Първо - в едно семейство парите са общи. Второ, както вече казах многократно си имам достатъчно мои си, които не смогвам да изхарча, така че нужда от допълнително нямам.
Разбирам, че не тие кефи да е така и се опитваш да си внушаваш на себе си и околните, че съм финансово зависима нещастница, но със злобни драсканици няма как да промениш фактите. Излагаш се, не усещаш ли?
Абе с тия пари не трябва ли да сте на някоя скъпа почивка?! Таман няма да гледаш свеки, ще си освежиш отношенията със съпруга, ще се разсееш от разни мисли...
Сериозно ли така си разбрала ситуацията? Ами не е така, сори. Защо всички си мислят, че ако мъж има пари това автоматично означава, че никоя жена няма да обича него, а парите му? Аз знам защо - защото на тях им се иска да е така - женената за богат да не обича и да е нещастна. Тоя манталитет крещящо демонстрира, че НЕ случилите на богат мъж ги е много яд на случилите, завиждат та се късат и единственото успокоение, което могат да намерят в себе си, за да не пукнат съвсем от яд е да си баят: "Нищо, то тази е нещастна, не обича, не е обичана. Горката."
Предполагам, че има жени продали щастието си за пари, но слава Богу аз толкова глупава не съм и никога не бих се оженила за мъж, който не обичам, нито бих седяла с него па дори и заради децата. Верно че моя ме дразни, но пък и виждам, че не го прави нарочно и се опитвя всячески да ми угажда. Просто човек не може да избяга от природата си и от привичките си и му е трудно. За мен тия опити са доказателство, че държи на мен и на връзката ни и ги оценявам.
Бяхме вече на почивка, но се върнахме, защото дъщеря ми беше на готварски курс, а сега от понеделник тръгват на училище. Децата ми мразят да ходят на почивки - насила ги заведохме на Санторини само и само да ги дигнем малко от компютрите и да се веснат на слънце. Аз също не държа да ходя по почивки - направила съм си дома като почивна станция, басеин си имаме, слънце в изобилите... За кво ми е да бия път да получа същото на друго място. Че и covid да хвана. Двата дена които прекарахме по самолети и летища на път за и от Санторини се побърках от носене на маски. Изпитах облекчение като се прибрах - просто тук си имам всички удобства и си ми е най-спокойно. Нямам нужда да обикалям света за да се хваля и поствам снимки по мрежите да ме видят колко съм платежоспособна и как си живея живота. Предпочитам да си го живея private.
Точно така мислят и мъжете. Безимотната, безпаричната не може да ги направи щастливи. Тя става само за секс и евентуално утроба. После секса понамалява и мъжът спира да я вижда и чува. Рецепта за щастие е това!
това майтап ли беше или насериозно? И аз имам наблюдения, че днешните подобия на мъжленца, си търсят обезпечени жени, за да не им се налага да харчат пари по тях. Даже един, за който исках да се женя директно ми заяви, че докато не си намеря работа, мъж няма да си намеря.
Ама казано така директно от мъж шокира все пак малко или много.
Абсолютно сериозно. Мъжете винаги са били такива, не само сега и не само в бг. Парите са афродизиак и за двата пола, не се различаваме много.
Явно е така, ама народа не смее да си го признае. Евала, че ти го правиш. Все пак за мен е по-приемливо жена да се ожени заради пари, отколкото мъж да си търси богата жена. Аз лично ако имам много пари и ми се лепят използватели заради парите - ми аз няма да ги приемам като мъже, а като пу...ки еднодневки.
Бракът е сделка - аз ти давам деца и семейство, а ти издържаш това семейство.
Може и да съм меркантилна, но никога не бих родила деца на мизерник та после и те да мизерстват. Мизерниците са за временно развлечение и то само при условие, че притежават други атрактивни качества - интелект, хумор, външен вид. Ако и това това нямат просто не ги отразявам, камо ли да се занимавам с тях.
Туй малко като “издържам мъж” ми звучи и ми става смешно.