'Февруарчето ми вече е голямо-за първи път устичката изрича-мамо,мамо'

• 10 323
  • 309
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от нас! Hug
Аз не съм въвеждала един по един зеленчуците и после да ги смесвам.Каквото съм харесала съм го давала като два-три дни по няколко лъжички и после цяло бурканче.Попара правих веднъж и на детето му хареса.Той е на кухня и много му харесва.Хапва всичко без изключение.Там прояде за първи път и сирене и месото като основно и кисели и кремчета.Преди това му готвех зеленчукови пюрета от няколко зеленчука и също ги харесваше,но от както сме на кухня се родих.По малко пари и повече неща за хапвене и разнообразие и по....Неговият режим е горе-долу следният хапва сутрин към 8,15 мляко,10,30 плод прясно изцеден или пасиран от градината/аз не ги варя/,12-12,30 основно от кухнята,16-16,30 десерта от кухнята,19 не всеки път супата +сухар от кухнята но 1/2 и 20,30 мляко.Чечо хич не слуша непрекъснато прави белички и не стои и миг мирен сигурно в дупето си има червейчета.Непрекъснато иска да е прав и се изправя и някой да му прави компания ако ли не почва да вика и да се кара по бебешки.Ние го къпи всяка вечер  а косичката е мия веднъж седмично.
Чдиана,извинявай миличка,но незнам как ти се чете ника,такива кошари за които питаш и аз понеже се интересувам в момента и ходих да гледам къде и какво има и наистина тези на Бертони са най евтини.В образцов дом са по 80лв.И моят син е на нутрилон,но кутията му е зелена.Досега незнаех че има и синя.Аз я купувам от пазара където са детските борсички по точно от гаражите.Като дойдеш обезателно се обади зада се запознаем.Ако решиш ще ти пратя телефона си на лични.
Добре дошли на новите мами!
Лека и спокойна вечер на всички!

# 76
Ей, Скрийми – малко със закъснение, но Честито за изпитите!!!! Колко още ти остава от учението?

Ние сме малко хремави. Отново сополи, кихане и кашляне. Къде го хванахме този вирус и аз не зная. Нали по цял ден сме си само двете. Може тати да го е довлякъл от работа…

Дикси, благодаря за рецептата. Виждам нова снимчица на Митко-Миташки. Този твой юнак изглежда като голямо момче!

Рибче, ами защо просто не помолиш мъжа си да гледа двете госпожици за час, два, че и ти се разтовариш малко. Аз често го правя – нали няма на кой друг да я оставя. Може дори да не излизам никъде, просто си подремвам, попрочитам нещо. Иначе и ние ходим по семейно му на разходки, но както казваш пак ние сме тези, които се грижат за дечицата и не можеш да се отпуснеш.

След две седмици, за weekend-а ще ходим до едно селище с езера и термални извори. Много се кефя, това ще е първата ми екскурзия откакто Габи се е родила и чакам с нетърпение му дойде времето, че и аз да сменя малко обстановката, а пък и нямам търпение да се цамбурнем двете с Габи в бълбукащите басейни.

# 77
Здравейте и от нас!

Аз  като съм с каката нещо по-трудно се оправям, изгубила съм тренинг.

Рибката, абсолютно те разбирам, аз моите деца не съм ги оставяла изобщо и съм все с тях. Сега уж ще ходя на фризьор та да видим с двамата какво ще се получи Rolling Eyes

Мони го къпя всяка вечер и в 9ч е в леглото. Режимът ни е само по отношение на спането и ставането. През деня и за яденето спазваме някакви часове, но нощем #Crazy

Горните 2 зъба са на път- подути чак устичката днес се е подула, цяла нощ реве, ей голям кошмар, татето п ак се изнесе в хола.

Скрими, честито  bouquet какво учиш, че не си спомням Embarassed

# 78
Здравейте и от нас!
И ние отдавна ядем попара, овесени ядки, зеленчукови и месни пюрета, нишесте и грис. Каквото й предложа- не отказва. Давам й около 200 гр. порция, но ми се струва, че иска още.
mama nina, по колко сухарчета слагаш в попарата. Аз надробявам два, но май не й стига. На килограми си е точно в норма- 7,500 кг.- и не ми се иска да я нашишквам, защото имаше рахит, но пък ако остава гладна ще ми е мъчно.

# 79
Здравейте Hug
Такаа и аз да се изкажа по въпросите, че нали ние сме по-големи Wink
Жълтъка и месните пюрета започнахме преди 1 седмица - започнах с пуешко - добре му понесе, а и самите пюрета са доста вкусни. Реших, че е време да започна с жълтъка, тъй като детето има нужда от желязо, което за сега няма от къде да си набави, освен от месните пюрета, или с капки Малтофер.
Попара още не съм давала, но може би скоро ще започна. Като стане Митето на 8 месеца ще започнем и месните бульони.
За къпането - през ден през два - зависи.
За режима - Митето май си изгради такъв  от около месец-два - събуждане сутрин в 7.30-8.00(закуска), обяд в 12-13.00, следобеден сън, следобедна закуска в 17.00-17.30 и вечеря в 20.30-21.00
И на нас ни никнат горните 2 зъба, т.е опитват се да изникнат от около 2 седмици - доста по-сложни се оказаха от долните. Венеца е бял и доста побут, но все още не са прорязали Rolling Eyes

# 80
Здравейте и от мен момичета!!!! Ако знаете колко много ми липсвахте.  Hug

Ние също се позагубихме доста време  Embarassed. Около 15 дена бяхме на вилата в Балкана /с. Свидня - Своге/. Бебо понесе промяната много добре. И около 2 седмици нямах нет, но днес вече съм на линия.
По въпроса с папканията - с пюренцата напредваме освен пилешкото и пуешкото вече давах два пъти заешко и малчо много го хареса. Вече папкаме с охота и попарка с 2 сухарчета в 10 часа. Иначе храненията ни са още 5 като първото и последното са АМ. Много искам да се запишем на кухня , но държавната в нашия квартал записват от 10 месец, а и ние не папкаме още всичко. Има една новопоявила се частна детска кухня при нас от 8 месец, но не ми вдъхва много доверие, защото разнасят храната с кола по обекти.
От последната ни консултация отчета е тежим 7940 и сме дълги 74,2 см.
Притеснена съм, защото Яни не може да пълзи още. Подмята дупето, старае се да се прибутне, но много се ядосва за дето не може да стигне до набелязаната играчка. Иначе и той нещо напоследък съвем си разби дневния режим. Не иска да спи, много е неспокоен, през нощта се пробужда много често и като не намери бибата около себе си, надува гайдата newsm45. Май и при нас ще има зъбки, но за сега само ни мъчат, а не пробиват. Иначе Яни казва ба-ба, та-та, ма-ам и любимото му е де-де-да-да.
Гърне не съм купила още, защото бебо не може и да седи много добре. Ако го оставя седнал без помощ се клатушка като пиян морков и тупва на една страна. За проходилката е същото.
Пламенен привет на новоприсъединилите се към нас !!!! smile3525
Олеле май прекалих. Извинете ако съм досадила, но не мога да се наприказвам от толкова време не съм влизала тук.
Желая ви приятна вечер и до скоро!!!

# 81
Maichka,аз също слагам 2 сухара,поради същата причина ,да не пълненем много ,защото последния месец Лъчето качи 900гр. което много ме притесни(заради рахита разбира се).Но вече мисля да слагам по 3 ,защото минахме на 4 кратно хранене и мога спокойно да увелича грамажа на порцията му.
Bilqnche,спокойно,моя Лъчко също не може още да пълзи,само се дупи и се ядосва ,че не може да се обърне или да пълзи.Това не трябва да те притеснява,при всяко дете е индивидуално.За буденето нощем-и ние сме така,мрънка върти се.Явно е от зъбките.Вече втора вечер му давам Панадол преди лягане(5мг)и мисля че е по-спокоен.Буди се по -малко.Дано и тази вечер да така newsm17Друго което правя за успокояване на венците е мазане с мастика.с едно памуче напоено с мастика.И ако някоя мама реши да пробва...внимавайте да не напиете бебчето Wine Glass
За гърнетоBilqnche-моето момче също не седи само,но това не му пречи да си пика и ака редовно по няколко пъти на ден в гърнето.Аз го придържам и той си върши работата.Много се радвам ,че вече свикна да прави всичко на гърнето.пробвай и Яни-ще видиш че ще свикне,като за начало с твоя помощ,няма лошо в това.
Оставям ви,че ми се приспа.Лека вечер на всички smile3507

# 82
И Вики го мъчат зъбчета Sad
Освен вече порасналите две зъбчета долу, явно тези дни ще излизат и горни зъбчета - всъщност вече се виждат/като бели чертички/, но не са прорязали, защото не ги усещам, пипна ли с пръст венеца му.
А по отношение на яденето - все още въвеждам различни видове плодове и зеленчуци. Вчера за първи път му дадох и глутенова каша, а другата седмица, когато навърши седем месеца, ще му дам за първи път пюре с месо - най-вероятно със заешко или пуешко месо. За жълтъка не съм мислила кога да го въведа, но може би ще изчакам още поне два месеца. Засега плановете са да му дам сирене през деветия месец и месец по-късно - жълтък.

# 83
  • София
 Здравейте, момичета!
 Онзи ден бяхме на консултация - 8.400кг, 69 см. Педиатърката иска да давам вече жълтък и месо /заради ниския хемоглобин 109/, но аз не бързам. Купих й каша от елда на Hipp. Хапва си я с удоволствие, но да питам  - някой давал ли е такава? Аз в оризовата на Nestle слагам плодово или някакво зеленчуково пюре, но в тази дали може? Че стой с по-различна консистенция от оризовата. А и като цяло никога не съм опитвала елда, за да знам с какво може да се комбинира.
 Да се похваля - утре заминаваме на почивка - 1 седмица на планина. В момента в нас е паднала бомба - събирам багажа. То ние с татито сме лесни - но тя!!!  #Crazy То не са дрешки, завивки, играчки и т.н. Не знам как ще поберем всичко в голфа.  Mr. Green Ами то само количката й заема целия багажник. Добре, че ще сме на почивна станция и поне за нашето ядене няма да мисля.
 Като се върна ще разправям как се е представила малката, а и аз доколко съм успяла да си отпочина. А сега е завръщам пак към багажа.  Tired

# 84
Ейй, само Митко ли още няма зъбче  Sad ? Даже нищо не се белее..
Иначе вчера за пръв път се изправи хванат за леглото си и това в момента му е основното занимание  hahaha
Давах му заешко, но май не го яде с такава охота с която яде пилешкото.
Жълтък като навърши 7 месеца,т.е другата седмица, мисля да му дам, а  попарата по нататък.

Не знам дали съм ви споменавала, че двете ми най-близки приятелки ( заедно сме още от училище, заедо завършихме медицина и изобщо всеки ден се виждаме...) са бременни и са с еднакъв почти термин - 1 и 10 октомври.И сега имам чувството, че се вълнувам повече от тях.Изумявам се как бързо забравям.Например онзи ден ходихме да си купуват необходимите за родилния дом неща и аз уж като минала по пътя да помагам.Едно, че тези малки дрешки и аз ги гледах като извънземно, а и не сещах какво още.Сега си седнах в стаята и отворих на Митко шкафчето и започнах да правя списък, че иначе не става  Mr. Green
Да ви кажа май хич няма да се бавя за второ дете.То и без това нямам много време (сега направих 31), ами живот и здраве март ако тръгне на ясла почваме опитите   luvbed stork-girl
Нещо съм изпаднала в умиление и постинга ми стана дълъг, затова хайде да спирам  Hug

# 85
На Митето горните му зъбки прорязаха, ама венеца му е много разранен - Слава Богу, освен да киселее други отрицателни ефекти от никненето на зъбките не сме изпитали PraynigТова, което ме притеснява е, че май горните му зъбки са доста раздаличени(дано само да ми се струва Praynig)

Ейй, само Митко ли още няма зъбче  Sad ? Даже нищо не се белее..

Спокойно, diksi, знам от бабини деетини, че колкото по-късно изникнат зъбките, толкова ще са по-здрави Mr. Greenтака че гледай от хубавата страна - а и са толкова сладки с тези беззъби усмивки Grinning

Да ви кажа май хич няма да се бавя за второ дете.То и без това нямам много време (сега направих 31), ами живот и здраве март ако тръгне на ясла почваме опитите   luvbed stork-girl
Нещо съм изпаднала в умиление и постинга ми стана дълъг, затова хайде да спирам  Hug

Браво на вас Peace
Ако все раждам толкова кротички и добрички като първото и 3 няма да ми стигнат Laughing Е, то аз няма за къде да бързам де Wink

# 86
Diksi, и ние нямаме зъбчета  Wink , ама не бързам, защото на батко ни първият зъб поникна на 10 месеца. А каква ти е специалността , ако не е тайна де. Може да ни помагаш с разни съвети  Rolling Eyes
А Марти не се изправя изобщо - дори и да го държа не иска да стъпва - ама сигурно му тежи дупето  Joy
Момичета, мисля да кръщаваме децата другата седмица. Какво се прави? Кръстници ще са двете ми сестри. Какво се купува и се приготвя за църквата? Кажете при вас как беше?

# 87
Момичета кажете, как да накарам моята беба да спи до по-късно. В 6-6,30 вече е будна и много много гладна. Как ще минем на четирикратно хранене- не знам!? Някакви идеи...?

# 88
Тонита 76, мерси за информацията. Пиши ми на лични телефона ти и аз ще ти пусна sms с моя мобилен (БГ номер). Ще се радвам ако успеем да се видим.
За храната пак да попитам. Не мога да повярвам че не се продават тези сини кутии за които говоря. Изпращам снимка да ви ги покажа.
а стандартното Нутрилон е зелената кутия, нея змам къде да се купи, но въпроса е дали продават тези сини кутии (хипо алергенното мляко)

за храненето, всяко бебе си е различно. Елиза от много малка мина на 4 хранения. Заспива в 8 и се събужда и иска да яде в 7. На мен сутрин не ми пречи защото така или иначе трябва да ставам за работа. Може би съвета ми е да затъмниш стаята колкото се може повече и виж кога бебчо ще се събуди.Ако се размърда, сложи му биберона и така още 30 мин могат да минат...

Последна редакция: нд, 10 сеп 2006, 22:12 от chdiana

# 89
mama nina права си, особено за гърнето и тези дни ще взема да пробвам. За сметка на пълзенето като вдигна бебо хванат под мишничките се изправя на крачета или по-точно на пръстчета като балерина и "танцува" подскачайки-много е смешен милия smile3539

Maichka
и Яни е по същия начин 5 хранения плътно и събуждане в 6-6.30ч. ooooh! И аз не знам как ще минем на 4-кратно хранене.  Thinking. Но за сега няма да бързам то детето ще си покаже кога и по колко ще папка.
Ами това е от нас за сега желая ви приятен ден.

Общи условия

Активация на акаунт