гледат, макар че тук не е най-правилното място, но биха били полезни за такива като авторката.

Обаче човек забие ли се в ирационалните неща, да се хване да търси знаци от съдбата, астролози, врачки и тем подобни, направо го отписвай. Имам една такава позната, при проблеми с гаджетата обикаляше църкви и манастири, четяха и разни молитви, ръсеше светена вода и така нататък. Е в крайна сметка се омъжи за мъж, който я тормози, в началото на брака им я поотупваше редовно, сега май са се поукротили, ама до колкото знам не я има много за бройка. Сигурно си продължава с молитвите из църкви и светената вода, не съм много сигурен дали и е помогнало с нещо.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 12:01 от rf22

# 228
Добре де, дори всичко да е предначертано и да има съдба и т.н., не мисля, че това има някакво практическо значение. Няма как да разберем със сигурност какво ни е писано и евентуално ако не ни харесва да постъпим по друг начин. Пак ежедневно сме изправени пред малки и големи
избори, илюзорни или не, и трябва да взимаме решения.
На мен също ми се е случвало от няколко частни случаи да обобщавам и да стигам до някакви генерални заключения за живота и вселената, но си мисля, че това е склонност към драматизиране.Blush Лошото е, че в момента на драма куинстване човек не се усеща и се самонавива.

# 229
  • Далече, далече
Стана ми интересно коя е тази врачка. Може ли да получи имената й на ЛС? Не обещавам да говоря с нея, защото не ми се занимава със съмнителни субекти.

Една малка част от т.нар. врачки, ясновидци, гадатели и пр. наистина познават някои неща, но от това няма смисъл и реална полза. Човек сам се саботира като вярва или не вярва в нещо.

Ако ти е голям проблем как е разбрала нещо за теб, може някой "доброжелател" да й е казал, за да ти навреди или наистина да е познала. Второто не означава, че може да ти навреди или да ти помогне. Просто спри да я мислиш.

# 230
В този ред на мисли - паранормалните.
Най-лесно е да си кажа,че има лоша енергия в жилището ми.
Малко след нанасянето,всичко се обърна на 180.Негативните събития започнаха едно след друго.Вече няколко години.И още не са се обърнали или достигнали баланс.
Да ,засегна и старите собственици.

Аз упорито отричам,че не може да е това.Но ме замислихте Simple Smile

# 231
  • Далече, далече
Може някой съсед/недоброжелател да ви саботира тайно и системно.

# 232
Все си мисля, че в такива неща вярват само децата, но виж...
 Та дори лошата енергия от настоящето жилище засегнала предишните собственици....

# 233
Все си мисля, че в такива неща вярват само децата, но виж...
 Та дори лошата енергия от настоящето жилище засегнала предишните собственици....
Титина,това ми хрумна четейки темата..
Аз съм на принципа,че в живота се случват периоди..Хубави,лоши.
При мен сега е лош,но правя всичко за да не губя позитивизъм и да вярвам,че ще настъпи баланс.

# 234
Нали за това новите домове се освещават?

# 235
За мен е като нова мода:) Да осветим,да отидем на църква по важен празник..да се прекръстим.
Като да търсиш добро и опрощение ..А в останалото време,често да забравяш да благодариш.
Аз вярвам в доброто,което ти излъчваш и правиш.И вярвам,че се връща!

# 236
Да се оженим в църквата...дори да не стъпваме иначе Simple Smile

# 237
Рози, веднъж като сложиш ирационалния филтър пред очите си, ще виждаш целия свят само през него. Така е устроен умът, да намира модели, връзки, зависимости и там, където ги няма. Внимаваш ли за знак, то знак ще видиш. Всеки повей на вятъра или спонтанна мисъл може да е знак. Не мисля, че конкретно ти ще затънеш, но затъването е увличащо лесно, особено като има въображение човек.

Впрочем от пича с извънземните научих едно - трайното пушене на трева води до трайно затъпяване. Особено ако си бил с летящ старт в тая посока и отпреди тревата.
С което ни най малко не желая да омаловажавам съдбите на всички хлопащи дъски.

# 238
Ууу, вече и аз съм по темата. Снощи имах прилеп на гости, днес ме полази ясновидка в мрежите. Мислете му, ако е некоя от вас! Аз зася няма да се възползвам от услугите на тази професионслистка, психоложка, кат  гледам.

# 239
Много мислех за тази врачка как ме е намерила. Оказа се, че може би се е умъкнала в датска група, в която съм и аз и тъкмо бях публикувала една обява. 1 час след тази публикация ясновидката се свърза с мен. И вече ме познаваше по-добре от мен самата. Дори да се допусне, че е направила research просто няма как за 1 час да изчете хилядите страници мои драсканици тук и да ме опознае както никой друг и дори по-добре от мен самата. За мен тази врачка е истинска - до тоя извод стигнах след 3 дни главоблъскане. А много се опитвах да измисля как да я изкарам шарлатанка, която ме е проучвала, защото я предпочитам такава, отколкото да имам магия и тя отделно да ми направи още някоя, понеже ми е ядосана, че не пожелах да се възползвам от офертата и, пък тя отдели над 1 час да ме убеждава.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 12:27 от Skrekkelig

Общи условия

Активация на акаунт